stavmanr έγραψε:Όταν λέμε "εκ του ...μηδενός" εννοούμε φυσικά από τη στιγμή που αρχίζει να παράγεται ζωή.
Πιάστηκες πάλι από μία έκφραση και την ξεχείλωσες...
Και η εξέλιξη των ειδών που υποστηρίζει ο εξελικτισμός σου, πως έγινε δηλαδή ρε συ Νταγκλή; Είχε το βακτηρίδιο προβοσκιδούλα, καρδιά, πνευμόνια, στομάχια ως δευτερεύουσες λειτουργίες, ώστε να εξελιχθεί σταδιακά σε ελέφαντα (με πρωτεύουσες τις παραπάνω λειτουργίες) ;
Νομίζω ότι είναι πραγματικά αστείο το επιχείρημά σου.
Και μου δίνεις την εντύπωση ότι θα γράψεις οτιδήποτε, όσο άσχετο κι αν είναι με τον εξελικτισμό, προκειμένου να ξεπεράσεις όλα τα αδιέξοδα της θεωρίας σου...
Αυτό που έκανε ο Roth, και δεν το γνώριζες μέχρι να σου το δείξω εγώ, σε άλλο φόρουμ, ήταν ότι ευνούχισε γονίδια βακτηρίων με λειτουργίες Α (κύρια) και b (ασθενή), και έπειτα από πολλές γενιές τα βακτήρια κατόρθωσαν να επαναφέρουν τις λειτουργίες τους αυτές αποκλειστικά. Δεν δημιούργησαν νέες λειτουργίες, δεν εξελίχθηκαν σε άλλο είδος, δεν έβγαλαν δόντια ή κέρατα.
Με το να μιλάς για βακτήρια που βγάζουν δόντια και προβοσκίδες απλά επιδεικνύεις την αδυναμία αντίληψής σου. Προσβάλεις τον εαυτό σου.
Ο Roth λοιπόν "παντρεύει" την κλασσική Δαρβινική εξέλιξη της σταδιακής μετατροπής υπαρχόντων οργάνων με τη βιολογία σε επίπεδο κυττάρων. Το αν διαφωνείς με τη πειραματική επαλήθευση που προτείνει δεν σε δικαιοδοτεί να αποκόπτεις την κριτική του στα παλιά μοντέλα και να την προβάλεις ως ομολογία αδυναμίας της φυσικής επιλογής. Είναι ξεδιάντροπο.
Αυτά για τον Roth και πάμε παρακάτω...
Ο εξελικτισμός δεν ανήκει μόνο στη δική μου φαντασία, αλλά σε όλων. Καί στη δική σου. Μεταφυσική μελέτη είναι. Στο είπε καί ο Πόππερ. Μην θεωρείς ως υπέρ σου επιχείρημα την απόδοση του εξελικτισμού στη φαντασία.
Η εξέλιξη δεν είναι φυσική κατάληξη, αλλά μεταφυσική ιδεοληψία εκείνων που προσπαθούν με το ζόρι να περάσουν ιδεολογικές εμμονές ως δήθεν φυσικές θεωρίες.
Καμία συνεχής επιλογή και καμία διαφορική επιβίωση δεν έχουν επαληθευτεί ποτέ. Διότι ποτέ δεν είδαμε "εξέλιξη" που να επαληθεύει αυτές τις αστήρικτες υποθέσεις. Η δομή του εξελικτισμού είναι τελείως προβληματική, και τρέφεται από την προβληματική του φύση.
Σε χιλιάδες γενιές πειραμάτων δεν έχει ποτέ προκύψει νέα λειτουργία οργανισμού. Πολλώ δε μάλλον, δεν έχει προκύψει είδος. Αλλά εσύ επιμένεις (ως εξελικτιστής, δηλαδή υπέρμαχος της εξέλιξης των ειδών) ότι ολόκληρος ελέφαντας προέκυψε σταδιακά από βακτήριο.
Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει, όχι μόνο να σε προβληματίσει, αλλά να ψάξεις τα βαθύτερά αίτια της τυφλής αποδοχής.
"το είπε ο Πόππερ" και "το είπε ο Minnich" και πρέπει εγώ να τα εκλάβω ως κάποιου είδος επιχείρημα; Οι αστήρικτες υποθέσεις που αναφέρεις είναι για γέλια.
Άκουσε φιλαράκι πως έχουν τα πράγματα.
Η αμφισβήτηση της εξέλιξης καθ' αυτής ως φαινόμενο πέρασε μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας με τις αποκωδικοποιήσεις του DNA. Η χιλιοποαρατηρούμενη ομολογία οργάνων και μελών των ειδών ταυτίζεται με την ομολογία σε επίπεδο DNA. H εξέλιξη ως φαινόμενο δεν αμφισβητείται πλέον από κανέναν στη γη. Μόνο κάποιοι γραφικοί έμειναν που ταυτόχρονα πιστεύουν ότι η γη είναι επίπεδη.
Η εξέλιξη ως φαινόμενο είναι πλέον το αξίωμα. Αυτό που, από μια ελάχιστη μειοψηφία, αμφισβητείται είναι ο μηχανισμός που οδηγεί σε εξέλιξη. Γι αυτό ο κάθε πικραμένος στην Αμερική στράφηκε στον ευφυή σχεδιασμό και όχι στην αμφισβήτηση της εξέλιξης ως φαινόμενο που θεωρείται πλέον αυταπόδεικτη.
Αν μπορείς να εντοπίσεις κάποιο λογικό άλμα στη φυσική επιλογή μεταλλάξεων....περιμένω. Το ότι σου "φαίνεται απίθανο" δεν είναι επιχείρημα. Πρέπει κάποια στιγμή να παραθέσεις στοιχεία....

Όχι!
Τέλος!