Ευφυής Σχεδιασμός: Επιστήμη, Φιλοσοφία ή Ψευδοεπιστήμη;

Μεταφυσική, ανεξήγητα φαινόμενα, θεωρίες συνωμοσίας κλπ.
Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Re: Ευφυής Σχεδιασμός: Επιστήμη, Φιλοσοφία ή Ψευδοεπιστήμη;

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 04 Απρ 2018, 14:00

Μιλάει για το ίδιο είδος και τα παθογενή χαρακτηριστικά που εξαλείφονται. Δεν είπε ότι θα γίνει το ένα ζώο, κάποιο άλλο ζώο.
Η ποικιλομορφία και οι επιλογές της φύσης εξηγούνται και από το γεγονός ότι δύο διαφορετικές τριπλέτες βάσεων κωδικοποιούν το ίδιο αμινοξύ. Δεν είναι φαινοτυπική μόνο η πλαστικότητα (αν κατάλαβα τι εννοείς με αυτό) αλλά και γογοτυπική.
0 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 04 Απρ 2018, 14:02

- Γεια σας, πως θα διατυπώνατε την θεωρία του ευφυούς σχεδιασμού εφόσον την υποστηρίζετε κιόλας ?
- Υποθέτω πως η θεωρία αυτή δεν αναφέρεται στην τυχαιότητα-λοταρία της θεωρίας του εξελικτισμού.
- Ακάκιε τα μακαρόνια να είναι μίσκο

:xaxax:
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 04 Απρ 2018, 14:06

Τα μίσκο με αυγά που βγήκαν τη δεκαετία του 80 ήταν ευφυώς σχεδιασμένα. [ Ρ h ο r u m-M o d e - O n ] Πήξε [ modeoff ]
2 .

itteithe δεν μπορεί, κάπου θα το διαβάσεις κάποια στιγμή. Άμα δεν γυρίσεις να ποστάρεις τον παίρνεις :yesyes: Τέλος!

micro
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό micro » 04 Απρ 2018, 14:12

stavmanr έγραψε:
micro έγραψε:
x=1??
ee :(

:worship_sq1:

ε ενααξει, ηταν ευκολο αυτο, μην το παρς και πανω μου, δωσε κανα πιο δυσκολο μασοτρα! :)
0 .

Άβαταρ μέλους
nrg
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό nrg » 04 Απρ 2018, 14:23

nik_killthemall έγραψε:
nrg έγραψε:
Στην αρχή της σελ. 17 με βγάζει.

4o post απτο τελος, αναφέρεται το νικνεημ σου.

Δεν θέλω να μπλέξω τον δημιουργό, διότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις δράσεις του.
Πχ μπορεί να μας έφτιαξε με τέτοιον τρόπο που να εξελισσόμαστε. Μπορεί να μας έφτιαξε και να εγκατάλειψε αυτό το σύμπαν και να ασχολείται με κάποιο άλλο.

Ο ΕΣ μελετά τα ίδια φαινόμενα με τους Βιολόγους, αλλά ως σχεδιασμένες μηχανές και όχι σαν μηχανές που προέκυψαν στην τύχη.

Αν θέλεις ο ΕΣ δεν "παράγει" επιστήμη, διότι τα ευρήματα είναι τα ίδια με την βιολογία. Η διαφορά είναι ότι τα φαινόμενα αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν στο τυχαίο και ο ΕΣ μελετά την σχεδίαση πίσω από αυτά.

Τρανό παράδειγμα, τα βακτηρία του Lenski όπου μετά από 33.000 γενιές εμφάνισαν ένα χαρακτηριστικό που αποδόθηκε στην εξέλιξη και σε τυχαία φαινόμενα.
Άρθρο του 2008, όταν έγινε η ανακάλυψη, μιλούσε προφητικά για προσαρμογή. Έγιναν πειράματα το 2015 και πράγματι βρέθηκε ότι η "νέα" πρωτεΐνη, προϋπάρχει στο DNA των βακτηριδίων. Το δε χαρακτηριστικό εμφανίστηκε αμέσως, δηλαδή σε 10 μόλις γενιές.

Τίποτα το τυχαίο δεν υπήρχε στα βακτηρίδια, παρά μόνο η προσαρμογή του DNA όπως ακριβώς βρέθηκε και από τον αστροναύτη που έμεινε 1 χρόνο στον διαστημικό σταθμό.

Για αυτό άλλωστε και η επιστημονική κοινότητα ΔΕΝ αναγνώρισε ότι δημιουργήθηκε νέο είδος βακτηριδίου. Κοινώς όνειρα θερινής νυκτός, για τους υποστηρικτές της εξέλιξη των ειδών και εσκεμμένη διαστρέβλωση της λέξης "εξέλιξης", σε ότι βλέπουμε και παρατηρούμε στην φύση... ακόμα και αν αυτά είναι αντίθετα με αυτά που υποστήριζαν μέχρι χθες.
πχ junk DNA: Το DNA δημιουργήθηκε από την "εξέλιξη" φυσικά και με τυχαίο τρόπο.. αλλά τελικά ΔΕΝ έχει junk μέσα. Μέχρι χθες το τυχαίο, νομοτελειακά δημιουργούσε junk. Σήμερα όχι. Όλα καλά!
Δημιουργήθηκε, λοιπόν, με απίστευτη τελειότητα, γεμάτο με τεράστιο πλήθος πληροφοριών (κανείς δεν ξέρει πόσες είναι) αλλά ... τυχαία μέσω της "εξέλιξης"...
0 .

Άβαταρ μέλους
nrg
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό nrg » 04 Απρ 2018, 14:33

stavmanr έγραψε:
Απορρίπτοντας όλα τα παραπάνω, αναμένουμε την διατύπωση της θεωρίας του ΕΣ για όλα αυτά.

Υποθέτω ότι αναφέρεται σε ύπαρξη νόμων και κανόνων με τους οποίους λειτουργεί η φύση, κι όχι στην τυχαιότητα (τη λοταρία) του εξελικτισμού.

Κάποια στιγμή είχα αναφέρει ως παράδειγμα την "ομοιόσταση" του γενετικού υλικού.
Το γενετικό υλικό τείνει να διατηρήσει ακέραια τη δομή του. Εμφανίζει μία εσωτερική συνοχή που μπορεί να αναχθεί μόνο σε επίπεδο "κώδικα ελέγχου". Τέτοια γονίδια "ελέγχου" του γονιδιώματος είναι πλέον αποδεδειγμένα.
"cells have evolved a number of mechanisms to detect and repair the various types of damage that can occur to DNA, no matter whether this damage is caused by the environment or by errors in replication"

https://www.nature.com/scitable/topicpa ... ng-dna-344

Επομένως παρατηρούμε μία ευφυέστατη δομή στο εσωτερικό του γενετικού κώδικα, κάτι που βρίσκουμε μόνο σε εργασίες και προγράμματα πληροφορικής: κώδικα αποσφαλμάτωσης.

Ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί: Εξέλιξη! :D

Είδατε;
Το τυχαίο δημιουργεί και μηχανισμούς αποσφαλμάτωσης, λες και γνωρίζει αν μία αλλαγή είναι σφάλμα ή όχι;
Το τυχαίο κρατά αρχείο;

Αν οι αλλαγές στο DNA του αστροναύτη ήταν τυχαίες και προκρίθηκαν από την φυσική επιλογή λόγω αλλαγή του περιβάλλοντος (διάστημα) τότε οι αλλαγές αυτές ΔΕΝ έπρεπε να επιστρέψουν με κανέναν τρόπο στην αρχική τους κατάσταση. Να όμως που επέστρεψαν σε συντριπτικό ποσοστό, μέχρι στιγμής.

Φανερή λειτουργία του γονιδιώματος με τρόπο που έχει αιτία και σκοπό, ανάλογα με τις συνθήκες στο περιβάλλον. Καθαρότατη ένδειξη σχεδίασης.
0 .

Άβαταρ μέλους
Γύπας
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Γύπας » 04 Απρ 2018, 14:44

Αυτό το πράγμα να θέλουμε να μην είναι τυχαίο γεγονός η ύπαρξη μας αλλά να είναι προσχεδιασμένο αλλιώς δεν έχει αξία, το τοποθετώ στη σφαίρα της ψυχολογίας και μόνο.Απόδειξη είναι ότι φέρεται ως προσωπική πεποίθηση και όχι ως παρατήρηση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 04 Απρ 2018, 14:49

nrg έγραψε:Δεν θέλω να μπλέξω τον δημιουργό, διότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις δράσεις του.
Πχ μπορεί να μας έφτιαξε με τέτοιον τρόπο που να εξελισσόμαστε. Μπορεί να μας έφτιαξε και να εγκατάλειψε αυτό το σύμπαν και να ασχολείται με κάποιο άλλο.

Τραγικό!!!

Δηλαδή δεν πειράζει, δεν βαριέσαι άσε να παίζει παιχνιδάκια με ζωές ε;

Μετά αναρωτιέστε για τί σας τα κάνουν αυτά οι πολιτικοί.

Αναρωτιέστε γιατί βγήκε ο βρυκόλακας Μητσοτάκης και δήλωσε ότι ο λαός μας ψήφισε, άρα συμφωνεί με την δράση μας...

Τί αδιαφορία, τί μοιρολατρεία ποια από τους γήινους! Μιλάμε για δισεκατομμύρια άτομα αδιάφορα!
0 .

Άβαταρ μέλους
nrg
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό nrg » 04 Απρ 2018, 15:08

Χρίστος Έλ έγραψε:
nrg έγραψε:Δεν θέλω να μπλέξω τον δημιουργό, διότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις δράσεις του.

Τραγικό!!!

Δηλαδή δεν πειράζει, δεν βαριέσαι άσε να παίζει παιχνιδάκια με ζωές ε;

Μετά αναρωτιέστε για τί σας τα κάνουν αυτά οι πολιτικοί.

Αναρωτιέστε γιατί βγήκε ο βρυκόλακας Μητσοτάκης και δήλωσε ότι ο λαός μας ψήφισε, άρα συμφωνεί με την δράση μας...

Τί αδιαφορία, τί μοιρολατρεία ποια από τους γήινους! Μιλάμε για δισεκατομμύρια άτομα αδιάφορα!

Από πού προκύπτει αυτό;!;!
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 04 Απρ 2018, 15:11

nrg έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
4o post απτο τελος, αναφέρεται το νικνεημ σου.

Δεν θέλω να μπλέξω τον δημιουργό, διότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις δράσεις του.

Ο ΕΣ μελετά τα ίδια φαινόμενα με τους Βιολόγους, αλλά ως σχεδιασμένες μηχανές και όχι σαν μηχανές που προέκυψαν στην τύχη.

Αν θέλεις ο ΕΣ δεν "παράγει" επιστήμη, διότι τα ευρήματα είναι τα ίδια με την βιολογία. Η διαφορά είναι ότι τα φαινόμενα αυτά δεν μπορούν να αποδοθούν στο τυχαίο και ο ΕΣ μελετά την σχεδίαση πίσω από αυτά.

Τρανό παράδειγμα, τα βακτηρία του Lenski όπου μετά από 33.000 γενιές εμφάνισαν ένα χαρακτηριστικό που αποδόθηκε στην εξέλιξη και σε τυχαία φαινόμενα.
Άρθρο του 2008, όταν έγινε η ανακάλυψη, μιλούσε προφητικά για προσαρμογή. Έγιναν πειράματα το 2015 και πράγματι βρέθηκε ότι η "νέα" πρωτεΐνη, προϋπάρχει στο DNA των βακτηριδίων. Το δε χαρακτηριστικό εμφανίστηκε αμέσως, δηλαδή σε 10 μόλις γενιές.

Τίποτα το τυχαίο δεν υπήρχε στα βακτηρίδια, παρά μόνο η προσαρμογή του DNA όπως ακριβώς βρέθηκε και από τον αστροναύτη που έμεινε 1 χρόνο στον διαστημικό σταθμό.

Για αυτό άλλωστε και η επιστημονική κοινότητα ΔΕΝ αναγνώρισε ότι δημιουργήθηκε νέο είδος βακτηριδίου. Κοινώς όνειρα θερινής νυκτός, για τους υποστηρικτές της εξέλιξη των ειδών και εσκεμμένη διαστρέβλωση της λέξης "εξέλιξης", σε ότι βλέπουμε και παρατηρούμε στην φύση... ακόμα και αν αυτά είναι αντίθετα με αυτά που υποστήριζαν μέχρι χθες.
πχ junk DNA: Το DNA δημιουργήθηκε από την "εξέλιξη" φυσικά και με τυχαίο τρόπο.. αλλά τελικά ΔΕΝ έχει junk μέσα. Μέχρι χθες το τυχαίο, νομοτελειακά δημιουργούσε junk. Σήμερα όχι. Όλα καλά!
Δημιουργήθηκε, λοιπόν, με απίστευτη τελειότητα, γεμάτο με τεράστιο πλήθος πληροφοριών (κανείς δεν ξέρει πόσες είναι) αλλά ... τυχαία μέσω της "εξέλιξης"...

Μια στιγμή, γιατί υπεκφεύγεις παλίκαρε !

Σχολίασα πουθένα εγώ στο μήνυμά μου τις δράσεις του Σχεδιαστή της θεωρίας σας ? ΟΧΙ ! Αποφεύγεις λοιπόν να σχολιάσεις το μεγαλύτερο μέρος του μηνύματός μου, επικαλούμενος κάτι ψευδές !
Επίσης, η θεωρία για την οποία μιλάς περιέχει την ύπαρξη ενός Σχεδιαστή, ναι ή όχι ?
Αν ΝΑΙ, τότε γιατί αποφεύγεις να εμπλακείς με τον Σχεδιαστή αυτόν, όπως λές, και μάλιστα ΜΟΝΟ σε επίπεδο ύπαρξης και όχι σε επίπεδο δράσης για το οποίο ουδείς μίλησε ?

Αν σε ρωτήσω δηλ. "Ποιος κατασκεύασε/σχεδίασε τον ευφυή σχεδιαστή της θεωρίας σας ? " εμπλέκω μέσα τις δράσεις του σχεδιαστή σας ή μήπως βγαίνω εκτός της θεωρίας του ΕΣ ? Τίποτα από τα δύο !

Παίδες, για να γίνει συζήτηση πρέπει όλοι να ασχολούνται με όλους τους αντιλόγους και όχι μόνο με όποιους αντιλόγους επιλέγουν ως βολικούς.

Για ποιο λόγο εγώ τώρα μετά το προσπέρασμα ουσιαστικά των δικών μου επιχειρημάτων που κάνεις να κάτσω π.χ. να αναλωθώ στο τι είναι φυσικό φαινόμενο και τι μηχανισμός ή για την προσαρμογή/δημιουργία του τιποτένιου σε σχέση με το σύμπαν, DNA που μου τσαμπουνάς, όταν εσύ προσπερνάς στην ουσία όλο μου το μήνυμα, προφασιζόμενος κάτι ψευδές (κι όταν φάγαμε 2 μέρες κιόλας για να σου υποδείξω που ήταν, επειδή προσπεράστηκε και όπως φαίνεται από την τωρινή σου απάντηση μάλλον όχι εκ πραδρομής) ?

Προφανώς δεν μου δίνεις κανένα λόγο/κίνητρο για αυτό, και επομένως δεν πρόκειται να το κάνω.

Στο μήνυμα, που υπεκφεύγεις :

1) ισχυρίζομαι πως νομοτέλεια και τυχαιότητα επικοινωνούν μια χαρά μεταξύ τους (άρα δεν έχει κανένα νόημα η αντιπαράθεση τους ως διαφορές των θεωριών)
2) παραθέτω το κοινό στοιχείο που έχουν οι δύο θεωρίες, έχουν το ΙΔΙΟ αίτιο : την αιωνιότητα ! Που απλά η μία θεωρία το κοινό αίτιο το ονομάζει σχεδιαστή, ενώ η άλλη θεωρία εξακολουθεί και το καλεί με το όνομά του, δηλ. αιωνιότητα.
3) παραθέτω την αληθινή διαφορά που έχουν οι δύο θεωρίες (και όχι αυτή ΔΕΝ είναι το νομοτέλεια vs τυχαιότητα) και η οποία αληθινή διαφορά τους δεν έχει καμιά σχέση με την επιστήμη !

Στην θεωρία Ευφυούς Σχεδιασμού η ουσία και η αντιπαράθεση ΔΕΝ βρίσκεται στη λέξη "Ευφυούς" οποιοδήποτε πάτερν δομής και αν διακρίνουμε στο σύμπαν ακόμα και αν είναι βλακώδες, ως ευφυές μπορεί να χαρακτηριστεί (θα είχε νόημα μόνο, αν η θεωρία λεγόταν Βέλτιστος Σχεδιασμός, δηλ. ο ευφυέστερος δυνατός), η ουσία και η αντιπαράθεση ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στη λέξη "Σχεδιασμού" και όχι στο αν απλά σχεδιάστηκε, γιατί αν σχεδιάστηκε τυχαία από μόνο του, ακριβώς αυτό λέει η θεωρία της εξέλιξης, αλλα ειδικά σε εκείνον τον Σχεδιαστή-όντότητα με συνείδηση που εσείς ισχυρίζεστε πως το σχεδίασε !
Και έρχεσαι εσύ και μου αποκλείεις από την συζήτηση ουσιαστικά τον πυρήνα του θέματος, δηλ. αυτόν τον Σχεδιαστή (έστω και μόνο σε επίπεδο ύπαρξης και όχι δράσης) επειδή κανει τζιζ ... ? Και τι, αυτό είναι συζήτηση τώρα ή παρωδία ... ?

Όταν κάποιος βρεθεί να ασχοληθεί ποιντ μπαη ποιντ με το μήνυμά μου τότε κι εγώ θα ασχοληθώ ποιντ μπαη ποιντ με όσα ισχυρίζεστε, τα οποία το μήνυμά μου αποδεικνύει πως είναι και εκτός θέματος γιατί η γεννεσιουργός αιτία στην θεωρία σας, ΔΕΝ είναι το αν το σύμπαν είναι σχεδιασμένο (δεν προηγείται η σχεδίαση του σχεδιαστή, οπότε ακόμα κι αν αποδεικνυόταν πως κάθε σπιθαμή του σύμπαντος είναι σχεδιασμένη η θεωρία σας θα εξακολουθούσε να είναι ελλιπής), αλλά το αν υπάρχει σύλληψη σχεδιαστή για να το σχεδιάσει.

Μέχρι τότε φιλούρες

:ciao5:
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Επιστροφή σε “Εναλλακτικές Επιστήμες”