nrg έγραψε:Thor1 έγραψε:ναι καλα ολα αυτα,συμφωνουμε.
Αλλα γιατι να μην τα εχουμε;
Τι δεν έχουμε;
πρωτεινες.

nrg έγραψε:Thor1 έγραψε:ναι καλα ολα αυτα,συμφωνουμε.
Αλλα γιατι να μην τα εχουμε;
Τι δεν έχουμε;

nrg έγραψε:Δεν θέλω να μπλέξω τον δημιουργό, διότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις δράσεις του.
Πχ μπορεί να μας έφτιαξε με τέτοιον τρόπο που να εξελισσόμαστε. Μπορεί να μας έφτιαξε και να εγκατάλειψε αυτό το σύμπαν και να ασχολείται με κάποιο άλλο.
.

nik_killthemall έγραψε:Αν σε ρωτήσω δηλ. "Ποιος κατασκεύασε/σχεδίασε τον ευφυή σχεδιαστή της θεωρίας σας ? " εμπλέκω μέσα τις δράσεις του σχεδιαστή σας ή μήπως βγαίνω εκτός της θεωρίας του ΕΣ ? Τίποτα από τα δύο !
Παίδες, για να γίνει συζήτηση πρέπει όλοι να ασχολούνται με όλους τους αντιλόγους και όχι μόνο με όποιους αντιλόγους επιλέγουν ως βολικούς.
Για ποιο λόγο εγώ τώρα μετά το προσπέρασμα ουσιαστικά των δικών μου επιχειρημάτων που κάνεις να κάτσω π.χ. να αναλωθώ στο τι είναι φυσικό φαινόμενο και τι μηχανισμός ή για την προσαρμογή/δημιουργία του τιποτένιου σε σχέση με το σύμπαν, DNA που μου τσαμπουνάς, όταν εσύ προσπερνάς στην ουσία όλο μου το μήνυμα, προφασιζόμενος κάτι ψευδές (κι όταν φάγαμε 2 μέρες κιόλας για να σου υποδείξω που ήταν, επειδή προσπεράστηκε και όπως φαίνεται από την τωρινή σου απάντηση μάλλον όχι εκ πραδρομής) ?
Προφανώς δεν μου δίνεις κανένα λόγο/κίνητρο για αυτό, και επομένως δεν πρόκειται να το κάνω.
1) ισχυρίζομαι πως νομοτέλεια και τυχαιότητα επικοινωνούν μια χαρά μεταξύ τους (άρα δεν έχει κανένα νόημα η αντιπαράθεση τους ως διαφορές των θεωριών)
2) παραθέτω το κοινό στοιχείο που έχουν οι δύο θεωρίες, έχουν το ΙΔΙΟ αίτιο : την αιωνιότητα ! Που απλά η μία θεωρία το κοινό αίτιο το ονομάζει σχεδιαστή, ενώ η άλλη θεωρία εξακολουθεί και το καλεί με το όνομά του, δηλ. αιωνιότητα.
3) παραθέτω την αληθινή διαφορά που έχουν οι δύο θεωρίες (και όχι αυτή ΔΕΝ είναι το νομοτέλεια vs τυχαιότητα) και η οποία αληθινή διαφορά τους δεν έχει καμιά σχέση με την επιστήμη !
Στην θεωρία Ευφυούς Σχεδιασμού η ουσία και η αντιπαράθεση ΔΕΝ βρίσκεται στη λέξη "Ευφυούς" οποιοδήποτε πάτερν δομής και αν διακρίνουμε στο σύμπαν ακόμα και αν είναι βλακώδες, ως ευφυές μπορεί να χαρακτηριστεί (θα είχε νόημα μόνο, αν η θεωρία λεγόταν Βέλτιστος Σχεδιασμός, δηλ. ο ευφυέστερος δυνατός), η ουσία και η αντιπαράθεση ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ στη λέξη "Σχεδιασμού" και όχι στο αν απλά σχεδιάστηκε, γιατί αν σχεδιάστηκε τυχαία από μόνο του, ακριβώς αυτό λέει η θεωρία της εξέλιξης, αλλα ειδικά σε εκείνον τον Σχεδιαστή-όντότητα με συνείδηση που εσείς ισχυρίζεστε πως το σχεδίασε !

Γύπας έγραψε:Μιλάει για το ίδιο είδος και τα παθογενή χαρακτηριστικά που εξαλείφονται. Δεν είπε ότι θα γίνει το ένα ζώο, κάποιο άλλο ζώο.
Η ποικιλομορφία και οι επιλογές της φύσης εξηγούνται και από το γεγονός ότι δύο διαφορετικές τριπλέτες βάσεων κωδικοποιούν το ίδιο αμινοξύ. Δεν είναι φαινοτυπική μόνο η πλαστικότητα (αν κατάλαβα τι εννοείς με αυτό) αλλά και γογοτυπική.

" ... ευφυής σχεδιασμός χωρίς σχεδιαστή λοιπόν, κατά τ'άλλα εγώ προωθώ τον παραλογισμό ... αντιλαμβάνεσαι πως τα αστεία "επιχείρηματα" που έχεις φέρει ως τώρα στη συζήτηση γίνονται ακόμα πιο αστεία : "περπατάς εις το δάσος όταν ο λύκος δεν είναι εδώ και ξάφνου συναντάς έναν πυρηνικό αντιδραστήρα. Θα σκεφτείς πως φτιάχτηκε στην τύχη ? ή πως σχεδιάστηκε χωρίς σχεδιαστή/άνθρωπο ? Μα προφανώς πως σχεδιάστηκε χωρίς σχεδιαστή/άνθρωπο. Άρα τι συμπεραίνουμε ? ότι το σύμπαν δημιουργήθηκε με ευφυή σχεδιασμό, χωρίς όμως σχεδιαστή "

Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Thor1 έγραψε:nrg έγραψε:
Τι δεν έχουμε;
πρωτεινες.

Thor1 έγραψε:nrg έγραψε:Δεν θέλω να μπλέξω τον δημιουργό, διότι δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις δράσεις του.
Πχ μπορεί να μας έφτιαξε με τέτοιον τρόπο που να εξελισσόμαστε. Μπορεί να μας έφτιαξε και να εγκατάλειψε αυτό το σύμπαν και να ασχολείται με κάποιο άλλο.
.
και μονο αυτη σου η παραγραφος,ειναι ο,τι πιο αιρετικο εχω διαβασει απο χερι χριστιανου τα τελευταια χρονια!
''πανταχου Παρων και τα παντα πληρων''.
Μαλλον γιαλατζι χριστιανος εισαι.

nrg έγραψε:Μετά από 68.000 γενιές τα βακτηρίδια του Lenski είναι ίδια και απαράλλαχτα, αλλά .... δημιούργησαν νέα λειτουργία...

stavmanr έγραψε:Σε τσάκωσα, Νταγκλή!![]()
Άπειρες μεταβλητές. Τυχαίες μεταλλάξεις που γίνονται επακριβώς εκεί που χρειάζεται, όταν χρειάζεται κι όπως χρειάζεται μέσα στην απειρία μεταβλητών (συνδυασμών).
Σκέψου ότι εγώ κι ο Roth υποστηρίζαμε ότι είναι στατιστικά αδύνατη η επικράτηση λειτουργικών μεταλλάξεων σε μόλις ...εκατομμύρια μεταβλητές. Εσύ ανέβασες κι άλλο τον πήχυ.![]()

Νταγκλης έγραψε:stavmanr έγραψε:Σε τσάκωσα, Νταγκλή!![]()
Άπειρες μεταβλητές. Τυχαίες μεταλλάξεις που γίνονται επακριβώς εκεί που χρειάζεται, όταν χρειάζεται κι όπως χρειάζεται μέσα στην απειρία μεταβλητών (συνδυασμών).
Σκέψου ότι εγώ κι ο Roth υποστηρίζαμε ότι είναι στατιστικά αδύνατη η επικράτηση λειτουργικών μεταλλάξεων σε μόλις ...εκατομμύρια μεταβλητές. Εσύ ανέβασες κι άλλο τον πήχυ.![]()
Εσύ και ο Roth!!! Πανάθεμά σε!![]()
Άπειρες είναι οι κατευθύνσεις που μπορεί να εξωθήσει η διαφορική επιβίωση και αναπαραγωγή.