Ρε Βάκχε! Καταθέτεις δικές σου κρίσεις και κατηγορίες ως δήθεν δική μου αξιοπρέπεια;
Έλα τώρα. Αυτά είναι αστειότητες...
Είναι η Θεωρία της Εξέλιξης επιστημονική θεωρία;
-
stavmanr
- Extreme poster

-
stavmanr
- Extreme poster

Re: Είναι η Θεωρία της Εξέλιξης επιστημονική θεωρία;
Νταγκλης έγραψε:Μιλώντας για τις "δισεκατομμύρια καθημερινές μεταλλάξεις", μπουρδουκλώνοντας τα πειράματα με τα ecoli με αυτά των πολυκύτταρων οργανισμών, απλά κάνεις μια θλιβερή απόπειρα να κουκουλώσεις την πραγματικότητα. Τα "επιχειρήματα" σου πηγάζουν από την ημιμάθειά σου και τις παρωπίδες σου. Τα πειράματα σε διαψεύδουν.
Το αστείο είναι ότι σύμφωνα με την εξέλιξη που υποστηρίζεις, όλοι οι οργανισμοί πέρασαν από το στάδιο των βακτηρίων. Επομένως, ότι ισχύει για εκείνα, ίσχυε κάποτε για όλα.
Άφησε, λοιπόν, τις αστειότητες για διαφορές μεταξύ οργανισμών και άλλες ...βιολογίες. Διότι, αν δεν γίνεται το βακτήριο να γίνει οτιδήποτε άλλο, τότε δεν γίνεται να γίνει άνθρωπος, ελέφαντας, ποντίκι ή μαϊμου.

Συνέχισε να μελετάς τα papers για τα βακτήρια για να δούμε πού θα καταλήξεις.
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

stavmanr έγραψε:Ρε Βάκχε! Καταθέτεις δικές σου κρίσεις και κατηγορίες ως δήθεν δική μου αξιοπρέπεια;
Έλα τώρα. Αυτά είναι αστειότητες...
Οχι, καταθέτω δικές σου διαστρεβλώσεις των γραφόμενων μου ως δική σου αναξιοπρέπεια.
Υπάρχει μια διαφορά.

0 .
-
Νταγκλης
- Rookie poster

stavmanr έγραψε:Μη γράφεις σε εμένα για αξιοπρέπεια Νταγκλή.
Είσαι φανατικός υπέρμαχος μίας θεωρίας της οποίας αρνείσαι το βασικό δόγμα: "εξέλιξη των ειδών " ονομάζεται το ιδεολόγημά σου.
Ποιων ειδών, Νταγκλή; Εσύ δεν είσαι που θεωρείς ότι τα είδη στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν;
Φαντασιώνεσαι ισχυρισμούς μου. Υπάρχει ξεκάθαρος και εύλογος ορισμός του είδους που δεν επιδέχεται σοβαρής αμφισβήτησης. Εξήγησα το λόγο που δεν τον παραθέτω. Θα βρεις αφορμή για στείρα αμφισβήτηση καθώς είναι το μόνο το οποίο επιτρέπει η νοητική σου ικανότητα.
Οπότε αν επιθυμείς συζήτηση, βρες την αξιοπρέπεια και παρέθεσε την άποψή σου.
Το επόμενο ποστ σου που δεν θα εμπεριέχει μια απόπειρα άρθρωσης άποψης θα αγνοηθεί....
0 .
-
nrg
- Crazy poster

Νταγκλης έγραψε:nrg έγραψε:
Γιατί το κουράζεις;
Δεν πρόκειται να διαβάσω τίποτα που δεν είναι μέσα, στα κείμενα που γράφεις.
Αν κάπου το επιστημονικό άρθρο, γράφει με ποιον τρόπο, γίνονται δισεκατομμύρια καθημερινές μεταλλάξεις (όπως εσύ έγραψες ή μήπως το ξέχασες;), κάντο copy - paste εδώ, να το διαβάσω.
Φυσικά δεν πρόκειται να διαβάσεις. Δεν μπορείς ούτε να καταλάβεις πόσω μάλλον να αντικρούσεις κάτι. Φαντάζεσαι παράδοξα όταν επιστημονικά καταρρίπτονται πανηγυρικά.
Μιλώντας για τις "δισεκατομμύρια καθημερινές μεταλλάξεις", μπουρδουκλώνοντας τα πειράματα με τα ecoli με αυτά των πολυκύτταρων οργανισμών, απλά κάνεις μια θλιβερή απόπειρα να κουκουλώσεις την πραγματικότητα. Τα "επιχειρήματα" σου πηγάζουν από την ημιμάθειά σου και τις παρωπίδες σου. Τα πειράματα σε διαψεύδουν.
.
Γιατί δάσκαλε, δεν μας δείχνεις εκείνους τους υπολογισμούς που έκανες και κατέληξες στο μεγαλοπρεπές συμπέρασμα των δισεκατομμυρίων μεταλλάξεων ημερησίως; Γιατί μας τους κρύβεις;
Τι πληθυσμό χρησιμοποίησες;
Κακόμοιρο παιδί... νόμιζες ότι παραπληροφορώντας θα έβγαινες και από πάνω;
Τώρα τρεχάτε ποδαράκια μου...
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

Νταγκλης έγραψε:stavmanr έγραψε:Μη γράφεις σε εμένα για αξιοπρέπεια Νταγκλή.
Είσαι φανατικός υπέρμαχος μίας θεωρίας της οποίας αρνείσαι το βασικό δόγμα: "εξέλιξη των ειδών " ονομάζεται το ιδεολόγημά σου.
Ποιων ειδών, Νταγκλή; Εσύ δεν είσαι που θεωρείς ότι τα είδη στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν;
Υπάρχει ξεκάθαρος και εύλογος ορισμός του είδους που δεν επιδέχεται σοβαρής αμφισβήτησης.
Γιατί δάσκαλε δεν μας τον γράφεις για να τον εξετάσουμε μαζί;
Θα σου πω εγώ: επειδή ο ίδιος δεν δέχεσαι το είδος και την Ταξινόμηση. Διότι, τότε θα χαλούσε το πάρτυ του "τυχαίου" στο ιδεολόγημα. Αλίμονο αν το τυχαίο δημιουργούσε συγκεκριμένες και μόνο οργανικές δομές! Τί τυχαίο θα ήταν;
Τότε θα έπρεπε να βρίσκουμε γύρω μας ...γατόκοτες, κροκοδειλόσαυρους, σκουληκοπέρδικες και ανθρωποκούνελα! Έλα όμως που δεν έχουμε δει οποιαδήποτε απειροελάχιστη διαφοροποίηση είδους σε άλλο είδος ΠΟΤΕ...Έτσι, προτιμάς να αφορίζεις τα είδη, για να διασώσεις το ιδεολόγημα. Είναι μία "δίκαιη" θυσία...

0 .
-
Νταγκλης
- Rookie poster

nrg έγραψε:
Γιατί δάσκαλε, δεν μας δείχνεις εκείνους τους υπολογισμούς που έκανες και κατέληξες στο μεγαλοπρεπές συμπέρασμα των δισεκατομμυρίων μεταλλάξεων ημερησίως; Γιατί μας τους κρύβεις;
Κανένα απολύτως υπολογισμό δεν έκανα βρε χαζούλη!
Οι "δισεκατομμύρια καθημερινές μεταλλάξεις" είναι χονδροειδής υπόθεση μιας και αναφερόμασταν σε πληθυσμούς τρισεκατομμυρίων. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν υπονόησα ότι είναι απαραίτητες αυτές οι μεταλλάξεις. Απαντούσα στη χαζομάρα των "τυχαίων πρωτεινών" και σου επισήμανα ότι, παρά τις "δισεκατομμύρια καθημερινές μεταλλάξεις", μία μόνο είναι αυτή που θα επιφέρει διαφορική επιβίωση και θα δημιουργήσει νέα πρωτεΐνη.
Κατάλαβες τώρα τι βλακείες λες τόσον καιρό; Και να μην κατάλαβες δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τις πράξεις τις αφήνουμε σε αυτούς που κατέχουν τα δεδομένα και τις κατάλληλες υπολογιστικές μεθόδους. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά γελοίο!
Και αυτοί που κατέχουν τα δεδομένα και τις κατάλληλες υπολογιστικές μεθόδους αποφάνθηκαν ότι ακόμα και μικρός πληθυσμός που εισβάλει σε νέο περιβάλλον (λόγου χάριν σαύρες) δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως στατιστικό πρόβλημα να εξελιχθεί. Οι ρυθμοί μετάλλαξης το φροντίζουν όπως ακριβώς σου εξηγούσα!
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

Νταγκλης έγραψε:nrg έγραψε:
Κανένα απολύτως υπολογισμό δεν έκανα βρε χαζούλη!
Οι "δισεκατομμύρια καθημερινές μεταλλάξεις" είναι χονδροειδής υπόθεση μιας και αναφερόμασταν σε πληθυσμούς τρισεκατομμυρίων. Αυτό που δεν καταλαβαίνεις είναι ότι δεν υπονόησα ότι είναι απαραίτητες αυτές οι μεταλλάξεις. Απαντούσα στη χαζομάρα των "τυχαίων πρωτεινών" και σου επισήμανα ότι, παρά τις "δισεκατομμύρια καθημερινές μεταλλάξεις", μία μόνο είναι αυτή που θα επιφέρει διαφορική επιβίωση και θα δημιουργήσει νέα πρωτεΐνη.
Ανοησίες, Νταγκλή. Δυστυχώς, εμφανίζεις άρνηση στα πειραματικά δεδομένα.
Υποθέτεις μόνιμα ότι το μοντέλο σου ικανοποιείται, όταν δεν υπάρχει ούτε μία ένδειξη ικανοποίησης σε έναν κόσμο με πληθυσμό τρισεκατομμυρίων οργανισμών.
Ο nrg σου ζήτησε συγκεκριμένα πειράματα, μετρήσεις, και αποτελέσματα.
Εσύ συνεχίζεις την αφήγηση των παραμυθιών με τα ζωάκια σαν νέος ...Αίσωπος.
Κατάλαβες τώρα τι βλακείες λες τόσον καιρό; Και να μην κατάλαβες δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι τις πράξεις τις αφήνουμε σε αυτούς που κατέχουν τα δεδομένα και τις κατάλληλες υπολογιστικές μεθόδους. Οτιδήποτε άλλο είναι απλά γελοίο!
Και αυτοί που κατέχουν τα δεδομένα και τις κατάλληλες υπολογιστικές μεθόδους αποφάνθηκαν ότι ακόμα και μικρός πληθυσμός που εισβάλει σε νέο περιβάλλον (λόγου χάριν σαύρες) δεν αντιμετωπίζει κανένα απολύτως στατιστικό πρόβλημα να εξελιχθεί. Οι ρυθμοί μετάλλαξης το φροντίζουν όπως ακριβώς σου εξηγούσα!
Αυτοί που κατέχουν τα δεδομένα δεν αποφάνθηκαν τίποτα, Νταγκλή. Ακόμα εισάγουν παράδοξα θεωρητικά μοντέλα προσπαθώντας να δικαιολογήσουν την ιδεολογική τους εμμονή με τον εξελικτισμό...
0 .
-
Νταγκλης
- Rookie poster

stavmanr έγραψε:Γιατί δάσκαλε δεν μας τον γράφεις για να τον εξετάσουμε μαζί;
Θα σου πω εγώ: επειδή ο ίδιος δεν δέχεσαι το είδος και την Ταξινόμηση.
Μάλιστα...αποφάσισες κιόλας τι δέχομαι! Έχεις αποβλακωθεί εντελώς πια και αγνοείσαι....
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

Νταγκλης έγραψε:stavmanr έγραψε:Γιατί δάσκαλε δεν μας τον γράφεις για να τον εξετάσουμε μαζί;
Θα σου πω εγώ: επειδή ο ίδιος δεν δέχεσαι το είδος και την Ταξινόμηση.
Μάλιστα...αποφάσισες κιόλας τι δέχομαι!
Γιατί κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου και τις προσβολές σου, Νταγκλή;
Αφού γνωρίζεις κι ο ίδιος ότι το μοντέλο που έχει κυριεύσει το μυαλό σου δεν δέχεται είδη. Πρόκειται για ένα μοντέλο αέναων μεταβολών των χαρακτηριστικών των οργανισμών.
Γιατί το κρύβεις; Ντρέπεσαι να το γράψεις;
Μπα... απλά γνωρίζεις ότι σε περιμένει ο nrg στη γωνία, όπως πάντα, με τη ...φάπα έτοιμη: σου λέει "κροκόδειλος= ίδιος κι απαράλλαχτος για 250 εκατ. χρόνια. Για ποια αέναη μεταβολή γράφεις Νταγκλούλη;"

Τα μοντέλα σου, απλά, δεν βρίσκουν απήχηση στην πραγματικότητα που ζούμε όλοι οι υπόλοιποι.
0 .