Ευφυής Σχεδιασμός: Επιστήμη, Φιλοσοφία ή Ψευδοεπιστήμη;
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

Re: Ευφυής Σχεδιασμός: Επιστήμη, Φιλοσοφία ή Ψευδοεπιστήμη;
'Ο,τι να'ναι με πατάτες...(δεν περίμενα και κάτι καλύτερο). Αρκεί να κοιτάξει κανείς τι γράφω σε αυτό που με κουοτάρεις με αυτό που απαντάς για να καταλάβει τι σούργελο είσαι.
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

stavmanr έγραψε:Τέλος, πρέπει να είσαι ο μόνος που πιστεύει ότι η απουσία γνώσης της διαδικασίας (μηχανισμού) μπορεί να συνάδει με επιστημονική θεωρία...
Σωστά. Γι αυτό φτιάξανε τον επιταχυντή αδρονίων στο cern. Επειδή η θεωρία περί σωματιδίου higs δεν ήταν επιστημονική.......
Πραγματικά είσαι τραγικά άσχετος και κρίμα στον χρόνο που αφιέρωσα σ'εσένα και στις παπαριές σου...........
Χαιρετίσματα στο Μακαρονοτέρας!

0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

BaKXOS_Lysios έγραψε:stavmanr έγραψε:Τέλος, πρέπει να είσαι ο μόνος που πιστεύει ότι η απουσία γνώσης της διαδικασίας (μηχανισμού) μπορεί να συνάδει με επιστημονική θεωρία...
Σωστά. Γι αυτό φτιάξανε τον επιταχυντή αδρονίων στο cern. Επειδή η θεωρία περί σωματιδίου higs δεν ήταν επιστημονική...
Που είδες απουσία γνώσης του μηχανισμού στο Cern ρε Βάκχε;
Κάθε φορά το τρολάρισμά σου γίνεται όλο και πιο σαχλό...
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

stavmanr έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Σωστά. Γι αυτό φτιάξανε τον επιταχυντή αδρονίων στο cern. Επειδή η θεωρία περί σωματιδίου higs δεν ήταν επιστημονική...
Σωστά: γνώριζαν την διαδικασία μέσω ενός υποθετικού σωματιδίου το οποίο δεν ήξεραν καν αν υπάρχει. (ακόμα χειρότερα). Σύμφωνα με τον στράβακα όμως δεν έπρεπε να γίνει ούτε επιταχυντής ούτε πείραμα γιατί ο στράβακας δεν έχει δει επιστημονική θεωρία με απουσία γνώσης: Ο δημιουργός δημιουργεί την μάζα της ύλης και τελείωσε το "πείραμα"................
.gif)
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

BaKXOS_Lysios έγραψε:stavmanr έγραψε:Που είδες απουσία γνώσης του μηχανισμού στο Cern ρε Βάκχε;
Σωστά: γνώριζαν την διαδικασία μέσω ενός υποθετικού σωματιδίου το οποίο δεν ήξεραν καν αν υπάρχει. (ακόμα χειρότερα).
Βρε ασχετούλη... Φυσικά και γνώριζαν τη διαδικασία. Απλά έψαχναν να βρουν τις απτές αποδείξεις της διαδικασίας...
Άσε τώρα τα μκροσωματίδια... Εδώ παλεύεις ακόμα με τον εξελικτισμό.
Όσο και να τρολάρεις με τα θεολογικά σχόλια, δεν κρύβεις την απογοήτευση στη συζήτηση.

0 .
-
nrg
- Crazy poster

BaKXOS_Lysios έγραψε:nrg έγραψε:
Όχι φίλε μου, δεν πάει έτσι!
Διότι αυτό είναι επίσης λογική πλάνη, προσφυγή στην αυθεντία. Εκφράζεις μία πίστη διότι: Πιστεύω ότι ο Jonathan ξέρει την αλήθεια και λέει επιστημονικά πράγματα.
Ορθώς σε ρωτάει ο stavmanr "τί πιστεύεις εσύ για το θέμα".
Εσύ πρέπει να αναζητήσεις τι γίνεται "εκεί έξω" και να μπορείς να υποστηρίξεις αυτό που γνωρίζεις.
Έλα τώρα κοροϊδευόμαστε;... Ούτε εγω ούτε εσύ κάνουμε επιστημονική έρευνα πάνω στο θέμα. Ούτε εγω ούτε εσύ είμαστε ερευνητές επιστήμονες για να μπορούμε να έχουμε δικά μας πορίσματα. Συνεπώς καθένας απ τους δυο μας ασπάζεται αυτά που πείθουν την λογική και την κοσμοθεωρία του. Εσύ βασίζεσαι σε μερικά γνωστικά κενά της επιστήμης για να αποφασίσεις ότι η ζωή δημιουργήθηκε απο κάποιον, εγώ λέω ότι δεν ξέρουμε ακριβώς την διαδικασία αλλά κρίνοντας απο το παρελθόν (παρελθοντικό και όχι "μελλοντικό" επιχείρημα αν το θες) έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι θα ανακαλυφθεί κάποια στιγμή ο τρόπος που επέτρεψε να παρουσιαστεί η ζωή χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσουν θεοί ή δαίμονες. Και νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα και καθε λόγο να το κάνω γιατί στο παρελθόν δικαιώθηκα επανειλημμένα δεκάδες φορές. Απο λογικής άποψης τι σου φαίνεται πιθανότερο; Να δικαιωθεί κάποιος που βασίζεται σε γνωστικά κενά της επιστήμης για την υπόθεσή του ή κάποιος που έχει δειχτεί να επιβεβαιώνεται πολλές φορές στο παρελθόν ότι φύση δεν χρειάζεται θεούς για να λειτουργήσει και να "δημιουργήσει"; Εγω διαλέγω το δεύτερο γιατί είναι πιο λογικό και γιατί τα επιστημονικά επιχειρήματα αυτών που το στηρίζουν με πείθουν. Εσύ διάλεξε να πιστεύεις σε όποιους θεούς εξωγήινους ξωτικά κι αν θέλεις. Κανένα πρόβλημα.
Καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου.
Υπάρχουν επιστήμονες και από τις 2 πλευρές.
Εσύ διαλέγεις του μεν, εγώ του δε.
Είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογής!
Δεν είναι θέμα επιστήμης. Δεν είναι θέμα κενών.
Το πρόβλημα με την αβιογένεση είναι, ότι οι νόμοι της φυσικής, απαγορεύουν την οργάνωση της ύλης.
Η διαδικασία παραγωγής πρωτεϊνών, απαιτεί ενέργεια και πληροφορία.
Η συναρμολόγηση των μοριακών μηχανών, απαιτεί ενέργεια και πληροφορία.
Η αποσφαλμάτωση του DNA απαιτεί ενέργεια και πληροφορία.
Ο έλεγχος των διαδικασιών παραγωγής πρωτεϊνών, απαιτεί ενέργεια και πληροφορία.
Δεν είναι αυθόρμητες διαδικασίες και η ενέργεια δεν είναι ηλιακή.
(στα φυτά η ηλιακή μετατρέπεται σε ATP, μέσω μίας πολύπλοκης διαδικασίας που περιλαμβάνει πρωτεΐνες και μοριακές μηχανές)
Όλα αυτά επιβεβαιώνονται από τις παρατηρήσεις και τα πειράματα.
0 .
-
nrg
- Crazy poster

BaKXOS_Lysios έγραψε:stavmanr έγραψε:
Σωστά: γνώριζαν την διαδικασία μέσω ενός υποθετικού σωματιδίου το οποίο δεν ήξεραν καν αν υπάρχει. (ακόμα χειρότερα). Σύμφωνα με τον στράβακα όμως δεν έπρεπε να γίνει ούτε επιταχυντής ούτε πείραμα γιατί ο στράβακας δεν έχει δει επιστημονική θεωρία με απουσία γνώσης: Ο δημιουργός δημιουργεί την μάζα της ύλης και τελείωσε το "πείραμα"................
Το σωματίδιο προβλέπονταν από την θεωρία.
The Higgs boson is an elementary particle in the Standard Model of particle physics.
Υπήρχε θεωρικό υπόβαθρο, με εξισώσεις και τύπους και όλα τα επιστημονικά καλά.
https://en.wikipedia.org/wiki/Higgs_bos ... ormulation
Και πάλι η κοινότητα τα θεωρεί υποθέσεις, μέχρι να επαληθευτούν από ένα πείραμα. (νομίζω ότι ακόμα δεν ολοκληρώθηκε 100% η επιβεβαίωση του σωματιδίου Higgs).
ΑΥΤΟ είναι επιστήμη.
ΑΥΤΗ την διαδικασία θα έπρεπε να υπερασπίζεστε με θέρμη.
Στην εξέλιξη των ειδών, έχουμε ακριβώς την αντίθετη διαδικασία.
Δεν υπάρχει το παραμικρό επιστημονικό υπόβαθρο,
δεν έχει γίνει η παραμικρή επιστημονική πρόβλεψη,
το μοναδικό πείραμα που στήθηκε είναι αρνητικό, μετά από 30 χρόνια παρατηρήσεων.
Και την ίδια στιγμή θεωρείται γεγονός...
Μήπως έχει κάποιος πρόβλεψη για τα βακτηρίδια του Lenski;
Μήπως έχει κάποιος πρόβλεψη για την εξέλιξη των μυρμηγκιών και τις εξελικτικές πιέσεις που δέχονται;
Μήπως κάποιος έχει κάνει Technical aspects and mathematical formulation, για κάποιον οργανισμό πάνω στην Γη;
Δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας, για να δεις την αντίφαση.
0 .
-
stavmanr
- Extreme poster

nrg έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Έλα τώρα κοροϊδευόμαστε;... Ούτε εγω ούτε εσύ κάνουμε επιστημονική έρευνα πάνω στο θέμα. Ούτε εγω ούτε εσύ είμαστε ερευνητές επιστήμονες για να μπορούμε να έχουμε δικά μας πορίσματα. Συνεπώς καθένας απ τους δυο μας ασπάζεται αυτά που πείθουν την λογική και την κοσμοθεωρία του. Εσύ βασίζεσαι σε μερικά γνωστικά κενά της επιστήμης για να αποφασίσεις ότι η ζωή δημιουργήθηκε απο κάποιον, εγώ λέω ότι δεν ξέρουμε ακριβώς την διαδικασία αλλά κρίνοντας απο το παρελθόν (παρελθοντικό και όχι "μελλοντικό" επιχείρημα αν το θες) έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι θα ανακαλυφθεί κάποια στιγμή ο τρόπος που επέτρεψε να παρουσιαστεί η ζωή χωρίς να χρειάζεται να μεσολαβήσουν θεοί ή δαίμονες. Και νομίζω ότι έχω κάθε δικαίωμα και καθε λόγο να το κάνω γιατί στο παρελθόν δικαιώθηκα επανειλημμένα δεκάδες φορές. Απο λογικής άποψης τι σου φαίνεται πιθανότερο; Να δικαιωθεί κάποιος που βασίζεται σε γνωστικά κενά της επιστήμης για την υπόθεσή του ή κάποιος που έχει δειχτεί να επιβεβαιώνεται πολλές φορές στο παρελθόν ότι φύση δεν χρειάζεται θεούς για να λειτουργήσει και να "δημιουργήσει"; Εγω διαλέγω το δεύτερο γιατί είναι πιο λογικό και γιατί τα επιστημονικά επιχειρήματα αυτών που το στηρίζουν με πείθουν. Εσύ διάλεξε να πιστεύεις σε όποιους θεούς εξωγήινους ξωτικά κι αν θέλεις. Κανένα πρόβλημα.
Καλή συνέχεια στις αναζητήσεις σου.
Υπάρχουν επιστήμονες και από τις 2 πλευρές.
Εσύ διαλέγεις του μεν, εγώ του δε.
Είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογής!
Κι όμως, nrg...
Δεν απορείς που τα περισσότερα Papers εμμένουν στο χαρακτηρισμό εξέλιξη, όταν και οι ίδιοι επί της ουσίας αμφιβάλλουν για την εξέλιξη;
Δεν απορείς που δεν μπορείς να ξεφύγεις από την λέξη evolution σε κάθε κείμενο την ίδια στιγμή που οι ίδιοι οι μελετητές είναι απίστευτα επιφυλακτικοί στις υπόλοιπες διατυπώσεις τους;
Η λέξη evolution έχει καταντήσει ...παγανιστική λατρεία στους χώρους της Βιολογίας.
Πόσο πιο ειλικρινής θα ήταν η στάση των Βιολόγων να γράφουν τα δεδομένα και τα συμπεράσματά τους χωρίς την αναγωγή σε αυτό το "υποχρεωτικό" για εκείνους πλαίσιο...
Πχ. στο πείραμα του Roth, η ειλικρινής στάση θα ήταν:
είχαμε ένα βακτήριο Salmonella, το ευνουχίσαμε και διαπιστώσαμε ότι το βακτήριο επανέφερε τη λειτουργία του μέσα από συγγενικό γονίδιο. Θαυμαστός ο κόσμος της Salmonella!
Ούτε "εξέλιξη", ούτε "φυσικές επιλογές", ούτε "τυχαιότητες", ούτε "innovation", ούτε άλλες ανοησίες που στην πραγματικότητα καταστρέφουν την αξιοπιστία μίας σοβαρής κατά τα λοιπά μελέτης.
Επιπλέον:
"All strains of salmonellae have a single chromosome (approximately 4.5 Mb in size) with a set of core genes that perform “household” functions associated with the lifestyle of intestinal colonization and environmental survival. Those genes can also have a role in central metabolism, polysaccharide biosynthesis, or may encode common structural proteins."
(https://www.news-medical.net/health/Sal ... etics.aspx)
Πρόσεξε ότι πλέον το γενετικό υλικό μετριέται σε Mb. Ταυτόχρονα, πρόσεξε ότι υπάρχει "πυρήνας" εντολών που φιλτράρει το περιβάλλον και φροντίζει την επιβίωση και την αρμοστικότητα του οργανισμού σε εκείνο.
Μιλάμε για έναν κώδικα 4,5 Μb με κεντρικό σετ εντολών για αυτοδιατήρηση και προσαρμογή.
0 .
-
nrg
- Crazy poster

nik_killthemall έγραψε:Ο μόνος που κάνεις κύκλους είσαι εσύ !
Επιστημονική απόδειξη για το γεγονός πως κάποιος μας έφτιαξε δεν υπάρχει !
Επιστημονική απόδειξη για το γεγονός πως φτιαχτήκαμε στη τύχη δεν υπάρχει !
Ο αντικειμενικός θα πει "δεν ξέρουμε πως φτιαχτήκαμε και άρα δεν παίρνουμε θέση μέχρι να έρθουν επιστημονικές αποδείξεις", ο υποκειμενικός που υποκριτικά μπαίνει σε τέτοια συζήτηση, απλά θα διαχειριστεί υποκειμενικά και με 2 μέτρα και 2 σταθμά τις δυο παραπάνω φράσεις : θα σβήσει τη πρώτη και θα κάνει σημαία τη δεύτερη.
Μια απτις διαφορές μας είναι πως εγώ ΔΕΝ ισχυρίζομαι πως σίγουρα φτιαχτήκαμε στην τύχη αλλά παρόλα αυτά εσύ μου το επιρρίπτεις, αντίθετα εσυ ΙΣΧΥΡΙΖΕΣΑΙ πως ΣΙΓΟΥΡΑ μας εφτιαξε θεός !
Γιατί παραλείπεις τους εξωγήινους;
Και μάλιστα στο μέλλον μπορεί να έρθουμε σε επαφή μαζί τους.
Η σιγουριά μου (δεν είναι απόδειξη) προκύπτει από ένα γεγονός που δεν έχει καταρριφθεί, μέχρι στιγμής:
Ότι δεν προκύπτει τυχαία, είναι κατασκευασμένο.
Και αυτό ισχύει σήμερα, τώρα που μιλάμε.
Δεν χρειάζεται να "κρυφτώ" στο μέλλον, ούτε σε υποθέσεις.
Το βλέπεις γύρω σου καθημερινά και όμως το αρνείσαι για το ίδιο σου το σώμα, το οποίο είναι ένα βιολογικό ρομπότ (αν θέλεις) με εξωπραγματικές ιδιότητες και λειτουργίες.
Όχι φίλε μου, τέτοια τεχνολογία, δεν προκύπτει από καμία τύχη και καμία επιστήμη δεν το έχει δείξει.
Τουναντίον.
Η επιστήμη έχει δείξει ότι χρειάζεται απίστευτη προσπάθεια, οργάνωση και συνεργασία πολλαπλών ιδιοφυϊών, για την δημιουργία πολύ πιο απλών μηχανών.
0 .
-
BaKXOS_Lysios
- Extreme poster

stavmanr έγραψε:BaKXOS_Lysios έγραψε:Σωστά: γνώριζαν την διαδικασία μέσω ενός υποθετικού σωματιδίου το οποίο δεν ήξεραν καν αν υπάρχει. (ακόμα χειρότερα).
Βρε ασχετούλη... Φυσικά και γνώριζαν τη διαδικασία. Απλά έψαχναν να βρουν τις απτές αποδείξεις της διαδικασίας...
Άσε τώρα τα μκροσωματίδια... Εδώ παλεύεις ακόμα με τον εξελικτισμό.
ΔΕΝ γνώριζαν, υπέθεταν την διαδικασία μέσω ενός υποθετικού σωματιδίου. Κατά την λογική σου αυτό δεν συνιστά επιστήμη......
stavmanr έγραψε:Όσο και να τρολάρεις με τα θεολογικά σχόλια, δεν κρύβεις την απογοήτευση στη συζήτηση.
Όσο και να προσπαθείς να στρέψεις την προσοχή αλλού δεν αναιρεί το γεγονός ότι είπες χοντρομαλακία (απο ασχετοσύνη).

0 .