Περί ζωγραφικής ο λόγος

Φωτογραφία, Ζωγραφική, Γλυπτική κλπ.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Περί ζωγραφικής ο λόγος

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2020, 18:18

Ραν ταν πλαν έγραψε:
nemo έγραψε:20200617_194740.jpg

Ρε συ μην αντιγράφεις τον Γουόρχολ. Σου βγαίνει κάτι σε Μπομπ Ρος. :fico:

Έχεις σκεφτεί να ακολουθήσεις το σοσιαλιστικό ρεαλισμό; :D

ο πρωτος ρουφαγε ιδεες απο τον κωλο -ο δευτερος δεν ειναι ζωγραφος αλλα μπογιατζης

και ναι θελω να αφοσιωθώ στον σοσιαλιστικο νεορεαλισμο ...αλλα δεν ειμαι ετοιμος για αυτο λεμε στην δασκαλα
να βαλει το χερακι της θελω να αποτυπώσω την απαισιοδοξια την μοναξια την καταθλιψη
εναν μοναχικο δρομο ή δρομακι και μια αφηρημενη μορφη αλλα γμτ μου ολα τα εχουν ζωγραφισει
.....αλλα πραγματικα δεν ξερω που θα φτασω αν κανω λιγα μαθηματα και ...
αν εχω ας πουμε ενα μηνα στην διαθεση μου ολομοναχος με απολυτη ησυχία
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 19 Ιουν 2020, 20:03

nemo έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

ο πρωτος ρουφαγε ιδεες απο τον κωλο -ο δευτερος δεν ειναι ζωγραφος αλλα μπογιατζης

και ναι θελω να αφοσιωθώ στον σοσιαλιστικο νεορεαλισμο ...αλλα δεν ειμαι ετοιμος για αυτο λεμε στην δασκαλα
να βαλει το χερακι της θελω να αποτυπώσω την απαισιοδοξια την μοναξια την καταθλιψη
εναν μοναχικο δρομο ή δρομακι και μια αφηρημενη μορφη αλλα γμτ μου ολα τα εχουν ζωγραφισει
.....αλλα πραγματικα δεν ξερω που θα φτασω αν κανω λιγα μαθηματα και ...
αν εχω ας πουμε ενα μηνα στην διαθεση μου ολομοναχος με απολυτη ησυχία

Καταρχην ΞΕΚΑΒΑΛΑΑΑΑΑΑΑΑΑ! :D Καλα ο μπομ ρος τηλεοπτικος σταρ ηταν αλλα εισαι του λιτλ να κρινεις τον γουρχολ και χωρις τις απαραιτητες γνωσεις.Μπορεις να πεις δεν μου αρεσει, να τον κρινεις εικαστικα δεν μπορεις. :D
Στο θεμα μας τωρα.Βρε συ θα ειχε νοημα να σου πω κατι αν δεν αντεγραφες.Εκει θα εβλεπα τυχον λαθη ή οχι και θα στο ελεγα.Εδω τι να σου πω; Αφου αντιγραφεις. :nocomment5:

Αυτο που μπορω να σου πω ειναι οτι το ''ματι'' σου πιανει.Και οχι το χερι, που λενε,καμια σχεση.Βασικα ειναι καθαρα εγκεφαλικη λειτουργια.
ΟΚ ταλεντο εχεις αυτο μπορω να στο πω αλλα τιποτε αλλο αν αντιγραφεις συνεχως αλλους πινακες.
Φτιαξε κατι εκ φυσικου ή απο την καουκα σου και τοτε προφανως θα σου πω πολλα.Τωρα τι να κρινω; Τον ζωγραφο που αντεγραψες; :D Την επιλογη θεματος του ζωγραφου που αντεγραψες, ή την επιλογη των χρωματων του; :pardon:
0 .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 19 Ιουν 2020, 20:41

αυτο λεω οτι δεν μπορω κατι μου λειπει το επιχειρησα δυο φορες και ηταν του νηπιαγωγείου και τους χαλασα

ισως γιατι εχω δει πολλες τεχνοτροπιες και με μπερδευει στο να βρω τον εαυτο μου
ή απλα δεν το εχω
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 19 Ιουν 2020, 22:53

nemo έγραψε:αυτο λεω οτι δεν μπορω κατι μου λειπει το επιχειρησα δυο φορες και ηταν του νηπιαγωγείου και τους χαλασα

ισως γιατι εχω δει πολλες τεχνοτροπιες και με μπερδευει στο να βρω τον εαυτο μου
ή απλα δεν το εχω

Kαταρχην καλο θα ηταν να μου ελεγες την ηλικια σου αλλα επειδη ειναι προσωπικο δεδομενο σαφως ΑΝ ΘΕΣ.
Αλλα να εχω μια εικονα .
Κατα δευτερον ρε συ αυτο το λαθος κανεις στο ξαναπα.Δεν ψαχνεις τωρα κανενα προσωπικο στυλ μα σοβαρα νομιζεις οτι ξυπναει ενας που εχει ταλέντο και λεει οκ εγω εχω αυτο το στυλ και ολα καλα; :s_crazy
Ουτε κατα διαννοια.Δεν θα ψαχνεις τωρα κανενα στυλ.Τωρα εξασκησαι,μαθαινεις και κυριως δουλευεις.

Το στυλ ερχεται με τον καιρο και επισης αλλαζει .Δεν φοραμε καμπανα παντελονι ολους τους αιωνες. :D
Ξερεις ποσο αλλαζει η ζωγραφικη μας οταν δουλευουμε; Τι συζηταμε;Και βεβαια το ωραιοτερο και καλυτερο για να παει ενας ζωγραφος μπροστα ειναι οι πειραματισμοι.

Ακου.Στησε μια νεκρη φυση,αν δεν ξερεις τι εστι νεκρη φυση γκουγκλαρε και δες, δεν θα σου εξηγησω αυτο ναι;

Λοιπον στεισε μια νεκρη φυση με εναν καλο φωτισμο και οταν λεω καλο φωτισμο εννοω ΟΧΙ στο πολυ και απλετο φως που διαλυει τα παντα, το ηλεκρικο αλλα,το αντιθετο.Ενα ρεμπραντικο φως.Δηλαδη κοντα σε μια πηγη φωτος ειτε απο παραθυρο ,φυσικο είτε απο προβολεα που να κανει αντιθεσεις δηλαδη πολλα σκοτεινα σημεια που να ερχονται σε αντιθεση με τα φωτεινα.
Ξεκινα με σχεδιο,ασπρομαυρο δηλαδη.Πρωτα το περιγραμμα μετα τις φωτοσκιασεις.Εκει σε θελω.
Φτιαξτο και βαλτο να σε δω. :D
Αυτο ειναι ασκηση ετσι ξεκιναμε σε ολοκληρη ΑΣΚΤ και μαθαινουμε.Δεν αντιγραφουμε πινακες αυτα τα καναμε μωρα,οταν θες να μαθεις σοβαρα ζωγραφικη αφηνεις την αντιγραφη πινακων και ξεκινας δουλεια εκ του φυσικου. :madwoman:
Να σε δω! :s_cool
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Ιουν 2020, 09:24

καλως αυτο δεν το εχω ξανακουσει και θα το δοκιμασω δηλαδη μονο δυο χρωματα; ασπρο μαυρο;
να το ξεκαθαρισεις πλιζ *εννοεις φρουτα σκετα ή με ενα ποτηρι ή μπουκαλι κρασι κλπ
και να εστιασω στις σκιες και στο φως -----δεν το εχω σκεφτει ποτε ετσι και μπορει να εχεις δικιο
θα πρεπει να εφοδιαστω φθηνους μουσαμαδες πρωτα και οκ να περιμενεις
υσ..επισης θα να μου πεις τι διαλο γινεται με αυτο το φως γιατι αλλαζουν -αλλαζει το χρωμα
που οταν ζωγραφιζουμε μεσα στο σπιτι με το εξωτερικο φως;

και ποιο φως και πως θα πρεπει να εχουμε ενα φως μεσα σε κλειστο χωρο
εννοω απο πανω διπλα -ενα προβολεα; δυο ; δεξια αριστερα ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 20 Ιουν 2020, 09:42

nemo έγραψε:καλως αυτο δεν το εχω ξανακουσει και θα το δοκιμασω δηλαδη μονο δυο χρωματα; ασπρο μαυρο;
να το ξεκαθαρισεις πλιζ *εννοεις φρουτα σκετα ή με ενα ποτηρι ή μπουκαλι κρασι κλπ
και να εστιασω στις σκιες και στο φως -----δεν το εχω σκεφτει ποτε ετσι και μπορει να εχεις δικιο
θα πρεπει να εφοδιαστω φθηνους μουσαμαδες πρωτα και οκ να περιμενεις

Μουσαμαδες; Οχι ειπαμε.ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΜΕ.ΟΚ δεν ξερεις πως να κανεις σχεδιο; :o
Ξεκινα με ενα απλο μπλοκ σχεδιο Α4 και μολυβια σχεδιου της κλιμακας των Β.Δηλαδη 1Β,2Β και σιγουρα τα πολλα Β πχ 7ή 8 Β που βγαζει εντονο μαυρο.Οσο πιο μεγαλο το νουμερο των Β τοσο πιο μαυρα βγαζει.
ΣΧΕΔΙΟ λεω οχι χρωμα ασπρομαυρο.Τα μολυβια ειναι τα σκουρα πρασινα και το νουμερο ειναι πχ 5Β ΟΧΙ μολθβια με νουμερα 5=Β ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, ακριβως αυτα που λεω για να μπορεις να εχεις πολλα γκρι και μαυρα.
Εναλλακτικα παιρνεις καρβουνο και πινακιδα και χαρτι εγκρ,αλλα θελει και φιξαρισμα και το συμπαν γεμιζει καρβουνο.Αλλα μαθε πρωτα με μολυβι και πας καισ το καρβουνο

Το σχεδιο ειναι ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω στη ζωγραφικη για αυτο και οταν δινουμε γα ΑΣΚΤ στο φροντηστηριο στο σχεδιο τα δινουμε ολα,το χρωμα ειναι συμπληρωματικο.Και στις εξετασεις για να περασεις το σχεδιο κοιτανε.Ψιλοχεστηκαν για το χρωμα.

Οποιος δεν ξερει σχεδιο δεν ξερει ουτε την αλφαβιτο της ζωγραφικης.

Και βεβαια για ΑΣΚΤ δινουμε το ποιο δυσκολο σχεδιο ΠΡΟΤΟΜΗ.Εδωωωωωωωωω σε θελω! :D
Σου χω και ετοιμη φωτο,τωρα μολις κοιταζα το φβ μου και επειδη οι αχρηστοι κατηργησαν τα καλλιτεχνικα απο το λυκειο γινεται Ο χαμος ,διαβαζα το κειμενο των σπουδαστων της ΑΣΚΤ και εχει αυτη τη φωτο
Εικόνα

Προτομουλα! Κοιτα σχεδιαρες αγαπη μου! Βεβαια αυτο ειναι μια καθαρα νατουραλιστικη αποδοση και μαλιστα την προτομη την εχει αναγαγει σε κακονικο ανθρωπινο προσωπο,
Το σχεδιο προτομης που καναμε εμεις οταν διναμε εξετασεις στην ΑΣΚΤ δεν ειναι ετσι,αυτα τα λεγαμε ναιφ...ηταν σαν τα παρακατω ,με αξονες κοκ

Εικόνα
Εικόνα
Να εδω φαινονται πιο καθαρα οι αξονες που χρησιμοποιουμε στο ελευθερο σχεδιο
Εικόνα
Ειναι δε, και ο ερμης του πραξιτελη που ακριβως αυτο ετυχε να δωσω οταν εδινα για ΑΣΚΤ,απο τα πιο δυσκολα και δεν το εχαμε και στο φροντηστιριο,πρωτη φορα το εκανα.
Το χρωμα αστο για διασκεδαση,διαλλειμα,στο σχεδιο πρεπει να δωσεις βαση τωρα. :madwoman:

Μπορεις να αντιγραψεις και απο φωτο,αλλα ΠΡΟΤΟΜΗ.ΟΚ πριν την προτομη δοκιμασε κατι αλλο πιο ευκολο,νεκρη φυση απρομαυρη,αλλα πρεπει να φτασεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην προτομη .
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 20 Ιουν 2020, 10:47

nemo έγραψε:
Ραν ταν πλαν έγραψε:

και ναι θελω να αφοσιωθώ στον σοσιαλιστικο νεορεαλισμο ...

Αφού θέλεις έχω μια ιδέα για το πρώτο σου σοσιαλρεαλιστικό έργο.
Θα ζωγραφίσεις σε πρώτο πλάνο έναν εργάτη με υψωμένη τη γροθιά πλαισιωμένο από όλα τα επιτεύγματα της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό και στο βάθος θα βάλεις το γιο του να την παίζει.
Αντιλαμβάνεσαι το συμβολισμό;
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Ιουν 2020, 10:49

ξεχασα να σου πω πως αυτα τα εκανα απο μικρος μεχρι στα 18 μου σχεδιαζα και ημουν καλος
μετα τα παρατησα δηλαδη πανω κατω τα σχεδιαζα οπως οι φωτο που εβαλες
σημερα δεν μπορω γιατι δεν εχω υπομονη
δεν με γεμιζει αλλα κατανοω οτι εχεις δικιο χωρις το σχεδιο δεν γινεται να γεμισει ενας πινακας
συν οτι επειδη βαριεμαι να σχεδιασω με ακριβεια πανω στον πινακα κανω σχεδιαστικα λαθη
που με αναγκαζουν να ξαναζωγραφιζω μερη-κομματια που τα εχω πετυχει ξανα και ξανα
καταστρεφοντας οτι καλο εκανα ---ισως να ειναι ψυχολογικο και ισως να θελω βοηθεια σε αυτο

ξεχασα επισης να σου πω πως ξεκινησα με το χρωμα απο γυμνο ειμαι τοσο καλος να χρωματιζω το σωμα
που ειναι λες και το κανει μεγαλος ζωγραφος και σε κεινο που δεν μπορω και εχω καταστρεψει πολλα κομματια
ειναι στα χερια στα δαχτυλα συγκεκριμενα τα δαχτυλα ειναι η μεγαλη μου αδυναμια
και αυτο για να το λυσω θα πρεπει να μαθω να τα σχεδιαζω με μολυβι
επισης μια αλλη αδυναμια ειναι οι βαρκες σε λιγο πλαγια θεση

δυο αδυναμιες δηλαδη δαχτυλα και βαρκες .....σε ολα τα υπολοιπα δεν νιωθω αδυναμια να τα σχεδιασω
ουτε και το σκιες με το φως ...*εκανα ενα μαθημα με ενα ζωγραφο με εβαλε να κανω νεκρη φυση
την εκανα χωρις την βοηθεια του και ηθελα να προχωρησω σε χρωμα αλλα δεν δεχτηκε
ουτε και ο επομενος που πηγα με συμφωνια για χρωμα μονο

δεν εχω υπομονη να σχεδιασω με μολυβι -εκτος απο δαχτυλα που τα εχω αναγκη να τα μαθω για να τελειωνω
τα γυμνα ....σου ειπα σχεδον ολες τις φασεις που εγω γνωριζω για μενα

οποτε να μην περιμενεις μολυβι βαριεμαι τοσο πολυ που θα προτιμήσω να σπαζω πετρες σε λατομειο
εκτος αν μου πεις κατι αλλο που θα με αναγκασει να το κανω θελω δεν θελω
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Ιουν 2020, 10:58

Ραν ταν πλαν έγραψε:
nemo έγραψε:

και ναι θελω να αφοσιωθώ στον σοσιαλιστικο νεορεαλισμο ...

Αφού θέλεις έχω μια ιδέα για το πρώτο σου σοσιαλρεαλιστικό έργο.
Θα ζωγραφίσεις σε πρώτο πλάνο έναν εργάτη με υψωμένη τη γροθιά πλαισιωμένο από όλα τα επιτεύγματα της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό και στο βάθος θα βάλεις το γιο του να την παίζει.
Αντιλαμβάνεσαι το συμβολισμό;

αντιλαμβανομαι αλλα δεν ξερω αν υπαρχει συσχετιση με αυτο που θελεις να πεις γιατι το θεωρω καπως υποτιμητικο
αλλα καποιοι αλλοι το εκαναν βαζοντας λιμενεργατες με τεραστια βαρουκλα να υπερτονιζουν το επιτευγμα των εργατων
αυτα θελουν παραπανω απο το ταλεντο .
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 20 Ιουν 2020, 13:20

οκ αν ειναι να τρολαρουμε στο θεμα απλα δνε ξαναγραφω.Δεν υπαρχει λογος να σπαταλω τον χρονο μου γα τρολαρισμα.
0 .

Επιστροφή σε “Καλές Τέχνες”