nemo έγραψε:καλως αυτο δεν το εχω ξανακουσει και θα το δοκιμασω δηλαδη μονο δυο χρωματα; ασπρο μαυρο;
να το ξεκαθαρισεις πλιζ *εννοεις φρουτα σκετα ή με ενα ποτηρι ή μπουκαλι κρασι κλπ
και να εστιασω στις σκιες και στο φως -----δεν το εχω σκεφτει ποτε ετσι και μπορει να εχεις δικιο
θα πρεπει να εφοδιαστω φθηνους μουσαμαδες πρωτα και οκ να περιμενεις
Μουσαμαδες; Οχι ειπαμε.ΣΧΕΔΙΟ ΛΕΜΕ.ΟΚ δεν ξερεις πως να κανεις σχεδιο;
Ξεκινα με ενα απλο μπλοκ σχεδιο Α4 και μολυβια σχεδιου της κλιμακας των Β.Δηλαδη 1Β,2Β και σιγουρα τα πολλα Β πχ 7ή 8 Β που βγαζει εντονο μαυρο.Οσο πιο μεγαλο το νουμερο των Β τοσο πιο μαυρα βγαζει.
ΣΧΕΔΙΟ λεω οχι χρωμα ασπρομαυρο.Τα μολυβια ειναι τα σκουρα πρασινα και το νουμερο ειναι πχ 5Β ΟΧΙ μολθβια με νουμερα 5=Β ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ, ακριβως αυτα που λεω για να μπορεις να εχεις πολλα γκρι και μαυρα.
Εναλλακτικα παιρνεις καρβουνο και πινακιδα και χαρτι εγκρ,αλλα θελει και φιξαρισμα και το συμπαν γεμιζει καρβουνο.Αλλα μαθε πρωτα με μολυβι και πας καισ το καρβουνο
Το σχεδιο ειναι ΤΟ Α ΚΑΙ ΤΟ Ω στη ζωγραφικη για αυτο και οταν δινουμε γα ΑΣΚΤ στο φροντηστηριο στο σχεδιο τα δινουμε ολα,το χρωμα ειναι συμπληρωματικο.Και στις εξετασεις για να περασεις το σχεδιο κοιτανε.Ψιλοχεστηκαν για το χρωμα.
Οποιος δεν ξερει σχεδιο δεν ξερει ουτε την αλφαβιτο της ζωγραφικης.Και βεβαια για ΑΣΚΤ δινουμε το ποιο δυσκολο σχεδιο
ΠΡΟΤΟΜΗ.Εδωωωωωωωωω σε θελω!
Σου χω και ετοιμη φωτο,τωρα μολις κοιταζα το φβ μου και επειδη οι αχρηστοι κατηργησαν τα καλλιτεχνικα απο το λυκειο γινεται Ο χαμος ,διαβαζα το κειμενο των σπουδαστων της ΑΣΚΤ και εχει αυτη τη φωτο

Προτομουλα! Κοιτα σχεδιαρες αγαπη μου! Βεβαια αυτο ειναι μια καθαρα
νατουραλιστικη αποδοση και μαλιστα την προτομη την εχει αναγαγει σε κακονικο ανθρωπινο προσωπο,
Το σχεδιο προτομης που καναμε εμεις οταν διναμε εξετασεις στην ΑΣΚΤ δεν ειναι ετσι,αυτα τα λεγαμε ναιφ...ηταν σαν τα παρακατω ,με αξονες κοκ 

Να εδω φαινονται πιο καθαρα οι αξονες που χρησιμοποιουμε στο ελευθερο σχεδιο

Ειναι δε, και ο ερμης του πραξιτελη που ακριβως αυτο ετυχε να δωσω οταν εδινα για ΑΣΚΤ,απο τα πιο δυσκολα και δεν το εχαμε και στο φροντηστιριο,πρωτη φορα το εκανα.
Το χρωμα αστο για διασκεδαση,διαλλειμα,στο σχεδιο πρεπει να δωσεις βαση τωρα.
Μπορεις να αντιγραψεις και απο φωτο,αλλα ΠΡΟΤΟΜΗ.ΟΚ πριν την προτομη δοκιμασε κατι αλλο πιο ευκολο,νεκρη φυση απρομαυρη,αλλα πρεπει να φτασεις ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην προτομη .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος