πανδημιακό prepping

Θέματα που δεν ανήκουν σε άλλη ενότητα.
Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Re: πανδημιακό prepping

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Μαρ 2020, 22:31

Για τα ψώνια απο το μάρκετ κλπ, η πιο εύκολη λύση είναι να τα βάλετε σε μια γωνία και να μην τα ακουμπήσετε για 5-7 μέρες.

Τα κλειδιά και τα πόμολα να τα απολυμαίνετε τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, με οινόπνευμα ή νερό με χλωρίνη.

Προσοχή, ποτέ με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι, και τα εξωτερικά σας ρούχα να τα βγάζετε στην είσοδο μαζί με τα παπούτσια σας, δλδ μην κάθεστε με το παντελόνι και το μπουφάν σε καρέκλες και καναπέδες.

Καλό είναι να κάνετε ντούς αμέσως μόλις μπείτε σπίτι, γιατί ο ιός κάθετε και στα μαλλιά και στο πρόσωπό σας.

Κοιτάτε επίσης να φοράτε ρούχα προς το βαμβακερό και όχι ακρυλικό, για να τα πλένετε στους 60 βαθμούς τουλάχιστον.
0 .
Hätt ich ne 2te Chance würd ich es genauso machen
Ich dreh mich nich um es geht nur darum wer du heute bist
Ich bin zufrieden, da scheint jemand auf mich aufzupassen
Ob es für Gott oder den Teufel is
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Μαρ 2020, 22:34

Λένε ότι μπορεί να μολυνθεί μέχρι και το 80% του πληθυσμού.Αν κάνετε όλα τα παραπάνω, κατά 99.9% θα ανήκετε στο 20% που δεν θα μολυνθεί.

Έχετε υπόψη σας, η μάζα είναι αμόρφωτη ή ημιμαθής, απείθαρχη, τεμπέλικη, ανίκανη να ακολουθήσει με συνέπεια και συνέχεια κανόνες και διαδικασίες, κοκ. Δεν είναι δύσκολο να πάρετε κεφάλι στον αγώνα της επιβίωσης. Αφήστε τους να κάνουν τα πειραματόζωα για φαρμακευτικές αγωγές και να σας προσφέρουν την ανοσία αγέλης.

Δυστυχώς, όσο και να προσπαθήσετε, αν πρέπει να πάρετε ΜΜΜ και δουλεύετε σε γραφείο με πολλά άτομα στο ίδιο δωμάτιο, με συναδέλφους πειραματόζωα (δλδ άτομα χωρίς αίσθηση υγιεινής), τα πράγματα είναι δύσκολα γι εσάς.

Αυτό όμως δεν αποτελεί αφορμή για να τα παρατήσετε, πάρτε μέτρα έτσι ώστε να μειώνετε τις πιθανότητες.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Μαρ 2020, 22:45

Mην είστε μαλάκες και είστε έξω όλη την ώρα με το κινητό στο χέρι. Κανονικά, δεν θέλει να το ακουμπάτε καθόλου και να είναι στην τσέπη. Να το πιάνετε μόνο με πλυμένα χέρια. Αν χρειαστεί να το πιάσετε έξω, όταν μπείτε στο σπίτι να το απολυμάνετε.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 23 Μαρ 2020, 22:47

Τώρα, καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση/χαλιναγώγηση του ιού, οπουδήποτε αυτό επετύχθηκε, έπαιξε η καθολική και ορθή χρήση μασκών.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑΤΙ:

Εικόνα

Τα παραπάνω, είπαμε, μέχρι και 3 ώρες στον αέρα.
0 .
Ich bereue nichts

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Μαρ 2020, 14:53

Προέλλην έγραψε:Για τα ψώνια απο το μάρκετ κλπ, η πιο εύκολη λύση είναι να τα βάλετε σε μια γωνία και να μην τα ακουμπήσετε για 5-7 μέρες.

Την ψησταριά την έχω κάνει καραντίνα room. Αν δεν είναι κάτι που το χρειάζομαι άμεσα, τα αφήνω εκεί για 2-3 μέρες. :yesyes:
1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 24 Μαρ 2020, 15:53

Προμηθεύτηκα δύο κουτιά φυσίγγια Νο 2 (25 έκαστο), δύο κουτιά Νο 4 (25 έκαστο), δύο κουτιά εννιάβολα (10 έκαστο), δύο κουτιά μονόβολα (10 έκαστο), έχω ήδη τρία κυνηγετικά μαχαίρια και έχω φουλάρει το αυτοκίνητο. Έχω προμήθειες σε χειροποίητα ζυμαρικά για ένα χρόνο, αλεύρι για κάμποσο καιρό, 60 κιλά κρέας (αρνιά και κοτόπουλα), και περίπου 40 κιλά ελαιόλαδο. Είμαι έτοιμος για zombie apocalypse. :fico:
1 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Μαρ 2020, 16:38

itteithe έγραψε:Προμηθεύτηκα δύο κουτιά φυσίγγια Νο 2 (25 έκαστο), δύο κουτιά Νο 4 (25 έκαστο), δύο κουτιά εννιάβολα (10 έκαστο), δύο κουτιά μονόβολα (10 έκαστο), έχω ήδη τρία κυνηγετικά μαχαίρια και έχω φουλάρει το αυτοκίνητο. Έχω προμήθειες σε χειροποίητα ζυμαρικά για ένα χρόνο, αλεύρι για κάμποσο καιρό, 60 κιλά κρέας (αρνιά και κοτόπουλα), και περίπου 40 κιλά ελαιόλαδο. Είμαι έτοιμος για zombie apocalypse. :fico:

Να ξέρετε ότι αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό. Όχι το στοκάρισμα αλλά πού το λέτε δημόσια.
Καταρχήν συμβάλλετε στη διάδοση του πανικού και κατά δεύτερον μας διαβάζουν και πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε ένα πακέτο μακαρόνια.
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 24 Μαρ 2020, 17:44

bizeli έγραψε:Να ξέρετε ότι αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό. Όχι το στοκάρισμα αλλά πού το λέτε δημόσια.
Καταρχήν συμβάλλετε στη διάδοση του πανικού και κατά δεύτερον μας διαβάζουν και πολλοί άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ούτε ένα πακέτο μακαρόνια.

Δεν ξεχύθηκα την πρώτη μέρα του αποκλεισμού στο σούπερ μάρκετ να στοκάρω. Εκτός από τα φυσίγγια, όλα τα υπόλοιπα τα είχα ήδη (και δεν τα αγόρασα καν, τα φτιάχνουν οι γονείς και τα πεθερικά μου).

Και για ποιον πανικό μιλάμε; Αφού όλοι έχουν γραμμένη την επιδημία στα παπάρια τους. Εδώ στο Άστρος Κυνουρίας, κόλλησαν έναν γέρο τα παιδιά του που ήρθαν εκδρομή από την Αθήνα. Μακάρι να μας έπιανε -έστω και- πανικός.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 24 Μαρ 2020, 17:59

itteithe έγραψε:Δεν ξεχύθηκα την πρώτη μέρα του αποκλεισμού στο σούπερ μάρκετ να στοκάρω. Εκτός από τα φυσίγγια, όλα τα υπόλοιπα τα είχα ήδη (και δεν τα αγόρασα καν, τα φτιάχνουν οι γονείς και τα πεθερικά μου).

Και για ποιον πανικό μιλάμε; Αφού όλοι έχουν γραμμένη την επιδημία στα παπάρια τους. Εδώ στο Άστρος Κυνουρίας, κόλλησαν έναν γέρο τα παιδιά του που ήρθαν εκδρομή από την Αθήνα. Μακάρι να μας έπιανε -έστω και- πανικός.

Ντάξει η φάση είναι ότι είναι σαν να τρως επιδεικτικά μπροστά από κάποιον άστεγο.
Μπορεί κάποιος να μην έχει να στοκάρει.

Σχετικά με τον πανικό ... δε θέλει και πολύ να δημιουργηθεί ένας.
Πχ εγώ επηρεάζομαι πολύ εύκολα.

Μια φορά πήγα στο σούπερ να πάρω μόνο τσίχλες (πριν την καραντίνα) και έβλεπα τους υπόλοιπους που γέμιζαν καρότσια και τελικά έφυγα με έναν λογαριασμό 100 ευρώ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Προέλλην
Right to Repair Champion
Right to Repair Champion

Δημοσίευσηαπό Προέλλην » 24 Μαρ 2020, 18:05

Παιδιά, το νήμα είναι για prepping, οπότε αναπόφευκτα θα γίνουν και αναφορές σε στοκάρισμα φαγητού.

Επίσης θα κουνηθεί το δάκτυλο σε όσους είναι τόσο ανεύθυνοι και (ενώ θα μπορούσαν) δεν έχουν βασικά πράγματα στο σπίτι τους, όπως φαγητό μακράς διαρκείας για αρκετές μέρες, φαρμακείο, διάφορα άλλα υλικά επιβίωσης.
0 .
Ich bereue nichts

Επιστροφή σε “Γενική Συζήτηση”