Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 30 Ιουν 2017, 21:43

Freisinniger έγραψε:πάλι επιδοτήσεις εε;

Εμ κάπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την Ελ γεωργία - κτηνοτροφία

Εδώ Τσούκα... ακούει κανείς;
Πέμπτη, 29 Ιουνίου 2017


Εικόνα
«Είμαι κάτοικος της κοινότητας Τσούκας του Δήμου Μακρακώμης.

Εδώ και δυο χρόνια ο Δήμος με την Περιφέρεια δεν μας παραχωρούν γκρέϊντερ και μπουλντόζα για να καθαριστούν οι αγροτικοί δρόμοι.

Οι κάτοικοι του χωριού μας κατά 95% ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Δυστυχώς λόγω αυτής της απαράδεκτης κατάστασης δεν μπορούμε να πάμε στους στάβλους μας και είναι πολύ δύσκολη η μεταφορά ζωοτροφών και μπάλες χορτονομής.

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. έχει ζητήσει τον καθαρισμό των αγροτικών δρόμων επανειλημμένα, εγγράφως και προφορικώς, από τον Δήμο και την Περιφέρεια, αλλά κανείς δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται για μας και το χωριό μας

Λένε ότι θέλουν να κρατήσουν τους νέους στα χωριά για να ασχοληθούν με την γεωργία και την κτηνοτροφία, αλλά δεν κάνουν ούτε τα αυτονόητα....».

Ένας κάτοικος του χωριού.

http://www.lamiareport.gr/index.php/kat ... yei-kaneis


Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 01 Ιούλ 2017, 20:10

30|06|2017
Άσχημα νέα για τους Έλληνες αγρότες:
Μέχρι το τέλος του 2018 το εμπάργκο και στα ελληνικά προϊόντα στη Ρωσία.


Εικόνα

Δύο 24ωρα μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επικυρώσει τις οικονομικές κυρώσεις που έχει υιοθετήσει κατά της Ρωσίας, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και την υποστήριξη της προς του αποσχιστές στην ανατολική Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν παρέτεινε με διάταγμα που υπέγραψε σήμερα τις ρωσικές αντικυρώσεις έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018.

Στις 29 Ιουνίου ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, είχε δηλώσει κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι η ρωσική κυβέρνηση θα προτείνει στον Ρώσο πρόεδρο την παράταση των κυρώσεων έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018, με αφορμή την απόφαση που είχε λάβει την Τετάρτη η ΕΕ να παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Η πρόταση αυτή της ρωσικής κυβέρνησης και η έγκριση της από μέρους του Ρώσου προέδρου ήταν αναμενόμενη, δεδομένου του ότι στις 15 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της καθιερωμένης απευθείας επικοινωνίας του Βλαντίμιρ Πούτιν με τον ρωσικό λαό μέσω της «απευθείας γραμμής», όπως έχει ορισθεί ο τρόπος αυτός επικοινωνίας, ο πρόεδρος Πούτιν είχε δηλώσει ότι «το ζήτημα των αντικυρώσεων θα αποφασισθεί ανάλογα με την στάση των εταίρων μας » και θα αρθούν αν οι ίδιοι άρουν τις κυρώσεις που έχουν επιβάλλει στην Ρωσία.
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 02 Ιούλ 2017, 19:46

Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να διαλέγετε πάντα το καλό καρπούζι.
Από Μιχάλης Θερμόπουλος 01 Αυγούστου 2016


Καλοκαίρι = καρπούζι. Δεν υπάρχει κανένα άλλο φρούτο που να έχει κερδίσει επάξια την αναγνώριση ως το “σήμα κατατεθέν” μιας εποχής.

Αλλά δεν καταφέρνουμε πάντα να διαλέξουμε το φρέσκο, γλυκό και ζουμερό καρπούζι, μέσα από τον σωρό στα σημεία πώλησης.

Πολλές φορές μας “τυχαίνει” κάποιο που περισσότερο θυμίζει... κολοκύθα στη γεύση. Δείτε μερικά απλά μυστικά για να διαλέγετε πάντα το πιο καλό καρπούζι, αρκεί να είστε λίγο παρατηρητικοί.


Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα.
Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.


Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά.
Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.


Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια.
Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.


Το μέγεθος μετράει (και) στα καρπούζια.
Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.


Παρατηρήστε το κοτσάνι.
Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.
http://www.iatropedia.gr/tips/afta-eina ... uzi/62597/
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 04 Ιούλ 2017, 06:05

03/07/2017
Δεσμεύτηκε φορτίο 1.668 κιλών με πιπεριές.
Τα προϊόντα δεν έφεραν την απαραίτηση σήμανση.


Εικόνα

Πιπεριές συνολικού βάρους 1.668 κιλών δέσμευσαν σε επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων στον Πειραιά οι ελεγκτές τροφίμων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Πρόκειται για 139 πλαστικά κιβώτια με πιπεριές, τα οποία δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις των διατάξεως ως προς την σήμανση. Η σήμανση αποτελεί ουσιαστικά την ταυτότητα των προς διάθεση προϊόντων και με αυτό τον τρόπο αποτρέπονται οι «ελληνοποιήσεις» παράνομα εισαχθέντων φορτίων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 04 Ιούλ 2017, 19:47

Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017
Η ιστορία του τυριού ~ Τυροκομία.

Εικόνα

Όταν μιλάμε για ελληνικά προϊόντα το πρώτο που μας έρχεται στο νου είναι το λάδι και η ελιά, προϊόντα με τα οποία έχουμε ασχοληθεί.

Όταν όμως η κουβέντα έρχεται στο τραπέζι τότε υπάρχει ένα προϊόν που δεν λείπει ποτέ. Το τυρί.

Η ιστορία του τυριού αρχίζει περίπου 10.000 πριν στην κεντρική Ασία όταν εξημερώθηκαν για πρώτη φορά η κατσίκα και η προβατίνα...



https://www.youtube.com/watch?list=PL8E ... ebwrNZ5B4w


https://www.youtube.com/watch?list=PL8E ... eRKfuUEIn8


https://www.youtube.com/watch?list=PL8E ... T45enENyGo


https://www.youtube.com/watch?list=PL8E ... 6yHcIAMb2U
https://krasodad.blogspot.com/2012/10/b ... _1665.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 06 Ιούλ 2017, 00:23

Τετάρτη, 05 Ιούλιος 2017
Πόσες θερμίδες έχουν τα πιο γνωστά καλοκαιρινά φρούτα.

Εικόνα

Τους καλοκαιρινούς μήνες tα φρούτα έχουν την τιμητική τους, καθώς είναι δροσερά, γευστικά και τα λαχταράμε πολύ περισσότερο από το χειμώνα, φτάνοντας πιο εύκολα τις 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών που απαιτούνται καθημερινά.

Πόσες θερμίδες έχει όμως το καθένα από αυτά και πόσο είναι το ιδανικό να τρώμε;

Τα περισσότερα φρούτα δεν είναι απαλλαγμένα από θερμίδες, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε σάκχαρα, αυτό όμως που πρέπει πρώτιστα να έχετε στο μυαλό σας είναι το γεγονός ότι είναι τόσο πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά,

Δείτε παρακάτω πόσες θερμίδες έχουν μερικά από τα πιο γνωστά...

Καρπούζι

To καρπούζι αποτελείται κατά 5% από σάκχαρα, περιέχοντας 10 γραμμάρια σάκχαρα, λιγότερα από ό,τι περιέχουν τα περισσότερα φρούτα, ενώ οι θερμίδες του φτάνουν τις 30 ανά 100 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 50, αν φάτε μια ολόκληρη φέτα καρπούζι

Πεπόνι
Το πεπόνι κατέχει μια θέση ανάμεσα στα πιο θρεπτικά φρούτα, εξασφαλίζοντας την υγεία των ματιών μας. Τα σάκχαρά του είναι λίγο λιγότερα από εκείνα στο καρπούζι, το ίδιο και οι θερμίδες του, οι οποίες ανέρχονται στις 45 σε μια φέτα.

Βερίκοκο
Το βερίκοκο, είναι επίσης ψηλά στη λίστα με τα πιο θρεπτικά φρούτα, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Τα 100 γραμμάρια, δηλαδή περίπου 2 βερίκοκα, αποδίδουν 48 θερμίδες.

Κεράσια
Τα κεράσια είναι από τα πιο φυσικά αντιφλεγμονώδη που ταυτόχρονα βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Ένα φλιτζάνι ολόκληρα κεράσια με τα κουκούτσια αντιστοιχεί σε 100 γραμμάρια και αποδίδει 9 γραμμάρια σάκχαρα και 51 θερμίδες.
http://www.baby.gr/index.php/babyzine/g ... ina-froyta










TΣΙΠΡΑΣ:Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΤΟ 2018.
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 18 Ιούλ 2017, 17:54

Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017
Ελλάδα 2024: Τέλος ΚΑΙ στο Παρθένο Ελαιόλαδο.
ΤΕΛΟΣ φρούτα & λαχανικά. Εντολή Ε.Ε. με συμφωνία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Εικόνα

Τέλος στην περίφημη υψηλή ποιότητα και την υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου.
Ελλάδα 2024: δύο ελαιοτριβεία και τρία συσκευαστήρια θα μας επιτρέπουν ΜΟΝΟ!!...


Μου γεννήθηκε πολύ μεγάλη περιέργεια όταν διάβασα ότι ο Υπουργός Οικονομικών πήγε στο τελευταίο Eurogroup πριν από μία εβδομάδα και υπέβαλλε για έγκριση – συζήτηση ένα σχέδιο για το πού και πώς θα αναπτυχθεί η ελληνική οικονομία τα επόμενα 10 χρόνια. Η είδηση συνοδευόταν από την πληροφορία ότι το σχέδιο βασίστηκε στην μελέτη “Greece 20/20” της εταιρείας McKinsey (του 2012 με χρηματοδότες τον ΣΕΒ και την Εθνική Τράπεζα) καθώς και σε μελέτη του ΙΟΒΕ. Λέω τι στο καλό, είναι δυνατόν να στέλνουμε ένα τέτοιο τόσο κρίσιμο σχέδιο στις Βρυξέλλες και εμείς να μην έχουμε πάρει είδηση; Τέλος πάντων, μετά από ψάξιμο στους ιστιότοπους του Υπ. Οικονομικών και του ΙΟΒΕ δεν βρήκα τίποτα σχετικό και τελικά κατέληξα να βρω στο διαδίκτυο στα αγγλικά μια εκτενή περίληψη της περίφημης μελέτης της McKinsey.

Αμέσως έκανα μέσα στο κείμενο ένα search με τις δύο λέξεις που με ενδιέφεραν «olive oil» και… έμεινα κόκκαλο. Πήγα και μια παράγραφο παρακάτω στην σελίδα 54 και έμεινα πάλι κόκκαλο! Δεν θα γράψω πολλά γιατί νομίζω ότι με τα πολλά λόγια κινδυνεύουμε να χάσουμε την ουσία για το σε ποια μορφή αγροτικής παραγωγής θέλουν (δεν θέλουμε – θέλουν) να μας πάνε. Η πρόταση λοιπόν της McKinsey προβλέπει με δυο λέξεις ότι: πέντε με έξι μεγάλες εταιρείες θα πρέπει να ελέγχουν όλη – ναι όλη – την γεωργική παραγωγή της Ελλάδος.

1. Για το ελαιόλαδο: Αντί των 1.200 ελαιοτριβείων, που λειτουργούν σήμερα σε όλη τη χώρα, με μια μέση ετήσια παραγωγή περίπου 500 τόνους το καθένα, να δημιουργηθούν μόνο ΔΥΟ mega-ελαιοτριβεία δυναμικότητος 100.000 – 150.000 τόνων το καθένα που θα απορροφούν όλη την παραγωγή ελαιολάδου. Μάλιστα οι mega-μελετητές της μελέτης αναφέρουν την Κρήτη και την Πελοπόννησο σαν δύο προτεινόμενα μέρη εγκατάστασής τους. Και ποιος ο λόγος: για να επιτύχουμε «οικονομίες κλίμακος» και έτσι να μπορέσουμε να ανταγωνιστούμε με χαμηλές – ισοπεδωτικές τιμές την Ισπανία. Χάλια τα νεύρα μας. Πάει περίπατο βέβαια η περίφημη υψηλή ποιότητα και η υπεροχή του ελληνικού ελαιολάδου.

Με κάποιο άλλο όραμα εμείς προσπαθούμε να μάθουμε τους νεώτερους: «ποιότητα- ποιότητα – ποιότητα» και αυτοί θέλουν να πάμε εντελώς αντίθετα: «ποσότητα – ποσότητα – ποσότητα». Μα καλά, αφού δεν μας μένει απούλητο το ελαιόλαδο γιατί πρέπει να γκρεμίσουμε και άλλο την τιμή του; Να πάμε ακόμα πιο χαμηλά όπως η Τυνησία και η Συρία; Τι θα πετύχουμε; Αυτό που ξέρω είναι τι δεν θα πετύχουμε … καλύτερες μέρες για τον Έλληνα παραγωγό που είναι και το ζητούμενο. Και αυτό στον χώρο του ελαιολάδου, κι όχι μόνο, μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με πιο καλής ποιότητος ελαιόλαδα, όχι κατώτερης ποιότητος.

2. Για τα φρούτα και λαχανικά (και αναφέρει μάλιστα πατάτες, ντομάτες, μήλα και ροδάκινα): Nα γίνουν 2 ή 3 μεγάλες μονάδες συσκευασίας σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Και το καλύτερο μας το φυλάνε στην επόμενη παράγραφο:
3. Να ιδρυθεί μία (MIA) εταιρεία διακίνησης όλων αυτών των αγροτικών προϊόντων με προτεινόμενο όνομα «Greek Foods Company» η οποία μπορεί να είναι ιδιωτική (ποιος τυχερός θα την πάρει μέσω … ΤΑΙΠΕΔ) ή μια σύμπραξη δημοσίου – ιδιωτών (ΡΡΡ) με σκοπό την καλύτερη προώθηση στις ξένες αγορές και έτσι να επωφεληθούν, λέει, οι μικροί από τις συνέργειες που θα προκύψουν.

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Και όμως, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές μας που στριμώχνονται στα κανάλια και ασχολούνται με την «ευρωπαϊκή προοπτική» τον Νότο και τον Βορά, την αλληλεγγύη και το όραμα της Ενωμένης Ευρώπης και το μόνο που τους απασχολεί είναι το μέγα θέμα της καθιστικής χωροταξίας των ευρωβουλευτών του Ποταμιού, είμαι σίγουρος ότι ούτε ένας τους δεν έχει καν σκεφτεί να ζητήσει από το Υπουργείο Οικονομικών να δει και να μελετήσει τι στο καλό «Σχέδιο Ανάπτυξης» έχουμε στείλει εκεί ακριβώς στις Βρυξέλλες ζητώντας την ευλογία για τη χρηματοδότησή του. Θα έπρεπε όμως, έτσι, έστω και από μια απλή περιέργεια.

Σημείωση προς τους mega-μελετητές της McKinsey: οι παραγωγοί ελαιολάδου στην Τοσκάνη, αφού με τα χρόνια χτίσανε με υπομονή και γνώση την ποιότητα του, το πουλάνε 7 με 10 ευρώ το λίτρο και εσείς θέλετε να μας πάτε στο 1,80 του απλού παρθένου της Ισπανίας; Aντί, λοιπόν, να βάλουμε στόχο στο αναπτυξιακό μας σχέδιο στον τομέα του ελαιολάδου μέσα από εκπαίδευση και εκσυγχρονισμό να κάνουμε μέσα στην επόμενη δεκαετία την Κρήτη την «Τοσκάνη της Ευρώπης» εσείς και κάποιοι κρυμμένοι στο σκοτάδι θέλετε να πάμε αλλού.

Υποβάθμιση του Ελληνικού Ελαιόλαδου
Για όσους λοιπόν δεν έχουν ιδέα τι τρέχει με τις περίφημες προτάσεις του ΟΟΣΑ, με τις οποίες ο πάντα ήρεμος και χαμογελαστός υπουργός της Ανάπτυξης, υποστηρίζει ότι θα ρίξει τις τιμές, αφού όπως λέει, δεν μπορεί να ανεβάσει τους μισθούς μας (ωραίο ευφυολόγημα, μπράβο κύριε Υπουργέ), τα πράγματα έχουν ως εξής…
Στο άρθρο 1.5.2. της μελέτης του ΟΟΣΑ, (σελ. 67-69) που αναφέρεται ειδικά στο ελαιόλαδο,προτείνονται δύο μέτρα φοβερής έμπνευσης με την εφαρμογή των οποίων ο επί της πτώσης των τιμών αρμόδιος υπουργός θα πραγματοποιήσει το απραγματοποίητο μέχρι τώρα όνειρό του. Το πρώτο μέτρο για το οποίο ο ΟΟΣΑ γράφει μάλιστα με επιμονή αρκετές γραμμές είναι να επιτραπεί αυτό που όλοι ξέρουμε σήμερα σαν “νοθεία του ελαιολάδου” η πώληση συσκευασιών στα σούπερ μάρκετ όπου θα υπάρχουν μίγματα ελαιολάδου με σπορέλαια!

Δηλαδή αυτό που κυνηγούσε χρόνια ο ΕΦΕΤ (πάει κι αυτός, τον τελειώνει αύριο-μεθαύριο ο της Ανάπτυξης της Γεωργίας Υπουργός) θα γίνει επίσημο πλέον προϊόν πάνω στα ράφια για να… πέσουν οι τιμές! Θα τρελαθούμε τελείως με το ελαιόλαδο τελικά. Από τη μια μιλάμε για «διαφύλαξη και εξύψωση της ποιότητος του μοναδικού αυτού προϊόντος της ελληνικής γης» και από την άλλη κοιτάμε να του βγάλουμε την ψυχή στον βωμό δήθεν των μνημονίων, του χαμηλότερου κόστους, της «μεγαλύτερης ποικιλίας στο ράφι»!

Ναι, αυτό το τελευταίο σημείο είναι και το βασικό επιχείρημα της έκθεσης του ΟΟΣΑ! Λέει μάλιστα αγγλιστί «enhancing both the variety of products available and consumer choice» . Αυτό τους μάρανε δηλαδή, το να έχουν οι καταναλωτές μεγαλύτερη γκάμα επιλογών, και όχι η παραπλάνηση τους η το αν θα είναι ανθυγιεινό ένα τέτοιο μίγμα. Θες σπορέλαιο στο φαγητό; Βάλε σπορέλαιο. Θες ελαιόλαδο; Βάλε ελαιόλαδο… το έτοιμο μίγμα προς όφελος ποίου;
Τι στο καλό κίνητρα λέτε ότι έχουν οι ΟΟΣΑάδες, που τα προτείνουν όλα αυτά;

Τι πέρα από τη σύγχυση των καταναλωτών με τα δεκάδες μίγματα νοθευμένων ελαιολάδων με διάφορα φυτικά λάδια φτιαγμένα κυρίως στας αλλοδαπάς χώρας της Ανατολής, με αποτέλεσμα να μην ξέρουμε τι τρώμε; Απλά, θέλουν να μας πουλήσουν ακόμα περισσότερα σπορέλαια οι κολοσσοί που τα φτιάχνουν όλα αυτά στο εξωτερικό με δόλωμα την μεγαλύτερη (κατά ΟΟΣΑ) ποικιλία προϊόντων στο ράφι! Και η ασπίδα για τους καταναλωτές από την παραπλάνηση που μας προτείνει ο ΟΟΣΑ ποια θα είναι; Η ξεκάθαρη αναγραφή τους λέει στην ετικέτα… «φέξε μου και γλίστρησα», που έλεγε και η αείμνηστη Καλλιόπη.

Και το άλλο επιχείρημα που προβάλλουν για να μας πείσουν να το εφαρμόσουμε αυτά ποιο είναι; Ότι αυτό βέβαια ισχύει και στο εξωτερικό! Πού; Στην Ισπανία, όπου τα ελαιόλαδά τους στα ράφια δεν κάνουν ούτε για το καντήλι. Δηλαδή ότι έχουμε κρατήσει καλό στον τόπο μας, που προστατεύει το ελαιόλαδο, να το χαλάσουμε αφού το «κάνουν και στο εξωτερικό».

Τι διαστροφή είναι αυτή;
Και εμείς βέβαια βγάζουμε τον σκασμό. Δεν καταλαβαίνω έτσι ούτε τον της ετέρας Ανάπτυξης, της Γεωργίας, Υπουργό που ενώ (πολύ σωστά) σκίστηκε με την ημερομηνία στο γάλα, για το ελαιόλαδό μας δεν έχει πάρει περιέργως ποτέ καμία θέση, ούτε για τις προτάσεις του ΟΟΣΑ ούτε για το θέμα των μη επαναγεμιζόμενων συσκευασιών στα τραπέζια των εστιατορίων ούτε για τις προτάσεις των απίθανων τύπων που έγραψαν την έκθεση της McKinsey (χρηματοδοτημένη από τον ΣΕΒ…) για το μέλλον του ελαιολάδου, στην έκθεση Greece 20/20.

Γιατί αυτή η αφωνία με το ελαιόλαδο κύριε; Θυμάμαι προ διμήνου εδώ, στο bostanistas, το πελώριο άρθρο σας υπέρ των… ρεβιθιών και των φασολιών… για το μικροσκοπικό μας προϊόν το ελαιόλαδο δεν έχετε θέσεις;
Το δεύτερο ευφυές “μέτρο” που μας προτείνει ο ΟΟΣΑ και λέει ότι θα ρίξει τις τιμές στα εστιατόρια, είναι να επιτρέπεται η πώληση ελαιολάδου στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία, όχι μόνο σε συσκευασίες μέχρι 5 λίτρα αλλά και σε 10 η 20 η 50 λίτρα. Δεν χρειάζεται να σχολιάσω καν το προτεινόμενο “μέτρο” για το αν θα ρίξει το τελικό κόστος για τον καταναλωτή. Δεν θα μπω στον πειρασμό. Αφήνω τους σχετικούς υπολογισμούς στους γραφειοκράτες ΟΟΣάδες να μας πουν πόσα εκατομμυριοστά του ευρώ θα μειωθεί η μερίδα φαγητού. Έτσι, ας περιμένουμε όλοι λοιπόν λίγο ακόμα τις αποφάσεις, ελπίζοντας ότι δεν θα γίνει αυτό που εύχεται ο ΟΟΣΑ αλλά που απευχόμαστε όλοι εμείς που αγαπάμε πραγματικά αυτό το προϊόν, το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

Κύριε της Ανάπτυξης Υπουργέ, δεν νομίζετε ότι είναι καιρός να σταματήσουμε τα αστεία και το ροκάνισμα του χρόνου με τις προτάσεις ΟΟΣΑ αξίας δεκάρας της δραχμής και να μας πείτε ευθέως πότε θα ασχοληθείτε αποτελεσματικά με τις τριγωνικές συναλλαγές των πολυεθνικών με αποτέλεσμα τις υψηλές τιμές πολλών προϊόντων και χασούρες δισεκατομμυρίων ευρώ από τις τσέπες μας; Απαντήστε μας λοιπόν σε κάτι πολύ σοβαρό και μην ασχολήστε άλλο με το ωραίο μας παραδοσιακό ρυζόγαλο. Aφήστε το να έχει τα 4% λιπαρά του (πρόταση, άρθρο 49 του ΟΟΣΑ περί τρόπων μειώσεως των τιμών).
Πηγή:http://terrapapers.com
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 19 Ιούλ 2017, 19:53

Κυριακή, 25 Ιουνίου 2017
ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ Δωρεάν σπόροι Ελληνικών ποικιλιών!!! Λέμε ΟΧΙ στα μεταλλαγμένα!!!
ΟΣΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΣΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!!

Εικόνα

Με αφορμή το άρθρο του φίλου και συνεργάτη Αρίσταρχου, σχετικά με τις στείρες πιπεριές που αγόρασε και τα μεταλλαγμένα που έρχονται στο τραπέζι μας από την “πίσω πόρτα” (πχ η ΕΕ απαγορεύει την καλλιέργεια μεταλλαγμένων προϊόντων για κατανάλωση από ανθρώπους, αλλά όχι και για δημιουργία ζωοτροφών), θυμήθηκα την υπέροχη προσπάθεια που γίνεται στο χωριό Παρανέστι της Δράμας, όπου εκεί υπάρχει ο σύλλογος “Πελίτι”.

Εικόνα

Ο σύλλογος αυτός έχει ως σκοπό την διατήρηση ντόπιων Ελληνικών ποικιλιών, φυτών και λαχανικών, που υπάρχουν στον Ελληνικό χώρο χιλιάδες χρόνια, όπως πχ η φάβα Σαντορίνης που καλλιεργείται τουλάχιστον από το 2000 πΧ.

Το σημαντικότερο που κάνει ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ότι, όχι μόνο διατηρεί τους σπόρους των γνήσιων ποικιλιών, αλλά τους στέλνει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον θέλει να καλλιεργήσει Ελληνικές ποικιλίες και να καταναλώνει προϊόντα που βασίζονται στους νόμους της φύσης.

Αξίζει να επισκεφτείτε την σελίδα της κοινότητας “Πελίτι” http://peliti.gr/ και γιατί όχι, όσοι ενδιαφέρονται και μπορούν, να ζητήσουν σπόρους για να ξέρουν ότι αυτό που βάζουν στο τραπέζι τους και τρώνε και τα παιδιά τους είναι αγνό και Ελληνικό…
https://tsimoudianews.blogspot.gr/2017/ ... 5.html?m=1
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 20 Ιούλ 2017, 05:10

9 Ιουλ 2017
Ξεσπάει σε λίγο «το αντάρτικο της ελιάς» ...
Θέλουν να μας πιούν το λάδι στην κυριολεξία πια!

Το νου σας μην ξεριζώσετε τις ελιές,λόγω επιδότησης....

Εικόνα
“ Σε λίγο οι τρελλοί θα μας πουν πως είναι… «τρελλά ελαιόδενδρα»… ”

Ο Γιώργος Λεκκάκης
, γνωστός συγγραφέας – δημοσιογράφος, για τις θέσεις και απόψεις του γύρω απο την Ελλάδα, την παράδοση, τη φύση και το περιβάλλον παρουσιάζει μέσα απο την Kontranews άρθρο που καθιστά τους Έλληνες πέρα από ενήμερους του θέματος, υπόλογους αν δεν αντιδράσουν…

Κάνει λόγο για την συντονισμένη προσπάθεια καταστροφής των γνήσιων ελαιόδενδρων της Ελλάδας και την αντικατάστασή τους από υβριδικά… Δηλαδή «κάποιοι» θα επιχειρήσουν να κάνουν ότι και με το σιτάρι.

Αφού έχουν αποκτήσει στον τόπο τους τα εξαιρετικά ελληνικά φυτά και δένδρα, θα επιβάλουν στους Έλληνες να τα καταστρέψουν και να υποβαθμίσουν απόλυτα την ποιότητα και την γνησιότητα της παραγωγής.

Ειδικά στην περίπτωση της Ελληνικής ελιάς, αν το καταφέρουν θα έχουν αποκόψει τον Έλληνα από ένα κυρίαρχο συστατικό της ιστορίας, της παράδοσης, της καλλιέργειας, της παραγωγής, της διατροφής, της Ζωής του! Απομένει η θάλασσα και ο ήλιος.

Υπάρχει λύση για τη σωτηρία των ελαιώνων;
Εαν πραγματικά θέλουμε να σωθούν τα ελαιόδενδρα, οι ελιές και το, ζωτικό για εμάς, ελαιόλαδό μας, με το πρόβλημα του «βακτηρίου» (που «ξαφνικά» «προέκυψε» κι αυτό, μέσ’ στην κρίση), ίσως, μια λύση είναι η αντιμετώπιση του με ζεόλιθο σε συνδυασμό και με ενεργούς μικρο-οργανισμούς (*) μαζί… Και όχι μόνον!

Στο τέλος – τέλος, εάν κάποιοι αμφιβάλουν, τι έχουν να χάσουν; Αφού εν τέλει θα τους επιβάλουν να κόψουν τα «άρρωστα ελαιόδενδρα», θα τα δυσφημίσουν ως άρρωστα (οι άρρωστοι), και θα πείσουν τον κόσμο πως πρέπει να θανατωθούν, όπως οι «τρελλές αγελάδες» και τα «τρελλά κοτόπουλα»…

Οι τρελλοί τα βλέπουν όλα τρελλά… Κι όλα αυτά με την βούλα κάποιων «επιστημόνων»…

Στην θέση των πανάρχαιων ελληνικών ελαιόδενδρων (μόνο στην Κρήτη υπάρχουν περισσότερα απο 100 ελαιόδενδρα, που ζουν από την μινωική εποχή και είναι ακόμα ενεργά και παράγουν και προσφέρουν στην τοπική εθνική οικονομία!) θα φυτευθούν κάτι ξερακιανά υβρίδια κακομοίρικων ελιών, άσχετα με την ελληνική φύση, το ελληνικό χώμα, τον Έλληνα…

Και θα επιδοτείται και θα έχει πρόσβαση στα ελαιοτριβεία μόνον όποιος θα έχει υβριδιακές ελιές! Και τότε θ’ αρχίσει το «αντάρτικο της ελιάς»! Ένα αντάρτικο, πολύ χειρότερο απ’ αυτό που βίωσαν οι Γερναμοί ναζί στην Ελλάδα επι Κατοχής! Και επειδή το θυμούνται καλά, τους το ξανα- υπενθυμίζω… κι αυτών, και όλων των συν-εμπνευστών αυτού του σχεδίου…
Εγώ πιστέυω ότι, αυτό το κτύπημα στα ελαιόδενδρα και το ελαιόλαδο είναι εσκεμμένο. Θέλουν να μας πιούν το λάδι στην κυριολεξία πια! Θα πρέπει να το σταματήσουμε με κάθε τρόπο! Και οι επιστήμονες, και οι καθηγητές, να σταθούν στο ύψος τους, κάποτε, επιτέλους!

Τέλος, πρέπει να βρούμε και να επαναφέρουμε τους παλαιούς σπόρους.
Οι καινούργιοι είναι υβρίδια και, τελικά, ύβρις. Και αν δεν βρούμε τους παλαιούς, μπορούμε να τους επαναφέρουμε στην πρωταρχική τους μορφή…

(*) Για τους ενεργειακούς μικροοργανισμούς μπορείτε να ενημερωθείτε απο τα βιβλία και τις έρευνες του Ιάπωνα καθηγητή Φυτοκομίας στο Κολλέγιο Γεωργίας (Πανεπιστήμιο του Ρίουκους), Teruo Higa. Αλλά και τον δικό μας, κ. Θ. Θωμίδη, του Α.Π.Θ. Φυσικά το (εγ)κατεστημένο θα πέσει πάνω τους να τους φάει – γνωστός καννίβαλος!

Όμως οφείλουμε να δώσουμε στην εναλλακτική επιστήμη την ευκαιρία να αποδείξει αυτά που ισχυρίζεται. Για το καλό της φύσεως, δηλ. της ανθρωπότητας, δηλ. του πλανήτη Γη, του σπιτιού μας…

Γιώργος Λεκκάκης
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4284

Re: Γεωργία - Κτηνοτροφία.

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 29 Ιούλ 2017, 20:27

Φρούτα και λαχανικά που δε βλέπουμε συχνά.

Εικόνα

Κάθε μέρα μαγειρεύουμε και καταναλώνουμε συνηθισμένα λαχανικά και φρούτα με χρώμα και σχήμα απόλυτα φυσιολογικό. Ωστόσο, κυκλοφορούν και πωλούνται φρούτα και λαχανικά σε χρώματα και σχήματα διαφορετικά από αυτά που βλέπουμε συνέχεια.

Εικόνα
Μπρόκολο Ρομανέσκο - μείξη μπρόκολου και κουνουπιδιού


Εικόνα
Φράουλα - Σπανάκι


Εικόνα
Μοβ γλυκοπατάτα


Εικόνα
Πολύχρωμο κουνουπίδι
0 .


Επιστροφή σε “Ζωοφιλία - Οικολογία”