Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Η αγάπη για τα ζώα και το περιβάλλον.
Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4286

Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 20 Αύγ 2017, 18:02Γι' αυτό πρέπει να ΑΓΑΠΑΜΕ τα ζώα!
Ένα κείμενο για τα κατοικίδια και τα άγρια ζώα που ΑΞΙΖΕΙ να διαβάσετε!
Κάθε φορά που παρατηρείς ένα ζώο πολύ προσεκτικά, έχεις την αίσθηση ότι ένα ανθρώπινο πλάσμα μέσα του σου κάνει πλάκα.

Εικόνα

Μπορεί κάποια να είναι άσχημα στη όψη... Τόσο άσχημα ίσως που κινδυνεύουν από αυτό...
Κάποια να είναι απίστευτα τρομακτικά...
Kάποια δεν θα τα δούμε ποτέ πια...
Άλλα ίσως και να ξαναζήσουν κοντά μας...
Άλλα ζουν, απλά με άλλη μορφή...
Κάποια είναι και επικίνδυνα...
Όμως! Τα αγαπάμε όλα!
Και πρέπει να τα αγαπάμε. Γιατί τα ζώα είναι τα άλλα πλάσματα με τα οποία μοιραζόμαστε ένα κοινό σπίτι, τον πλανήτη μας.Στη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας τα ζώα μας προσέφεραν περισσότερα από οτιδήποτε άλλο στον κόσμο αυτό: μας έθρεψαν με το κρέας τους, μας ζέσταναν με το τρίχωμα τους, μας βοήθησαν να οργώσουμε τη γη, έγιναν φύλακες μας και φίλοι μας αχώριστοι. Ο Αριστοτέλης έλεγε πως "τα φυτά των ζώων ένεκέν εστι και τα ζώα των ανθρώπων χάριν", δηλαδή ότι τα ζώα ήρθαν στον κόσμο για χάρη των ανθρώπων.Με κάποια μάλιστα, όπως με τους σκύλους, εξελιχθήκαμε παράλληλα ως είδη, τόσο στενά δεμένοι είμαστε μαζί τους.
Τα μιμηθήκαμε για να επιβιώσουμε και για να φτιάξουμε τα κορυφαία τεχνολογικά μας δημιουργήματα. Τάχα τα αεροπλάνα και τα υποβρύχια δεν μιμούνται τις ιδιότητες των πουλιών και των ψαριών αντίστοιχα;
Μας δείχνουν την αγάπη τους τόσο πιστά και ανιδιοτελώς.Μας κάνουν να χαμογελάμε.
Μας αρέσει να τα παρατηρούμε ακόμη και αν δεν θα τα αγγίξουμε ποτέ.
Αξίζουν το θαυμασμό μας.
Έχουμε πολλούς καλούς λόγους για να τα έχουμε συντροφιά μας, στο σπίτι μας, κυρίως βέβαια τα γατάκια και τα σκυλάκια (Μην ξεχνάτε ότι τα κατοικίδια μας αξίζουν ακόμη περισσότερη προσοχή,
μην ξεχνάτε τη στείρωση τους).Ιδιαίτερη προσοχή, βέβαια, πρέπει να δώσετε όταν αποφασίσετε να υιοθετήσετε ένα κατοικίδιο.
Γράφοντας αυτό το κείμενο έψαξα, σκέφτηκα, έγραψα αλλά και παρέλειψα πάρα
πολλούς λόγους γιατί να αγαπάμε τα ζώα.
Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν: γιατί απλά τα αγαπάμε.Πραγματικά, χρειάζεται κανείς κάποια καλή δικαιολογία για να αγαπά μια άλλη ζωντανή ψυχή;
Δε νομίζω...
Η σημερινή μέρα τους είναι αφιερωμένη, είναι Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.
Ας μην τα θυμόμαστε όμως μόνον σήμερα. Τους αξίζει κάθε μέρα!
Elias Canetti
news.gr
Blog Widget by LinkWithinhttps://www.youtube.com/watch?v=08yRIsVD0ic
2 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4286

Re: Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 21 Αύγ 2017, 19:57

05 Oct 2015
Του Δημήτρη Αντωνέλλου.

Αγαπάτε τα ζώα.

Εικόνα

Στην Άνδρο τα τελευταία 5 χρόνια υπάρχει το πρόγραμμα LifeAndros, που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος και τεσσάρων ειδών υπό εξαφάνιση: του Αιγαιόγλαρου, του Μαυροπετρίτη, του Σπιζαετού και του Θαλασσοκόρακα. Ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται θετικά αποτελέσματα.Πολλές από τις λάθος ενέργειές μας μέσα στο χρόνο, οδήγησαν σε συρρίκνωση πληθυσμών, ακόμη και σε εξαφάνιση ειδών. Ευτυχώς πολλές φιλοζωικές οργανώσεις δημιουργήθηκαν με τα χρόνια, ο κόσμος ενημερώθηκε περισσότερο και σιγά σιγά υπήρξε μια περισσότερη ευαισθητοποίηση πάνω στο θέμα. Ακόμη, βέβαια, επιδέχεται βελτίωση και αλλαγή στάσης απέναντι στο ζωικό βασίλειο και γενικότερα στη Φύση και στο Περιβάλλον.Το 1931 σ' ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, πρωτοδημιουργήθηκε η ανάγκη εορτασμού μιας ημέρας τέτοιας ως ένας τρόπος για την ευαισθητοποίηση κοινού και ειδικών για τα υπό εξαφάνιση ζώα. Από τότε, η γιορτή διευρύνθηκε και περιλαμβάνει όλα τα είδη του ζωικού βασιλείου.Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει χαραχτηριστεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.H Διεθνής Διακήρυξη των Δικαιωμάτων των Ζώων (1978)

Άρθρο 1
Όλα τα ζώα γεννιούνται με ίσα δικαιώματα στη ζωή και στη δυνατότητα ύπαρξης.

Άρθρο 2
1. Ο άνθρωπος οφείλει να σέβεται τη ζωή κάθε ζώου.
2. Ο άνθρωπος ανήκει στο ζωικό βασίλειο και δεν μπορεί να εξοντώνει ή να εκμεταλλεύεται τα άλλα είδη του ζωικού βασιλείου. Αντίθετα, οφείλει να χρησιμοποιεί τις γνώσεις για το καλό των ζώων.
3. Κάθε ζώο δικαιούται φροντίδας, προσοχής και προστασίας από τον άνθρωπο.

Άρθρο 3
1. Κανένα ζώο δεν πρέπει να υποβάλλεται σε κακομεταχείριση ή απάνθρωπη συμπεριφορά.
2. Αν η θανάτωση ενός ζώου θεωρηθεί υποχρεωτική πρέπει να γίνεις στιγμιαία, ανώδυνα και χωρίς καμιά πρόκληση αγωνίας του ζώου.

Άρθρο 4
1. Κάθε ζώο δικαιούται να ζήσει στο φυσικό του χώρο (γη, θάλασσα, αέρας) και να αναπαράγεται σύμφωνα με τους φυσικούς νόμους,
2. Η στέρηση ελευθερίας του ζώου ακόμη κι αν γίνεται για μορφωτικούς σκοπούς είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη δικαιωμάτων αυτού.

Άρθρο 5
1. Κάθε ζώο που από παράδοση θεωρείται κατοικίδιο δικαιούται να ζήσει με το ρυθμό και τις συνθήκες ζωής και ελευθερίας που αντιστοιχούν στο είδος του.
2. Η διαφοροποίηση αυτών των συνθηκών από τον άνθρωπο έχει σκοπούς κερδοσκοπικούς και είναι αντίθετη προς τη διακήρυξη.

Άρθρο 6
1. Κάθε ζώο που αποτελεί σύντροφο του ανθρώπου έχει δικαίωμα διάρκειας ζωής ανάλογης με τη φυσική του μακροβιότητα.
2. Η εγκατάλειψη ενός ζώου θεωρείται πράξη απάνθρωπη και εξευτελιστική.

Άρθρο 7
Αναφορικά με τα ζώα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον άνθρωπο, η διάρκεια και η ένταση δουλειάς πρέπει να είναι σε λογικά πλαίσια, η διατροφή τους ικανοποιητική και η ανάπαυσή τους υποχρεωτική.

Άρθρο 8
1. Οποιοσδήποτε πειραματισμός πάνω στα ζώα, ιατρικός, επιστημονικός, κλπ. Αντιτίθεται προς τα δικαιώματα των ζώων, εφόσον προκαλεί πόνο σωματικό ή ψυχικό.
2. Πρέπει να επιδιώκεται η αντικατάσταση του πειραματισμού πάνω στα ζώα από άλλες υπάρχουσες τεχνικές.

Άρθρο 9
Τα ζώα που εκτρέφονται για τη διατροφή του ανθρώπου πρέπει να στεγάζονται, να τρέφονται, να μετακινούνται και να θανατώνονται χωρίς πρόκληση πόνου και αγωνίας.

Άρθρο 10
1. Απαγορεύεται η εκμετάλλευση των ζώων για τη διασκέδαση των ανθρώπων. 2. Η έκθεση ζώου και τα θεάματα που χρησιμοποιούν ζώα αποτελούν καταστρατήγηση της αξιοπρέπειας και του σεβασμού προς τη ζωή του ζώου.

Άρθρο 11
Κάθε πράξη που χωρίς λόγο προκαλεί θάνατο ζώου είναι βιοκτονία, είναι έγκλημα απέναντι στη ζωή.

Άρθρο 12
1. Κάθε πράξη που προκαλεί θάνατο μεγάλου αριθμού άγριων ζώων αποτελεί «γενοκτονία», έγκλημα απέναντι στο είδος.
2. Η μόλυνση και οποιαδήποτε καταστροφή του φυσικού μας περιβάλλοντος οδηγούν στη γενοκτονία.

Άρθρο 13
1. Σεβασμός επιβάλλεται ακόμη και στο νεκρό ζώο.
2. Κάθε σκηνή βίας στην τηλεόραση και το σινεμά, με θύματα ζώα πρέπει να απαγορευτεί και μόνο οι σκηνές που έχουν σκοπό να ενημερώσουν για τα δικαιώματα των ζώων οφείλουν να προβάλλονται.

Άρθρο 14
1. Οι οργανισμοί προστασίας και προάσπισης των ζώων πρέπει να αντιπροσωπεύονται από κάθε κυβέρνηση.
2. Τα δικαιώματα του ζώου πρέπει να κατοχυρωθούν απ' τους νόμους, όπως ακριβώς και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας, ότι σε αυτό τον κόσμο κανένας οργανισμός δεν περισσεύει. Όλοι και όλα παίζουν το ρόλο τους και συνυπάρχουν μαζί μας, με την εξέλιξη τους και τη δική μας, εκατομμύρια χρόνια και πρέπει να φροντίσουμε να παραμείνει έτσι…

Σχετικοί ιστότοποι:
http://www.androslife.gr
http://www.worldanimalday.org.uk/
http://www.wwf.gr/
http://www.ornithologiki.gr/
3 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4286

Re: Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 22 Αύγ 2017, 20:06

May 30, 2016
Ο αγρότης νόμιζε ότι η κότα του κλωσούσε κανονικά τα αυγά της!!!
Όταν όμως κατάλαβε πάνω σε τι καθόταν…

Εικόνα

Πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία από την επαφή τους με κοτόπουλα. Γνωρίζουμε ότι γεννούν αυγά και κακαρίζουν. Συχνά τρώνε οι αλεπούδες, οι άνθρωποι και τα γεράκια. Και… αυτό είναι όλο! Όμως πέρα από αυτό, ποιος ξέρει τι κάνει ένα κοτόπουλο κατά τη διάρκεια της ημέρας; Η κότα σε αυτό το βίντεο κάθεται πάνω σε κάτι και δεν είναι τα αυγά της. Κάτι άλλο μας κρύβει…


https://www.youtube.com/watch?v=qWkT8QyWIz8
1 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4286

Re: Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 25 Αύγ 2017, 19:06

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017
Αντίπαρος: Γερμανός τουρίστας κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του για να σώσει μια... κατσίκα!Κινδύνεψε να χάσει την ίδια του τη ζωή για να σώσει μια... κατσίκα. Το απίστευτο και συνάμα θλιβερό περιστατικό, συνέβη το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου, σε παραλία της Αντιπάρου δυτικά του οικισμού του νησιού, όταν ζευγάρι Γερμανών τουριστών ηλικίας γύρω στα εξήντα, έκανε αμέριμνο την βόλτα του περπατώντας κατά μήκος της ακτής.

Οι Γερμανοί περιπατητές, είδαν ξαφνικά έναν σκύλο να κυνηγάει μια κατσίκα και αποφάσισαν να μην μείνουν άπραγοι.... Ο άνδρας τρέχοντας να σώσει την κατσίκα από τα δόντια του σκύλου, στην προσπάθειά του να τη γλυτώσει, έπεσε υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες σε βραχώδη περιοχή και τραυματίστηκε σοβαρά κυρίως στο πρόσωπο.

Ο άτυχος άνδρας, που υπέστη βαριά αιμορραγία, διακομίστηκε από μέλη της Ε.Ο.Δ. στο Κ.Υ. Πάρου όπου εν συνεχεία κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του με πτητικό μέσο σε νοσοκομείο της Αθήνας.
Η παρ΄ ολίγον τραγωδία λίγο έλλειψε να στοιχίσει τη ζωή του φιλόζωου Γερμανού ο οποίος δίχως δεύτερη σκέψη «ρίχτηκε» στη μάχη ανάμεσα στον σκύλο και την κατσίκα με απρόσμενα ωστόσο για τον ίδιο αποτελέσματα.

Τυχερός πάντως μέσα στην ατυχία μιας κακιάς συγκυρίας, ο Γερμανός, κατάφερε να σωθεί από τα κοφτερά βράχια που τον τραυμάτισαν δυστυχώς σοβαρά...

Πηγή: parianostypos.gr
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4286

Re: Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 25 Αύγ 2017, 22:13

20|08|2017
Άφησε φαγητό και νερό έξω από έναν ΤΑΦΟ!!!
Την επόμενη μέρα έμεινε με αυτό που αντίκρισε…

Εικόνα

Ο 28χρονος Keli Keningau Prayitno ζει στο Ινδονησιακό νησί της Ιάβας. Μια μέρα σε ένα νεκροταφείο, είδε μια πολύ ιδιαίτερη γάτα να κάθεται δίπλα σε μια ταφόπλακα και σχεδόν ράγισε η καρδιά του.

Την πρώτη φορά που την είδε, σκέφτηκε ότι απλώς έμενε εκεί. Άφησε στο πεινασμένο ζώο λίγο φαγητό και νερό και συνέχισε το δρόμο του.

Εικόνα

Αλλά την επόμενη μέρα, άκουσε ξανά το ίδιο νιαούρισμα. Ήταν η γάτα που βρισκόταν δίπλα στον ίδιο τάφο, μακριά από το φαγητό και το νερό, όπως αναφέρει το mpala.gr. Ο άντρας αποφάσισε να φροντίσει τη φτωχή γάτα και να ετοιμάσει άλλο ένα γεύμα για αυτή. Όταν πλησίασε λίγο πιο κοντά, κατάλαβε ότι η γάτα δεν έμοιαζε καθόλου με αδέσποτη.

Εικόνα

Επανέλαβε τη διαδικασία και την επόμενη μέρα. Τελικά, η γάτα τον άφησε να τη φροντίσει και έτσι ο Keli αποφάσισε να υιοθετήσει το ζώο.

Εικόνα

Αλλά ό, τι και αν έκανε ο Keli, ένα πράγμα δεν άλλαζε: η γάτα επέστρεφε στον τάφο κάθε μέρα. Έπρεπε να καταλάβει τι συνέβαινε. Μετά από μερικές έρευνες, ανακάλυψε κάτι εκπληκτικό: «Από τη στιγμή που πέθανε ο ιδιοκτήτης της γάτας, εκείνη έμενε στον τάφο του. Δεν ήθελε να γυρίσει στο σπίτι. Ήταν εκεί για σχεδόν ένα χρόνο, κοιμόταν εκεί και νιαούριζε».

Εικόνα

Η γάτα και ο ιδιοκτήτης της πρέπει να είχαν μια υπέροχη σχέση. Ο Keli τη φροντίζει καθώς εκείνη συνεχίζει να θρηνεί και είναι εντυπωσιασμένος από την αφοσίωση του ζώου στον προηγούμενο ιδιοκτήτη της.
makeleio.gr
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4286

Re: Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 28 Αύγ 2017, 20:36

Τα ΑΙΜΑΤΑ έτρεχαν ασταμάτητα από το Μικρό Γαϊδουράκι!!!
Αλλά όταν έφτασε ο Κτηνίατρος; – Προσέξτε την Αντίδραση της ΜΑΜΑΣ του…

Εικόνα

Αυτό το αξιολάτρευτο μωρό γαϊδουράκι αιφνιδιάστηκε και δέχτηκε επίθεση από κάποια άγρια ζώα.. Εάν κοιτάξετε καλύτερα θα δείτε πως έχει δεχτεί αρκετά χτυπήματα που θα μπορούσαν να της κοστίσουν τη ζωή της, αλλά εκείνη τη στιγμή η μητέρα της άρχισε να φωνάζει για βοήθεια!
Το καημένο γαϊδουράκι τα είχε σχεδόν παρατήσει αλλά το κλάμα της μητέρας κατάφερε να φέρει βοήθεια… Οι δυνατές της κραυγές είχαν γίνει αντιληπτές και η οργάνωση Animal Aid India κλήθηκε για να βοηθήσει!

Εικόνα

Εικόνα


https://www.youtube.com/watch?v=2nG6bx_Lrqo
http://www.ntd.tv/inspiring/pets/crying ... cuers.html
1 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4286

Γεράκι στο Τέξας ;

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 30 Αύγ 2017, 18:54

Εικόνα

This hawk took refuge from Harvey in his cab. It wouldn't leave — so he took it home.
Γεράκι φοβισμένο απ'τόν τυφώνα Χάρβεϊ στό Τέξας, ζήτησε βοήθεια απο Ταξιτζή.
August 28, 2017 - By Josh Magness
jmagness@mcclatchy.com


https://www.youtube.com/watch?v=Va-S9lIGDOU

As Hurricane Harvey barreled toward Houston, Texas, on Friday, one cab driver found himself with an unlikely passenger — a hawk, visibly frightened, staring back at him with wide-open eyes.

William Bruso, a cab driver, was stocking up on supplies Friday in anticipation of Hurricane Harvey, according to Fox News.

But when he returned to his car, the stunned 45-year-old found that a hawk had flown through an open window and was cowering in his passenger seat, according to the New York Post.

Bruso attempted to get the bird out of his car, but had no luck — it refused to fly away.

That’s when Bruso started documenting the bird through a series of 10 videos uploaded to YouTube.

“He just kind of doesn’t want to leave,” Bruso said in one of the videos, which shows the startled hawk’s piercing eye contact. “He looks like he’s scared; he doesn’t know what’s going on. Maybe the air pressure because of the hurricane, but, he just kind of hopped on in and doesn’t want to leave. Not sure what to make of it.”

Εικόνα

Bruso quickly took a liking to the bird, naming him “Sgt. Harvey the Hurricane Hawk” and offering him raw chicken hearts and a bowl of water.

One video shows Bruso gripping the hawk with a pair of gloves on his hands, while another shows the winged friend chilling out next to a jar of moonshine in what appears to be Bruso’s house.


https://www.youtube.com/watch?time_cont ... Zbq-5U2F6g

“He went ahead and took up sanctuary in my taxi yesterday, did a lot of running around,” Bruso said in his eighth hawk update video. “And now he’s just kind of here freeloading with us. We’re having a hurricane party.”


https://www.youtube.com/watch?time_cont ... MAgZULQimc

After one night, Sgt. Harvey was picked up by a worker with the Texas Wildlife Rehab Coalition Saturday, according to the Huffington Post.

A spokeswoman with the TWRC confirmed in an email to the Huffington Post Sunday that the hawk is “safe with a licensed rehabilitator.”


https://www.youtube.com/watch?v=ZkpW_RoUlKo

A video from the coalition shows the hawk safely in a cage, with a woman behind the camera saying that Sgt. Harvey “has an injury that is preventing him from flying, so would not have survived the storm if he was not picked up.”

Read more here: http://www.miamiherald.com/news/nation- ... rylink=cpy
0 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4286

Re: Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 01 Σεπ 2017, 20:31

Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017
Σκύλος ζει στο νεκροταφείο σε χωριό των Ιωαννίνων από τότε που πέθανε η κηδεμόνας του.

Εικόνα

Μια συγκινητική ιστορία είδε το φως της δημοσιότητας χάρη στην παρατηρητικότητα και στο ενδιαφέρον μιας γυναίκας ,όταν βρέθηκε σε νεκροταφείου χωριού των Ιωαννίνων θέλοντας να επισκεφθεί το μνήμα οικείου της προσώπου.

Όταν έφτασε στο χώρο του κοιμητηρίου ,είδε κάτι που της τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον ένα μικρόσωμο και εμφανώς ταλαιπωρημένο σκυλάκι βρίσκονταν ανάμεσα στα μνήματα .

Η κ.Αλεξάνδρα αφού ρώτησε έμαθε πως ο συμπαθέστατος σκύλος έμενε στο νεκροταφείο από τότε που πέθανε η κηδεμόνας του, περιμένοντας την μάταια να γυρίσει κοντά του. Έτσι χωρίς δεύτερη σκέψη πήρε το ζώο μαζί της για να το ταΐσει και να το φροντίσει τις λίγες μέρες που επρόκειτο να καθίσει στο χωριό της.Παρά τη φροντίδα όμως που δέχθηκε από εκείνη, ο σκύλος έφυγε από το σπίτι της για να επιστρέψει και πάλι στο νεκροταφείο, μη μπορώντας να αποχωριστεί στιγμή την κηδεμόνα του.

Για το συγκινητικό αυτό περιστατικό ενημερώθηκαν οι εθελοντές του Συλλόγου Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Ιωαννίνων, και με σχετική τους ανάρτηση στο facebook απευθύνουν έκκληση στους φιλόζωους να κοινοποιήσουν την ιστορία του συμπαθέστατου τετράποδου, για να φύγει από το χώρο που ζει όσο γίνεται πιο σύντομα και να βρει τη νέα του οικογένεια, που θα της χαρίσει παντοτινή αγάπη και αφοσίωση, όπως ακριβώς κάνει και στην κηδεμόνα του, παραμένοντας στο πλάι της και περιμένοντάς την μάταια να γυρίσει.

Ο σκυλάκος είναι αρσενικός περίπου 2 ετών μόλις 3 κιλά, φιλικότατος, γνωρίζει από βόλτα με αυτοκίνητο, και υπακούει σε εντολές.Πηγή: epirus-tv-news.gr
http://www.zougla.gr/greece/article/ski ... emonas-tou
2 .

Άβαταρ μέλους
Άρης Κλάρας
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 4286

Re: Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Δημοσίευσηαπό Άρης Κλάρας » 27 Σεπ 2017, 02:38

Τραυματισμένο γεράκι στο Αργυροχώρι μεταφέρθηκε στη Λαμία για πρώτες βοήθειες.Η ενημέρωση από μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας:
”Ευαισθητοποιημένος συμπολίτης μας βρήκε το γεράκι της φωτογραφίας σε περιοχή του Αργυροχωρίου , να κείτεται στο χώμα και να μη μπορεί να πτάξει.
Επικοινώνησε μαζί μας, το μετέφερε στη Λαμία, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από μέλος του συλλόγου μας και φιλοξενείται.
Αύριο θα ταξιδέψει για το ΑΝΙΜΑ στην Αθήνα για θεραπεία και στη συνέχεια απελευθέρωση.
Ευχαριστούμε το συμπολίτη μας και ευχόμαστε και άλλοι να παραδειγματιστούν από την πράξη του.”
http://fonografos.net/v1/%cf%84%cf%81%c ... %81%ce%b9/
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1354

Re: Πρέπει να αγαπάμε και να σεβόμαστε τα ζώα;

Δημοσίευσηαπό Nandros » 27 Σεπ 2017, 22:14

Wild Rebel έγραψε:Τα ΑΙΜΑΤΑ έτρεχαν ασταμάτητα από το Μικρό Γαϊδουράκι!!!
Αλλά όταν έφτασε ο Κτηνίατρος; – Προσέξτε την Αντίδραση της ΜΑΜΑΣ του…

Αυτό το αξιολάτρευτο μωρό γαϊδουράκι αιφνιδιάστηκε και δέχτηκε επίθεση από κάποια άγρια ζώα.. Εάν κοιτάξετε καλύτερα θα δείτε πως έχει δεχτεί αρκετά χτυπήματα που θα μπορούσαν να της κοστίσουν τη ζωή της, αλλά εκείνη τη στιγμή η μητέρα της άρχισε να φωνάζει για βοήθεια!
Το καημένο γαϊδουράκι τα είχε σχεδόν παρατήσει αλλά το κλάμα της μητέρας κατάφερε να φέρει βοήθεια… Οι δυνατές της κραυγές είχαν γίνει αντιληπτές και η οργάνωση Animal Aid India κλήθηκε για να βοηθήσει!

https://www.youtube.com/watch?v=2nG6bx_Lrqo
http://www.ntd.tv/inspiring/pets/crying ... cuers.html

Ο κάθε άνθρωπος, που ένοιωσε συμπάθεια για το δύστυχο ζώο, είναι πολλές σκάλες ψηλότερα σε "θεϊκότητα" από τον υποτιθέμενο θεό, υποτιθέμενο δημιουργό του Κόσμου, όπου η βία επικρατεί και η επιβίωση ενός ζώου εξαρτάται από τον βίαιο θάνατο, με φρικτούς πόνους και ανείπωτο τρόμο, ενός άλλου ζώου!

Και κάποιοι ηλίθιοι ισχυρίζονται ότι τα πάντα εν σοφία εποίησεν!
.
1 .


Επιστροφή σε “Ζωοφιλία - Οικολογία”