οταν θελει καποιος να γινει μια συζητηση γραφει ενα συγκεκριμενο σχολιο οπου θα ειναι η βαση της συζητησης
επισης τα πολτικα βιβλια ή αυτα που σχολιαζουν τις πολιτικες μιας αλλης εποχης δεν προσφερουν τιποτα
εκτος του να πουμε εναν μπραβο ή ποσο τιποτας ηταν ο ταδε που το εγραψε
αυτο παει ειδικα σε αριστερους συγγραφεις που νομιζαν οτι ο κομμουνισμος θα ειναι η γη της επαγγελίας
για ενα καινουργιο τυπο του ανθρωπου
ειμαστε σε μια μεταβατικη εποχη ή οπως λεγαν οι παλιοι η εποχη μας ειναι γκαστρωμενη και δεν ξερουμε
τι θα βγαλει 8 στους δεκα μαθητες εχουν δυσκολια να κατανοησουν ενα κειμενο με λιγα λογια
δεν ξερουν τι διαβαζουν ή αρχιζει να γκριζαρει καποιος και γραφει για την αγαπη και την αδελφοσυνη
του σταλιν προς τους λαους της γης και το πιστευει ακρανδαντα δεν πιστευει ας πουμε στον ιησου
ή στον βουδα γιατι λογω ανωτερης μορφωσης το θεωρει μυθευμα ενω για τον σταλιν το εχει για σιγουρο
-αναφερομαι συχνα για αριστερους οχι γιατι εχω τους δεξιους σε προτιμηση αλλα γιατι καποτε ηταν οτι καλο
σε σκεψη ειχε ο κοσμος και σημερα εχουν καταντησει στο χειροτερο ειδος
ζουμε στην εποχη που γενναει περισσοτερους βλακες ή πνευματικα αρρωστους γιατι χασαμε τον προσανοτολισμο
προς τα βασικα του ανθρωπινου συλλογισμου
Θέλετε να ανοίξουμε Λέσχη Ανάγνωσης, να συζητάμε βιβλία που θα επιλέγουμε να διαβάζουμε, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
-
nemo
- Supreme poster

Re: Θέλετε να ανοίξουμε Λέσχη Ανάγνωσης, να συζητάμε βιβλία που θα επιλέγουμε να διαβάζουμε, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου
-
NikosVy
- Extreme poster

....
...
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".
-
nemo
- Supreme poster

Re: Θέλετε να ανοίξουμε Λέσχη Ανάγνωσης, να συζητάμε βιβλία που θα επιλέγουμε να διαβάζουμε, ΝΑΙ ή ΟΧΙ;
NikosVy έγραψε:Μέχρι να δείξετε ενδιαφέρον, κάτι που μπορεί να διαρκέσει δεκαετίες, μέχρι να ικανοποιηθεί η ενδόμυχη απαίτηση του καθενός για γρήγορη και συναρπαστική πλοκή του κάθε βιβλίου που πρέπει να τον ικανοποιεί, εγώ δεν θα βάλω τη γάτα μου να κλαίει.
https://www.facebook.com/OprahsBookClub/. Το λινκ είναι απαραίτητο γιατί δείχνει με ποιο τρόπο μπορεί να λειτουργήσει μία
ί.
βρε συ νικος το ειπαμε και το ξαναλεμε οτι ναι ειμαστε και λιγο βλαμμενοι και κατι ψεκασμενοι
αλλα οχι σε τετοιο βαθμο ωστε να παρακολουθησουμε την βραδια ενημερωσης του σαιτ που εδωσες
0 .
-
NikosVy
- Extreme poster

Δεν αξίζει τον κόπο.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".
-
bizeli
- Moderator

Εγώ δε διαβάζω σταθερά βιβλία για να μπορώ να συμμετέχω ενεργά. Δεν έχω τον απαραίτητο χρόνο.
Διαβάζω κυρίως το καλοκαίρι που είμαι πιο χαλαρή.
Πάντως τώρα τελευταία ξεκίνησα να ξαναδιαβάζω τα βιβλία της σχολής μου.
Τώρα διαβάζω για τις "μονογονεϊκές οικογένειες" αν σας ενδιαφέρει.
πσ: Πάντως ψήφισα ΝΑΙ, γιατί θα μπαίνω να διαβάζω για να βλέπω προτάσεις και να μπαίνουν στη λίστα μου.
Διαβάζω κυρίως το καλοκαίρι που είμαι πιο χαλαρή.
Πάντως τώρα τελευταία ξεκίνησα να ξαναδιαβάζω τα βιβλία της σχολής μου.
Τώρα διαβάζω για τις "μονογονεϊκές οικογένειες" αν σας ενδιαφέρει.
πσ: Πάντως ψήφισα ΝΑΙ, γιατί θα μπαίνω να διαβάζω για να βλέπω προτάσεις και να μπαίνουν στη λίστα μου.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Εγώ τώρα τελευταία διάβασα το "Μαχαίρι" από Jo Nesbo, μετά διάβασα τη "Σιωπηλή Ασθενή" του Alex Michaelides και σκόπευα να διαβάσω "Το σπίτι του ύπνου" από Τζόναθαν Κόου.
Αλλά ακούστε τι έπαθα. Επειδή τα δυο πρώτα είναι αστυνομική λογοτεχνία τα διάβασα νεράκι. Πάω να πιάσω στο καπάκι και "το σπίτι του ύπνου", που δεν είναι αστυνομική λογοτεχνία, και μου κλώτσησε ρε μάγκες.
Και αμάν να μην μπορώ να το προχωρήσω. Να μη με τραβάει με τίποτα και έκανα κακή αρχή. Ενώ το βιβλίο είναι καλό.
Αλλά μου έκατσε άσχημα και με ξενέρωσε. Μου φάνηκε βαρετό από τις πρώτες σελίδες αλλά δεν του έδωσα καμιά ευκαιρία.
Και το έχω πόσες μέρες δίπλα στο κομοδίνο μου, το κουβαλάω από δω, το κουβαλάω από κει μπας και μου ρθει να το διαβάσω αλλά δεν...
Γιατί έτσι το πήρα στραβά;
Σας έχει τύχει ποτέ;
Αλλά ακούστε τι έπαθα. Επειδή τα δυο πρώτα είναι αστυνομική λογοτεχνία τα διάβασα νεράκι. Πάω να πιάσω στο καπάκι και "το σπίτι του ύπνου", που δεν είναι αστυνομική λογοτεχνία, και μου κλώτσησε ρε μάγκες.
Και αμάν να μην μπορώ να το προχωρήσω. Να μη με τραβάει με τίποτα και έκανα κακή αρχή. Ενώ το βιβλίο είναι καλό.
Αλλά μου έκατσε άσχημα και με ξενέρωσε. Μου φάνηκε βαρετό από τις πρώτες σελίδες αλλά δεν του έδωσα καμιά ευκαιρία.
Και το έχω πόσες μέρες δίπλα στο κομοδίνο μου, το κουβαλάω από δω, το κουβαλάω από κει μπας και μου ρθει να το διαβάσω αλλά δεν...
Γιατί έτσι το πήρα στραβά;
Σας έχει τύχει ποτέ;
0 .
-
Ραν ταν πλαν
- Kalamata Lover

NikosVy έγραψε:Δεν αξίζει τον κόπο.
Κάτσε ρε βιαστικέ που έβγαλες ετυμηγορία κιόλας. Έχουμε και δουλειές να κάνουμε.
Και μη σβήνεις τα ερωτήματα που βάζεις. Θα απαντήσει όποιος θέλει όταν βρει το χρόνο να το κάνει.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.
-
bizeli
- Moderator

Την άλλη φορά είχα πάρει να διαβάσω το "πράσινο μίλι" από στίβεν κινγκ.
Ξεκινάω να το διαβάζω ως κάποιο σημείο, αρχίζω να νυστάζω, βάζω σελιδοδείκτη να ξέρω πού σταμάτησα και με παίρνει ο ύπνος.
Όταν ξύπνησα, ο σκύλος το είχε κάνει χίλια μικρά τοσοδούλικα κομμάτια σκορπισμένα στο πάτωμα.
Ούτε καταστροφέας εγγράφων δεν κάνει τέτοια δουλειά.
Οπότε έμεινε και αυτό ανολοκλήρωτο.
Ξεκινάω να το διαβάζω ως κάποιο σημείο, αρχίζω να νυστάζω, βάζω σελιδοδείκτη να ξέρω πού σταμάτησα και με παίρνει ο ύπνος.
Όταν ξύπνησα, ο σκύλος το είχε κάνει χίλια μικρά τοσοδούλικα κομμάτια σκορπισμένα στο πάτωμα.
Ούτε καταστροφέας εγγράφων δεν κάνει τέτοια δουλειά.
Οπότε έμεινε και αυτό ανολοκλήρωτο.
0 .
-
nemo
- Supreme poster

NikosVy έγραψε:Δεν αξίζει τον κόπο.
ελα βρε συ νικος δειξε λιγο ανοχη για το μικρο σε μεγεθος επιπεδο μας
ενας συγγραφεας μπορει να γραψει το οτιδηποτε αρκει να το πει με αριστοτεχνικο τροπο
και το αντιστροφο συμβαινει για εναν ποιητη
εγω δεν εχω διαβασει κανενα απο τα βιβλια που ειπατε βρειτε ενα ελευθερο για κατεβασμα βιβλιο
ωστε να το εχουμε ολοι και ισως να το κανω και εγω αν εχω κατι που με ενδιαφερει
το πρασινο μιλι το εχω και εγω διαβασει μπιζελι... το ρουφηξα ηταν απο τα καλα βιβλια που εγραψε ο τυπος
τα αστυνομικα τα αφησα γιατι οσα γραφονται τωρα ειναι μια επαναληψη των παλιων
εχω μερικα για να τα δωσω στο πρωτο κοροιδο που θα μου τα ζητησει
εκεινα που ψαχνω τωρα για διαβασμα ειναι επιστημονικη φαντασια και βιβλια με φιλοσοφικα ερωτηματα
0 .
-
nemo
- Supreme poster

σαν πρωτο αναγνωσμα θα προτεινω αν θελετε την ιλιαδα ειναι ενα βιβλιο που το εχουμε ολοι διαβασει
αν δεν θελετε ή αν δεν εχετε να προτεινετε κατι αλλο τοτε
να αρχισουμε με το βιβλιο που γραφει για μηλα οπου το ενα παιδι ζηταει απο το αλλο παιδι
να του φερει ενα μηλο για αρχη και υστερα να του φερει πιο πολλα και τοτε το δευτερο παιδι θα αρχισει να μετραει
ολα τα μηλα ενα ενα κορυφωνοντας την αγωνία
αν δεν θελετε ή αν δεν εχετε να προτεινετε κατι αλλο τοτε
να αρχισουμε με το βιβλιο που γραφει για μηλα οπου το ενα παιδι ζηταει απο το αλλο παιδι
να του φερει ενα μηλο για αρχη και υστερα να του φερει πιο πολλα και τοτε το δευτερο παιδι θα αρχισει να μετραει
ολα τα μηλα ενα ενα κορυφωνοντας την αγωνία
0 .