Κλασικη λογοτεχνια

Βιβλία λογοτεχνικά, επιστημονικά, φιλοσοφικά κλπ.
Άβαταρ μέλους
NikosVy
Extreme poster
Extreme poster

Re: Κλασικη λογοτεχνια

Δημοσίευσηαπό NikosVy » 09 Μαρ 2019, 16:22

Dr Socrates έγραψε:Εχεις να προτεινεις καποια καλα βιβλια επιστημονικης φαντασιας;

Τώρα οι οπαδοί των μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας διαβάζουν τον Κινέζο Cixin Liu, που κυριαρχεί η Τετραλογία του, 'The Three Body Problem, The Dark Forest, Death's End και άλλο ένα.

Η υπόθεση: Οι Κινέζοι έχουν πετύχει μία πανίσχυρη ακτίνα τους που φτάνει σε γειτονικούς γαλαξίες με κάποιο μήνυμα (για το οποίο δεν υπήρχε συμφωνία της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τους κινδύνους του εγχειρήματος) και φτάνει σε αποδέκτες σε ένα μακρινό προβληματικό πλανήτη οι κάτοικοι του οποίου, πολύ ανώτερου τεχνολογικού επιπέδου σε σχέση με τους Γήινους, παίρνουν την απόφαση να επιτεθούν στη Γη και να την καταλάβουν με μια χιλιάδα περίπου διαστημοπλοίων.

Το μόνο πρόβλημα είναι η απόσταση ετών φωτός μέχρι να φτάσουν στη Γη, το οποίο καλύπτουν με δύο τρόπους: α) Με κατάψυξη (cryonics) των πληρωμάτων επί 400 χρόνια που θα ξυπνήσουν όταν θα μπαίνουν στο ηλιακό σύστημα και β) με αποστολή ιών δύο διαστάσεων οι οποίοι φτάνουν ταχύτατα στη Γη και ως πέμπτη φάλαγγα διεισδύουν στους υπολογιστές και στα μυαλά των Γήινων για να δημιουργήσουν συνθήκες ηττοπάθειας.

Οι Γήινοι, μέσω των ιών που συμπτωματικά ανακαλύπτουν, αντιλαμβάνονται την μελετώμενη επίθεση αλλά έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα. Οι εχθροί θα φτάσουν σε 400 χρόνια οπότε προβληματίζονται για το πως θα προετοιμαστούν για την επίθεση που θα γίνει σε 400 χρόνια, αρκετά μεγάλος χρόνος για να προγραμματίσουν κάτι, ή να αδιαφορήσουν, ή να σκεφτούν να διαφύγουν σε άλλους πλανήτες, κάτι στο οποίο η Πέμπτη Φάλαγγα των εξωγήινων με τη μορφή ιών φροντίζει να προκαλέσει υπονόμευση και κατάρρευση του ηθικού. Δημιουργούνται έτσι ορισμένες Οργανώσεις που φροντίζουν να διατηρούν επιστήμονες απρόσβλητους από τους εξωγήινους ιούς και συνθήκες για ραγδαία επιστημονική πρόοδο στην πολεμική βιομηχανία ώστε να πιάσουν τους κοιμώμενους εξωγήινους αδιάβαστους όταν θα φτάνουν στις παρυφές του ηλιακού μας συστήματος, όπου θα γίνει ο Αρμαγεδών.
0 .
Διαχειριστής Spiros κάποιου Φόρουμ έγραψε: NikosVy πήρα καθυστερημένα το μήνυμά σου που παραπονιέσαι ότι ο Συντονιστής με τη φωτογραφία του Σην Κόννερυ σε βρίζει εσένα ότι "χρειάζεσαι βοήθεια ειδικού" και αφήνει υπόνοιες για τα συγγενικά σου πρόσωπα. Λυπάμαι αλλά μόνο εκείνος είναι αρμόδιος να διαγράψει τα ποστ του. ΟΚ, τώρα που πέρασε η ώρα τα έσβησα εγώ. Σου βάζω Κίτρινη κάρτα για να μην δημιουργείς ένταση. Τι; Απαιτείς να σου ζητήσει συγγνώμη; Σου βάζω οριστικό μπαν. Αιτιολογία: "Αμφισβητείς αυτό που σου λέω ότι δηλαδή ο διαχειριστής δεν ευθύνεται για όλα όσα γράφονται, και εσύ εφόσον τα αμφισβητείς, αμφισβητείς τους όρους του Φόρουμ, επομένως μόνος σου θέτεις εαυτόν εκτός του Φόρουμ".

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Re: Κλασικη λογοτεχνια

Δημοσίευσηαπό vallon » 09 Μαρ 2019, 22:58

1 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Re: Κλασικὴ λογοτεχνία

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 27 Μαρ 2021, 16:50

Τρελλαίνομαι ὅταν διαβάζω Στέφαν Τσβάιχ.
Δὲν φανταζόμουν ὅτι θὰ εἶχε τόση ἐπίδραση ἐπάνω μου.
Ἀπὸ χρόνια.
1 .
https://www......com.gr/images/smilie ... klinoi.gif
* Ἠθοποιοί εἴμαστε, ὅ,τι πιό ἀέρινο, φίλε!

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Μαρ 2021, 17:53

ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ έγραψε:Τρελλαίνομαι ὅταν διαβάζω Στέφαν Τσβάιχ.
Δὲν φανταζόμουν ὅτι θὰ εἶχε τόση ἐπίδραση ἐπάνω μου.
Ἀπὸ χρόνια.

δεν ειμαι σιγουρος απολυτα οτι τον διβασα αλλα νομιζω οτι διαβασα κατι
αλλα δεν θυμαμαι που σημαινει οτι δεν με αγγιξε

απο τους παλιους τον εριχ μαρια ρεμαρκ που τον θυμηθηκα χτες τα εχω διαβασει ολα του
και τα θυμαμαι ακομη
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 28 Μαρ 2021, 08:12

Ἔριχ Μαρία Ρεμάρκ, ἔχω μεταφράσει τὴν "Ἐπιστροφή",
στὰ πρῶτα μου μεταφραστικὰ βήματα,
ποὺ ὄντως μὲ ἄγγιξε πολύ.
Δύσκολο νὰ ψάχνεις λέξεις καὶ νὰ συγκινεῖσαι ταυτοχρόνως.
0 .
https://www......com.gr/images/smilie ... klinoi.gif
* Ἠθοποιοί εἴμαστε, ὅ,τι πιό ἀέρινο, φίλε!

Επιστροφή σε “Βιβλία”