Μαγειρεύετε; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;

Συνταγές, αγαπημένα φαγητά, ποτά, ροφήματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Re: Μαγειρεύετε; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σας;

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 17 Μαρ 2015, 02:01

White έγραψε:
Diadochos έγραψε:Eμένα το χιτ μου είναι τα μύδια σαγανάκι. Έχω εντυπωσιάσει πολλούς βάρβαρους με αυτά. Επίσης μαγειρεύω καλές φακές.

Δώσε μας βρε τη συνταγή.

Απο τα πιο εύκολα φαγητά, την γεύση καθορίζουν τα υλικά και όχι τόσο ο τρόπος μαγειρέματος.

Βάζω καλό ελαιόλαδο στο τηγάνι, καβουρντίζω πράσινη πιπεριά, ξερό κρεμμύδι, σκόρδο, προς το τέλος τρίβω πιπέρι. Έπειτα ρίχνω μίγμα απο φρέσκια ώριμη ντομάτα και πασάτα (Καλή ντομάτα όπως θα ξέρετε όλοι οι συνμετανάστες είναι θέμα να βρεις στα Ευρώπας, το μόνο που πλησιάζει σε ντομάτα είναι κάτι μεσαίου μεγέθους τοματίνια). Ρίχνω 3 φύλλα δάφνης, 1 μικρή καυτερή πιπεριά και αφήνω να βράσει κανένα 15λεπτο. Μετά ρίχνω μέσα τα μύδια (κατεψυγμένα δυστυχώς εδώ), βγάζουν και αυτά το νερό τους. Αφήνω να βράσουν δοκιμάζοντας ανά τακτά διαστήματα για να δω αν είναι έτοιμα. Τέλος ρίχνω καλής ποιότητας φέτα (εισαγωγής απο την Ελλάδα και όχι κάτι Patros κλπ μαϊμούδες που κυκλοφορούν εδώ) και μετά απο 2-3 λεπτά που θα ζεσταθεί ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Τέλος πασπαλίζω με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Αλάτι δεν ρίχνω σε κανένα στάδιο, η αλμύρα της φέτας φτάνει, αν πέσει και αλάτι γίνεται λύσσα. Σερβίρω πάντα απο την χαμηλή κατσαρόλα-τηγάνι που τα μαγειρεύω, την οποία βάζω επάνω σε έναν χοντρό μεταλλικό δίσκο για να διατηρείται η θερμότητα (ιδέα που ξεπατίκωσα απο έναν Ινδό που σέρβιρε έτσι το κάρυ), και με την σειρά του, επάνω σε μια ψάθινη μαλακία που έχω για να μην καεί το τραπέζι. Σκέτα ως ορεκτικό με ούζο ή τσίπουρο, ή ως τόπινγκ για μακαρόνια.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 17 Μαρ 2015, 04:17

μια φιλικη συμβουλη να ην αφηνεις τα μυδια να βρασουν πολυ ,δεν θελουν παραπανω απο 2 λεπτα.

Φετος ετρωγα κατι νοτματες που αν τις ετρωγαν στην ευρωπη θα χτυπαγαν ακομη τα βυζια τους.

Απο καρδιτσα ξεχναω το ονομα του παραγωγου τωρα 1,90 το κιλο και αξιζαν καθε λεπτο!
0 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 17 Μαρ 2015, 15:57

Εγώ τα βράζω λίγο παραπάνω, βέβαια μιλάμε για κατεψυγμένα που κατά κανόνα δεν έχουν προλάβει να ξεπαγώσουν τελείως.

Η ντομάτα θέλει πολύ ήλιο. Εδώ έχω φάει ντομάτες απο Γερμανό που τις φυτεύει στο δημοτικό κήπο που νοικιάζει, αλλά δεν είχαν καμιά σχέση με την ντομάτα του γκρηκ μπαξέ.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 17 Μαρ 2015, 20:58

Τομάτες - φέτα ανοικτές πληγές για τους ξενιτεμένους.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 17 Μαρ 2015, 21:28

Δεν έχει Δωδώνη, Ήπειρος, Μεβγάλ κλπ στην Ολλανδία ρε;
0 .

Άβαταρ μέλους
taksidiotis
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό taksidiotis » 18 Μαρ 2015, 03:00

μαγειρικη.πραγματικα λειτουργει σαν αγχολυτικο πανω μου,δεν υπαρχει φαγητο που να μην μαγειρευω,περα απο γεμιστα.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 18 Μαρ 2015, 13:33

Δωδώνη έχει αλλά τη θεωρώ απλά αποδεκτή. Και γιαούρτη τοτάλ μπορείς να βρεις. Αλλά φέρνουν προϊόν λιγότερο φρέσκο από ότι στην ελλάδα. Η δωδώνη στο πλαστικό κεσέ έχει ζωή στο ράφι ένα χρόνο, και δεν είναι παράξενο να βρεις φέτες τρεις και τέσσερις μήνες πριν την λήξη στο σμ. Είναι οκ για κατανάλωση αλλά μουχλιάζει πιο γρήγορα άμα την ανοίξεις. Πέραν, είμαι φετομανής κονεσέρ και έχω απαιτήσεις από τις φέτες που τρώγω. Θέλω σκληρές, μαλακές, πικάντικες, τελεμέδες κλπ κλπ
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 23 Μαρ 2015, 22:04

0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 24 Μαρ 2015, 00:39

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Δωδώνη έχει αλλά τη θεωρώ απλά αποδεκτή. Και γιαούρτη τοτάλ μπορείς να βρεις. Αλλά φέρνουν προϊόν λιγότερο φρέσκο από ότι στην ελλάδα. Η δωδώνη στο πλαστικό κεσέ έχει ζωή στο ράφι ένα χρόνο, και δεν είναι παράξενο να βρεις φέτες τρεις και τέσσερις μήνες πριν την λήξη στο σμ. Είναι οκ για κατανάλωση αλλά μουχλιάζει πιο γρήγορα άμα την ανοίξεις. Πέραν, είμαι φετομανής κονεσέρ και έχω απαιτήσεις από τις φέτες που τρώγω. Θέλω σκληρές, μαλακές, πικάντικες, τελεμέδες κλπ κλπ

Σε τοπικά ελληνικά καταστήματα ή σε μεγάλα σουπερμάρκετ;
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

ανυπόμονα αναβλητική
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ανυπόμονα αναβλητική » 05 Απρ 2015, 12:14

πού και πού μαγειρεύω μα η σπεσιαλιτέ μου είναι το πλύσιμο των πιάτων μετά το γεύμα, κάθε φορά.
0 .

Επιστροφή σε “Μαγειρική”