Πουρές λαχανικών.
Εγώ δεν φτιάχνω τον πουρέ ποτέ με βούτυρο ή μαργαρίνη πάντα με ελαιόλαδο έτσι και αυτή η συνταγη,αν βέβαια κάποιος θελεί να την φτιάξει με βούτυρο σαφώς μπορει.Επίσης τα υλικά που έβαλα και εδω βάζω και ποσότητα συγκεκριμένη,είναι για δυο μερίδες συνοδευτικό βέβαια,όπως στη φωτο απο κάτω βάλτε δηλαδη άλλο ένα πιάτο.
ΥΛΙΚΑ
-1 μέτρια πατάτα
-1 μέτριο κολοκυθάκι
-1μιση καρότα
-Μισό κρεμμύδι μέτριο
-3 μικρές σκελίδες σκόρδο
-1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
-1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ βλάχας( αυτό των 170 γραμμαρίων ή 158 ml )
-Τριμμένο τυρι ρεγκάτο η οποιοδήποτε κίτρινο τυρί.
-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
-Αλατοπίπερο
-Πάπρικα γλυκιά
-Κύμινο (Αν σας αρέσει)
-Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Το σημαντικό τιπ σε αυτή τη συνταγη είναι ότι τα λαχανικά ΔΕΝ τα βράζουμε στο νερό αλλα στον ατμο.Πιστέψτε με η διαφορά είναι τεράστια διότι βρασμενα στο νερό χάνουν γεύση και επίσης νερομπουρμπουλιάζουν.ΟΚ οπόιος δν μπορει να βρασει στο αμτό θα τα κανει νερόβραστα,αλλα μονο αν δεν έχει ατμομάγειρα.Εγω μάλιστα δεν εχώ αυτόματο,εχω την κατσαρόλα ατμομάγειρα με το τρυπητηρι απο πάνω και το καπακι μια χαρα δουλειά κανει και δεν χαλάει και ποτέ.
Ένα άλλο τιπ είναι ότι σε τέτοιες συνταγές δεν βάζουμε φρέσκο γάλα αλλά εβαπορέ που είναι ποιο πηχτό και πιο ''γλυκο'' Αποδεδειγμένα τα κάνει τα φαγητά πιο δεμένα και πιο νόστιμα.
-Βάζουμε τα λαχανικα στον ατμο να γινουν,περιπου 20 λεπτα μην λιώσουν.Να κρατησουν νοστιμια,αλλα σαφως να εχουν γίνει όχι άψητα.
-Οταν γινουν τα βγάζουμε απο την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.Στη συνέχεια τα βάζουμε στο μούλτι και τα λιώνουμε εντελως σε πουρέ.
-Τρίβουμε το τυρί.
-Σε κατσαρολάκι βάζουμε τον πουρέ λαχανικών, προσθέτουμε το γάλα, τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο,αλατοπίπερο, το κύμινο και σε μετρια προς δυνατή φωτιά αλλά όχι τέρμα διότι κολλάει εύκολα το γάλα, αρχίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο και να δέσει.Στο τέλος εγώ προσθέτω και λίτο απο το τριμμένο τυρί,οχι όλο.Όμως το πόσο πηχτό θα γίνει εξαρτάται απο το πόση πατάτα θα βαλουμε βασικά.Εγω δεν ήθελα σήμερα πολύ πατάτα ετσι εχει τη μορφή κρέμας όπως βλέπετε.
-Την αδειάζουμε στο πιάτο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί,επισης με πάπρικα αν θέλουμε και ρίγανη.
Voila.
Χωρίς κύβους κνορ ,χωρίς βούτυρα και μαργαρίνες και όμως έγινε πανόστιμος πραγματικά.Και πανεύκολο.
Εννοειται ότι μπορέιτε να βάλετε ότι λαχανικό θέλετε,εγώ αυτά είχα αυτά έβαλα αλλά βγήκε πολύ νόστιμο.

,να φτιαξω κρεατοπιτα! Μονο ετσι θα ετρωγα το μοσχαρι.