Οι δικιές μας συνταγές

Συνταγές, αγαπημένα φαγητά, ποτά, ροφήματα κλπ.
Άβαταρ μέλους
Θανάσης
Rookie poster
Rookie poster

Re: Οι δικιές μας συνταγές

Δημοσίευσηαπό Θανάσης » 28 Ιουν 2020, 22:33

Εσθήρ έγραψε:
Θανάσης έγραψε:
δεν ξέρεις να ψένεις :dunno:

να κάνεις μοσχάρι βραστό-σουπίτσα που είναι αλαφρύ :dunno:

αλλά σε έχω κόψει εσένα. μαγερεύεις βαριά. σάλτσες, μπαχάρια. μικρασιάτικα. :hmmm

μα δεν θελω να ψενω ρε συ στα καρβουνα λεμε,οχι οτι αμα λαχει δεν θα τα φαω... :D
Επισης λεμε ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΟΣΧΑΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ..δεν μου αρεσει πως το λενε; Σουπα μοσχαρι ΕΛΕΟΣ!!!!
ΚΑΙ....δεν μαγειρευω καθολου βαρια διοτι βαζω ελαχιστο λαδι και προς το τελος,αρωματικα μαγειρευω ,ξαναλεω το βαρυ στο μαγειρεμα ΔΕΝ ειναι στα μπαχαρικα πιστεψε με και δοκιμασε το...βεβαια μην βαλεις και κανενα κιλο μπαχαρια.αλλα ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΛΕΜΕ.
Αρωματικα μαχειρευω βαρια καθολου,το αντιθετο. :)

μάλιστα... ας το πιστέψουμε... :dunno:

το λάδι σε μεγάλη ποσότητα όντως κάνει ζημιά, ειδικά αν συνδυαστεί με βούτες ψωμιού :oooops:

αλλά από δευτέρα ξεκινάω δίαιτα. :wooohoo:
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 28 Ιουν 2020, 22:37

Θανάσης έγραψε:
Εσθήρ έγραψε:μα δεν θελω να ψενω ρε συ στα καρβουνα λεμε,οχι οτι αμα λαχει δεν θα τα φαω... :D
Επισης λεμε ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΜΟΣΧΑΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ..δεν μου αρεσει πως το λενε; Σουπα μοσχαρι ΕΛΕΟΣ!!!!
ΚΑΙ....δεν μαγειρευω καθολου βαρια διοτι βαζω ελαχιστο λαδι και προς το τελος,αρωματικα μαγειρευω ,ξαναλεω το βαρυ στο μαγειρεμα ΔΕΝ ειναι στα μπαχαρικα πιστεψε με και δοκιμασε το...βεβαια μην βαλεις και κανενα κιλο μπαχαρια.αλλα ΣΤΟ ΛΑΔΙ ΛΕΜΕ.
Αρωματικα μαχειρευω βαρια καθολου,το αντιθετο. :)

μάλιστα... ας το πιστέψουμε... :dunno:

το λάδι σε μεγάλη ποσότητα όντως κάνει ζημιά, ειδικά αν συνδυαστεί με βούτες ψωμιού :oooops:

αλλά από δευτέρα ξεκινάω δίαιτα. :wooohoo:

Εννοειται για θερμιδες αλλα εγω μιλαω για μαγειρεμενο λαδι η διαφορα εινα τεραστια.Το ωμο λαδι με βουτες ειναι απλα παχυντικο πολυ,το μαγειρεμενο ομως ειναι πολυ βαρυ για το στομαχι.Εκει ειναι η μεγαλη διαφορα.
:D
0 .
Ο φθόνος είναι συντετριμμένος θαυμασμός.
Σέρεν Κίρκεγκορ, 1813-1855, Δανός φιλόσοφος

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 06 Ιούλ 2020, 19:27

σπαγγέτι με τόνο καρότα και ντομάτα αλά Spark

συνηθίζω να μαγειρεύω εύκολες συνταγές που γίνονται γρήγορα διότι δεν θέλω να είμαι πολύ ώρα στην κουζίνα, προτιμώ να είμαι στο εργαστήριο και να συναρμολογώ κυκλώματα.
φτιάχνω τακτικά ζυμαρικά, αυτό το φαγητό έχει γεύση που γουστάρω και μπορώ να τρώω κάθε εβδομάδα. το φτιάχνω γρήγορα σε μισή ώρα δίχως πολύ κόπο.

υλικά:
250γρ μακαρόνια σπαγγέτι ή λαζάνια
2 κονσέρβες τόνο 160γρ = 320γρ τόνο σε λάδι
150γρ τοματοπολτό ή 1/3 συσκευασίας 500γρ
5 κουταλιές σούπας λάδι
4 καρότα
1 ντομάτα

εκτέλεση:
1> καθαρίζω και κόβω τα καρότα κατά μήκος σε λωρίδες - έτσι ταιριάζουν σε σχήμα κοπής με το σπαγγέτι.
2> καθαρίζω και ψιλοκόβω την τομάτα
3> βάζω νερό σε κατσαρόλα (γεμάτη ως την μέση) και βάζω μέσα τα καρότα
4> βράζω για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία - όταν το νερό κοχλάζει,,
5> βάζω μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια (μισό πακέτο).
τα μακαρόνια σπάω στην μέση πριν τα βάλω στην κατσαρόλα.
6> βράζω καρότα και μακαρόνια για 9 λεπτά. ανακατεύω κάθε 3 λεπτά.
7> κλείνω το ηλεκτρικό μάτι κουζίνας και περιμένω 2-3 λεπτά.
8> με πιρούνι δοκιμάζω ένα μακαρόνι για να δω εάν είναι σκληρό-μαλακό ή το ιδανικό (αλ ντέντε).
9> ρίχνω το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε σουρωτήρι που έχω στον νιπτήρα.
10> ανοίγω το ηλεκτρικό μάτι κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία.
11> στην κατσαρόλα βάζω 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. μέσα ρίχνω τον τόνο απο τις κονσέρβες μαζί με το λάδι τους εάν είναι τόνος σε λάδι. εάν είναι τόνος σε νερό βάζω μόνο τον τόνο δίχως το νερό.
12> στην κατσαρόλα βάζω το σπαγγέτι και καρότα απο το σουρωτήρι αφού στραγγίξουν, ρίχνω και αλάτι όσο θέλω.
13> στο περιεχόμενο της κατσαρόλας ρίχνω τοματοπολτό 150-200γρ, ανακατεύω, σκεπάζω με καπάκι.
14> περιμένω 2-3 λεπτά, κλείνω το ηλεκτρικό μάτι κουζίνας.

το φαγητό είναι έτοιμο και ζεστό, αδειάζω σε γυάλινο μπολ, σερβίρω σε πιάτα-πιατέλα.
στο πιάτο γύρω απο το σπαγγέτι βάζω την ψιλοκομμένη φρέσκια τομάτα για να είναι όμορφο το πιάτο και,,
στο πιάτο επάνω στο σπαγγέτι βάζω λίγα φύλλα βασιλικό ή κορυφές απο μαϊντανό ή φύλλα απο αντράκλα αφού τα πλύνω με νερό.
η αντράκλα είναι φυτό που βρίσκω σε κήπους και βουνά, λέγεται και γλυστρίδα, την βάζουν και στην σαλάτα, είναι πλούσια σε βιταμίνες.
αυτά σε μισή ώρα φαγητό σπέσιαλ ;)
1 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 26 Ιούλ 2020, 21:11

Μια εύκολη και νόστιμη συνταγούλα για μπριζόλα που δεν την θέλετε ψητη.

Μπριζολίτσα στο τηγάνι.Εννοειται γινεται και με χοιρινη και με μοσχαρισια. :)

ΥΛΙΚΑ
-Μπριζολα
-Κρασί όποιο θέλετε.Εγω βάζω το γλυκό Σαμος.
-Σκορδο
-Αλατοπιπερο
-Παπρικα
-Οτι μπαχαρικο θελετε,εγω βαζω το ινδικο Ταντουρι απο τη σειρα Captains, ειναι πολυ ταιριαστο ειδικα για γλυκοξινα αλλα και σε ολα τα ψητα.
-Λιγο ελαιολαδο
-Λεμονι
-Ριγανη
- Μαιντανος προαιρετικα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σε τηγανι κατα προτιμηση κεραμικο αντικολλητικο βαζουμε σκετο νερακι.Να σκεπαζει τη μπριζολα μας.
Το αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε την μπριζολιτσα μας,μαζι με καθαρισμενο και κομμενο σε φετες σκορδακι, οσο τραβαει ο οργανισμος σας. :D
-Στη συνεχεια ριχνουμε τα μπαχαρικα μας και το κρασακι οσο θελουμε.πχ εγω για 2 ατομα βαζω ενα νεροποτηρο κρασι.
-Σκεπαζουμε με καπακι αν ειναι δυνατον και σιγοβραζουμε σε χαμηλη φωτια μεχρι να μαλακωσει το κρεας και βασικα να γινει.
-Προς το τελος αν θελουμε ριχνουμε λιγο λεμονι αλλιως θα το ριξουμε νωπο απο πανω στο πιατο μας.Εγω κανω και τα δυο.Ριχνω λιγο λεμονι,να ισορροπησει με την γλυκαδα του Σαμος, οταν βραζει και μετα στο πιατο βαζω και αλλο λεμονακι.
-Αφου δουμε οτι εχει γινει και σχεδον εχει σωθει το ζουμακι,εκτος αν παραβαλαμε,οποτε και εκει πρεπε να αφαιρεσουμε το υγρο που μενει,βαζουμε λιγο ελαιολαδο.Λιγο...οχι να γινει τηγανητο της φριτεζας η μπριζολιτσα μας. :laugh1: Λιγο λαδακι για να το ξεροψησουμε και να νοστιμησει ακομα περισσοτερο.Μην δυναμωσετε τη φωτια.οπως ειναι στο χαμηλο, απλα οταν σωθει ο ζωμος ή οταν τον αδειασετε αφου εχει γινει η μπριζολα,προσθετουμε το ελαιολαδο και ξεροψηνουμε ομορφα για νοστιμια και εικονα.
-Στο τελος ριχνω και τη ριγανη να ειναι πιο ζωντανη.
-Προεραιτικα βαζουμε στο τελος μαιντανο ή εντελως ωμο στο πιατο μας.
-Και το λεμονακι απο πανω στο πιατο μας.

Μια μια σαλατουλα ειναι οτι πρεπει.Αν θελετε κατι πιο παχυντικο βαλτε και συνοδευτικα εμενα δεν με νοιαζει :)
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 04 Αύγ 2020, 21:22

Σημερα εφτιαξα μια πολυ νοστιμη,ευκολη και υγιεινη μακαροναδα,χωρις σαλτσα, πολυ ελαφρια. :)

Ζυμαρικα με ψητα κολοκυθακια και καροτα,σκορδατα.

ΥΛΙΚΑ
-Ζυμαρικα κατα προτιμηση ολικης αλεσεως και βιολογικα
-Κολοκυθακι
-Καρότο
-Σκορδο
-Τυρι τριμμενο,εγω εβαλα ρεγκατο λαιτ.
-Λιγο ελαιολαδο
-Αλατοπιπερο
-Οτι μυρωδικό θέλετε,εγω εβαλα ριγανη.
-Παπρικα αν σας αρεσει.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Καταρχην ψηνουμε(εγω δεν τηγανιζω,ψηνω στο φουρνο με σταγονες λαδιου στη σχαρα) το κολοκυθι κομμενο σε λεπτες φετες και το καροτο παλι κομμενο σε λεπτες φετες.Βαζω για μια μεριδα μισο καροτο και ενα μεσαιο κολοκυθακι.Αναλογα, για περισσοτερες μεριδες.
-Οταν γινουν τα βαζουμε σε παγκο και τα κοβουμε σε μεγεθος που μας αρεσει.
-Τριβουμε το τυρι της αρεσκειας μας.
-Τριβουμε το σκορδο,αναλογα με τις μεριδες αναλογα σκορδα.Εγω υπολογιζω ενα μικρο σκορδο για καθε μεριδα.Αλλα γουστα ειναι αυτα.
-Παραλληλα βαζουμε το νερο και βραζουμε τα ζυμαρικα οπως θελουμε,εγω τα βαζω σε αλατισμενο νερο μονο, και μετα δεν τα στραγγιζω και ΕΙΝΑΙ αλ ντεντε,αρκει να βαλεις αμεσως τη σαλτσα ή ελαιολαδο απο πανω και να τα ανακατεψεις. :) Εννοειται να μην τα εχεις παραβρασει.
-Αφου βρασουν τα στραγγιζουμε,αμεσως τα ανακατευουμε με το τριμμενο σκορδο και αμεσως εγω βαζω μια κουταλια ελαιολαδο για καθε μεριδα.Τα αλατοπιπερωνουμε και ανακατευουμε καλα.
-Προσθετουμε τα κολοκυθακια και τα καροτα τα ψητα,βασικα και οτιδηποτε αλλο ψητο λαχανικο θελουμε και το τριμμενο τυρι απο πανω συν την παπρικα αν μας αρεσει.Ανακατευουμε.

Εμενα μου εγινε παρα πολυ νοστιμη και εξαιρετικα ελαφρια.

20200804_140813.jpg

Καλη μας ορεξη! :miamm:
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

Άβαταρ μέλους
Εσθήρ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Εσθήρ » 26 Σεπ 2020, 22:19

Σήμερα έφαγα ζυμαρικά πανεύκολα και πάρα πολύ νόστιμα και υγιεινά.
Είχα μπροκολάκι βρασμένο( αλ ντεντε, όχι νιανιά στον ατμο) που μου είχε περισσέψει απο χτές οπότε είπα να τον κάνω με ζυμαρικό και βγήκε ιδιαιτερα νόστιμο.
Πολύ απλή συνταγη,αλλα νόστιμη και υγιεινή. :)
Ζυμαρικά με μπρόκολο ,ελαιόλαδο και σκόρδο
ΥΛΙΚΑ
-Μπρόκολο στον ατμό αλ ντέντε
-ζυμαρικά της αρεσκείας σας(Εγώ έβαλα πέννες που τις θεωρώ ιδανικές για αυτή τη συνταγη)
-ελαιόλαδο
-κρασι Σάμος γλυκό (προαιρετικό)
-σκόρδο
-αλατοπίπερο
-πάπρικα
-κύμινο (προαιρετικό)
-ρίγανη
-τριμμένο τυρί ρεγκατο ή όποιο τυρί θέλετε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-'Εχουμε βράσει στον ατμό ιδανικά το μπροκολάκι αλλά να κρατάει,μην παραβράσει.
-Σε κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά μας.
-Ταυτοχρονα βάζουμε σε τηγάνι το μπροκόλο,το σκόρδο τριμμένο,το αλατιπίερο,ριγανη,πάπρικα,κύμινο αν θέλουμε,και λίγο κρασάκι Σάμος γλυκό σε δυνατή φωτιά να ζεσταθουν τα υλικα και να εξατμιστει γρήγορα το κρασί,δεν θέλουμε να βράσουν ...ήδη είναι βρασμένο το μπρόκολο.

-Βγάζουμε και σουρώνουμε τα ζυμαρικά όταν ετοιμαστούν και χωρίς να τα ξεπλύνουμε τα βάζουμε μέσα στο τηγανάκι με το μπρόκολο.
-Τα σουρώνουμε όταν γίνουν αλ ντέντε.
-Στη συνέχεια τα τοποθετούμε στο τηγανι με το μπρόκολο,ανακατευουμε,προσθέτουμε το ελαιόλαδο αφού έχει σωθεί το κρασάκι και το μισό τυρι τριμμένο,Ανακατευουμε να λιωσει το τυρι και σερβίρουμε
-Προσλετουμε το υπόλοιπο τριμμενο τυρί στο πιατο
Είναι εξαιρετικος ο συνδυασμός μπρόκολου,κρασιού σαμος γεύση ελαιόλαδου και σκόρδου. :winesmilie:
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Σεπ 2020, 21:47

οποιος φλουφης που του αρεσει η μαγειρικη και θελει να του δωσω την συνταγη για να φτιαξει πλαστο χωριατικο
να το πει ..γινεται πανευκολα αρκει να εχει τρυφερα δακτυλα για να το πατησει ελαφρα
και συ εσθηρ αν ενδιαφερεσαι -ειναι υγιεινος και τον κρατας και μερες για να εχει να τρωει ο συντροφος αν εχεις
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Μαγειρική”