σπαγγέτι με τόνο καρότα και ντομάτα αλά Sparkσυνηθίζω να μαγειρεύω εύκολες συνταγές που γίνονται γρήγορα διότι δεν θέλω να είμαι πολύ ώρα στην κουζίνα, προτιμώ να είμαι στο εργαστήριο και να συναρμολογώ κυκλώματα.
φτιάχνω τακτικά ζυμαρικά, αυτό το φαγητό έχει γεύση που γουστάρω και μπορώ να τρώω κάθε εβδομάδα. το φτιάχνω γρήγορα σε μισή ώρα δίχως πολύ κόπο.
υλικά:
250γρ μακαρόνια σπαγγέτι ή λαζάνια
2 κονσέρβες τόνο 160γρ = 320γρ τόνο σε λάδι
150γρ τοματοπολτό ή 1/3 συσκευασίας 500γρ
5 κουταλιές σούπας λάδι
4 καρότα
1 ντομάτα
εκτέλεση:
1> καθαρίζω και κόβω τα καρότα κατά μήκος σε λωρίδες - έτσι ταιριάζουν σε σχήμα κοπής με το σπαγγέτι.
2> καθαρίζω και ψιλοκόβω την τομάτα
3> βάζω νερό σε κατσαρόλα (γεμάτη ως την μέση) και βάζω μέσα τα καρότα
4> βράζω για 5 λεπτά σε υψηλή θερμοκρασία - όταν το νερό κοχλάζει,,
5> βάζω μέσα στην κατσαρόλα τα μακαρόνια (μισό πακέτο).
τα μακαρόνια σπάω στην μέση πριν τα βάλω στην κατσαρόλα.
6> βράζω καρότα και μακαρόνια για 9 λεπτά. ανακατεύω κάθε 3 λεπτά.
7> κλείνω το ηλεκτρικό μάτι κουζίνας και περιμένω 2-3 λεπτά.
8> με πιρούνι δοκιμάζω ένα μακαρόνι για να δω εάν είναι σκληρό-μαλακό ή το ιδανικό (αλ ντέντε).
9> ρίχνω το περιεχόμενο της κατσαρόλας σε σουρωτήρι που έχω στον νιπτήρα.
10> ανοίγω το ηλεκτρικό μάτι κουζίνας σε χαμηλή θερμοκρασία.
11> στην κατσαρόλα βάζω 5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. μέσα ρίχνω τον τόνο απο τις κονσέρβες μαζί με το λάδι τους εάν είναι τόνος σε λάδι. εάν είναι τόνος σε νερό βάζω μόνο τον τόνο δίχως το νερό.
12> στην κατσαρόλα βάζω το σπαγγέτι και καρότα απο το σουρωτήρι αφού στραγγίξουν, ρίχνω και αλάτι όσο θέλω.
13> στο περιεχόμενο της κατσαρόλας ρίχνω τοματοπολτό 150-200γρ, ανακατεύω, σκεπάζω με καπάκι.
14> περιμένω 2-3 λεπτά, κλείνω το ηλεκτρικό μάτι κουζίνας.
το φαγητό είναι έτοιμο και ζεστό, αδειάζω σε γυάλινο μπολ, σερβίρω σε πιάτα-πιατέλα.
στο πιάτο γύρω απο το σπαγγέτι βάζω την ψιλοκομμένη φρέσκια τομάτα για να είναι όμορφο το πιάτο και,,
στο πιάτο επάνω στο σπαγγέτι βάζω λίγα φύλλα βασιλικό ή κορυφές απο μαϊντανό ή φύλλα απο αντράκλα αφού τα πλύνω με νερό.
η αντράκλα είναι φυτό που βρίσκω σε κήπους και βουνά, λέγεται και γλυστρίδα, την βάζουν και στην σαλάτα, είναι πλούσια σε βιταμίνες.
αυτά σε μισή ώρα φαγητό σπέσιαλ