θεϊκό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ ✔

Συνταγές, αγαπημένα φαγητά, ποτά, ροφήματα κλπ.
Spark
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 3727
Τοποθεσία: space

θεϊκό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ ✔

Δημοσίευσηαπό Spark » 25 Ιουν 2021, 21:51

Εικόνα

Λαχταριστό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ

Αν υπάρχει βασιλιάς καλοκαιρινού – δροσιστικού – απολαυστικού γλυκού με τις λιγότερες θερμίδες τότε σίγουρα είναι το μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ. Τρώγεται με μανία και είναι τόσο απλό και εύκολο!

Υλικά:
◼ 2 φακελάκια ζελέ (κάθε συσκευασία περιέχει 2 φακέλους)

◼ Μισό κιλό γιαούρτι (το έχουμε κάνει και με πλήρες και με 2% λιπαρά. Σαφώς η γεύση είναι πιο πλούσια με το πλήρες αλλά και το ελαφρύ είναι εξίσου καλό!)

◼ 150 γμ βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου (η συνταγή της μαμάς μου λέει 200 αλλά πάντα το κάνω με όσο γίνεται λιγότερο.)

◼ Μισό πακέτο μπισκότα πτι μπερ

Εκτέλεση:
Σε ένα μέτριο ταψάκι ή τάπερ – καλύτερα σε ορθογώνιο σχήμα, βάζουμε μια ή δυο στρώσεις μπισκότα (προτιμώ δύο).

Πρώτα ετοιμάζουμε σε ένα μπολ το ένα φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το αφήνουμε στην άκρη.

Για να κάνουμε την κρέμα: Βάζουμε το γιαούρτι και το βιτάμ σε ένα μπολ. Τα χτυπάμε καλά με το μίξερ και έπειτα ρίχνουμε μέσα το ζελέ και ανακατεύουμε. Σε αυτή τη φάση θα γίνει νερουλό, μην τρομάξετε έτσι πρέπει να είναι, θα πήξει αργότερα.

Tip για να γίνει σωστά το μπισκοτογλυκό μας: Σε αυτή τη φάση βάζουμε λίγο από το μείγμα της κρέμας (όσο είναι νερουλή) στα μπισκότα, ίσα ίσα να τα σκεπάσει και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξει. Αυτό το κάνουμε για να διατηρήσουμε τα μπισκότα στον πάτο του ταψιού. Αν βάλουμε όλο το μείγμα μονομιάς θα ανέβουν επάνω και θα κολυμπάνε. Το βάζουμε στο ψυγείο και περιμένουμε να πήξει περίπου για μισή ώρα. (το ελέγχετε και εσείς πόση ώρα θα χρειαστεί)

Έπειτα το βγάζουμε από το ψυγείο και βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα κρέμας. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να πήξει καλά, όση ώρα χρειαστεί.

Αμέσως μετά ετοιμάζουμε το δεύτερο φακελάκι ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες του και το αφήνουμε να περιμένει στο μπολ.

Τέλος μόλις η κρέμα πήξει βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ρίχνουμε το υγρό ζελέ από πάνω με προσοχή.

Δυο πράγματα προσέξτε εδώ..
Να έχει πήξει καλά η κρέμα και
να ρίξετε το υγρό ζελέ προσεκτικά για να μη σας κάνει λακκούβες η κρέμα. Ίσως μια κουτάλα σας βοηθήσει.

Εάν θέλετε μπορείτε να βάλετε στο υγρό ζελέ ψιλοκομμένα κομμάτια φρούτων.

Το βάζετε τελευταία φορά στο ψυγείο και περιμένετε να πήξει το ζελέ.

Αυτό ήταν! Το πιο καλοκαιρινό λαχταριστό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ, με τις λιγότερες θερμίδες είναι έτοιμο να σας δροσίσει! :)
1 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 13644

Re: θεϊκό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ ✔

Δημοσίευσηαπό vallon » 26 Ιουν 2021, 16:02

απορώ πως και σου έρχεται να κάνεις και μερικά ενδιαφέροντα τόπικ.....

:P
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 16527

Re: θεϊκό μπισκοτογλυκό με γιαούρτι και ζελέ ✔

Δημοσίευσηαπό nemo » 26 Ιουν 2021, 16:13

ο βαλλον προηγειται και σε αυτον τον τομεα -εχει φτιαξει κολοκυθακια με ζελε
μακραν πιο υγιεινο....
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου


Επιστροφή σε “Μαγειρική”