8 Οκτώβριου 2015
Παραδοσιακά ζεστά ροφήματα στον κόσμο!
Όταν κάνει κρύο έξω, τι καλύτερο από μια κούπα ζεστό ρόφημα που αναζωογονεί και ζεσταίνει τον οργανισμό στο λεπτό. Πέρα από τον καφέ και το τσάι, που αποτελούν αγαπημένες επιλογές σε όλον τον κόσμο, υπάρχουν και τα παραδοσιακά ροφήματα που παρασκευάζονται σε διάφορες γωνιές του πλανήτη και ξεχωρίζουν τους χειμερινούς μήνες…
Xocolatl – πηχτή σοκολάτα με τσίλι
Glogg – ζεστό κρασί, σταφίδες, αμύγδαλα, βότκα ή κονιάκ, ζάχαρη, κανέλα, γαρίφαλο και εσπεριδοειδή (Σουηδία)
Sahlab – γάλα, ζάχαρη και σκόνη από ρίζα ορχιδέας με κανέλα (Aίγυπτος)
Bicerin – ζεστή σοκολάτα με παχιά κρέμα σαντιγί (Ιταλία)
Γενικά περί περί Φαγητού και Μαγειρικής!
-
- Extreme poster
- Δημοσιεύσεις: 4284
-
- Extreme poster
- Δημοσιεύσεις: 4284
Re: Γενικά περί περί Φαγητού και Μαγειρικής!
Glühwein – ζεστό κρασί με κανέλα, γαρίφαλο, γλυκάνισο, σπόρους εσπεριδοειδών και ζάχαρη (Γερμανία)
Matcha – πράσινο τσάι (Ιαπωνία)
Anijsmelk – γάλα, γλυκάνισος και ζάχαρη (Ολλανδία)
Api Morado – καλαμπόκι, ανανάς, κανέλα, γαρίφαλο και φλούδες πορτοκαλιού (Βολιβία)
Agua Dolce – ζαχαροκάλαμο διαλυμένο σε ζεστό νερό (Κόστα Ρίκα)
perierga.gr
0 .
-
- Extreme poster
- Δημοσιεύσεις: 4284
Re: Γενικά περί περί Φαγητού και Μαγειρικής!
Kάπου στην Νέα Αρτάκη...
Κοπιάστε για ένα ουζάκι...
Tουλούμπες από τις Σέρρες...
0 .
-
- Sloboda Narodu
- Δημοσιεύσεις: 14317
- Τοποθεσία: F.R. Liberland
Re: Γενικά περί περί Φαγητού και Μαγειρικής!
Ρώσικο πρωινό:
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.
-
- Extreme poster
- Δημοσιεύσεις: 4284
-
- Extreme poster
- Δημοσιεύσεις: 4284
Re: Γενικά περί περί Φαγητού και Μαγειρικής!
45 + σήμερα.
ωχ και ο θείος Βάνιας στα Paradise papers;
ωχ και ο θείος Βάνιας στα Paradise papers;
0 .
-
- Extreme poster
- Δημοσιεύσεις: 4284
-
- Extreme poster
- Δημοσιεύσεις: 4284
Re: Γενικά περί περί Φαγητού και Μαγειρικής!
Η γιαγιά μου έλεγε...
Οταν βράζεις φασόλια στο πρώτο νερό βάλε μια κουταλιά σκόνη μουστάρδας, έτσι θα γλυτώσεις τα ενοχλητικά φουσκώματα και θα γίνουν πιο ελαφριά στη γεύση.
0 .
-
- Extreme poster
- Δημοσιεύσεις: 4284
Re: Γενικά περί περί Φαγητού και Μαγειρικής!
Παστός μπακαλιάρος,
τον κόβεις κομμάτια βγάζεις το δέρμα του και μετά τον πλένεις να φύγουν τα πολλά αλάτια.
Μετά τον αφήνεις με νερό που έχεις ρίξει μια χούφτα αλάτι για μια ώρα.
Κατόπιν αφήνεις τη λεκάνη με τον μπακαλιάρο κάτω απο τη βρύση της κουζίνας
που την έχεις αφήσει λίγο ανοιχτή, το δοχείο θα γεμίζει και θα ξεχυλίζει έτσι είναι σαν να του αλλάζεις νερό, έτσι θα ξαλμυρίσει μιά χαρά.
Αν θες να γίνουν τα Καλαμαράκια σου τραγανά και ροδοκόκκινα..
Στο αλεύρι που θα τα βουτήξεις να έχεις ρίξει ψιλό σιμιγδάλι, ρίξε αρκετό, παραπάνω ας είναι απο το αλεύρι δεν πειράζει.
τον κόβεις κομμάτια βγάζεις το δέρμα του και μετά τον πλένεις να φύγουν τα πολλά αλάτια.
Μετά τον αφήνεις με νερό που έχεις ρίξει μια χούφτα αλάτι για μια ώρα.
Κατόπιν αφήνεις τη λεκάνη με τον μπακαλιάρο κάτω απο τη βρύση της κουζίνας
που την έχεις αφήσει λίγο ανοιχτή, το δοχείο θα γεμίζει και θα ξεχυλίζει έτσι είναι σαν να του αλλάζεις νερό, έτσι θα ξαλμυρίσει μιά χαρά.
Αν θες να γίνουν τα Καλαμαράκια σου τραγανά και ροδοκόκκινα..
Στο αλεύρι που θα τα βουτήξεις να έχεις ρίξει ψιλό σιμιγδάλι, ρίξε αρκετό, παραπάνω ας είναι απο το αλεύρι δεν πειράζει.
0 .
-
- Extreme poster
- Δημοσιεύσεις: 4284
Re: Γενικά περί περί Φαγητού και Μαγειρικής!
Πεινάει Κάνεις?
fbvideo
[fbvideo]https://www.facebook.com/Eimaste.Oloi.Ellhnes/videos/1699823260069721/[/fbvideo]
fbvideo
[fbvideo]https://www.facebook.com/Eimaste.Oloi.Ellhnes/videos/1699823260069721/[/fbvideo]
0 .