Κληρονομικά...

Θέματα γενικότερου νομικού ενδιαφέροντος.
ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Re: Κληρονομικά...

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 19 Μάιος 2017, 15:43

Admin έγραψε:Σε ποια αίτηση αναφέρεσαι;
Για τη σύνταξη απογραφής;

Όχι , για την ώρα αφήνουμε έξω την απογραφή . Ο συμβ/φος είπε . Ή για να είμαι ακριβοδίκαιος , μου μετέφεραν ότι είπε , ότι αν ζητηθεί έγκαιρα από το τοπικό Ειρηνοδικείο , του Ναυπλίου στην προκειμένη περίπτωση , παράταση δικαιώματος αποποίησης , το Ειρηνοδικείο υποχρεούται να δώσει 3μηνη παράταση . Σωστό , ή λάθος ; Επίσης ότι σε περίπτωση , που δεν θα κάνω/ουμε αποδοχή , υπάρχει πρόστιμο . Σωστό , ή λάθος ; Εγώ πίστευα ότι αν δεν κάνεις αποδοχή , μέσα στο 4μηνο , θεωρείται αυτόματα ότι έχεις αποδεχθεί την κληρονομιά . Πάλι σωστό , ή λάθος ; Ευχαριστώ .
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 19 Μάιος 2017, 16:21

Δεν νομίζω ότι δίνεται παράταση πέραν των 4 μηνών, εκτός αν είσαι κάτοικος εξωτερικού ή ανήλικος ή ανίκανος για δικαιοπραξία.

Το πρόστιμο ίσως είναι φορολογικό ζήτημα. Αν δεν κάνεις αποποίηση εντός του 4μήνου,είσαι ο κληρονόμος.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 19 Μάιος 2017, 17:29

Admin έγραψε:Δεν νομίζω ότι δίνεται παράταση πέραν των 4 μηνών, εκτός αν είσαι κάτοικος εξωτερικού ή ανήλικος ή ανίκανος για δικαιοπραξία.

Το πρόστιμο ίσως είναι φορολογικό ζήτημα. Αν δεν κάνεις αποποίηση εντός του 4μήνου,είσαι ο κληρονόμος.

Σωστά , δεν δίδεται παράταση . Διάβασα ότι ο χρόνος για το δικαίωμα αποποίησης , προσμετράται από την ημ/νία ενημέρωσης του κληρονόμου , ότι απεβίωσε ο κληρονομούμενος . Η γιαγιά πέθανε 6/2/17(έτσι μου είπαν) . Όμως με ενημέρωσαν τηλεφωνικά περί τα μέσα Μαρτίου . Θα προσπαθήσω να εντοπίσω την κλήση , αν και είχε απόκρυψη ! Σε κάθε περίπτωση με ποιά διαδικασία αποδεικνύω την ημ/νία ενημέρωσής μου και προς ποιόν/προς ποια αρχή πρέπει να την αποδείξω ;
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 20 Μάιος 2017, 10:51

Θα μπλέξεις μετά με δικαστήρια επί δικαστηρίων, αν δεν κάνεις αποποίηση στους 4 μήνες από την ημερομηνία θανάτου.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

ManiMania
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ManiMania » 21 Ιουν 2017, 13:12

Επανατοποθετώ το ερώτημά μου της 4/5/17 επικαιροποιημένο . Παντρεμένο ζευγάρι χωρίς παιδιά κατέχει διαμέρισμα , το οποίο απέκτησε κατά την διάρκεια του γάμου , αγορασμένο και στα δύο ονόματα . Με τον όρο - έτσι μου είπαν - μετά τον θάνατο του ενός να ανήκει εξ'ολοκλήρου στον επιζήσαντα . Δεν ξέρω αν υπάρχει "όρος" , ή διαθήκη , ή πρόκειται για παραμύθι . Η σύζυγος/γιαγιά είχε ένα γιό , ο οποίος έχει ήδη πεθάνει από το 2010 , Η γιαγιά απεβίωσε την 6/2/17 . Ο ήδη αποθανόν γιός της , κατέλειπε εν ζωή την σύζυγό του και 3 ενήλικα τέκνα . (1) Αν υπάρχει "όρος" , διαθήκη , ή οτιδήποτε που να αποδεικνύει την βούληση της γιαγιάς , ποιό είναι το ποσοστό της νομίμου μοίρας , το οποία κληρονομείται από την πλευρά του θανόντος υιού της ; Οι κληρονόμοι είναι η σύζυγος και τα 3 παιδιά , ή μόνον τα παιδιά ; Και σε τί ποσοστά ; (2) Αν ΔΕΝ υπάρχει κάτι που να αποδεικνύει την βούληση της γιαγιάς , τότε ποιό είναι το ποσοστό της νομίμου μοίρας , το οποία κληρονομείται από την πλευρά του θανόντος υιού της ; Οι κληρονόμοι είναι η σύζυγος και τα 3 παιδιά , ή μόνον τα παιδιά ; Και σε τί ποσοστά ; Έχει παρέλθει ο χρόνος άσκησης του δικαιώματος αποποίησης , οπότε έγινε σιωπηρή αποδοχή . Τέλος σύμφωνα με το λογιστή μου , πρέπει μέχρι 6/7/17 , 5 μήνες μετά τον θάνατο της γιαγιάς , να γίνει δήλωση Ε9 και δεν γνωρίζω τι κληρονομούμενα ποσοστά να αναφέρω σε κάθε περίπτωση . Ευχαριστώ εκ των προτέρων .
0 .

Επιστροφή σε “Νομική Επιστήμη”