Admin έγραψε:Ελένη έγραψε:Χαιρετώ όλα τα μέλη του φόρουμ.
Προτού υποβάλλω την ερώτηση, να δώσω συγχαρητήρια για τις άμεσες και κατατοπιστικές απαντήσεις που δίνονται.
Λοιπόν, όντας κι εγώ προσεχώς πρωτοετής φοιτήτρια της Νομικής, έχω μια απορία. Όλοι έχουμε ακούσει λίγο- πολύ για τις φοιτητικές παρατάξεις. Πώς γίνεται να τους αποφύγεις ευγενικά, αλλά και αποτελεσματικά, ειδικά την πρώτη μέρα που θα είσαι ψαρωμένος από τη νέα πραγματικότητα που θα αντικρίσεις;
Καλησπέρα Ελένη και καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Τώρα που γίνονται ηλεκτρονικά οι εγγραφές τουλάχιστον θα τους αποφύγετε στις εγγραφές. Παλιά, που οι εγγραφές γίνονταν στις γραμματείες των σχολών σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, θυμάμαι που έστηναν καραούλι μέχρι και στην έξοδο του σταθμού του μετρό και ρωτούσαν "πρωτοετής;".
Τώρα φαντάζομαι θα την στήνουν την πρώτη ημέρα των μαθημάτων. Πήγαινε λίγο πιο νωρίς από την ώρα που αρχίζει το μάθημα και κάτσε όσο το δυνατόν πιο "εσωτερικά" στο αμφιθέατρο (μακριά από τις εισόδους). Αν δεις κάπου 2-3 μαζί, με φυλλάδια, αυτοί είναι. Επίσης, αποφυγε να μπεις από την κεντρική είσοδο (απο τον πεζόδρομο της Μασσαλίας). Καλύτερα μπες από την είσοδο στη Σίνα (κάτι σκαλάκια δίπλα στο πάρκινγκ του κτηρίου, επί της Σίνα). Το λέω γιατί αλλιώς θα περάσεις αναγκαστικά από τα τραπεζάκια τους, που είναι στην κεντρική είσοδο.
Τόσο πολύ;!
Έλεος... Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου! Ήταν σαφής και οι συμβουλές εύστοχες και εφικτές, γιατί πραγματικά έχω βαρεθεί να ακούω tips του στυλ "αγνόησε τους!" και τα σχετικα. Πάντως, θα ήθελα την άποψη σας και σε ένα άλλο ζήτημα. Πάντως θα ήθελα τη γνώμη σας και για ένα άλλο ζήτημα. Πόσο εύκολο είναι να συνάψεις νέες φιλίες, το πρώτο διάστημα;

Η απάντηση σου μου έδωσε μια αρκετά καθαρή εικόνα για το πώς ειναι τα πράγματα εντός του πανεπιστημίου, τόσο απο κομματικής πλευράς, όσο και απο άποψη παρέας. Κι όσο για το ότι η συμβουλή "αγνόησε τους" είναι χρήσιμη, το ξέρω, απλώς είναι πολύ γενική και δεν νομίζω ότι καλύπτει έναν πρωτοετή, που όσο να 'ναι αγνοεί τα του πανεπιστημίου. Σίγουρα, είναι η συμβουλή που πρέπει να τηρήσει κάθε φοιτητής που δεν θέλει να αναμειχθεί στα πολιτικά της σχολής, αλλά για τον πρώτο καιρό, κάποιες πιο συγκεκριμένες επισημάνσεις είναι για εμάς πρακτικά πιο χρήσιμες.