Κατατακτήριες

Γενικά θέματα που αφορούν την σχολή και την φοίτηση.
Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Re: Κατατακτήριες

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Δεκ 2016, 14:37

0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

nikos6789
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό nikos6789 » 14 Φεβ 2017, 02:22

Admin έγραψε:Και βέβαια.
Σου τα στέλνω στο μέηλ που έχεις δηλώσει εδώ.

Καλησπέρα! Μπορώ να τις έχω κ εγώ? Επίσης ποια βιβλία προτείνετε για κατατακτήριες?
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 14 Φεβ 2017, 06:52

Σου τα έστειλα.
Τα βιβλία τα αναφέρω στο νήμα εδώ. Διάβασε τις προηγούμενες σελίδες.
0 .

nikos6789
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό nikos6789 » 01 Μαρ 2017, 01:33

Σε ευχαριστώ πολύ! Μια ερώτηση, κάθε χρονιά την ίδια μέρα εξετάζονται και τα 3 μαθήματα?
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 01 Μαρ 2017, 07:22

Καλημέρα!
Όχι, συνήθως είναι σε άλλες ημερομηνίες και απογευματινές ώρες. Αλλά όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις της γραμματείας και των καθηγητών.
0 .

nikos6789
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό nikos6789 » 08 Μαρ 2017, 00:51

Σε προηγούμενη σελίδα ειδα πως μπορώ να έχω μαζί μου ανοικτό αστικό και ποινικό κώδικα. Αυτά που τα προμηθεύομαι?
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 08 Μαρ 2017, 06:12

Τα αγοράζεις από κάποιο νομικό βιβλιοπωλείο ή τα κατεβαζεις από το νετ και τα τυπώνεις.
0 .

dertilis
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό dertilis » 18 Απρ 2017, 10:11

Καλημέρα!!! Ανήκω στους 61 που μπήκαν με κατατακτήριες φέτος, η επιλογή ήταν συνειδητή, εφόσον το έκανα στα 38 μου χρόνια, αφενός επειδή η φύση της δουλειάς μου είναι τέτοια που καθημερινά είμαι με τη νομοθεσία στο χέρι και συναναστρέφομαι με δεκάδες δικηγόρους οπότε κόλλησα το μικρόβιο (παρά το γεγονός ότι το πρώτο μου πτυχίο δεν έχει απολύτως καμία σχέση με νομικά, δεν είναι καν θεωρητικής κατεύθυνσης), αφετέρου επειδή, μελλοντικά, μακροπρόθεσμα, μπορεί να με βοηθήσει στη δουλειά μου. Είμαι εργαζόμενος, σχολάω 16:30-17:00, οπότε εκ των πραγμάτων, μου είναι δύσκολο να παρίσταμαι στις διαλέξεις (πλην κάποιων απογευματινών και αυτό δύσκολα γιατί είναι και κάποιος χρόνος να μεταβώ από την εργασία στη σχολή), αυτές τις μέρες που είχα χρόνο έκατσα να ασχοληθώ με τις δηλώσεις μαθημάτων, έχω διαβάσει τον οδηγό σπουδών και την ανακοίνωση της γραμματείας της 23/03 αλλά, επειδή, οι επιτυχόντες των κατατακτηρίων υπαγόμαστε σε ένα κάπως διαφορετικό καθεστώς (από ό,τι έχω καταλάβει), έχω κάποιες απορίες για τις οποίες δε βρίσκω άκρη μόνο με τον οδηγό σπουδών και θα ήμουν υπόχρεος σε όποιον μου τις έλυνε. Προσπαθώ, άλλωστε, να προσαρμοστώ στα νέα δεδομένα όπου όλα γίνονται ηλεκτρονικά, πλέον, αφού όταν ήμουν φοιτητής στο πρώτο πτυχίο στο πανεπιστήμιο, το ίντερνετ ήταν ακόμα στα σπάργανα. Ας τα πάρω επιγραμματικά:

1) Αυτό που ξέρω είναι ότι φέτος ο νόμος άλλαξε και οι επιτυχόντες των κατατακτηρίων δικαιούνται συγγράμματα ενώ μέχρι πέρσι δεν ίσχυε κάτι τέτοιο. Σωστά; Άλλωστε το σύστημα σου βγάζει την εντολή να δηλώσεις συγγράμματα τόσο στο σάιτ της σχολής όσο και στον εύδοξο, δεδομένου ότι ο τρόπος εισαγωγής δου είναι καταχωρισμένος. Φαντάζομαι ότι από τα προτεινόμενα δικαιούμαστε ένα, το οποίο επιλέγουμε εμείς.

2) Με το νόμο 4009/11 καθιερώθηκε το ν+2 για τους νεοεισαχθέντες φοιτητές και το 2ν για τους εργαζόμενους, τους φοιτητές μερικής φοίτησης και ο επικαιροποιημένος οδηγός σπουδών το αναφέρει στο άρθρο 33 (όπως αντικαταστάθηκε με μεταγενέστερους νόμους). Το ερώτημα είναι: ισχύει η ακόμα το ν+2 και το 2ν ή δεν υπάρχει πλέον περιορισμός; Θυμάμαι μια τροπολογία Φίλη που προέβλεπε άρση αυτού του περιορισμού αλλά δεν ξέρω αν, τελικά, ψηφίστηκε. Η λογική μου λέει ότι ισχύει ακόμα (για να αναφέρεται στον οδηγό σπουδών) εκτός αν ψηφίστηκε τελευταία και δεν έχει επικαιροποιηθεί ο οδηγός σπουδών.

3) Αν υποθέσουμε ότι ισχύει το παραπάνω, σε περίπτωση που δηλώσω φοιτητής μερικής φοίτησης, ο ανώτατος αριθμός μαθημάτων που θα μπορώ να δηλώνω ανά εξάμηνο θα είναι 4 και όχι 8; Επιπλέον, αν δηλώσω φοιτητής πλήρους φοίτησης, υπάρχει η δυνατότητα κατά τη διάρκεια των σπουδών να μεταβάλω το καθεστώς σε μερικής φοίτησης ή και το αντίστροφο;

4) Ως γνωστόν, οι επιτυχόντες των κατατακτηρίων (εκτός αν τους αναγνωριστούν άλλα μαθήματα από το πρώτο τους πτυχίο) από τα 41 μαθήματα της ΝΣΑ οφείλουν να περάσουν τα 38 για πτυχίο δηλαδή όλα εκτός από Γενικές Αρχές Αστικού, το Γενικό Ποινικό και το Συνταγματικό που έδωσαν στις κατατακτήριες. Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: τώρα π.χ. που θα δηλώσουμε τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου, το Γενικό Ποινικό πρέπει να είναι μέσα στα (μάξιμουμ) 8 μαθήματα που θα δηλώσουμε και θα αναγνωριστεί αυτοδικαίως αφού το περάσαμε στις κατατακτήριες (αντίστοιχα και όταν έρθει η ώρα να δηλώσουμε τα άλλα δύο στο χειμερινό εξάμηνο) ή δεν το δηλώνουμε καθόλου;

5) Εφόσον μόνο στους φοιτητές από το 8ο εξάμηνο και πάνω προβλέπεται να δηλώνουν μαθήματα χειμερινών και εαρινών εξαμήνων, εμείς τώρα μπορούμε να δηλώσουμε μόνο μαθήματα εαρινών εξαμήνων. Από τα παραπάνω τεκμαίρεται ότι στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου δεν υπάρχει η δυνατότητα να δώσουμε τα υποχρεωτικά του πρώτου εξαμήνου (ιστορία δικαίου, εισαγωγή στο δίκαιο) αλλά μόνο από του χρόνου θα μπορούμε. Σωστά ή συμπεραίνω ή έχω χάσει κάτι;

6) Τέλος, άλλη μια μεγάλη απορία είναι η εξής: ενώ τα υποχρεωτικά μαθήματα του δευτέρου εξαμήνου είναι οικογενειακό, διοικητικό, δημόσιο διεθνές και γενικό ποινικό, όταν πας να δηλώσεις το σύστημα σου βγάζει επίσης Γενικές Αρχές ΙΙ και Συνταγματικό ΙΙ μόνο για όσους έχουν περάσει Γενικές Αρχές Ι και Συνταγματικό Ι. Και αντίστοιχα στο 1ο εξάμηνο σου βγάζει εκτός από Συνταγματικό και Συνταγματικό Ι (για όσους έχουν περάσει το 40518). Τι σημαίνει αυτό; Στον οδηγό σπουδών 2016-2017 δεν υπάρχουν πουθενά Γενικές Αρχές ΙΙ και Συνταγματικό ΙΙ. Μήπως είναι μεταβατικές διατάξεις για κάποιους παλιούς; Μήπως ήταν κάποτε 2 μαθήματα και συγχωνεύτηκαν σε ένα;

Συγγνώμη αν σας κούρασα, θα ήμουν υπόχρεος σε όποιον με διαφωτίσει, ειδικά στην τελευταία ερώτηση όπου κυριολεκτικά έχω χάσει την μπάλα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Απρ 2017, 10:23

Καλημέρα και καλώς ήρθες.
Κι εγώ με κατατακτήριες είχα μπει, χωρίς να είμαι από θεωρητική κατεύθυνση και τελείωσα με πολύ καλό βαθμό.

1. Παλιά σίγουρα όχι. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο νόμος τώρα. Το έχω ξανακούσει αυτό, καλύτερα να ρωτήσεις στη Γραμματεία.

2 και 3. Από ό,τι ξέρω τα όρια καταργηθηκαν από τον Φίλη.

4. Δεν δηλώνεις όσα μαθήματα έδωσες στις κατατακτήριες.

5. Τα δηλώνεις του χρόνου στο χειμερινό.

6. Πού το είδες αυτό με τις Γενικές Αρχές ΙΙ κλπ; Μήπως είναι τίποτα μαθήματα για όσους ήταν με το σύστημα των ετών; Ρώτα καλύτερα στη Γραμματεία.
0 .

dertilis
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό dertilis » 18 Απρ 2017, 11:14

Admin έγραψε:Καλημέρα και καλώς ήρθες.
Κι εγώ με κατατακτήριες είχα μπει, χωρίς να είμαι από θεωρητική κατεύθυνση και τελείωσα με πολύ καλό βαθμό.

1. Παλιά σίγουρα όχι. Δεν ξέρω αν έχει αλλάξει ο νόμος τώρα. Το έχω ξανακούσει αυτό, καλύτερα να ρωτήσεις στη Γραμματεία.

2 και 3. Από ό,τι ξέρω τα όρια καταργηθηκαν από τον Φίλη.

4. Δεν δηλώνεις όσα μαθήματα έδωσες στις κατατακτήριες.

5. Τα δηλώνεις του χρόνου στο χειμερινό.

6. Πού το είδες αυτό με τις Γενικές Αρχές ΙΙ κλπ; Μήπως είναι τίποτα μαθήματα για όσους ήταν με το σύστημα των ετών; Ρώτα καλύτερα στη Γραμματεία.

Σε ευχαριστώ. Όσο για το τελευταίο, στο βγάζει όταν πας να δηλώσεις. Αυτό λέω, μήπως είναι μεταβατικές. Όταν λες σύστημα ετών;
0 .

Επιστροφή σε “Γενικά”