Συμβουλες-Πληροφοριες

Γενικά θέματα που αφορούν την σχολή και την φοίτηση.
Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Re: Συμβουλες-Πληροφοριες

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 28 Σεπ 2016, 11:33

Goji Berry έγραψε:Καλημέρα!
Έφτιαξα σήμερα τους κωδικούς και μπήκα στο my studies. Εκεί μπήκα στα μαθήματα επιλογής του α εξαμήνου και εκτός από τα τρία έχει και εισαγωγή στο ολλανδικό,ισλαμικο δίκαιο και άλλα πολλά...Υπάρχει κάποια εξήγηση;

Για αυτά τα δίκαια που λες, δεν ξέρω, αλλά πληροφορήθηκα από το forum ότι μπορείς να δηλώσεις όποιο μάθημα θες από όσα ανήκουν σε χειμερινά εξάμηνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είσαι υποχρεωμένη να παρακολουθήσεις τα μαθήματα του Α' Εξαμήνου, τηρώντας κατά γράμμα το ωρολόγιο πρόγραμμα. Για παράδειγμα μπορείς να παρακολουθήσεις όλα τα υποχρεωτικά του Α' (αν θες, που φαντάζομαι, όμως οτι καλό θα ήταν να τηρήσεις κάπως το υπόδειγμα του προγράμματος) και να πάρεις, ας πούμε, και Εγκληματολογία που ανήκει σε άλλο εξάμηνο ή Δίκαιο Περιβάλλοντος... ( Τα παραδείγματα που σου λέω είναι φυσικά τυχαία)
Πάντως, ο μέγιστος αριθμός δηλουμένων εξεταστέων μαθημάτων ανά εξάμηνο είναι το 8. Δεν ξέρω, αν έγινα απόλυτα κατανοητή, αλλά σίγουρα θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο ο Αdmin
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Σεπ 2016, 12:04

Goji Berry έγραψε:Καλημέρα!
Έφτιαξα σήμερα τους κωδικούς και μπήκα στο my studies. Εκεί μπήκα στα μαθήματα επιλογής του α εξαμήνου και εκτός από τα τρία έχει και εισαγωγή στο ολλανδικό,ισλαμικο δίκαιο και άλλα πολλά...Υπάρχει κάποια εξήγηση;

Ναι.
Είναι τα μαθήματα του Erasmus (πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών με ξένα πανεπιστήμια) αυτά. Δεν σε αφορούν. Απλά τα βάζουν στο α' εξάμηνο, γιατί κάπου πρέπει να τα βάλουν και να έχουν ένα κωδικό, ώστε οι φοιτητές που ήταν στο Erasmus να τα βλέπουν στη βαθμολογία τους.

Ελένη έγραψε:Εκτός απο την ερώτηση της Goji Berry που με ενδιαφέρει, θα ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Μπορώ να δηλώσω κάποιο σύγγραμα, και εν τέλει να μην δώσω ποτέ αυτό το μάθημα(όταν φυσικά πρόκειται για επιλογής)

Βεβαίως και μπορείς.
Μέχρι 41 συγγράμματα δικαιούσαι και μόνο 1 σύγγραμμα για κάθε μάθημα. Είναι αδιάφορο αν τα πέρασες τελικά τα μαθήματα αυτά. Μόνο να θυμάσαι ότι σε κάθε εξάμηνο δηλώνεις σύγγραμμα μόνο για τα μαθήματα που έχεις δηλώσει στο εξάμηνο αυτό.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Goji Berry
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Goji Berry » 28 Σεπ 2016, 12:11

Σας ευχαριστώ και τους δύο για την ανταπόκριση!
0 .

Κλεισθένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεισθένης » 28 Σεπ 2016, 12:14

Goji Berry έγραψε:Καλησπέρα σας!
Σήμερα έκανα την εγγραφή μου στην νομική σχολή και ως πρωτοετής πλέον φοιτήτρια έχω κι εγώ τις γνωστές φοιτητικές απορίες και ανησυχίες μου! Θα ήμουν πολύ ευγνώμων εάν κάποιος μεγαλύτερος θα μου απαντουσε σε μία απορια μου. Ή διδακτική ώρα πόσο ακριβώς διαρκεί; Θέλω να πω εφόσον υπάρχουν συνεχόμενα μαθήματα πως θα προλαβαινω να πηγαίνω στο εστιατόριο. Επίσης θα προλαβαινω να σημειώνω όσα λέει ο καθηγητής στο μάθημα; Γιατί εγώ έχω συνηθίσει να γράφω με ωραία γράμματα και τώρα θα χρειαστεί να γράφω όπως να ναι;
Ευχαριστώ!

Καλημέρα σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Καλή αρχή σου εύχομαι !
Να ρωτήσω το εξής , αφού γραφτείς στην σελίδα που αναφέρεις παίρνεις κωδικούς από το ίδιο το σύστημα? Έρχονται με email ? Φαντάζομαι δε ξαναπάς στη γραμματεία.

Επίσης ήθελα να ρωτήσω το εξής. Υπάρχει κάπου χάρτης της σχολής ή πολλά ζητάω ?
Όλα τα μαθήματα γίνονται Σίνα ? Η Σαριπόλων που είναι ? Μαθηματικών ? 1,23 που αναφέρει ?

Ευχαριστώ πολύ
:)
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Σεπ 2016, 12:25

Κλεισθένης έγραψε:
Όλα τα μαθήματα γίνονται Σίνα ? Η Σαριπόλων που είναι ? Μαθηματικών ? 1,23 που αναφέρει ?

Ευχαριστώ πολύ

Καλημέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ!
Κάπου είχα μια κάτοψη της Σχολής, θα το κοιτάξω μήπως την βρω και την ανεβάσω.

Χονδρικά:
Αίθουσα με αριθμούς (1, 2, 3 κλπ) πάντα στο νέο κτήριο (είσοδος από Σίνα). Μόλις μπεις από την είσοδο της Σίνα βλέπεις ευθεία μπροστά σου την αίθουσα 1. Οι άλλες είναι πιο πάνω (ανεβαίνεις τις σκάλες).
Αίθουσα με όνομα (Σαριπόλων, Παπαρρηγόπουλου, Μαθηματικών κλπ) πάντα στο παλιό κτήριο (είσοδος από Σόλωνος). Η Σαριπόλων είναι τέρμα πάνω, κάπου στον τρίτο όροφο (ετοιμάσουνα ανέβεις πολλές σκάλες), η Μαθηματικών είναι κάτω, στον πρώτο όροφο.
0 .

Ελένη
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Ελένη » 28 Σεπ 2016, 12:30

Κλεισθένης έγραψε:
Goji Berry έγραψε:Καλησπέρα σας!
Σήμερα έκανα την εγγραφή μου στην νομική σχολή και ως πρωτοετής πλέον φοιτήτρια έχω κι εγώ τις γνωστές φοιτητικές απορίες και ανησυχίες μου! Θα ήμουν πολύ ευγνώμων εάν κάποιος μεγαλύτερος θα μου απαντουσε σε μία απορια μου. Ή διδακτική ώρα πόσο ακριβώς διαρκεί; Θέλω να πω εφόσον υπάρχουν συνεχόμενα μαθήματα πως θα προλαβαινω να πηγαίνω στο εστιατόριο. Επίσης θα προλαβαινω να σημειώνω όσα λέει ο καθηγητής στο μάθημα; Γιατί εγώ έχω συνηθίσει να γράφω με ωραία γράμματα και τώρα θα χρειαστεί να γράφω όπως να ναι;
Ευχαριστώ!

Καλημέρα σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση. Καλή αρχή σου εύχομαι !
Να ρωτήσω το εξής , αφού γραφτείς στην σελίδα που αναφέρεις παίρνεις κωδικούς από το ίδιο το σύστημα? Έρχονται με email ? Φαντάζομαι δε ξαναπάς στη γραμματεία.

Ευχαριστώ πολύ
Ίσως αυτός ο χάρτης να σε βοηθήσει. http://www.law.uoa.gr/h-sxoli/egkatasta ... arths.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Σεπ 2016, 12:52

Μάλλον εννοεί χάρτη εσωτερικό της σχολης, κάτι σαν κάτοψη. Κάπου είχα ένα, δεν θυμάμαι τώρα, θα το ψάξω.
0 .

Κλεισθένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεισθένης » 28 Σεπ 2016, 13:31

Admin έγραψε:Μάλλον εννοεί χάρτη εσωτερικό της σχολης, κάτι σαν κάτοψη. Κάπου είχα ένα, δεν θυμάμαι τώρα, θα το ψάξω.

Αυτό εννοώ !!! ;)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις ήταν κατατοπιστικότατες !!! Να έχουμε μια γενική εικόνα τουλάχιστον.
Να μην πηγαινοερχόμαστε άδικα :)
0 .

Άβαταρ μέλους
xristos
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό xristos » 28 Σεπ 2016, 14:04

Αναμονη 2ωρες παρα κατι για 5 λεπτα υποθεση :s_mad Καποια παιδια απο τη σχολη μου ειπα οτι το Ενοχικο ειναι το πιο δυσκολο του αστικου αλλα αν το θελουμε να το παρακολουθησουμε να δουμε αν το παλευουμε. Επισης μου ειπαν οτι η Ανακριτικη αν και ευκολη , αν εισαι πρωτοετης δυσκολα θα σου βαλουν καλο βαθμο ακομη και αν την εχεις διαβασει
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 28 Σεπ 2016, 14:19

Το Ειδικό Ενοχικό είναι δύσκολο. Το Γενικό Ενοχικό είναι εύκολο σχετικά, αρκεί να κατανοήσεις κάποιες θεμελιώδεις αρχές. Τέσπα, τουλάχιστον εμένα έτσι μου φάνηκε. Κληρονομικο είναι το πιο δύσκολο από τα επί μέρους και οι Εφαρμογές Αστικού το δυσκολότερο όλων.
Δεν ισχύει αυτό για την Ανακριτικη. Κυρίως κοιτάνε αν έχεις κάνει εργασία για να σου βάλουν μεγάλο βαθμό.
0 .

Επιστροφή σε “Γενικά”