Μετανάστευση στο εξωτερικό

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Μετανάστευση στο εξωτερικό

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 21 Νοέμ 2016, 10:45

Μεγάλη βλακεία αυτό, από την μια δεν μπορείς να μεταναστέψεις πουθενά, μας έχουν κλείσει για τα καλά, ακόμη και στην ΕΕ τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 26 Δεκ 2016, 11:02

Admin έγραψε:
Εσχατόγερος έγραψε:Στις αρχες του χρόνου ήμουν στην Αργεντινή και διαπίστωσα έκπληκτος ότι υπάρχουν και εκεί αρκετοί, γύρω στις 30 χιλιάδες υπολογίζεται. Στο Buenos Aires είναι κυριώς συσπειρωμένοι στην περιοχή Palermo, έχει και ελληνική εκκλησία. Λέγεται ότι είναι ακόμα περισσότεροι στη Χιλή, περίπου 100 χιλιάδες.

Εγώ έχω κάτι μακρινους συγγενείς εκεί, στο Μπουένος Άιρες.
Βραζιλία και Αργεντινή πρέπει να έχουν τους πιο πολλούς και μετά Μεξικό και Περού.

0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

«Εμείς· οι Aλεξανδρείς, οι Aντιοχείς, οι Σελευκείς, κ’ οι πολυάριθμοι επίλοιποι Έλληνες Aιγύπτου και Συρίας, κ’ οι εν Μηδία, κ’ οι εν Περσίδι, κι όσοι άλλοι. Με τες εκτεταμένες επικράτειες, με την ποικίλη δράσι των στοχαστικών προσαρμογών. Και την Κοινήν Ελληνική Λαλιά ώς μέσα στην Βακτριανή την πήγαμεν, ώς τους Ινδούς. Για Λακεδαιμονίους να μιλούμε τώρα!»

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 19 Ιούλ 2017, 17:23

Freisinniger έγραψε:. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΤτΕ, ο αριθμός των μονίμως εξερχόμενων Ελλήνων ηλικίας 15-64 ετών, από το 2008 μέχρι σήμερα, ξεπερνά τις 427.000. «Το 2013, παρατηρούμε τριπλασιασμό του μέσου όρου από το 2008 και οι μετανάστες ξεπερνούν τις 100.000 άτομα, ενώ σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το φαινόμενο συνεχίζεται με αδιάπτωτη ένταση το 2014 και οξύνεται περαιτέρω το πρώτο εξάμηνο του 2015». Οπως επισημαίνει, η διαδικασία εξόδου Ελλήνων για αναζήτηση εργασίας στο εξωτερικό είναι ακόμη σε εξέλιξη και δεν φαίνεται το πότε θα τερματιστεί. Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για την τρίτη μαζική μετανάστευση που γνωρίζει η χώρα.
http://www.kathimerini.gr/865921/articl ... wn-ellhnwn

Η ΤτΕ δεν παρουσιασε ποτε συγκεκριμενα στοιχεια για την μεταναστευση,τα κραταει για τον εαυτο της
Το 427.000 ειναι για τα σκυλια
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 19 Ιούλ 2017, 18:31

Δηλαδή πως βλέπεις είναι αυξημένο το ποσοστο?
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Re: Μετανάστευση στὸ ἐξωτερικό.

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 17 Μαρ 2018, 17:37

Ἀνέκαθεν, κάτι μοῦ ἔφταιγε στὸν ἑλληνικὸ περίγυρο.
Νέος, ὥς λίγο πρὶν τὰ 30, ἤθελα νὰ φύγω στὴν Γαλλία, γιατί κατὰ γενικὴν ὁμολογία ἔμοιαζα πιὸ πολὺ γιὰ Γάλλος παρὰ γιὰ Ἕλληνας. Ὅμως, δὲν ἤξερα κανέναν ἐκεῖ. Δὲν θὰ τολμοῦσα νὰ πάω σὰν ἕναν φίλο μου καὶ συμμαθητή, τὸν Γιάννη Φωτιάδη (δὲν ζεῖ τουλάχιστον 25 χρόνια τώρα), νὰ κοιμᾶμαι στὰ παγκάκια, ὥσπου νὰ βρεθεῖ κάτι. Παρὰ τὸ ὅτι ἤμουν γαλλομαθής. Κι' ἄς εἶχα ἤδη μεταφράσει ἕνα πλῆθος βιβλία. Δὲν μοῦ ἄρεσε ποτὲ νὰ πέφτω στὰ πόδια κάποιου γιὰ νὰ μὲ σώσει. Ἐπίσης, ὡς ἐργάτης δὲν ἔχω δουλέψει ποτὲ καὶ δὲν θὰ τὸ ἄντεχα. Δὲν ὑπῆρξα ποτὲ πλούσιος ἤ ἔστω εὐκατάστατος. Πάμπτωχος γεννήθηκα, κι' οἱ γονεῖς μου βλέπανε πὼς δὲν θὰ τὰ κατάφερνα ποτὲ στὸ ἐργοστάσιο, στὴν οἰκοδομή, στὸ μεροκάματο γενικῶς. Τελικῶς, δέχτηκα μὲ ἀρκετὴ δεκτικότητα νὰ παραμείνω στὴν Ἑλλάδα - δὲν γινόταν ἀλλοιῶς! Ὄχι μοιρολατρικά, ἀλλὰ ὕστερ' ἀπὸ ὥριμη σκέψη. Προτιμῶ τὴν Ἑλλάδα συνειδητά. Καὶ τὴν πονάω. Ἐδῶ πρωτοεῖδα τὸ Φῶς, ἐδῶ πρωτανάσανα, ἵδρωσα, ἐρωτεύτηκα ξανὰ καὶ ξανά, ὀρφάνεψα, ὀνειρεύτηκα, ἔκλαψα...Κι' ἄς μὴν μοῦ ἀρέσει ποὺ τῆς ἀλλάξανε, τῆς Ἑλλάδας, τὰ φῶτα - καὶ ποῦ εἶσαι ἀκόμα!...
Σὲ λίγο, οὔτε κατ' ὄνομα θὰ εἶναι Ἑλλάδα.
0 .
https://www......com.gr/images/smilie ... klinoi.gif
* Ἠθοποιοί εἴμαστε, ὅ,τι πιό ἀέρινο, φίλε!

Mira

Δημοσίευσηαπό Mira » 17 Μαρ 2018, 18:58

Αυτή η γραφή είναι σαν άνθη στο forum. Ανεκτίμητη αξία.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 27 Μαρ 2018, 09:14

Διασώζω κάπου τὸ μήνυμά μου, συνοδευόμενο ἀπὸ τὸ σχόλιό σου, Mira.
Τιμὴ καὶ στούς δυό μας.
0 .

Papa John
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Papa John » 28 Μαρ 2018, 16:51

ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ έγραψε:Ἀνέκαθεν, κάτι μοῦ ἔφταιγε στὸν ἑλληνικὸ περίγυρο.
Νέος, ὥς λίγο πρὶν τὰ 30, ἤθελα νὰ φύγω στὴν Γαλλία, γιατί κατὰ γενικὴν ὁμολογία ἔμοιαζα πιὸ πολὺ γιὰ Γάλλος παρὰ γιὰ Ἕλληνας. Ὅμως, δὲν ἤξερα κανέναν ἐκεῖ. Δὲν θὰ τολμοῦσα νὰ πάω σὰν ἕναν φίλο μου καὶ συμμαθητή, τὸν Γιάννη Φωτιάδη (δὲν ζεῖ τουλάχιστον 25 χρόνια τώρα), νὰ κοιμᾶμαι στὰ παγκάκια, ὥσπου νὰ βρεθεῖ κάτι. Παρὰ τὸ ὅτι ἤμουν γαλλομαθής. Κι' ἄς εἶχα ἤδη μεταφράσει ἕνα πλῆθος βιβλία. Δὲν μοῦ ἄρεσε ποτὲ νὰ πέφτω στὰ πόδια κάποιου γιὰ νὰ μὲ σώσει. Ἐπίσης, ὡς ἐργάτης δὲν ἔχω δουλέψει ποτὲ καὶ δὲν θὰ τὸ ἄντεχα. Δὲν ὑπῆρξα ποτὲ πλούσιος ἤ ἔστω εὐκατάστατος. Πάμπτωχος γεννήθηκα, κι' οἱ γονεῖς μου βλέπανε πὼς δὲν θὰ τὰ κατάφερνα ποτὲ στὸ ἐργοστάσιο, στὴν οἰκοδομή, στὸ μεροκάματο γενικῶς. Τελικῶς, δέχτηκα μὲ ἀρκετὴ δεκτικότητα νὰ παραμείνω στὴν Ἑλλάδα - δὲν γινόταν ἀλλοιῶς! Ὄχι μοιρολατρικά, ἀλλὰ ὕστερ' ἀπὸ ὥριμη σκέψη. Προτιμῶ τὴν Ἑλλάδα συνειδητά. Καὶ τὴν πονάω. Ἐδῶ πρωτοεῖδα τὸ Φῶς, ἐδῶ πρωτανάσανα, ἵδρωσα, ἐρωτεύτηκα ξανὰ καὶ ξανά, ὀρφάνεψα, ὀνειρεύτηκα, ἔκλαψα...Κι' ἄς μὴν μοῦ ἀρέσει ποὺ τῆς ἀλλάξανε, τῆς Ἑλλάδας, τὰ φῶτα - καὶ ποῦ εἶσαι ἀκόμα!...
Σὲ λίγο, οὔτε κατ' ὄνομα θὰ εἶναι Ἑλλάδα.

Έκανα login μόνο για να κάνω παράθεση το παραπάνω μήνυμα του ΚΛΙΝΟ (και ας μην του αρέσει που ούτε πνεύματα και περισπωμένες χρησιμοποιώ,ούτε το ότι χρησιμοποίησα ήδη την Αγγλική).

Εύγε,έτσι νιώθω κι εγώ,ακριβώς όμως.Γνωρίζω πολύ καλά πόσο άσχημοι έχουμε γίνει πλέον σαν λαός και πόσο τραγικά τριτοκοσμική τείνει να γίνει ολόκληρη η χώρα.
Όμως,έχοντας κάνει δύο θητείες ως εργαζόμενος σε δύο διαφορετικές χώρες της Ευρώπης και έχοντας δει τα καλά και τα άσχημα τόσο αυτών των χωρών όσο και της πατρίδας μας,τολμώ να πω ότι προτιμώ τα καλά και τα άσχημα της Ελλάδας.
Όχι γιατί η ποιότητα ζωής ΩΣ ΜΙΣΘΩΤΟΣ είναι καλλίτερη σε μας από ότι στην Αγγλία ή στη Γερμανία (δεν είναι).
Αλλά ακριβώς επειδή όπως έγραψες κι εσύ ΚΛΙΝΟ,εδώ γεννήθηκα,εδώ μεγάλωσα,εδώ έκανα φίλους,εδώ έκανα οικογένεια.Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει για κανένα άλλο συναίσθημα στον κόσμο.
Έβαλα λοιπόν το κεφάλι μου στον τρουβά που λένε και είπα ότι θα υποστώ χειρότερες εργασιακές συνθήκες εδώ στην Ελλάδα,αλλά θα έχω σαφώς ανώτερη ποιότητα ζωής ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
Και τι εννοώ ;
Εννοώ ότι γνωρίζω πως στο τέλος του μήνα θα πάρω κάτι λιγότερο από 900 Ευρώ με τη δουλειά που βρήκα τώρα (το 1/3 από ότι έβγαζα μέσο όρο στη Γερμανία,τα δύο πρώτα χρόνια τουλάχιστον) και ότι θα αναγκαστώ να φάω (προς το παρόν) από τα έτοιμα και δεν θα αποταμιεύσω τίποτα στην άκρη,αλλά όμως μετά τη δουλειά ξέρω πως θα πάω να πιω ένα καφέ στο στέκι μου,θα δω τουλάχιστον 10 γνωστούς και φίλους και θα καλαμπουρίσουμε και μπορεί το βράδυ να παίξω και μουσική στο ίδιο μαγαζί,και μετά μπορεί να πάμε για πατσά (εγώ δεν τρώω τέτοιες αηδίες,πάω για την παρέα :D ),ενώ το Σ/Κ θα πάμε στο ορειινό χωριό και θα αράξουμε για ένα έστω βράδυ,τρώγοντας κεμπάπ και απολαμβάνοντας την ελληνική ύπαιθρο.
Και την Κυριακή το πρωί μπορεί να βρεθούμε και στα Γιάννενα για καφέ.
Όχι ότι στη Γερμανία δεν έπινα το ποτό μου ή δεν έκανα τις βόλτες μου.Το αντίθετο θα έλεγα,και οι φωτογραφίες που είχα ανεβάσει στο .... το αποδεικνύουν.Γενικά είμαι της κίνησης.Αλλά ο καιρός δεν ήταν ο ίδιος.Το κλίμα δεν ήταν το ίδιο.Η ελευθερία κινήσεων δεν ήταν η ίδια.Οι συζητήσεις με άλλους Έλληνες εκεί κατέληγαν σε φιάσκο γιατί κάπου ένιωθα ότι μιλούσα με κυριολεκτικά ηλίθιους.Το feeling ότι κάπου ανήκες,δεν υπήρχε.
Αυτό το feeling υπάρχει όμως εδώ.Και αυτό είναι που μου δίνει την απαραίτητη ενέργεια για να συνεχίσω να βλέπω το μέλλον αισιόδοξα.
Πλέον δεν με ενδιαφέρουν πρώτα τα λεφτά και ύστερα όλα τα υπόλοιπα.Nope.Το ζητούμενο για μένα είναι να νιώθω καλά μέσα μου,όχι πολλή πίεση πια.Στο εξωτερικό ένιωθα ΤΕΡΑΣΤΙΑ πίεση ψυχολογική.Όχι πια.

Λυπάμαι που η Ελλάδα που ξέραμε χάνεται για πάντα.Είμαι λάτρης της κλασσικής έννοιας της Ελλάδας,αλλά αυτή χάνεται σιγά σιγά,αν δεν έχει ήδη χαθεί ολοκληρωτικά.Ο γεωγραφικός τόπος όμως παραμένει εδώ και αυτό μου δίνει τεράστια χαρά.
Όπως και να'χει,την Ελλάδα την αγαπώ πραγματικά.

ΥΓ - Διάβασα ξανά το αγαπημένο μου βιβλίο στην εφηβεία,ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΟ του Άγγελου Τερζάκη,ένα υπέροχο βιβλίο,με υπόθεση που διαδραματίζεται στην ελληνική ύπαιθρο μιας άλλης εποχής και για πρώτη φορά μετά από χρόνια ένιωσα ότι κάποτε ήμουν κι εγώ έφηβος και τα έβλεπα όλα με το μαγικό μάτι της νεότητας και όλα αυτά κάτω από τον θαυμάσιο έναστρο ουρανό της Ελλάδας,ακριβώς σαν τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου και τον μυστηριώδη φίλο του.
Τώρα,πάνε αυτά.
http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSB106/544/3564,14907/index_d_10_02.html
0 .

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » 28 Μαρ 2018, 17:56

Δεν ξέρω πια, αν στην εποχή μας, το να βρεις δουλειά σε ευρωπαϊκή χώρα, θεωρείται μετανάστευση. Δεν ξέρω, για μένα, όχι. Δεν πας με το πανέρι τις ελιές στο τρένο. Ούτε περιμένεις γράμμα. Είσαι όλη μέρα ηλεκτρονικά συνδεδεμένος με τα πρόσωπά σου, μόνο φορολογική έδρα αλλάζεις. Ούτε ξέρεις πότε θα ξαναφύγεις, μπορεί να βρεις αλλού καλύτερη δουλειά.
0 .
Ordem e Progresso.
Σκληρή αρχή μιας σκληρής μέρας.
Δόξα τω Θεώ.

Άβαταρ μέλους
ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό ΚΛΙΝΟΣΟΦΙΣΤΗΣ » 28 Μαρ 2018, 20:33

Papa John, τὸ θέμα δὲν εἶναι μονάχα τὰ λεφτά. Πρέπει καὶ νὰ ζεῖς ὅπως
λίγο-πολὺ ἐπιθυμεῖς.
Γιὰ μένα, τὰ λεφτὰ ἔρχονταν πολὺ δεύτερα στὴν προτίμησή μου.
Τώρα, ἡ Ἑλλάδα εἶναι νεκρή: ἀμέτρητα κτήρια ρημάζουν ἐγκαταλειμένα.
Ἕλληνες ΔΕΝ ὑπάρχουν, ἀλλὰ ἀλλοδαποὶ Ἀσιάτες. Αἰῶνες πίσω ἀλλὰ μὲ
κινητό!
Ἀκοῦς γλώσσες φριχτὲς στὸ ἄκουσμα.
Κινητὰ ἔχουν καὶ οἱ λιγοστοὶ Ἕλληνες, μόνο μ' αὐτὰ ἀσχολοῦνται, ἔχουν
γίνει ζῶα μὲ ἀγγλικὴ προφορὰ καὶ σκιστὰ παντελόνια.
0 .

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”