Μετανάστευση στην Ολλανδία

Μετανάστευση και ζωή στο εξωτερικό.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Μετανάστευση στην Ολλανδία

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 11 Ιουν 2015, 17:57

Εδώ σχετικά με την μετανάστευση στην Ολλανδία
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Re: Μετανάστευση στην Ολλανδία

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 11 Ιουν 2015, 22:54

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
0 .
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 11 Ιουν 2015, 22:57

ε δώσε καμιά πληροφορία, ενοίκια, μισθούς, λίνκ ανεύρεσης εργασίας κλπ
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 12 Ιουν 2015, 14:54

Α, μη μου βάζεις δύσκολα.

Κόστος ζωής γενικά από τα υψηλότερα στην ευρώπη Βασικός είναι πάνω από τα χίλια διακό αλλά για τις μεγάλες πόλεις δεν φτάνουν για ενοίκιο οπότε η νεολαία συγακτοικεί. Υπάρχει ένα μεγάλο αλλά όμως: η αγορά κατοικίας ουσιαστικά εποδοτείται από το κράτος αφού οι δόσεις στεγαστικού εκπίπτουν από τον φόρο. Αυτό έχει αυξήσει τις τιμές των σπιτιών, αλλά και πάλι συμφέρει περισσότερο να αγοράσεις από το να ενοικιάσεις. Ανεργία πολύ χαμηλή, και λόγω φορολογικών διευκολύνσεων, στη χώρα, εδράζονται πολλές πολυθενικές, είτε με περιφερειακά κέντρα για Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, είτε με κεντρικά. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάμπολλες ευκαιρίες για εργασία γραφείου όπου τα ολλανδικά δεν είναι απαραίτητα. Σε τοπικές εταιρείες, όμως, καλό είναι να ξέρεις ολλανδικά, χωρίς αυτό να ισχύει για τις πολύ μεγάλες (π.χ. ING, Shell κλπ).
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 24 Ιουν 2015, 11:08

======================================================
HeliosKiosk - ΝΕΑ 23-06-2015 (σελ. 2)
======================================================
Νεομετανάστες
Κυνηγώντας το ολλανδικό όνειρο
Εκατοντάδες νέοι Ελληνες υπολογίζεται πως περιμένουν στην ουρά για ένα καλύτερο εκπαιδευτικό ή επαγγελματικό μέλλον στην πέμπτη πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου
Της Εύης Σαλτού
Ζουν στην πέμπτη πιο ευτυχισμένη χώρα του κόσμου, όπου οι πολίτες της εμπιστεύονται την κυβέρνηση και βλέπουν θετικά το μέλλον τους. Μπορεί η απόφαση που τους οδήγησε εκεί να ήταν αρκετά δύσκολη, φαίνεται όμως ότι εξαιτίας της ελληνικής οικονομικής κατάστασης ήταν – αν μη τι άλλο – αναγκαία. Η ελληνική ομογένεια στην Ολλανδία συνεχώς αυξάνεται.
Ο Δημήτρης έφτασε στο Ρότερνταμ πριν από περίπου πέντε μήνες. Εχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές του στον τομέα της μηχανολογίας και έχοντας δει πως οι πιθανότητες για μια δουλειά στην Ελλάδα ήταν μηδαμινές, η απόφαση για μετανάστευση στο εξωτερικό ήταν μονόδρομος. Ηδη, ένας καλός του φίλος βρισκόταν στην Ολλανδία, οπότε αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στη χώρα των καναλιών. Ούτε κι εκεί, όμως, η εύρεση εξειδικευμένης δουλειάς είναι εύκολη υπόθεση για τους Ελληνες. Αυτή τη στιγμή ο Δημήτρης εργάζεται ως σερβιτόρος σε ελληνικό εστιατόριο στο Ρότερνταμ, που άνοιξε πρόσφατα.
Η Ολλανδία αποτελεί τα τελευταία χρόνια προορισμό μετανάστευσης για τους νέους σε ηλικία Ελληνες. Οι περισσότεροι έφτασαν στη χώρα για σπουδές. Αλλωστε, τα δίδακτρα για τα ολλανδικά πανεπιστήμια είναι προσιτά (1.930 ευρώ τον χρόνο!). Η ολοκλήρωση των σπουδών τους, ωστόσο, δεν σήμαινε και επιστροφή στη χώρα μας, καθώς η αναζήτηση δουλειάς παραμένει Γολγοθάς. Αναγκάστηκαν, λοιπόν, να συμβιβαστούν με τα «κακά» της Ολλανδίας, όπως είναι ο καιρός, αλλά να απολαμβάνουν τα «καλά» της, όπως είναι η οργάνωση.
«Οργάνωση παντού». Ο Αλέξανδρος Παπαχαραλάμπους έφτασε στην Ολλανδία για μεταπτυχιακές σπουδές τον Αύγουστο του 2012, έχοντας ολοκληρώσει και τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Σπούδασε συγκοινωνιολόγος - πολιτικός μηχανικός στο Πολυτεχνείο του Ντελφτ. «Φτάνοντας εντυπωσιάστηκα από τις υποδομές και την οργάνωση. Η – απόλυτη και καλή – οργάνωση επεκτείνεται παντού, ακόμα και στην προσωπική ζωή των Ολλανδών, τις περισσότερες φορές εις βάρος του αυθορμητισμού. Στην εκπαιδευτική ζωή, όμως, αυτό σημαίνει πως πράγματα που υπήρχαν στην Ελλάδα δεν υπάρχουν στην Ολλανδία, όπως χαμένα μαθήματα ή καταλήψεις» λέει ο Αλέξανδρος.
Εδώ και οκτώ μήνες εργάζεται ως ερευνητής στο ολλανδικό Πολυτεχνείο κι ασχολείται με δύο πρότζεκτ, το πρώτο εκ των οποίων αφορά τη δημιουργία έξυπνων συστημάτων για οχήματα. «Τελειώνοντας τις σπουδές μου, αποφάσισα να εργαστώ στην Ολλανδία γιατί είχα την ευκαιρία να έχω εισόδημα κάνοντας τη δουλειά που μου αρέσει, σε ένα περιβάλλον που ενισχύει την καινοτόμο σκέψη, σε αντίθεση με την Ελλάδα που τις περισσότερες φορές επικροτεί την πεπατημένη. Στα σχέδιά μου είναι η επιστροφή στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν αυτή την απόφαση. Από τη μια, η οικονομική κρίση, οι χαμηλές οικονομικές αποδοχές, η δυνατότητα εύρεσης εργασίας και το εργασιακό περιβάλλον είναι παράγοντες οι οποίοι δρουν αρνητικά. Από την άλλη, είναι το φυσικό και το ανθρώπινο περιβάλλον. Δεν νομίζω ότι μπορώ να συγκρίνω τις δύο χώρες, αλλά μπορώ να πω πόσο διατεθειμένος είμαι να αλλάξω την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι σήμερα. Εφτιαξα μια ρουτίνα στην Ολλανδία, η οποία θα αλλάξει όταν η εναλλακτική είναι πιο ελκυστική. Και αν δεν είναι τώρα, ξέρω ότι θα είναι στο εγγύς ή το μακρινό μέλλον».
Χαμένες ευκαιρίες. Στο ίδιο πανεπιστήμιο σπουδάζει και ο Φώτης Καραμέρος, ο οποίος μετά το πτυχίο του από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΕΜΠ κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Δυστυχώς ο κλάδος αυτός, αν και με τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης στην Ελλάδα, δεν έχει τύχει μέχρι στιγμής της κατάλληλης προσοχής στη χώρα μας. Είναι κρίμα, αν σκεφτεί κανείς τα οφέλη που θα απέφεραν στην Ελλάδα τυχόν επενδύσεις στον τομέα της ενέργειας από ελληνικές και ξένες εταιρείες και οργανισμούς. Είναι πολλά αυτά που λείπουν από την πατρίδα σε έναν Ελληνα που μένει μόνιμα στο εξωτερικό και αγαπάει τη χώρα του. Αλλά είναι και πολλά αυτά που απωθούν έναν νέο μηχανικό, ο οποίος έχει κοπιάσει για χρόνια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, όπως το να συμβιβαστεί με τις προβληματικές ελληνικές προοπτικές στην παρούσα φάση. Επομένως δεν σκέφτομαι την επιστροφή στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα. Το μεταπτυχιακό μου τελειώνει σε λίγους μήνες. Θα επιδιώξω να εργαστώ ως μηχανικός στην Ολλανδία. Αν αυτό το σενάριο δεν ευοδωθεί, υπάρχουν επιλογές σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Σκοπός είναι η απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ώστε να χτίσω μια καλή βάση για την πραγματοποίηση του μακροπρόθεσμου στόχου μου που είναι η μόνιμη επιστροφή στην Ελλάδα, με καλές όμως συνθήκες και όχι συνθήκες εκμετάλλευσης και υποβάθμισης» λέει ο Φώτης.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 24 Ιουν 2015, 11:53

Βάλε λίνκ
0 .

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Βαλκάνιος Κούρος
Βαλκάνιος Κούρος

Δημοσίευσηαπό ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 24 Ιουν 2015, 13:26

Δεν έχω μου το στείλανε σε ιμέιλ - είναι πίσω από το paywall των νέων.
0 .

Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 24 Ιουν 2015, 13:29

Εγώ το βρήκα, αλλά δυστυχώς θα πρέπει να αναμένεις απάντηση, γιατί είναι κλειδωμένο σε ηλεκτρονική εφημερίδα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 24 Ιουν 2015, 15:46

Παίδες, δεν μπορείτε να δημοσιεύσετε αυτούσιο το άρθρο, αν προέρχεται από πριβέ σάιτ.

Κάντε μια περίληψη του άρθρου και βάλτε αυτό στη θέση του.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό Kauldron » 24 Ιουν 2015, 15:52

ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:Δεν έχω μου το στείλανε σε ιμέιλ - είναι πίσω από το paywall των νέων.

Α, ρε Πόντικα τζαμπατζή.
0 .
"ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ"
Πρωτοσέλιδο "Ριζοσπάστη" 19 Σεπτεμβρίου 1932.
Κομμουνιστικός πατριωτιΖμός.

Επιστροφή σε “Μετανάστευση”