Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Τα θέματα εσωτερικής πολιτικής.
pan
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 2848

Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό pan » 13 Φεβ 2018, 01:26

http://www.protagon.gr/epikairotita/443 ... 4341564392
Eνοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Σαχινίδης
Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον βουλευτή για συκοφαντική δυσφήμιση της Λιάνας Κανέλλη και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή. Τι σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ

9 Φεβρουαριου 2018, 18:01

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή επέβαλε το Α’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στον βουλευτή Πέλλας της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Σαχινίδη που κρίθηκε ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση της βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη. Το δικαστήριο κήρυξε ομόφωνα ένοχο τον βουλευτή με αντίστοιχη πρόταση του εισαγγελέα Εδρας που εισηγήθηκε την επιβολή ποινής 20 μηνών.

Η κατηγορία αφορά όσα είχε αναφέρει σε βάρος της βουλευτή από του βήματος της Βουλής ο καταδικασθείς τον Δεκέμβριο του 2015, όπου είχε χαρακτηρίσει την κυρία Κανέλλη, «ηθικό αυτουργό» της δολοφονίας δύο μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, το 2013. Η επίμαχη φράση για την οποία ο βουλευτής δέχθηκε σύσταση από τον προεδρεύοντα να ανακαλέσει και κατέληξε στην καταδίκη του ανέφερε: «Χθες, από το βήμα αυτό, αργά το βράδυ παρακολουθήσαμε μια ομιλία του θηλυκού Στάλιν, της κυρίας Λιάνας Κανέλλη η οποία προτίμησε αντί να αναφερθεί στον προϋπολογισμό να αναφερθεί ξανά στη Χρυσή Αυγή. Θυμίζω ότι ήταν αυτή που από αυτό το βήμα είχε πει ότι από το Πέραμα έως το Κερατσίνι φασίστας δεν θα μείνει. Την καταγγέλλω ως ηθικό αυτουργό για τη δολοφονία των δύο συντρόφων μας».

Σχετικά με την απόφαση για την καταδίκη του βουλευτή Πέλλας της Χρυσής Αυγής, Ιωάννη Σαχινίδη, για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος της, η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, δήλωσε τα εξής:

«Η ελευθερία του λόγου κινδυνεύει μόνο από την “ελευθερία” του πολιτικώς παραλόγου, συνήθη, δηλαδή, πρακτική των φασιστικών κομμάτων και οργανώσεων που επιδίδονται, εκτός των άλλων, και στην αποδόμηση-δολοφονία χαρακτήρων. Όταν όλα τούτα έχουν κοινοβουλευτικό μανδύα τότε κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Όταν ένας βουλευτής της Χρυσής Αυγής χρησιμοποιεί το βήμα της Βουλής, σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση (προϋπολογισμός του 2015) για να επιτεθεί στο Κομμουνιστικό Κόμμα και εμένα προσωπικά διασπείροντας εν γνώσει του ψεύδη χωρίς τη δυνατότητα, επί τόπου, αντίλογου τότε δεν ασκεί πολιτική αλλά στοχοποιεί ανθρώπους και ασκεί μαύρη προπαγάνδα».
0 .

pan
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 2848

Re: Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό pan » 13 Φεβ 2018, 01:27

Ποινή φυλάκισης 8 μηνών με αναστολή στον Νίκο Μιχαλολιάκο
H έδρα δεν πείστηκε από τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς και καταδίκασε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της «Διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια»
http://www.protagon.gr/epikairotita/poi ... 4341564431

Φυλάκιση 8 μηνών, με αναστολή, επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο στον αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, για την κατηγορία της «διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια».

Η καταδίκη του κ. Μιχαλολιάκου αφορά το περιεχόμενο δημόσιας ομιλίας του στις 3.9.2011, όποτε -αναφερόμενος σε πολιτικούς αντιπάλους της Χρυσής Αυγής- είχε πει «θα τους σπάγαμε τα κεφάλια», όπως και αυτά: «Ναι! Με φασίστες, ναζιστές, εγκληματίες, μαχαιροβγάλτες, ό,τι θέλουν. Αλλά όχι με προδότες και διπρόσωπους».

Διαβάστε επίσης: Ενοχος για συκοφαντική δυσφήμιση ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ιωάννης Ξυνίδης

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι, ύστερα από σχετικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών».

Στη δίκη κατέθεσε ως μάρτυρας κατηγορητηρίου ο δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς, που συνυπέγραφε το δημοσίευμα με τα αποσπάσματα της ομιλίας του αρχηγού της Χρυσής Αυγής.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49118
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Φεβ 2018, 07:48

Ωραιος Παν, θα το συμπληρωσω και γω οταν βρω χρονο το μεσημερι
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49118
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Φεβ 2018, 13:55

Τελεσίδικη η καταδίκη του χρυσαυγίτη Μ. Γιαννόγκωνα – Την ποινή φυλάκισης 2 ετών διατήρησε το Εφετείο

Τελεσίδικα ένοχος κρίθηκε σήμερα από το Β’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών το στέλεχος της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Γιαννόγκωνας για την επίθεση τάγματος εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης το 2011 σε τρία μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μεταξύ τους και της τότε δημοτικής συμβούλου Πετρούπολης Κατερίνας Πατρικίου. Το δικαστήριο εξάντλησε την αυστηρότητά του διατηρώντας στο ακέραιο την πρωτόδικη απόφαση που προέβλεπε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή για το αδίκημα της διατάραξης κοινής ειρήνης από κοινού με τέλεση βιαιοπραγιών (άρθρο 189 παρ. 2 ΠΚ).

Να σημειωθεί ειδικότερα ότι ο Μ. Γιαννόγκωνας απουσίαζε από το δικαστήριο, εκπροσωπούμενος από τον συνήγορό του Δημήτρη Τζεμπετζή, ο οποίος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι ο εντολέας του προκλήθηκε από τα θύματα και ήταν στοχοποιημένος, χωρίς ωστόσο να πείσει την εισαγγελέα και το δικαστήριο που ομοφώνησαν σε όλες τις ληφθείσες αποφάσεις.

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο 8/10/2011, μετά τις 12 το μεσημέρι, ομάδα φασιστών της Χρυσής Αυγής με ρόπαλα και κράνη, σε διάταξη τάγματος, επιτέθηκαν σε μέλη του ΣΕΚ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έκαναν εκείνη την ώρα εξόρμηση με την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη και καλούσαν τον κόσμο στην πανεργατική απεργία της 19/10/11. Χτύπησαν 2 άτομα, έναν μαθητή και την Κατερίνα Πατρικίου, τότε δημοτική Σύμβουλο με την Ανυπόταχτη Πετρούπολη, έσπασαν το τραπεζάκι της εξόρμησης, βρίζοντας και χαιρετώντας ναζιστικά.

Ο Μιχάλης Γιαννόγκωνας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Χρυσής Αυγής, είχε καταθέσει στον Άρειο Πάγο το 2014 καταστατικό ίδρυσης νέου κόμματος με την επωνυμία «Εθνική Αυγή», σε περίπτωση μη νομιμοποίησης του συνδυασμού της Χρυσής Αυγής λόγω της ποινικής δίωξης για εγκληματική οργάνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γιαννόγκωνας είναι αυτός που κρατάει τη σημαία της Βέρμαχτ στο γνωστό βίντεο που αποκάλυψε η Εφημερίδα των Συντακτών.


https://jailgoldendawn.com/2017/11/29/% ... %84%ce%b7/

viewtopic.php?f=5&t=6328#p113768
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49118
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Φεβ 2018, 13:57

Καταδίκη της Σκορδέλη για το μαχαίρωμα Αφγανού στον Αγ. Παντελεήμονα

ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
[ Σημ. JGD: Αναδημοσιεύουμε κείμενο του δημοσιογράφου Γιάννη Μπασκάκη για την χτεσινή καταδίκη της Σκορδέλη με την υποσημείωση ότι η δικηγόρος της Σκορδέλη Χριστίνα Τσαμπάζη είχε προειδοποιήσει τον Μπασκάκη κατά τη μαρτυρία του στη δίκη πως “η Σκορδέλη θα αθωωθεί και εσείς θα καθίσετε στο σκαμνί”. Τελικά η Σκορδέλη καταδικάστηκε. Ο λόγος τώρα στον Μπασκάκη.]

(Κείμενο: Γιάννης Μπασκάκης, ΕφΣυν, 11/7/2017)


Χρειάστηκαν έξι χρόνια και πάνω από δέκα αναβολές για να φτάσουμε τελικά στη δικαστική απόφαση για το μαχαίρωμα Αφγανού από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής το 2011 στον Αγ. Παντελεήμονα.

Η απόφαση αυτή λοιπόν ήρθε χθες από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, το οποίο καταδίκασε τη Θέμιδα Σκορδέλη, επικεφαλής του τάγματος της ναζιστικής οργάνωσης στην περιοχή, σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή επιβλήθηκε και στους άλλους δύο κατηγορουμένους, Ιωάννη Λουκιανό και Γεώργιο Μαρκουλάκη, που κρίθηκαν ένοχοι ως φυσικοί αυτουργοί για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, ενώ σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Η δίκη ολοκληρώθηκε μέσα σε δύο δικασίμους κατά τις οποίες το θύμα, ο Αλί Ραχίμι από το Αφγανιστάν, αφηγήθηκε όλα όσα έζησε το βράδυ της 16/9/2011, όταν μαχαιρώθηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης 15μελούς τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής σε βάρος του ίδιου και δύο φίλων του την ώρα που κάθονταν στα σκαλιά μια πολυκατοικίας, στην οδό Περγάμου στον Αγ. Παντελεήμονα.
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Δίπλα από την καρδιά

Οπως ο ίδιος είχε περιγράψει στην «Εφ.Συν.» (11.6.2013), ο Αλί ήταν αυτός που δεν πρόλαβε να ξεφύγει και μαχαιρώθηκε κοντά στην καρδιά.

«Οταν πήγα στο νοσοκομείο, οι γιατροί ήταν πανικόβλητοι γιατί πίστευαν ότι το μαχαίρωμα ήταν στην καρδιά και φώναζαν μεταξύ τους “τον έχουν πετύχει στην καρδιά!” Οι εξετάσεις έγιναν γρήγορα και διήρκεσαν 10 λεπτά. Αυτά τα 10 λεπτά πίστευα ότι ήταν τα τελευταία μου» μας είχε πει.

Στο δικαστήριο ο Αλί αναγνώρισε σε φωτογραφία που του επιδείχθηκε τη Σκορδέλη, για την οποία κατέθεσε ότι αυτή έδωσε την εντολή να τους χτυπήσουν, ενώ στην ίδια φωτογραφία αναγνώρισε και τον Μαρκουλάκη.

Πρόκειται για ντοκουμέντο από την παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Κόρινθο το 2013, στο οποίο μαζί με τους δύο καταδικασθέντες εικονίζονται μέλη των ταγμάτων εφόδου με παντελόνια παραλλαγής και μπλούζες της ναζιστικής οργάνωσης.

Ο Αλί περιέγραψε επίσης και τον τρίτο κατηγορούμενο, τον Λουκιανό, ενώ από τις καταθέσεις του Γιώργου Κόρρα, σκηνοθέτη και κατοίκου της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα, της Ελένης Πορτάλιου, πρώην δημοτικής συμβούλου Αθηναίων, και του Πέτρου Κωνσταντίνου, δημοτικού σύμβουλου στην Αθήνα και συντονιστή της ΚΕΕΡΦΑ, αναδείχθηκε η οργανωμένη δράση της Χρυσής Αυγής στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα, στο πλαίσιο της οποίας εντάσσεται βέβαια το μαχαίρωμα του Αλί.

Μάλιστα ειδική αναφορά έγινε στις γνωστές δηλώσεις του Παναγιώταρου στα «ΝΕΑ» πριν από τις δημοτικές εκλογές του 2010, κατά τις οποίες εξελέγη δημοτικός σύμβουλος στην Αθήνα ο Ν. Μιχαλολιάκος, ότι «άμα η Χρυσή Αυγή βγάλει δημοτικό σύμβουλο στην Αθήνα, θα γίνει πογκρόμ».


Υπενθυμίζουμε ακόμα ότι η Σκορδέλη, η οποία επιχειρούσε να εμφανιστεί ως «αγανακτισμένη κάτοικος» της περιοχής, ήταν υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής το 2012, ενώ η ίδια βρισκόταν ανάμεσα στα έξι άτομα που υπέγραφαν την περιβόητη πολυμήνυση (8/5/2009) σε βάρος κομμάτων της Αριστεράς και αντιρατσιστικών οργανώσεων.
ΚΡΥΦΟ ΚΕΙΜΕΝΟ: ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Στους μηνυτές βρισκόταν βέβαια και ο Παναγιώταρος καθώς και η έτερη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής το 2012 στην Αθήνα, Γεωργία Δημοπούλου.

Σημειώνουμε ακόμα ότι αυτή είναι η δεύτερη καταδίκη της Σκορδέλη. Προ μηνών καταδικάστηκε και για την επίθεση με πέτρες, αυγά, γιαούρτια, ντομάτες κ.λπ. σε βάρος των εκπροσώπων του αυτοδιοικητικού συνδυασμού «Ελεύθερη Αττική» και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, τον Οκτώβριο του 2010.

Ο δικηγόρος

«Η καταδίκη των Σκορδέλη, Μαρκουλάκη και Λουκιανού είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για τη δικαίωση των θυμάτων μετά από έξι χρόνια. Είναι σημαντικό επειδή ύστερα από αυτήν την καταδίκη ξέρουμε ότι το συγκεκριμένο έγκλημα έγινε στην περιοχή με την προτροπή της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής. Ξέρουμε ότι έγινε από ομάδα κρούσης της Χρυσής Αυγής με επικεφαλής την Σκορδέλη, η οποία τότε δρούσε υπό τον μανδύα επιτροπής “αγανακτισμένων”» αναφέρει στην «Εφ.Συν.» ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής, Τάκης Ζώτος, και προσθέτει ότι «το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό σε κανέναν, ακριβώς λόγω του σχεδιασμένου και οργανωμένου της επίθεσης».


https://jailgoldendawn.com/2017/07/11/% ... %89%ce%bc/
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49118
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Φεβ 2018, 14:00

Καταδίκη φασίστα στον Πύργο

https://jailgoldendawn.com/2015/10/10/% ... %b3%ce%bf/

Καταδίκη χρυσαυγιτών για τον ξυλοδαρμό Ρομά στο Αιτωλικό

https://jailgoldendawn.com/2014/11/14/% ... %b1%cf%81/

Καταδίκη Αποστόλου-Σαλούφα για την επίθεση σε μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας Πειραιά

https://jailgoldendawn.com/2015/04/01/% ... %b5%cf%80/

Βαριά καμπάνα για την επίθεση στο κουρείο: τελεσίδικη η καταδίκη Κοντομού

https://jailgoldendawn.com/2017/11/10/% ... %85%cf%81/

Καταδίκη του χρυσαυγίτη Δ. Γώγουλου για επίθεση με πτυσσόμενο κλομπ σε αντιφασίστες στην Καρδίτσα

https://jailgoldendawn.com/2016/10/26/% ... %b3%ce%b9/

Αμετάκλητη καταδίκη: Οργανωμένη από τη Χ.Α. η επίθεση στο «Αντίπνοια»

https://jailgoldendawn.com/2016/07/21/% ... 8c-%cf%84/
0 .

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1242

Re: Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό Πασιφάη » 13 Φεβ 2018, 14:29

Ωραία. Το μνι της μάνας τους. Και το εννοώ. Παρακάτω βλέπετε κανα φως;
0 .
Επίτιμη stalker του Ελεύθερου, παγάνι, ακομμάτιστη και μη με ζαλίζετε διότι μπινελικώνω.

vallon
Supreme poster
Supreme poster
Δημοσιεύσεις: 14177

Re: Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό vallon » 13 Φεβ 2018, 15:09

όλα είναι απλές συκοφαντίες
τι έκαναν τα παιδιά ;;
εντάξει είναι λίγο ζωηρά βρε ,

βράζει το αίμα τους

είναι της ηλικίας
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

pan
Extreme poster
Extreme poster
Δημοσιεύσεις: 2848

Re: Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό pan » 13 Φεβ 2018, 17:18

Εν τω μεταξύ καταδικάστηκε αρχηγός πολιτικού κόμματος με την κατηγορία "Διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια"
Έπαιξε σε κανένα κανάλι; χαμπάρι δεν πήρα.
Αφού στην αρχή νόμιζα ότι θα είναι από άλλη χρονιά, και με μπερδεύει η ημερομηνία του ρεπορτάζ.
Ξέρουν τι να θάβουν τα ΜΜΕ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 49118
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Χρυσή Αυγή - Οι καταδίκες

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 13 Φεβ 2018, 17:32

Πασιφάη έγραψε:Ωραία. Το μνι της μάνας τους. Και το εννοώ. Παρακάτω βλέπετε κανα φως;


Ας γινουν ευρεως γνωστες οι καταδικες αρχικα, γιατι οι χρυσαυγιτες παιζουν την κασετα οτι ειναι ολα ψεματα και κανεις δε θα τιμωρηθει

Εδω εχουμε καταδικες με την βουλα
0 .


Επιστροφή σε “Εσωτερική Πολιτική”