bizeli έγραψε:Adminović έγραψε:Στην Ελλάδα ειδικά η υπερσυνταγογράφηση είναι ο κανόνας (όχι μόνο στα αντιβιοτικά). Καλός γιατρός από πολλούς εδώ θεωρείται οποίος σου γράφει πολλά φάρμακα.
Καλά πάντως με τα αντιβιοτικά φτάσαμε και στο άλλο άκρο. Είναι τόσο αυστηρή η συνταγογράφηση που πας στο φαρμακείο και αισθάνεσαι λες και αγοράζεις ναρκωτικά ξέρω γω ή τίποτα ψυχοτρόπα.
Παλιά δεν ήταν έτσι.
Με θυμισες τώρα τα όσα είχα περάσει όταν έβγαινε ο φρονιμίτης πριν 17 χρόνια περίπου.
Με είχε τρελάνει στον πόνο, παίρνω τηλέφωνο μια φίλη οδοντίατρο και μου λέει να πάρω ένα παυσίπονο (λοναρίντ νομίζω). Πάω σε διανυκτερευον φαρμακείο (έκανα κάμποσα χιλιόμετρα και χρόνο μέχρι να το βρω) και μου λέει ο φαρμακοτρίφτης ότι αυτό θέλει συνταγή γιατρού που να έχει και κάποια ειδική σήμανση. Η οδοντίατρος ήταν σε άλλη πόλη, τότε ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν έπαιζε, οπότε έπρεπε μες στα μεσάνυχτα να βρω γιατρό. Πάω στο κέντρο υγείας, περιμένω κάμποση ώρα, μου λέει ο δόκτωρ ότι χρειάζεται ταυτότητα και δεν είχα μαζί μου. Πάω πίσω σπίτι, παίρνω ταυτότητα, οπότε όταν έβγαινα από το κέντρο υγείας με την συνταγή στο χέρι φώναξα "ΑΑΑΑΧ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΑΜΕ ΤΗ ΔΟΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!"
.gif)