Υπερβολές σχετικά με τον κορονοϊό

Τα άρθρα των μελών του ιστότοπου.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Υπερβολές σχετικά με τον κορονοϊό

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιούλ 2021, 14:14

Ραν ταν πλαν έγραψε:
Αν εμμέσως εννοείς εμένα και τον ΓΓ σε διαβεβαιώνω ότι μας χωρίζει ιδεολογικο-πολιτική άβυσσος. :D
Η συμμαχία μας είναι περιορισμένης κλίμακας και βασίζεται στην κοινή μας αντίληψη περί ορθολογισμού και στην καταφανή ικανότητα μας να αντιλαμβανόμαστε, να αναλύουμε και να συνθέτουμε φαινόμενα που στο μυαλό των υπολοίπων (εξαιρουμένων των κουοταρισμένων :D ) φαντάζουν ακατάληπτα.
Θα έλεγα, αν δεν υπήρχε περίπτωση να παρεξηγηθώ, ότι αμφότεροι (συμπεριλαμβανομένων και πάλι των κουοταρισμένων :D) και χωρίς καμιά διάθεση να μειώσω τους υπολοίπους είμαστε τα φωτεινότερα μυαλά στην ιστορία των ελληνικών φόρουμς. :fico:
Ίσως εγώ να κερδίζω με βραχεία κεφαλή επειδή είμαι και ομορφόπαιδο ενώ ο ΓΓ δίνει την εντύπωση ότι πρόκειται για ψιλοσκυλομούρη, που είναι βέβαια λεπτομέρεια αλλά λεπτομέρεια που αποκτά καθοριστική σημασία ως προς το ποιος θα αναδειχθεί στη θέση του σούπερσταρ. :D

Όχι ρε, δεν αναφέρομαι σε εσένα και τον Γιαννόπουλο.
Αναφέρομαι στην αρχική σου τοποθέτηση που είπες ότι "υπάρχουν περιπτώσεις που η εργατική τάξη έχει κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές της".
Ε και απλά σου λέω ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι περισσότερες απ' όσες νομίζεις.
Μπορεί να το αρνείσαι γιατί είσαι ξεροκέφαλος ΚΚΕς αλλά η πραγματικότητα θα έρχεται και θα σε διαψεύδει καλή ώρα... αθώο μου γατάκι.
:D
1 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιούλ 2021, 14:16

ВладимирВладимирович έγραψε:Δυστυχώς δεν καταλαβες τιποτα απο αυτο που απαντησα.

Δεν πειράζει.
Και να μην κατάλαβα αυτά που λες εσύ ... βλέπω γύρω μου τι γίνεται :vomit:
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Ιούλ 2021, 16:08

bizeli έγραψε:Παιδιά χωρίς καμιά διάθεση ειρωνείας αλλά οι αντιεμβολιαστές γιατί δεν κάνουν το εμβόλιο;
Γιατί εντάξει υπάρχουν διάφορες κατηγορίες αντιεμβολιαστών.
Τελικά ποιο είναι το πρόβλημα με το εμβόλιο;
Γιατί σήμερα είδα και πορείες και τέτοια.

Γιατί:
1. Δεν μιλάμε για εμβόλιο, αλλά για κάποιου είδους «θεραπεία» επί της ουσίας, που σε κάνει να νοσείς ελαφρότερα.
2. Γιατί τα εν λόγω «εμβόλια» έχουν αποδειχτεί ήδη αρκετά επικίνδυνα και είναι άγνωστο -ιδίως για τις ενέσεις RNA- τί βλάβες ενδέχεται να προκαλέσουν σε βάθος χρόνου.
3. Δεδομένου ότι οι νέες ηλικίες δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον ιό, η σχέση ρίσκου-οφέλους είναι σαφώς υπέρ του να μην κάνουν αυτά τα «εμβόλια».

1 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!

Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα
. :yesyes:

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιούλ 2021, 17:27

Adminović έγραψε:Γιατί:
1. Δεν μιλάμε για εμβόλιο, αλλά για κάποιου είδους «θεραπεία» επί της ουσίας, που σε κάνει να νοσείς ελαφρότερα.
2. Γιατί τα εν λόγω «εμβόλια» έχουν αποδειχτεί ήδη αρκετά επικίνδυνα και είναι άγνωστο -ιδίως για τις ενέσεις RNA- τί βλάβες ενδέχεται να προκαλέσουν σε βάθος χρόνου.
3. Δεδομένου ότι οι νέες ηλικίες δεν κινδυνεύουν ιδιαίτερα από τον ιό, η σχέση ρίσκου-οφέλους είναι σαφώς υπέρ του να μην κάνουν αυτά τα «εμβόλια».

Το 1 είναι κακό επειδή;
Το 2 πόσο βάθος χρόνου; Αν είσαι 40 - 50 έτσι κι αλλιώς θα έχεις προβλήματα σε "βάθος χρόνου".
Το 3 debatable.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Ιούλ 2021, 17:47

bizeli έγραψε:
Adminović έγραψε:Γιατί:

Το 1 είναι κακό επειδή;
Το 2 πόσο βάθος χρόνου; Αν είσαι 40 - 50 έτσι κι αλλιώς θα έχεις προβλήματα σε "βάθος χρόνου".
Το 3 debatable.

1. Τί επειδή; Εδώ λένε ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε ανοσία και γι΄αυτό επιβάλλουν τα «εμβόλια», ενώ στην ουσία πρόκειται για θεραπεία και όχι για εμβόλιο. Κακό δεν είναι ως διαθέσιμη θεραπεία στη φαρέτρα των γιατρών· κακό είναι όταν επιβάλλεται στο γενικό πληθυσμό αυτή η πρωτότυπη θεραπεία υπό το μανδύα του «εμβολίου».
2. Σε χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς μοριακούς βιολόγους. Τί σχέση έχουν τα όποια άλλα προβλήματα υγείας; Δηλαδή αν σε έναν υπερτασικό ή διαβητικό του προσθέσεις λχ και ένα αυτοάνοσο ή ένα καρκίνο θα νιώθει καλύτερα; Τί λογική είναι αυτή; :pardon:
3. Καθόλου. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μικρότερες πιθανότητες να πάθει ένας νέος σοβαρή βλάβη στην υγεία του από τον ιό από ό,τι από το «εμβόλιο».
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 15 Ιούλ 2021, 19:21

Adminović έγραψε:
1. Τί επειδή; Εδώ λένε ότι θα πρέπει να αποκτήσουμε ανοσία και γι΄αυτό επιβάλλουν τα «εμβόλια», ενώ στην ουσία πρόκειται για θεραπεία και όχι για εμβόλιο. Κακό δεν είναι ως διαθέσιμη θεραπεία στη φαρέτρα των γιατρών· κακό είναι όταν επιβάλλεται στο γενικό πληθυσμό αυτή η πρωτότυπη θεραπεία υπό το μανδύα του «εμβολίου».
2. Σε χρόνια, σύμφωνα με τους ειδικούς μοριακούς βιολόγους. Τί σχέση έχουν τα όποια άλλα προβλήματα υγείας; Δηλαδή αν σε έναν υπερτασικό ή διαβητικό του προσθέσεις λχ και ένα αυτοάνοσο ή ένα καρκίνο θα νιώθει καλύτερα; Τί λογική είναι αυτή; :pardon:
3. Καθόλου. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μικρότερες πιθανότητες να πάθει ένας νέος σοβαρή βλάβη στην υγεία του από τον ιό από ό,τι από το «εμβόλιο».

1. Τέσπα, δεν ξέρω ακριβώς ποιο είναι το πρόβλημά σου και με τι θα ήσουν απόλυτα ικανοποιημένος. Και μόνος σου λες ότι το εμβόλιο αυτή τη στιγμή είναι το μόνο διαθέσιμο όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να αποσυμφοριστεί κάπως η κατάσταση. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι λύνει το πρόβλημα 100%. Εκτός και αν έχεις τη διάθεση να περιμένεις να περάσουν 20 χρόνια ερευνών και μελετών μέχρι να ανακαλυφθεί το τέλειο φάρμακο.
Μπορώ να σου φέρω ως παράδειγμα, όμως, περιπτώσεις πολλών άλλων δυσίατων νοσημάτων όπου επικρατεί η ίδια λογική.
Γίνονται χρόνια έρευνες επί ερευνών αλλά μέχρι και ΑΝ ανακαλυφθεί το "τέλειο" φάρμακο, οι επιστήμονες προσανατολίζονται προς άλλες μεθόδους που μετριάζουν ή καθυστερούν τη νόσο, αν όχι να τη θεραπεύσουν.
Δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο όταν συμβαίνει αυτό ούτε κάτι που πρέπει να μας βάζει σε υποψίες.
Υπάρχουν πολλοί ασθενείς στον κόσμο που υποφέρουν από εκφυλιστικές ασθένειες που η ελπίδα και μόνο ότι θα βρεθεί φάρμακο, εμβόλιο, θεραπεία ... whatever που θα τους ανακουφίσει έστω στο 1% φαντάζει για αυτούς λύτρωση.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι η επιστήμη δε λειτουργεί "άντρα θέλω τώρα τον εθέλω".
Καμιά φορά καλείσαι να συμβιβαστείς με πιο αναποτελεσματικές λύσεις από το τελείως τίποτα.
Και βασικά δεν καταλαβαίνω αυτό που λες ότι πρόκειται για "θεραπεία" και όχι για "εμβόλιο". Γενικά, η λογική όλων των εμβολίων έχουν προληπτικό χαρακτήρα και όχι θεραπευτικό.
2. Ρε φίλε καταρχήν μιλάς με το πιο αρρωστοφοβικό άτομο του κόσμου. Ένα σπυράκι βγάζω και τρέχω κατευθείαν στον γιατρό. Παρόλα αυτά προσπαθώ να καλλιεργήσω στο μυαλό μου ότι δεν είμαι αθάνατη και κάποια στιγμή θα επέλθει το μοιραίο. Και πίστεψέ με σύμφωνα με τα απαισιόδοξα προγνωστικά μου δεν πιστεύω ότι θα πεθάνω από φυσικά αίτια και ούτε πιστεύω ότι θα τερματίσω καν τα 70. Και τα 50 να φτάσω ευχαριστημένη θα είμαι.
Με αυτή τη λογική αν ήμουν τώρα 60 δε θα σκεφτόμουν καν αν έχω παρενέργειες σε "βάθος χρόνου". Ποιο βάθος χρόνου; Μετά τα 60 έχεις μπει στην τελική ευθεία.
Και δεν το λέω με την έννοια ότι είσαι γέρος. Αλλά θέλω να πω υπάρχουν 1.000.000 τρόποι να πεθάνει κάποιος και όσο μεγαλώνεις αυτοί οι τρόποι αυξάνονται κατακόρυφα. Από σπόντα ζούμε.
Καλά δε μιλάω αν είσαι ήδη 70 - 80 - 90 και να σκέφτεσαι αν θα κάνεις το εμβόλιο ... έλεος.
Εγώ είμαι 39 και βλέπω ήδη τη φθορά. Κανείς δεν έχει υπογράψει συμβόλαιο ότι θα είναι για πάντα υγιής και το εμβόλιο είναι αυτό που θα του χαλάσει την ευτυχία.
3.Άμα κολλήσεις τον ιό, δε θα σκέφτεσαι τα στατιστικά. Θα είσαι με το οξύμετρο στο χέρι μην πέσει το οξυγόνο σου στο 93% και πάει το σκατό στην κάλτσα. Στις ΜΕΘ δε νοσηλεύονται μόνο όσοι έχουν ξεπεράσει τα 95.
Έχουν νοσηλευθεί και πολύ νεαρότερες ηλικίες.
Η πεποίθηση πάντως ότι ο ιός χτυπάει μόνο τους γέροντες έχει καταρριφθεί πανηγυρικά.
Προσωπικά και λιγότερες πιθανότητες να έχω δε θα ήθελα να ήμουν από τους "τυχερούς". Οπότε give me the god damn shot να τελειώνουμε. Και αν είναι να πάθω καρκίνο ή οτιδήποτε άλλο ας το πάθω. Έτσι κι αλλιώς θα το πάθαινα.

Μιλάμε είμαι η επιτομή της αισιόδοξης σκέψης. :laugh1:
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu

Δημοσίευσηαπό Adminović » 15 Ιούλ 2021, 23:14

1. Υπάρχουν και φάρμακα, αλλά αυτά έχουν εγκαταληφθεί για χάρη των εμβολίων. Δεν είπα εγώ ποτέ ότι τα εμβόλια είναι μονόδρομος. Ίσα - ίσα που τα φάρμακα είναι προτιμότερα, καθώς θα τα λάβουν μόνο όσοι τα έχουν ανάγκη.
2. Μέχρι τα 50; Πολύ αισιόδοξη είσαι. :P
Το να υποτιμάς τυχόν πρόσθετα προβλήματα υγείας γιατί υπολογίζεις ότι δεν θα ζήσεις πολύ, δεν είναι καλή ιδέα πάντως. Εκτός αν δε θες να γεράσεις και γι'αυτό έκανες το μπόλι. :P
3. Και η γρίπη χτυπάει σπάνια και νέους. Αντιγριπικο δεν κάνουν πάντως ούτε τους δίνεται κανένα μπόνους να το κάνουν.
Εννοείται ότι πάντα κοιτάμε πιθανότητες κι όχι τί μπορεί να συμβεί σε κάποια πολύ σπάνια περίπτωση.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝIΣ ΓΙΑΝΝΩΠΟΥΛΟΣ » 16 Ιούλ 2021, 15:00

Τι προκαλεσε αυτην σου την εκρηξη;
Το ρεζιλεμα του αντιεμβολιαστη φιλου σου που μας πλασαρε θανατους απο κοβιντ ως θανατους απο εμβολια;
0 .
Αρίστος wrote: for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη...
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες....
..

nrg wrote:
H κυβερνηση περικόπτει τις συντάξεις 5% διότι το υπέγραψε στο 2015 και μετά από 10 μέρες δίνει αύξηση 5,5% διότι το επιτρέπουν τα δημοσιονομικά της χώρας

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Ιούλ 2021, 15:31

Adminović έγραψε:1. Υπάρχουν και φάρμακα, αλλά αυτά έχουν εγκαταληφθεί για χάρη των εμβολίων. Δεν είπα εγώ ποτέ ότι τα εμβόλια είναι μονόδρομος. Ίσα - ίσα που τα φάρμακα είναι προτιμότερα, καθώς θα τα λάβουν μόνο όσοι τα έχουν ανάγκη.
2. Μέχρι τα 50; Πολύ αισιόδοξη είσαι. :P
Το να υποτιμάς τυχόν πρόσθετα προβλήματα υγείας γιατί υπολογίζεις ότι δεν θα ζήσεις πολύ, δεν είναι καλή ιδέα πάντως. Εκτός αν δε θες να γεράσεις και γι'αυτό έκανες το μπόλι. :P
3. Και η γρίπη χτυπάει σπάνια και νέους. Αντιγριπικο δεν κάνουν πάντως ούτε τους δίνεται κανένα μπόνους να το κάνουν.
Εννοείται ότι πάντα κοιτάμε πιθανότητες κι όχι τί μπορεί να συμβεί σε κάποια πολύ σπάνια περίπτωση.

Όχι ρε παιδί μου. Δεν είπα ότι δε θέλω να γεράσω.
Εγώ έχω αναλύσει τους λόγους που έκανα το εμβόλιο.
Τις παρενέργειες από το εμβόλιο ούτε καν τις έλαβα υπόψη. Αλλά ακόμα και αν έπρεπε να τις λάβω υπόψη κάθισα και το φιλοσόφησα και είπα ότι έτσι κι αλλιώς από κάτι θα πεθάνουμε στο μέλλον.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 16 Ιούλ 2021, 16:15

Πάντως ξέρετε τι πιστεύω ότι θα γίνει στο μέλλον;
Όποιες "παρενέργειες" εμφανιστούν (δεν ξέρω σε τι βάθος χρόνου) θα αποδίδονται όλες στο εμβόλιο.
Όπως γίνεται σήμερα που όλα αποδίδονται στο Τσέρνομπιλ 35 χρόνια μετά.
0 .

Επιστροφή σε “Άρθρα Μελών”