Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Η μαύρη επέτειος της άλωσης.

Άρθρα ιστορικά, σχετικά με ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Crazy poster
Crazy poster
Δημοσιεύσεις: 1143

Re: Η μαύρη επέτειος της άλωσης.

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 11 Ιουν 2018, 10:56

Διάδοχος έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:Αν λοιπον η ελιτ των Μακεδόνων (καθώς όπως λες για τους υπόλοιπους δεν ξέρεις) γούσταρε, όχι για μια-δυο 10ετιες, αλλά για ένα σωρό αιώνες, τον όποιον αυτοπροσδιορισμό της να είναι ελληνικός (και μάλιστα με τρόπο πιο ένθερμο από τους Σπαρτιάτες οι οποίοι συνεργάζονταν με οποιονδήποτε εχθρό ενάντια και στους αθηναίους αλλά και στους μακεδόνες θυμίζοντας πάρα πολύ τις ασυνείδητες τακτικές των Βυζαντινών τους τελευταίους αιώνες του Βυζαντίου) , τότε για ποιον λόγο να μην σεβαστούμε τον αυτοπροσδιορισμό της ελιτ και 2,5 χιλιετιες μετά να τον αμφισβητήσουμε με κύριο επιχείρημα τις καρανικιές ?

Καρανικίστικο είναι και το παραπάνω όμως. Οι Σπαρτιάτες παρά την όποια δράση τους ήταν αρχαίοι Έλληνες, ενώ οι Μακεδόνες όχι.


Ποιο ακριβώς ήταν εκείνο το στοιχείο είπαμε που έκανε πιο αρχαιους Ελληνες τους Σπαρτιάτες από τους Μακεδόνες ? Είχαν περισσοτερα ελληνικα ονοματα απο τους Μακεδονες, είχαν περισσοτερους ελληνικους θεούς απτους Μακεδόνες, είχαν περισσότερα ελληνικά γραπτά απτους Μακεδόνες ? (εδώ γελάμε, γιατί οι Σπαρτιάτες ήταν οι χρυσαυγίτες της εποχής, ούτε το όνομά τους δεν ήξεραν να γράφουν). Τα κείμενα στα οποία οι Σπαρτιάτες στηλιτεύονται ως βάρβαροι είναι περισσότερα από αυτά στα οποία οι Μακεδόνες στηλιτεύονται ως βάρβαροι ... (προφανώς οι λόγοι είναι πολιτικοί αλλά είναι πολιτικοί σε όλες τις περιπτώσεις και όχι μόνο σε οποιες μας συμφέρουν)

Επίσης, καρανικίστικο για να μην πω και κατά συμφέρον χρυσαυγίτικο, είναι το να κρίνεις τον αυτοπροσδιορισμό 2,5 χιλιάδων ετών πρίν, με κριτήρια ράτσας-φυλής όταν σήμερα τέτοιου είδους αυτοπροσδιορισμό τον κρίνεις ως καθυστεριά. Όπως ακριβώς λέει κι ο αντμιν, αμιγής φυλή ΔΕΝ υπήρχε ΟΥΤΕ ούτε καν σε αυτούς που αποκαλείς αρχαίους έλληνες.

Διάδοχος έγραψε:ένα σωρό αιώνες είναι απο τον Αλέξανδρο Α

The Makedonian king Alexander I (494-454 BC) was a great admirer of Greek culture. Famous Greek poets, such as Pindarus and Simonides, stayed at his court. About 500 BC, he took part in the stadion and in the pentathlon at Olympia, not as a Macedonian - since all participants had to be Greeks -, but as a member of the royal family which could trace its origins back to Argos. He is the only ruler of whom we know that he took part in the athletic competition.

http://ancientolympics.arts.kuleuven.be ... 27bEN.html


Κανένας μη-βασιλιάς Μακεδόνας δεν έλαβε ποτέ μέρος στους αγώνες, γιατί απλά κανείς Μακεδόνας πλην των βασιλέων τους δεν θεωρούταν Έλληνας.


Ακριβώς, ενα σωρό αιώνες είναι απτο 500 π.χ. μέχρι τη κατάκτηση από τους Ρωμαίους ! Μιλάμε για 3-4 αιώνες που όλες οι σωζόμενες πηγές δείχνουν πως Μακεδονική ελίτ και ο Μακεδονικός στρατός Γκάβλωνε να αυτοπροσδιορίζεται ως αρχαιογκαγκα ελ, μιμούμενοι ακόμα και την πιο μαλκισμένη αρχαιογκαγκα ελ συνήθεια !

Αυτό αποδεικνύει πως δεν ήταν μόδα γκλαμουριάς μερικών 10ετιων, αλλά συνειδητή νοοτροπία των Μακεδόνων να γουστάρουν να αυτοπροσδιορίζονται ως ελ. Η οποία "ξάφνου" 2,5 χιλιετίες μετά δεν εγκρίνεται ... με αιτιολογία την ευρώπη και τους νεοελ ...

Τέλος, όσον αφορά το περίφημο επιχείρημα περί μη συμμετοχής στους ολυμπιακούς αγώνες μη Μακεδόνων βασιλιάδων που υποτίθεται πως δείχνει πως οι Μακεδόνες δεν θεωρούνταν έλληνες από τους υπόλοιπους προφανώς "οριτζιναλ" έλληνες, (οι ολυμπιακοί αγώνες κι αν ήταν δείγμα ψευτογκλαμουριάς) υπάρχουν πολλά σκηνικά πιο ουσιαστικά που το απορρίπτουν.

Ένα από αυτά είναι το παράδειγμα του Χαρίδημου του Αθηναίου ο οποίος έφυγε από τον στρατό του Αλεξάνδρου μετά την μάχη του Γρανικού και προσχώρησε στους Πέρσες αφού ο Μέμνων ο επικεφαλής των Ελλήνων μισθοφόρων που πολέμαγαν με τους Πέρσες, πέθανε, με σκοπό να πάρει την θέση του.

Σε αντίθεση με τον Μέμνων που απλά συμβούλεψε τον Δαρείο πριν πεθάνει, ο Χαρίδημος δεν τον συμβούλεψε αλλά απαίτησε από τους Πέρσες σε βαθμό προσβολής, να τεθεί ο ίδιος επικεφαλής του Περσικού στρατού στο οποίο οι έλληνες μισθοφόροι του θα ήταν η αιχμή του δόρατος υποσχόμενος πως έτσι θα ξεπάστρευε μια για πάντα τον Αλέξανδρο !
Οι Πέρσες και ο Δαρείος του είπαν πως με αυτό που έλεγε τους προσέβαλε και τους εξύβριζε, αλλά ο Χαρίδημος επέμεινε γράφοντας τους σταρχίδια του, λέγοντάς τους στη μάπα πως είναι δειλοί, φαντασμένοι και ανίκανοι γιατί δεν έχουν ιδέα για την φοβερή δύναμη των Ελλήνων που έρχονται εναντίον τους (των Ελλήνων που οι μισοί απο αυτούς ήταν Μακεδόνες που όπως λες δεν "θεωρούνταν" δήθεν Έλληνες από τους υπόλοιπους Έλληνες και τρίχες κατσαρές).

Και αυτά τα έλεγε ένας Αθηναίος !

Ο Δαρείος προφανώς τέτοια γελοιοποίηση μπροστά σε όλους τους Πέρσες αξιωματικούς του δεν μπορούσε να την δεχτεί και έδωσε έντολη να αποκεφαλίσουν τον Αθηναίο. Και τα τελευταία λόγια του Αθηναίου στον Δαρείο ήταν : "Την τιμή μου η μετάνοια σου θα την πληρώσει. Ο εκδικητής μου δεν είναι μακριά ! "

Το συγκεκριμένο σκηνικό έχει επιπλέον σημασία γιατί δείχνει την θεώρηση του ποιος θεωρούταν έλληνας μπροστά στον επίσημο εχθρό ! Και όχι σε συζητηση μεταξύ των ελ που ο καθένας μπορεί να πει όποια "καρανικιστικη - χρυσαυγιτικη" καθυστεριά του ρθει.
1 .

Άβαταρ μέλους
Διάδοχος
Danchō
Danchō
Δημοσιεύσεις: 10411

Re: Η μαύρη επέτειος της άλωσης.

Δημοσίευσηαπό Διάδοχος » 11 Ιουν 2018, 21:23

nik_killthemall έγραψε:Ποιο ακριβώς ήταν εκείνο το στοιχείο είπαμε που έκανε πιο αρχαιους Ελληνες τους Σπαρτιάτες από τους Μακεδόνες ?

Ήταν ενεργό μέλος του ελληνικού κόσμου απο παλαιότερη εποχή.
0 .
«Και η κουτσή Μαρία είναι εθνικιστές. Δηλαδή σε αυτό το επίπεδο; Εμείς είμαστε όλος ο πλανήτης!»

Άβαταρ μέλους
Αρχειδήμων
Rookie poster
Rookie poster
Δημοσιεύσεις: 81
Τοποθεσία: Βασίλειο των Τόνγκα

Re: Η μαύρη επέτειος της άλωσης.

Δημοσίευσηαπό Αρχειδήμων » 13 Ιουν 2018, 02:40

Διάδοχος έγραψε:
Αρχειδήμων έγραψε:Στην περίπτωση μιας κατάκτησης, εκτός του οτι για κάτι τέτοιο θα υπήρχαν έστω κάποιες αναφορές σε αρχαίους ιστορικούς,

Μα υπάρχουν. Οι αρχαίοι ιστορικοί χτίζουν το κόνσεπτ της δυναστείας των Αργειάδων.

Αρχειδήμων έγραψε:δεν θα ήταν διαφορετική η καταγωγή της ελίτ απο εκείνην των βασιλέων, ωστε μόνο αυτοί να διεκδικούν να τρέξουν τσίτσιδοι και πασαλειμένοι με λάδι σε ένα γήπεδο γεμάτο άνδρες. Πως γίναν βασιλιάδες, κατέβηκαν με Ελ διαστημόπλοιο ανάμεσα στους ιθαγενείς Θρακοιλλυροτέτοιους και εκείνοι τους προσκύνησαν;

Αναφορά αρχαίων ιστορικών μπήκε προηγουμένως. Το δωρικό warband του Καρανού έσκασε μύτη στην πεδιάδα της Πιερίας και την κατεκτησε.Αυτό, γιατί δεν τον χωρούσε ο τόπος στην μοιρασιά της Ελλάδα μαζί με τους άλλους clan leaders.

Αρχειδήμων έγραψε:Αυτοί οι Κουσάνοι πότε ζήσαν, όταν τα ελληνικά ήταν ήδη λίγκουα (;

1o αιώνα π.Χ., Κεντροασιάτες που ζούσαν στις παρυφές του Ινδοελληνικού βασιλείου. Αργότερα το κατέκτησαν.
Ο αρχικός φιλελληνισμός και οι επιροες που είχαν, χαθήκαν σχετικά γρήγορα γιατί δεν υπήρχε πλέον ελληνικός κόσμος κοντά.

https://en.wikipedia.org/wiki/Kushan_Empire


Μα όλοι οι λαοί είτε απο κατάκτηση είτε απο εποικισμό προήλθαν. Γηγενείς κυριολεκτικά δεν υπάρχούν. Όσο μη Εγγλέζοι είναι οι σημερινοί Αυστραλοί, τόσο μη Έλληνες πρέπει να ήταν και οι Μακεδόνες. Εάν υπήρχε όμως κάποια γλώσσα διαφορετική απο αυτήν που μιλούσε η ελίτ, αυτή θα είχε κατα κάποιον τρόπο επιβιώσει ακόμα και επι Φιλίππου, έστω και εάν είχαν περάσει 500 χρόνια απο τότε που υποτίθεται πως έζησε ο Κάρανος. Τα ετρουσκικά ήταν η γλώσσα των ιερέων της Ρώμης, και υπάρχουν αναφορές πως ειπώθηκαν σε αυτά κατάρες για να μην εισβάλουν στη Ρώμη οι Βάνδαλοι, τον 5ο μ.Χ... Το οτι οι Μακεδόνες ήταν αυτόχθονες και αιωνίως καταπιεσμένοι απο Έλληνες εισβολείς, Ρωμαίους, Βυζαντινούς, Βουλγάρους,Τούρκους και Σέρβους μόνο οι Σκοπιανοί το υποστηρίζουν, γιατί πολύ απλά διδάσκονται ιστορία γραμμένη απο το χέρι ενός δικού τους Πρωτέα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 7348
Τοποθεσία: F.R. Liberland
Επικοινωνία:

Re: Η μαύρη επέτειος της άλωσης.

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Ιουν 2018, 14:08

Meanwhile... :giggle02:

0 .
Η ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ   :yesyes:

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker
Δημοσιεύσεις: 22224
Τοποθεσία: Γεφυρα

Re: Η μαύρη επέτειος της άλωσης.

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 18 Ιουν 2018, 14:14

Admin έγραψε:Meanwhile... :giggle02:Για αυτο δεν παιρνουμε την Πολη δεν ξερουμε που βρισκεται :fico:

Ο τελευταιος ο μπαρμπας ηταν παγανι και ξεσπαθωσε κατα του Κων. :laugh1: :laugh1:
0 .
ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:Φοράω ένα σιελ Boss πουκαμισάκι , Tomy τζινάκι και trussardi sneakers σήμερα. Χάρηκες?

Άβαταρ μέλους
Adminović
Sloboda Narodu
Sloboda Narodu
Δημοσιεύσεις: 7348
Τοποθεσία: F.R. Liberland
Επικοινωνία:

Re: Η μαύρη επέτειος της άλωσης.

Δημοσίευσηαπό Adminović » 18 Ιουν 2018, 15:39

Λαχουρένιος έγραψε:Για αυτο δεν παιρνουμε την Πολη δεν ξερουμε που βρισκεται :fico:

Ο τελευταιος ο μπαρμπας ηταν παγανι και ξεσπαθωσε κατα του Κων. :laugh1: :laugh1:

Δεν είναι αστείο Συναίλυνα.

Αν γίνει καμία στραβή και μας χαλάσουν τα GPS όταν θα πηγαίνουμε για την Πόλη, τί κάνουμε; Μας βλέπω να παίρνουμε τη Σόφια τελικά αντί για την Πόλη. :-/
0 .
Η ΑΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ, ΕΧΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ   :yesyes:


Επιστροφή σε “Ιστορικά”