Περί Γότθων και Ούννων

Άρθρα ιστορικά, σχετικά με ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Περί Γότθων και Ούννων

Δημοσίευσηαπό nemo » 27 Μαρ 2023, 18:31

ειπα να μπω σε διαδικασια να γραψω αλλα χαμενος κοπος ο καθενας θα εμμεινει με αυτα που γνωριζει

ο ταχατα οπως και αλλοι εμειναν σε μια εποχη που γραφοταν ελευθερα και χωρις αντιλογο βιβλια και κειμενα κατα
του χριστιανισμου σαν κυριο υπευθυνο της πτωσης του ελ εθνους

τους λειπει η σκεψη και η κριτικη αλλα αν δεν διαβασουν πως ηταν η κατασταση απο την πτωση των πολεων
μεχρι στην πρωιμη ρωμαικη κυριαρχια δεν θα κατανοησουν τιποτα απο εκεινη την κοινωνια

μια σκεψη ο δυτικος κοσμος προκοψε και μεγαλουργησε με επισημη θρησκεια τον χριστιανισμο
τωρα πως γινεται εκει ο χριστιανισμος να τους βοηθησε και εμας να μας καταστρεψει αυτο μονο στο μυαλο τους
συμβαινει
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 27 Μαρ 2023, 20:20

nemo έγραψε:ειπα να μπω σε διαδικασια να γραψω αλλα χαμενος κοπος ο καθενας θα εμμεινει με αυτα που γνωριζει

ο ταχατα οπως και αλλοι εμειναν σε μια εποχη που γραφοταν ελευθερα και χωρις αντιλογο βιβλια και κειμενα κατα

τους λειπει η σκεψη και η κριτικη αλλα αν δεν διαβασουν πως ηταν η κατασταση απο την πτωση των πολεων
μεχρι στην πρωιμη ρωμαικη κυριαρχια δεν θα κατανοησουν τιποτα απο εκεινη την κοινωνια

μια σκεψη ο δυτικος κοσμος προκοψε και μεγαλουργησε με επισημη θρησκεια τον χριστιανισμο
τωρα πως γινεται εκει ο χριστιανισμος να τους βοηθησε και εμας να μας καταστρεψει αυτο μονο στο μυαλο τους
συμβαινει

Που εγραψε ο ταχατα πως η πτωση του ελληνικου εθνους έχει ως κυριο υπευθυνο τον χριστιανισμο;

Αλλα γραφει κι αλλα καταλαβαινεις;

Ο Δυτικός κόσμος πρόκοψε και μεγαλουργησε γιατι δεν είσαν ορθόδοξοι. Κατι λεει αυτο και το προσπερνας σαν να μην τρεχει τιποτα.

Κι αν και δεν ειναι μεσα στο θεμα του νηματος θα στο ξηγησω να το χαμπεριασεις μια και καλη.

Ο ορτοντοξισμος είναι ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ παροξυσμος μέσα σε μια ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ θρησκεία.

Αντιθετως ο καθολικισμός είναι ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΣ και συναδει με την ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ θρησκεία.

Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί πρόκοψαν και μεγαλούργησαν οι δυτικοί καθολικοί και παρακλάδια αυτών (προτεσταντες, κτλ);

Έχουν περάσει 819 χρόνια. Ακόμα δεν το χεις χωνέψει;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Μαρ 2023, 00:42

taxalataxalasa έγραψε:
nemo έγραψε:ειπα να μπω σε διαδικασια να γραψω αλλα χαμενος κοπος ο καθενας θα εμμεινει με αυτα που γνωριζει

συμβαινει

Που εγραψε ο ταχατα πως η πτωση του ελληνικου εθνους έχει ως κυριο υπευθυνο τον χριστιανισμο;

Ο Δυτικός κόσμος πρόκοψε και μεγαλουργησε γιατι δεν είσαν ορθόδοξοι. Κατι λεει αυτο και το προσπερνας σαν να μην τρεχει τιποτα.

Κι αν και δεν ειναι μεσα στο θεμα του νηματος θα στο ξηγησω να το χαμπεριασεις μια και καλη.

Αντιθετως ο καθολικισμός είναι ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΟΣ και συναδει με την ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΗ θρησκεία.

Αναρωτιέσαι ακόμα γιατί πρόκοψαν και μεγαλούργησαν οι δυτικοί καθολικοί και παρακλάδια αυτών (προτεσταντες, κτλ);

h συζητηση αρχισε οτι ο χριστιανισμος μπλα μπλα ...εχεις εν μερη δικιο αλλα οχι στην ουσια των πραγματων
ο καθολικισμος ειναι εκ φυσεως εθνικιστικος ενω η ορθοδοξια ειναι ουκουμενικη πιστη

το βατικανο μαλιστα εχει δικο του κρατος αλλα μου κανει εντυπωση το πως το αντιλαμβανεσαι
για πες σε τι ειναι εθνικιστικη η ορθοδοξια γιατι δεν το πιανω
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 28 Μαρ 2023, 01:16

nemo έγραψε:
taxalataxalasa έγραψε:

h συζητηση αρχισε οτι ο χριστιανισμος μπλα μπλα ...εχεις εν μερη δικιο αλλα οχι στην ουσια των πραγματων
ο καθολικισμος ειναι εκ φυσεως εθνικιστικος ενω η ορθοδοξια ειναι ουκουμενικη πιστη

το βατικανο μαλιστα εχει δικο του κρατος αλλα μου κανει εντυπωση το πως το αντιλαμβανεσαι
για πες σε τι ειναι εθνικιστικη η ορθοδοξια γιατι δεν το πιανω

Πως ειναι εθνικιστικός ο Καθολικισμος? Δεν το βλεπεις οτι υπαρχει μια Καθολική Εκκλησια για ολους τους λαούς ανεξαρτητως έθνικοτητας και πως ο Παπας μπορει να ειναι απο οποια εθνικοτητα υπαρχει; Ένας νέγρος καρδινάλιος είναι ισάξιος με έναν άσπρο ή μιγά ή ασιάτη καρδινάλιο.

Αντιθετως ο Ορτοντοξισμός ειναι διασπασμενος σε διαφορες Εθνικες ή και Εθνικιστικές Εκκλησίες (ελλαδας, βουλγαριας, σερβιας, ρωσσιας, αρμενιας, κτλ) που δεν εχουν προβλημα στο ονομα της εκκλησιας να βγαλουν τα ματια τους! Εχεις δει να παιζουν μαχη οι Ελληνες με τους Αρμενιους στην Γερουσαλήμ με τα σκουπόξυλα... Γελάνε και οι εξωγήϊνοι! :laugh1:

Πως τα βλεπεις αναποδα τα πραματα; Μήπως φταίει ο εθνικισμος που σε τυφλωνει;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Μαρ 2023, 02:28

περιγραφεις ενα παραλληλο συμπαν αλλα ξεκινησαμε για τον χριστιανισμο και τις αλλαγες που εφερε
και με πας στον καθολικισμο που λες οτι ειναι ανωτερη μορφη απο την ορθοδοξια
αν εξετασουμε τις συνθήκες που διαμορφωσαν το ενα απο το αλλο εξηγουνται ολα
επισης να μου εξηγησεις λιγο το αλαθητο του παπα και τι σημαινει για σενα
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 28 Μαρ 2023, 02:55

nemo έγραψε:περιγραφεις ενα παραλληλο συμπαν αλλα ξεκινησαμε για τον χριστιανισμο και τις αλλαγες που εφερε

Περιγραφω το πραγματικο συμπαν. Εσυ ζεις σε ενα παραλληλο συμπαν. Δωσε επιχειρηματα να αντικρουσεις αυτα που σου γραφω περι Υπερθενικκης καθολικης και Εθνικιστικης ορτοντοξικης εκκλησιας. Ευκολο ειναι, γιατι αργείς; :D

Δεν υπαρχει θεμα ανωτεροτητας και κατωτεροτητας. Αυτες οι εννοιες ειναι μονο στα μυαλα Εθνικιστωνε, σαν και το δικο σου.

Ασε τι λεω εγω. Τι λενε οι ιδιοι να βλεπεις.

Η διδασκαλία του παπικού αλάθητου δεν υποστηρίζει το αλάθητο του πάπα ή την αδυναμία του πάπα να κάνει λάθη όταν δίνει την προσωπική του γνώμη για ένα συγκεκριμένο θέμα. Ούτε υποστηρίζει την ελευθερία του πάπα από πειρασμό ή αμαρτία. Σύμφωνα με τη δογματική καθοδήγηση της Εκκλησίας, η διδασκαλία του Πάπα είναι απαλλαγμένη από λάθη μόνο όταν διακηρύσσεται ως «επίσημος παπικός ορισμός», τότε είναι εξασφαλισμένη με τη βοήθεια του υποσχεμένου Αγίου Πνεύματος.

Γενικα εισαι παραπληροφορημενος απο τους εθνικιστες που ειναι ΓΤΠ καβάλα!
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Μαρ 2023, 10:38

taxalataxalasa έγραψε:
nemo έγραψε:περιγραφεις ενα παραλληλο συμπαν αλλα ξεκινησαμε για τον χριστιανισμο και τις αλλαγες που εφερε

Περιγραφω το πραγματικο συμπαν. Εσυ ζεις σε ενα παραλληλο συμπαν. Δωσε επιχειρηματα να αντικρουσεις αυτα που σου γραφω περι Υπερθενικκης καθολικης και Εθνικιστικης ορτοντοξικης εκκλησιας. Ευκολο ειναι, γιατι αργείς; :D

Δεν υπαρχει θεμα ανωτεροτητας και κατωτεροτητας. Αυτες οι εννοιες ειναι μονο στα μυαλα Εθνικιστωνε, σαν και το δικο σου.

Η διδασκαλία του παπικού αλάθητου δεν υποστηρίζει το αλάθητο του πάπα ή την αδυναμία του πάπα να κάνει λάθη όταν δίνει την προσωπική του γνώμη για ένα συγκεκριμένο θέμα. Ούτε υποστηρίζει την ελευθερία του πάπα από πειρασμό ή αμαρτία. Σύμφωνα με τη δογματική καθοδήγηση της Εκκλησίας, η διδασκαλία του Πάπα είναι απαλλαγμένη από λάθη μόνο όταν διακηρύσσεται ως «επίσημος παπικός ορισμός», τότε είναι εξασφαλισμένη με τη βοήθεια του υποσχεμένου Αγίου Πνεύματος.

διαβασα για τις διαφορες και τα πιο πολλα τα εχω ξεχασει αλλα και δεν θελω να μπω στο γουγλι
στεκομαι πιο πολυ σε αυτα που ειπαν οι κολοσσοι του παγκοσμιου πνευματος που ειναι τα αντιθετα απο οσα λες

και με πιανεις και απροετοιμαστο για την παρατηρηση ...γιατι την θεωρω εντελως ξεχαρβαλωτη
πρωτη φορα ακουσα και διαβασα να υποστηριζουν αυτα που λες και για την ορθοδοξια
και ειναι τοσο πολλα τα υπερ της ορθοδοξιας εναντι του καθολοκισμου που δεν ξερω απο που να τα πιασω

εξηγησε μου παλι παραδειγματα εθνικισμου στην ορθοδοξη εκκλησια γιατι δεν καταλαβα τιποτα
ισως τα δω με αλλο ματι για να σου απαντησω
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 28 Μαρ 2023, 12:08

nemo έγραψε:
taxalataxalasa έγραψε:

διαβασα για τις διαφορες και τα πιο πολλα τα εχω ξεχασει αλλα και δεν θελω να μπω στο γουγλι
στεκομαι πιο πολυ σε αυτα που ειπαν οι κολοσσοι του παγκοσμιου πνευματος που ειναι τα αντιθετα απο οσα λες

και με πιανεις και απροετοιμαστο για την παρατηρηση ...γιατι την θεωρω εντελως ξεχαρβαλωτη
πρωτη φορα ακουσα και διαβασα να υποστηριζουν αυτα που λες και για την ορθοδοξια
και ειναι τοσο πολλα τα υπερ της ορθοδοξιας εναντι του καθολοκισμου που δεν ξερω απο που να τα πιασω

εξηγησε μου παλι παραδειγματα εθνικισμου στην ορθοδοξη εκκλησια γιατι δεν καταλαβα τιποτα

ποιοι ειναι οι κολοσσοι του παγκοσμιου πνευματος;

Αντε να στο ξαναγραψω.
Υπαρχει μια καθολική εκκλησια για ολα τα κρατη του πλανητη που εχουν καθολικους πιστους. Υπερεθνικη ανευ συνορων.

Κι απο την αλλη εχουμε
Ελληνικη Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Αρμενικη Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Ρωσσικη Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Ουκρανική Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Σερβικη Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Βουλγάρικη Ορτοντοξ Εκκλησιαμε σύνορα
Συντομα και Μακεντόσκι Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Και άλλες με σύνορα που δεν θα γραψω.

Και όλοι μαζί έχουν γραμμένο τον Οικουμενικό πατριάρχη εκεί που δεν πιάνει το μελάνι.

Δεν βλέπεις τον Εθνικισμό ; τι βλέπεις; Στραβός είσαι;

Αν βραχυκυκλωσεις, απλα τραβα το καλωδιο απο την μπρίζα που είσαι συνδεμένος, και θα ξεβρραχυκυκλωσεις. :D
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Μαρ 2023, 12:33

taxalataxalasa έγραψε:
nemo έγραψε:διαβασα για τις διαφορες και τα πιο πολλα τα εχω ξεχασει αλλα και δεν θελω να μπω στο γουγλι

ποιοι ειναι οι κολοσσοι του παγκοσμιου πνευματος;

Αντε να στο ξαναγραψω.
Υπαρχει μια καθολική εκκλησια για ολα τα κρατη του πλανητη που εχουν καθολικους πιστους. Υπερεθνικη ανευ συνορων.

Κι απο την αλλη εχουμε
Ελληνικη Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Αρμενικη Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Ρωσσικη Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Ουκρανική Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Σερβικη Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Βουλγάρικη Ορτοντοξ Εκκλησιαμε σύνορα
Συντομα και Μακεντόσκι Ορτοντοξ Εκκλησια με σύνορα
Και άλλες με σύνορα που δεν θα γραψω.

Και όλοι μαζί έχουν γραμμένο τον Οικουμενικό πατριάρχη εκεί που δεν πιάνει το μελάνι.

Δεν βλέπεις τον Εθνικισμό ; τι βλέπεις; Στραβός είσαι;

Αν βραχυκυκλωσεις, απλα τραβα το καλωδιο απο την μπρίζα που είσαι συνδεμένος, και θα ξεβρραχυκυκλωσεις. :D

αχ... δεν το ξερα αλλα σαν αριστερη παπατζια που ακουγεται ή κατι σαν τις αθηναιικες πινακίδες
....για πες τωρα που ειναι το λαθος; 'η και γιατι το λες και υπεροχη την καθολικης εναντι της ορθοδοξης ;

για να καταλαβω λες οτι η ορθοδοξια ειναι εθνικιστικη και ρατσιστικη ενω η καθολικη δεν ειναι ....
πως το βγαζεις αυτο το συμπερασμα
να με συγχωρας αλλα δεν καταλαβαινω τον τροπο που το σκεφτηκες 'και θελω να βοηθησεις λιγο ακομη
και το λεω με βαση στο πως εξελιχθηκε ιστορικα η καθολικη εκκλησια
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 28 Μαρ 2023, 12:36

και για να πω την αληθεια αυτην την παρατηρηση δεν την εχω διαβασει πουθενα ή δεν την θυμαμαι
ακομη και να την διαβασα υσ..και μου προκαλει την ιδια εκπληξη σαν να ακουω το διχως συνορα ή το αιγαιο ανηκει
στα ψαρια του ή τον βαρουφ να λεει οτι αν κοιταξουμε απο το διαστημα δεν θα δουμε συνορα
αλλα αν δουμε το σπιτι του και την πισίνα του θα διαπιστωσουμε οτι μια χαρα συνορα εχουν
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορικά”