Περί Γότθων και Ούννων

Άρθρα ιστορικά, σχετικά με ιστορικά γεγονότα ή πρόσωπα.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: Περί Γότθων και Ούννων

Δημοσίευσηαπό nemo » 31 Μαρ 2023, 02:50

φυσικα και ο χριστιανισμος -μαλλον οι χριστιανοι εκαναν και λαθη στην ακμη τους...σαν ολους τους εφηβους
αλλα το ρεζουμε ειναι οτι η ανθρωποτητα ωφεληθηκε
οσο για την σχολη ειχε περιπεσει ακομη και οταν ζουσε ο αλεξ γιατι οι φιλοσοφοι ακολουθησαν τους ελ
στην ανατολη ακολουθωντας το χρημα οπως γινεται και σημερα που ολοι οι καλοι επιστημονες φευγουν στο εξωτερικο
τοτε πηγαιναν στην ανατολη που ειχε και αρκετο ελληνικο πληθυσμο απομειναρια της ελληνιστικης
εποχης ακομη και η αλγεβρα και οι αριθμοι ειναι ελληνικη εφευρεση και οχι των αραβων οπως λεγεται απο πολλους

ολα αυτα δεν σημαινουν οτι κατηγορω ή υποστηριζω κατι - απλως κατανοω την ιστορια

οσο για την ρωμη που λες και για τον δυτικο πολιτισμο οταν το βυζαντιο μεσουρανουσε
με νοσοκομεια ορφανοτροφεία γεροκομεια εκκλησιες θεατρα κλπ
αυτοι κυριολεκτικα εχεζαν και ετρωγαν στο ιδιο δωμα
οσο για τον εθνικισμο εχω να πω οτι απο τον καιρο που οι ελ επαψαν να ειναι εθνικιστες μεταβληθηκαν
σε κωλο σφουγγαριστρες ξενων εθνικοτητων

υς συμπληρωματικο για την σχολη γιατι θελω να σου δωσω να καταλαβεις οτι αλλο η γνωση η ευφυια
και αλλο πραγμα η παπαγαλία στην σχολη γινοταν παπαγαλια οταν στην ανατολη κερδιζε η ευφυια
πχ αλεξανδρεια και αλλες μεγαλες πολεις εβραζαν απο καινουργιες ιδεες και εφευρεσεις
προτου ακομη κανει την εμφάνιση του ο χριστιανισμος
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 31 Μαρ 2023, 10:26

nemo έγραψε:φυσικα και ο χριστιανισμος -μαλλον οι χριστιανοι εκαναν και λαθη στην ακμη τους...σαν ολους τους εφηβους
αλλα το ρεζουμε ειναι οτι η ανθρωποτητα ωφεληθηκε

Από τον Ποντίφικα ωφεληθηκε. Οχι απο το πατριαρχλη του εξοχικου. Κατανοώ το κόμπλεξ σου!

nemo έγραψε:οσο για την σχολη ειχε περιπεσει ακομη και οταν ζουσε ο αλεξ γιατι οι φιλοσοφοι ακολουθησαν τους ελ
στην ανατολη ακολουθωντας το χρημα οπως γινεται και σημερα που ολοι οι καλοι επιστημονες φευγουν στο εξωτερικο
τοτε πηγαιναν στην ανατολη που ειχε και αρκετο ελληνικο πληθυσμο απομειναρια της ελληνιστικης
εποχης ακομη και η αλγεβρα και οι αριθμοι ειναι ελληνικη εφευρεση και οχι των αραβων οπως λεγεται απο πολλους

Ειχε περιπεσει η σχολη που εζησε 900 χρόνια; Τι αλλο θα διαβασουμε απο σενα ρε νέμο;

nemo έγραψε:
ολα αυτα δεν σημαινουν οτι κατηγορω ή υποστηριζω κατι - απλως κατανοω την ιστορια

οσο για την ρωμη που λες και για τον δυτικο πολιτισμο οταν το βυζαντιο μεσουρανουσε
με νοσοκομεια ορφανοτροφεία γεροκομεια εκκλησιες θεατρα κλπ
αυτοι κυριολεκτικα εχεζαν και ετρωγαν στο ιδιο δωμα

Ρε συ, δεν ζουμε πλεον στην εποχη της αγνοιας λογω μη ελευθερης προσβασης στις πηγες. Βρες του χάρτες της εποχής και δες πως συρρικνωθηκε σταδιακά η ανατολικη ρωμαϊκη αυτοκρατορια μεχρι τελικής εξαφάνισης. Ησαντε συνεχομενα losers. Τρωγανε φάπες απο παντού.!

nemo έγραψε:
οσο για τον εθνικισμο εχω να πω οτι απο τον καιρο που οι ελ επαψαν να ειναι εθνικιστες μεταβληθηκαν
σε κωλο σφουγγαριστρες ξενων εθνικοτητων

Αυτο δεν θα το σχολιασω. Ειναι αλλο ενα κομπλεξ που βγαζεις.
nemo έγραψε:υς συμπληρωματικο για την σχολη γιατι θελω να σου δωσω να καταλαβεις οτι αλλο η γνωση η ευφυια
και αλλο πραγμα η παπαγαλία στην σχολη γινοταν παπαγαλια οταν στην ανατολη κερδιζε η ευφυια
πχ αλεξανδρεια και αλλες μεγαλες πολεις εβραζαν απο καινουργιες ιδεες και εφευρεσεις
προτου ακομη κανει την εμφάνιση του ο χριστιανισμος

Γιατι ξεχωριζεις την ακαδημια απο τις υπολοιπες σχολες, αφου ησαντε συνδεδεμενες; Για να δεσει με το αφηγημα σου;

nemo, σοβαρά τώρα! εχεις φαει τους δρακους των φιδεμπορων, αμασητους.

anyway το νημα ειναι για γαΙδουρογαμηδες γοτθους και ουννους και εμεις το καναμε μπαχαλο! :P

Να θυμασαι.

Υπερεθνικος Ποντίφικας στην Ρωμη με παγκόσμιο κοινό και

Εθνικες ορτονΤοξικές εκκλησίες με μισαλλοδοξια στο φουλ και εθνικιστικο κοινό κατα τόπους.

Τεραστια η διαφορά! Οι πρωτοι ειναι στο οικουμενικο πνευμα του χριστιανισμου και οι δευτεροι ειναι στο τοπικιστικό οινόπνευμα του ορτοντοξισμού!
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 31 Μαρ 2023, 11:10

ελαχιστα ισχυουν απο οσα λες οταν δεν παραδεχεσαι οτι η αθηνα ειχε πεσει απο τον θρονο της
οταν εχασε την στρατιωτικη ισχυ απο τους μακεδονες
και οταν παλι δεν γνωριζεις τους λογους που η ρωμη υπερισχυσε των ελληνων
και επισης με κανεις να εμφανιζομαι σαν υποστηρικτης ελληνικων θεσεων ενω στην ουσια εχω πολλα να τους κατηγορήσω

και οπως ειπε και ενας μικρομεσαιος η ιστορια ειναι ενα συνολο απο ψεμματα που οι περισσοτεροι συμφωνουν
παω να ζωγραφισω κανε μια ερευνα για τον καθολικισμο και τα εγκληματα που διεπραξε καιι τα ξαναλεμε
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 31 Μαρ 2023, 18:37

nemo έγραψε:ελαχιστα ισχυουν απο οσα λες οταν δεν παραδεχεσαι οτι η αθηνα ειχε πεσει απο τον θρονο της
οταν εχασε την στρατιωτικη ισχυ απο τους μακεδονες
και οταν παλι δεν γνωριζεις τους λογους που η ρωμη υπερισχυσε των ελληνων
και επισης με κανεις να εμφανιζομαι σαν υποστηρικτης ελληνικων θεσεων ενω στην ουσια εχω πολλα να τους κατηγορήσω

και οπως ειπε και ενας μικρομεσαιος η ιστορια ειναι ενα συνολο απο ψεμματα που οι περισσοτεροι συμφωνουν
παω να ζωγραφισω κανε μια ερευνα για τον καθολικισμο και τα εγκληματα που διεπραξε καιι τα ξαναλεμε

Ας το αφησουμε εδω ρε νεμο. Με φρασεις του τυπου «ελαχιστα ισχυουν απο οσα λες » δεν βγαινει ακρη. Η θα διαλεγεσαι με επιχειρηματα ή αστο να παει στο καλο.... για να μην πω να παει στον διάολο....

Ποτε ειπα εγω οτι η Αθηνα ηταν πανω στον θρονο της; Πως ξερεις αν γνωριζω η οχι τους λογους για τους οποιους η Ρωμη υπερισχυσε εναντι ολων των αλλων πολεων και βασιλειων (και οχι εναντι των ελληνων οπως το θετεις); Δεν σε κανω να εμφανιζεσαι ως υποστηρικτης ελληνικων θεσεων. Απο μονος ελληνοποιεις καταστασεις που δεν χρειαζεται να ελληνοποιησεις, οπως για παραδειγμα οταν λες οτι οι ελληνες αγκαλιασαν τον χριστιανισμο και τον διεδωσαν παντου και ειναι δικοσ τους!

Τι ερευνα να κανω για τα εγκληματα του καθολικισμου; Δεν συζηταμε περι εγκληματων των θρησκειων ή δογματων. Συζηταμε αν το ενα δογμα ειναι υπερεθνικο και το αλλο εθνικιστικο. Μην ξεφευγεις απο την κουβεντα...

Οποτε θες, εδω ειμαι. Μην διστασεις να ρωτησεις για να μαθεις....
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 31 Μαρ 2023, 19:25

βρε συ ταχατα θα με κανεις να ξεχασω και τα λιγα που γνωριζω -υπερεθνικο θα ηταν αν δεν ανακατευοταν
στις υποθεσεις των εθνων -βρες μια χωρα που δεν την πολεμησε ή δεν την εκβιασε ;με καποιο τροπο

και εθνικιστικο ειναι να λες οτι επειδη σε μας ελαχε ο κληρος να υποστηριξουμε τον χριστιανισμο λογω γεωπολιτικης θεσης;
και αν κατι μας διαχωριζε απο τους μουσουλμανους τουρκους στα χρονια της υποδουλωσης ηταν η θρησκεια

δεν ηταν μονο επιλογη αλλα και αναγκη

και η ιστορια δεν ειναι μονο η απαρίθμηση γεγονοτων και χρονολογιας με κενα 50-100-200 ετων
αλλα οι συνδεσμοι και η αλληλουχια γεγονότων για να καταληξουν σε ενα γεγονος

για μενα η ιστορια ειναι μια εξεταση των συμπεριφορων και των διαφορων χαρακτηριστικων

πχ γιατι εγινε η εικονομαχια και τι την προκαλεσε
πχ ποια ηταν τα αιτια που οδηγησαν στην ηττα απο την ρωμη
πχ γιατι εγινε η μεταφορα απο την ρωμη στην νεα ρωμη
πχ ποσος αριθμος ελληνων μεταναστευεσε στην ανατολη ακολουθωντας τον αλεξ και τους διαδοχους
ποιες πολεις ιδρυσαν και ποσο αντεξε το ελληνικο στοιχειο προτου απορροφηθει
και τοσα αλλα οπως η ευκολια που αλλαζαν τα ελληνικα ονοματα προς τα λατινικα για να γινουν αρεστοι
σαν ρωμαιοι πολιτες κλπ το ιδιο πραγμα με σημερα και συ μου λες για κακο εθνικισμο και μιαου μιαου
στα παπαρια μου αν σας ενοχλει ο εθνικισμος
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 31 Μαρ 2023, 19:41

βρηκα και αυτο που αποδιδει την απολυτη αληθεια και ας βρεθει καποιος κερατας να πει οτι ειναι ψεμα

Ο Γ.Καπουτζίδης αμφισβητεί τις θεμελιώδεις αρχές του Χριστιανισμού:
«Ποιος είδε την γυναίκα να δημιουργείται από το πλευρό του άνδρα;»

κανενας!!! και αρα ειναι ψεμα αυτο που μας διδαξαν
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 31 Μαρ 2023, 23:05

nemo έγραψε:βρε συ ταχατα θα με κανεις να ξεχασω και τα λιγα που γνωριζω -υπερεθνικο θα ηταν αν δεν ανακατευοταν
στις υποθεσεις των εθνων -βρες μια χωρα που δεν την πολεμησε ή δεν την εκβιασε ;με καποιο τροπο

Αδυνατεις να καταλαβεις τον ρολο της θρησκειας που ειναι υπερεθνικη και υπερανω των εθνων;

nemo έγραψε:και εθνικιστικο ειναι να λες οτι επειδη σε μας ελαχε ο κληρος να υποστηριξουμε τον χριστιανισμο λογω γεωπολιτικης θεσης;
και αν κατι μας διαχωριζε απο τους μουσουλμανους τουρκους στα χρονια της υποδουλωσης ηταν η θρησκεια

Δεν λεω πως ειναι εθνικιστικο αυτο. Αυτο ηταν συνεπεια των πραξεων που εγιναν πολλους αιωνες πριν. Απο την στιγμη ιδρυσης του εξοχικου στον βοσπορο, ηταν αναποφευκτο να συμβει οτι εγινε. Ειδικοτερα απο τοτε που οι ανατολικοι θελησαν να καπελωσουν τους δυτικους και σαν αποτελεσμα την εφαγαν στο γκωλο και απο τους δυτικους και απο τους ανατολικοτερους.

Ο εθνικισμος διελυσε την ανατολικη αυτοκρατορια.

Οι ανθενωτικοι.

Εκει είσαι ;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Απρ 2023, 01:29

δεν μπορω να το κατανοησω αυτο που λες οσο και αν το σκεφτομαι
ειναι σαν να λες να μην θελω τοσο πολυ ενα αμαξι που μου βγηκε ο γκωλος να το ξεπληρωσω

και ας το δεχτω οτι ειναι ετσι που τα λες αυτο ομως δεν αλλαζει τιποτα
ή παλι αν παρουμε την πολη θα εχουμε δικο μας το φαναρι εφαμιλλο του βατικανου
και ο πατριαρχης θα βγαινει απο ορθοδοξα εθνη και θα ειναι υπερεθνικος ο θρονος
αλλαζει τιποτα απο την ουσια ;
0 .

Άβαταρ μέλους
taxalataxalasa
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό taxalataxalasa » 01 Απρ 2023, 04:32

nemo έγραψε:δεν μπορω να το κατανοησω αυτο που λες οσο και αν το σκεφτομαι
ειναι σαν να λες να μην θελω τοσο πολυ ενα αμαξι που μου βγηκε ο γκωλος να το ξεπληρωσω

θα παρουμε την πόλη; :laugh1:
θα ναι υπερεθνικος ο θρονος; Ναι οπως ειναι υπερεθνικος και ο θρονος στην γερουσαλεμ και υπαρχει αιθιοπας πατριαρχης... :laugh1:

Τα σκεφτεσαι πολυ πριν τα γραψεις αυτα που τα γραφεις η τα αμολας χυμα οπως σου ρχονται;
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 01 Απρ 2023, 11:00

taxalataxalasa έγραψε:
nemo έγραψε:δεν μπορω να το κατανοησω αυτο που λες οσο και αν το σκεφτομαι

θα παρουμε την πόλη; :laugh1:
θα ναι υπερεθνικος ο θρονος; Ναι οπως ειναι υπερεθνικος και ο θρονος στην γερουσαλεμ και υπαρχει αιθιοπας πατριαρχης... :laugh1:

Τα σκεφτεσαι πολυ πριν τα γραψεις αυτα που τα γραφεις η τα αμολας χυμα οπως σου ρχονται;

δεν ειναι και μεγαλη παπαρια αυτο που ειπα . εχουν περασει μονο 200 χρονια απο την ανεξαρτησια μας
σε αλλα τοσα μπορει οι τουρκοι να βγαλουν ουρα και να ανεβουν στα δεντρα

δεν μου απαντησες ομως θα ειναι υπερεθνικο; ναι ή οχι;

και αν δεν ειναι τοτε απομενει να σκεφτω οτι οι κανονες της πιστης της ορθοδοξιας εχουν να κανουν με εθνικιστικο
περιεχομενο και δεν το λες στα φανερα
0 .

Επιστροφή σε “Ιστορικά”