Αισθάνομαι πολύ μπερδεμένη

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Στύγιος

Re: Αισθάνομαι πολύ μπερδεμένη

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Απρ 2019, 16:43

Επίσης δεν το έκανα ποτέ και δεν θα πω σε κανέναν τι να κάνει ή τι να μη κάνει σωτηριολογικά ,ας κοιτάξω να τα βρω με τον εαυτό μου πρώτα.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Απρ 2019, 17:52

Eδω χρειαζεται μια διακριση.

Ο εκκλησιασμος ειναι βασικο συστατικο της χριστιανικης πιστης. Ναι δεν σημαινει οτι οποιος παει εκκλησια ειναι πραγματικος χριστιανος, αλλα ο πραγματικος χριστιανος παει εκκλησια. Ειδικα η κυριακατικη εκκλησια ειναι μαστ, γιατι υποτιθεται οτι απο εκει παιρνεις σωμα και αιμα Χριστου. Το ιδιο και μεγαλες γιορτες οπως η ανασταση που ειναι η πιο σημαντικη της Ορθοδοξιας.

Τωρα στην πραξη ο κοσμος βλεπει τον θεο σαν καποιο πολυ ισχυρο ανθρωπο, που μπορει να σε βοηθησει αν τον γλειψεις με προσευχες και ταματα ή μπορει να σε τιμωρησει αν του μπεις στο ματι. Αυτο δεν ειναι χριστιανισμος, ο χριστιανισμος περιλαμβανει ενα συνολο ''εντολων'' ας πουμε τοσο ως προς τον εαυτο σου (πχ αποχη απο το σεξ μεχρι το γαμο) οσο και προς την σχεση σου με τους αλλους (πχ να μην λες ασχημα λογια).

Με λιγα λογια απαιτει θυσιες. Οι περισσοτεροι αυτοαποκαλουμενοι χριστιανοι δεν θυσιαζουν κατι, απλα δηλωνουν χριστιανοι και πανε εκκλησια μονο στην ανασταση. Οι μεγαλυτεροι σε ηλικια πανε πιο συχνα στην εκκλησια λογω παιδειας και επειδη φοβουνται τον θανατο αλλα και παλι αυτο ειναι η μικροτερη δυνατη θυσια που μπορει να κανει καποιος. Επισης κανεις δεν παει εκκλησια για να προσευχηθει για αλλους, ολοι για την παρτη τους πανε.

Ακριβως επειδη ο κοσμος βλεπει τον θεο σαν προστατη, σε κοινωνιες πιο σταθερες και προοδευμενες οπως τις δυτικοευρωπαικες, η πιστη ειναι πιο αδυναμη σε σχεση με διαλυμενες κοινωνιες οπως πχ στην Μ. Ανατολη ή την Αν. Ευρωπη, γιατι εκει στις πρωτες χωρες η ιδια η κοινωνια και το κρατος λειτουργουν ως ''θεος'' κατα καποιον τροπο και ετσι δεν χρειαζεται να γλειψεις τον τυπο στον ουρανο για να κανεις την δουλεια σου.
1 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 25 Απρ 2019, 19:01

«Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.» :fico:
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Απρ 2019, 19:50

Λαχουρένιος έγραψε:Eδω χρειαζεται μια διακριση.

Ο εκκλησιασμος ειναι βασικο συστατικο της χριστιανικης πιστης. Ναι δεν σημαινει οτι οποιος παει εκκλησια ειναι πραγματικος χριστιανος, αλλα ο πραγματικος χριστιανος παει εκκλησια. Ειδικα η κυριακατικη εκκλησια ειναι μαστ, γιατι υποτιθεται οτι απο εκει παιρνεις σωμα και αιμα Χριστου. Το ιδιο και μεγαλες γιορτες οπως η ανασταση που ειναι η πιο σημαντικη της Ορθοδοξιας.

Τωρα στην πραξη ο κοσμος βλεπει τον θεο σαν καποιο πολυ ισχυρο ανθρωπο, που μπορει να σε βοηθησει αν τον γλειψεις με προσευχες και ταματα ή μπορει να σε τιμωρησει αν του μπεις στο ματι. Αυτο δεν ειναι χριστιανισμος, ο χριστιανισμος περιλαμβανει ενα συνολο ''εντολων'' ας πουμε τοσο ως προς τον εαυτο σου (πχ αποχη απο το σεξ μεχρι το γαμο) οσο και προς την σχεση σου με τους αλλους (πχ να μην λες ασχημα λογια).

Με λιγα λογια απαιτει θυσιες. Οι περισσοτεροι αυτοαποκαλουμενοι χριστιανοι δεν θυσιαζουν κατι, απλα δηλωνουν χριστιανοι και πανε εκκλησια μονο στην ανασταση. Οι μεγαλυτεροι σε ηλικια πανε πιο συχνα στην εκκλησια λογω παιδειας και επειδη φοβουνται τον θανατο αλλα και παλι αυτο ειναι η μικροτερη δυνατη θυσια που μπορει να κανει καποιος. Επισης κανεις δεν παει εκκλησια για να προσευχηθει για αλλους, ολοι για την παρτη τους πανε.

Ακριβως επειδη ο κοσμος βλεπει τον θεο σαν προστατη, σε κοινωνιες πιο σταθερες και προοδευμενες οπως τις δυτικοευρωπαικες, η πιστη ειναι πιο αδυναμη σε σχεση με διαλυμενες κοινωνιες οπως πχ στην Μ. Ανατολη ή την Αν. Ευρωπη, γιατι εκει στις πρωτες χωρες η ιδια η κοινωνια και το κρατος λειτουργουν ως ''θεος'' κατα καποιον τροπο και ετσι δεν χρειαζεται να γλειψεις τον τυπο στον ουρανο για να κανεις την δουλεια σου.

Για να το συνοψίσω , εγώ έχω 3 Κυριακές που δεν πήγα εκκλησία, ε σύμφωνα με τον ιεροκανονικό νόμο είμαι αναπολόγητος, αλλά προς το παρόν δεν ήρθε "πυρ εξ ουρανού" να με κάψει :D .
0 .

'71
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό '71 » 25 Απρ 2019, 20:00

Βασικά μπιζέλι ωραία όλα αυτά που λες,ασπάζομαι πολλές από τις ενστάσεις σου για την οργανωμένη θρησκεία και την πορεία που πήρε ιστορικά το κίνημα του χριστιανισμού.Θα ήθελα να παρατηρήσω το εξής όμως,όλα όσα κατακρίνεις-και σωστά μάλιστα- βλέπω να τα κάνουν και οι μη θρησκευόμενοι είτε ένθεοι είτε άθεοι.Δεν νομίζω ότι σχετίζεται με τη θρησκευτικότητα κάποιου η απάθεια απένταντι στον πόνο του συνανθρώπου.Γνώμη μου.
1 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Απρ 2019, 20:26

Πάτε και λίγο εκκλησία ρε ,αλλιώς δε θα σας κάνω φίλους στο facebook*

* που δεν έχω
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 25 Απρ 2019, 20:41

Στύγιος έγραψε:Για να το συνοψίσω , εγώ έχω 3 Κυριακές που δεν πήγα εκκλησία, ε σύμφωνα με τον ιεροκανονικό νόμο είμαι αναπολόγητος, αλλά προς το παρόν δεν ήρθε "πυρ εξ ουρανού" να με κάψει :D .

Καμαρωστε θεολογο... :nono:
0 .

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Απρ 2019, 20:59

Λαχουρένιος έγραψε:
Στύγιος έγραψε:Για να το συνοψίσω , εγώ έχω 3 Κυριακές που δεν πήγα εκκλησία, ε σύμφωνα με τον ιεροκανονικό νόμο είμαι αναπολόγητος, αλλά προς το παρόν δεν ήρθε "πυρ εξ ουρανού" να με κάψει :D .

Φιλόλογος βασικά είμαι ρε , Θεολόγος είμαι όποτε με συμφέρει ;)
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 25 Απρ 2019, 21:23

Στύγιος έγραψε:
Λαχουρένιος έγραψε:

διπλοθεσίτης του δημοσίου ε;

αίσχος
:laugh1:
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

Στύγιος

Δημοσίευσηαπό Στύγιος » 25 Απρ 2019, 22:51

vallon έγραψε:
Στύγιος έγραψε:

διπλοθεσίτης του δημοσίου ε;

αίσχος
:laugh1:

Σκάσε ρε μουχρίτσα Επαλίτη , πάρε ντεπόν και μέτρα: Φιλόλογος με 23 έτη υπηρεσίας, 4 χρόνια διευθυντής Γυμνασίου , με 2ο πτυχίο Θεολογικής, μεταπτυχιακό στη Κλασική Φιλολογία και διδακτορικό στη Λατινική Φιλολογία, επιμορφωτής ΤΠΕ Β επιπέδου κλπ,κλπ...
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”