Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό Nandros » 16 Απρ 2018, 22:35

stavmanr έγραψε:
Nandros έγραψε:Εσύ ισχυρίζεσαι ότι ο Άνθρωπος είναι δημιούργημα του θεού σου και σου απαντώ ότι αν ο κόσμος είναι σκατένιος φταίει ο "δημιουργός" σου που τα έκανε σκατά και όχι το δημιούργημα!
Οι περιγραφές ήταν δικές σου Νάνδρε. Μη μου χρεώνεις ...βοθρολογίες όταν δεν έχω γράψει ποτέ τέτοια πράγματα.
Τελικά η Β. Επανάσταση έφτιαξε βόμβες, πυραύλους, όπλα για να σκοτώνεται και να βασανίζεται ο κόσμος δίπλα στα καλοριφέρ και τις σοκολάτες Ιον ή όχι;
Φυσικά, δεν θα απαντήσεις...

Τί θα πει οι περιγραφές είναι δικές μου! Σαν χριστιανός ορθόδοξος που είσαι και θεολόγος υποτίθεται τα ξέρεις!
Και αν σου φταίει ο συνάνθρωπος και η Β.Επανάσταση, τα παράπονα σου στον θεό σου, που έκανε έτσι σκατά τον κόσμο και τον άνθρωπο!
Μάπα θεός είναι ο άχρηστος! :giggle02:
.
0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 16 Απρ 2018, 23:05

Φίλε Nandros δέν συμμερίζομαι την άποψη σου ότι μάπας θεός είναι ο άχρηστος.
Απλά έως εκεί μπορεί ο ταλαίπωρος Θεός.
Προσπάθησε να δημιουργήσει ότι καλύτερο μπορούσε αλλά δεν ήξερε τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος που δημιούργησε.
Με λίγα λόγια απλά δεν του πέτυχε.
Κατέστρεψε με τον κατακλυσμό τον ελαττωματικό άνθρωπο που έφτιαξε αλλά βαρέθηκε να φτιάξει άλλους Ανθρώπους διορθώνοντας τα λάθη που είχε δημιουργήσει.
Ένας Θεός είναι ο έρμος τι να σου πρώτο κάνει ;
Παλιό κατασκευές Τι τα θες ;
:explode03:
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 16 Απρ 2018, 23:46

relativer777 έγραψε:Φίλε Nandros δέν συμμερίζομαι την άποψη σου ότι μάπας θεός είναι ο άχρηστος.
Προσπάθησε να δημιουργήσει ότι καλύτερο μπορούσε αλλά δεν ήξερε τι είναι ικανός να κάνει ο άνθρωπος που δημιούργησε.
Κατέστρεψε με τον κατακλυσμό τον ελαττωματικό άνθρωπο που έφτιαξε αλλά βαρέθηκε να φτιάξει άλλους Ανθρώπους διορθώνοντας τα λάθη που είχε δημιουργήσει.

Έλα μωρέ, μας τα έχουν κάνει Ζέππελιν με τον θεό τους, που είναι πάνσοφος (αλλά μετανιώνει για τα έργα του), πανάγαθος (κάνει αγαθές γενοκτονίες), παντογνώστης (ψάχνει τον Αδάμ στον παράδεισο κράζοντας, σαν την μάνα μου που έβγαινε στο μπαλκόνι και με φώναζε να μαζευτώ σπίτι! :D ) κλπ παν ...!

Η Tramontina φτιάχνει καλύτερα προϊόντα και σου δίνει και 25ετή εγγύηση! :yesyes: :D
.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 17 Απρ 2018, 07:40

Nandros έγραψε:
stavmanr έγραψε:Οι περιγραφές ήταν δικές σου Νάνδρε. Μη μου χρεώνεις ...βοθρολογίες όταν δεν έχω γράψει ποτέ τέτοια πράγματα.
Τελικά η Β. Επανάσταση έφτιαξε βόμβες, πυραύλους, όπλα για να σκοτώνεται και να βασανίζεται ο κόσμος δίπλα στα καλοριφέρ και τις σοκολάτες Ιον ή όχι;
Φυσικά, δεν θα απαντήσεις...

Τί θα πει οι περιγραφές είναι δικές μου! Σαν χριστιανός ορθόδοξος που είσαι και θεολόγος υποτίθεται τα ξέρεις!

Θα πει ότι οι περιγραφές είναι δικές σου. Ο μόνος που μιλά για λύματα και βόθρους ως τώρα είσαι εσύ.
Δεν γνωρίζεις καν τί γράφεις; :hmmm

Και αν σου φταίει ο συνάνθρωπος και η Β.Επανάσταση, τα παράπονα σου στον θεό σου, που έκανε έτσι σκατά τον κόσμο και τον άνθρωπο!

Ας αφήσουμε για λίγο το Θεό κι ας πάμε στη δική σου θεωρία. Είναι δυνατόν το τίποτα να έβγαλε έναν κόσμο ...βόθρο, όπως τον περιγράφεις εδώ και 3 ποστς; Τί είδους ανόητες περιγραφές είναι αυτές;

Επιστρέφουμε στο θέμα της Β. Επανάστασης. Η Β. Επανάσταση είναι μία τεχνολογική άνθιση. Η τεχνολογική αυτή έκρηξη έχει τα πολλά και μικρά καλά της, και τα λίγα αλλά τεράστια σε μέγεθος στραβά της (όπως πχ. η βόμβα νετρονίου). Η μονόχνωτη αντιμετώπιση που κάνετε κάποιοι μέσα στην πόρωσή σας να στηρίξετε τις ιδεολογικές σας εμμονές είναι τελείως λανθασμένη. Τα αποτελέσματα της Β. Επανάστασης μπορεί να κριθούν ιστορικά από ένα απλό ...πάτημα κουμπιού.
Αν το καταλαβαίνεις, καλώς. Αν όχι, τότε είμαι εδώ να ζητήσεις επεξηγήσεις.

Μάπα θεός είναι ο άχρηστος!

Επειδή έφτιαξε εσένα τον άχρηστο; Αυτό εννοείς;
Καθώς, αν θεωρείς τον εαυτό σου χρήσιμο, σημαντικό, έξυπνο, σωστό κλπ. , τότε απλά αντιφάσκεις.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 17 Απρ 2018, 07:49

relativer777 έγραψε:Φίλε Nandros δέν συμμερίζομαι την άποψη σου ότι μάπας θεός είναι ο άχρηστος.

Όταν κατασκευάζεις κάτι που έχει ελεύθερη βούληση, τότε σαφώς και παίρνεις τα ρίσκα σου.
Δεν σε πίεσε κανείς Θεός να το ρίχνεις στην εκμετάλλευση του διπλανού σου, στο φόνο, στην ατίμια, στους βιασμούς, στην αδικία.
Είναι προϊόντα δικά σου.
Όταν εκείνος σου είπε "αγάπα" τον σταύρωσες. Όταν σου δίδαξε την αγνότητα, τον περιφρόνησες. Όταν σου μιλά για καλό, τον περιγελάς στα φόρα, παρέα με τον Νάνδρο. Τώρα ψάχνεις να βρεις σε εκείνον τα σφάλματα; :noway1:
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 17 Απρ 2018, 08:52

stavmanr έγραψε:Όταν κατασκευάζεις κάτι που έχει ελεύθερη βούληση, τότε σαφώς και παίρνεις τα ρίσκα σου.
Δεν σε πίεσε κανείς Θεός να το ρίχνεις στην εκμετάλλευση του διπλανού σου, στο φόνο, στην ατίμια, στους βιασμούς, στην αδικία.
Είναι προϊόντα δικά σου.
Όταν εκείνος σου είπε "αγάπα" τον σταύρωσες. Όταν σου δίδαξε την αγνότητα, τον περιφρόνησες. Όταν σου μιλά για καλό, τον περιγελάς.

αυτο το κομμάτι μου αρέσει ;)

ας με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω τι ειναι θεος και για ποιον θεο γράφει ο καθενας, να προσδιορίζει.
τι ειναι αυτό που κάνει έναν ή περισσότερους θεούς;
ειναι η ικανότητα τεχνολογίας; η ικανότητα ελεγχου ζωής/θανάτου;
ειναι η φαντασία; ειναι η ικανότητα ελέγχου του νου;
ειναι κάτι που έχει σχέση με τα χημικά στοιχεία που επηρεάζουν τον οργανισμό;
ειναι κάτι ορισμένο; θελουν καποιοι να πιστευουν σε κάτι ορισμένο; οπως πχ συνταγματικό δίκαιο θρησκειας :laugh1:

τωρα θυμήθηκα την ταινία επ.φαντασίας που δείχνει με αλλη άποψη τι ειναι θεός και τι πρόθεση εχει...
την βαζω στο θέμα "ταινίες που μας άρεσαν"
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 17 Απρ 2018, 09:08

Spark έγραψε:
stavmanr έγραψε:Όταν κατασκευάζεις κάτι που έχει ελεύθερη βούληση, τότε σαφώς και παίρνεις τα ρίσκα σου.
Είναι προϊόντα δικά σου.
Όταν εκείνος σου είπε "αγάπα" τον σταύρωσες. Όταν σου δίδαξε την αγνότητα, τον περιφρόνησες. Όταν σου μιλά για καλό, τον περιγελάς.

αυτο το κομμάτι μου αρέσει ;)

ας με βοηθήσει κάποιος να καταλάβω τι ειναι θεος και για ποιον θεο γράφει ο καθενας, να προσδιορίζει.
τι ειναι αυτό που κάνει έναν ή περισσότερους θεούς;
ειναι η ικανότητα τεχνολογίας; η ικανότητα ελεγχου ζωής/θανάτου;
ειναι η φαντασία; ειναι η ικανότητα ελέγχου του νου;
ειναι κάτι που έχει σχέση με τα χημικά στοιχεία που επηρεάζουν τον οργανισμό;
ειναι κάτι ορισμένο; θελουν καποιοι να πιστευουν σε κάτι ορισμένο; οπως πχ συνταγματικό δίκαιο θρησκειας :laugh1:

τωρα θυμήθηκα την ταινία επ.φαντασίας που δείχνει με αλλη άποψη τι ειναι θεός και τι πρόθεση εχει...
την βαζω στο θέμα "ταινίες που μας άρεσαν"

Σάμπως ξέρει κανείς τί είναι το ...απόλυτο κενό από το οποίο υποτίθεται ότι οι άθεοι υποστηρίζουν πως ξεπήδησε η ζωή; :D
0 .

Spark
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Spark » 17 Απρ 2018, 09:22

stavmanr έγραψε:Σάμπως ξέρει κανείς τί είναι το ...απόλυτο κενό από το οποίο υποτίθεται ότι οι άθεοι υποστηρίζουν πως ξεπήδησε η ζωή; :D

να τοποθετηθουν άθεοι, πιστευουν στο απόλυτο κενό; ειναι το απόλυτο κενό θεός; απο εκει προήλθε η ζωή;
πως μπορει να ξερει καποιος τι ειναι απόλυτο κενό;
πιστευουν κάποιοι στο κενό; στο χάος; :laugh1:

εγω θα έλεγα πως πιστεύω στην ενέργεια που δεν έχει ύλη που είναι αιώνια και συνεχώς μεταβάλλεται και ανακυκλώνεται και μετασχηματίζεται, αυτό μου αρέσει, αυτό λατρεύω και δεν του δίνω όνομα έτσι για να αναρωτιέστε; ποιος θεος ειναι;
0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 17 Απρ 2018, 09:24

Φίλε Οργισμένε καλή σου μέρα.
Διάβασα το βιβλίο σου και το βρήκα ενδιαφέρον αλλά όπως σου είπα η θεματολογία του βιβλίου σου επιδέχεται μεγάλη και μακρά συζήτηση που πιστεύω ότι δεν ανήκει σε αυτό το νήμα Άνοιξε νέο νήμα για να συζητήσουμε και τα θέματα που αναφέρονται στο βιβλίο σου .Ο όποιος διάλογος για το βιβλίο σου εδώ θα θεωρηθεί ως spamming.
Στο θέμα συζήτησης του νήματος θα τοποθετηθώ σε λίγο.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 17 Απρ 2018, 09:29

Spark έγραψε:
stavmanr έγραψε:Σάμπως ξέρει κανείς τί είναι το ...απόλυτο κενό από το οποίο υποτίθεται ότι οι άθεοι υποστηρίζουν πως ξεπήδησε η ζωή; :D

εγω θα έλεγα πως πιστεύω στην ενέργεια που δεν έχει ύλη που είναι αιώνια και συνεχώς μεταβάλλεται και ανακυκλώνεται και μετασχηματίζεται, αυτό μου αρέσει, αυτό λατρεύω και δεν του δίνω όνομα έτσι για να αναρωτιέστε; ποιος θεος ειναι;

Έχει κάποια σχέση με την ενέργεια της Φυσικής ή είναι κάτι διαφορετικό;
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”