Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 17 Απρ 2018, 15:32

Φίλε Stavmanr το απόλυτο κενό δέν
Υπάρχει πουθενά στο Σύμπαν.
Υπάρχει μόνο ως ιδέα.
Οι ΆΘΕΟΙ δέν πιστεύουν στο απόλυτο κενό αλλά στην ανυπαρξία Θεού.
Ούτε αυτοαποκαλούνται ΆΘΕΟΙ αλλά
Αγνωστικιστές. Τουλάχιστον με όσους
"Άθεους" Έχω συζητήσει όλοι έτσι αυτο προσδιορίζουν τον εαυτό τους.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 17 Απρ 2018, 16:01

Εγω ειμαι αθεος ολ δε γουει
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 17 Απρ 2018, 16:16

ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
tanipteros έγραψε:σε ένα αιτιοκρατικό σύμπαν που υπάρχει ο νόμος του αιτίου και του αιτιατού το πρώτο αίτιο που δημιουργεί όλα τα υπόλοιπα και αναγκαστηκά είναι αυτόδημιούργητο λογίζεται ως ο "ΘΕΟΣ".

Μετά από αυτό μπορείτε να συνεχίσετε την συζήτηση ότι θεός δεν υπάρχει.

Ευχαριστώ πολύ.

Ωραία το πρώτο αίτιο που δημιούργησε όλα τα υπόλοιπα είμαι εγώ οπότε αναγκαστικά είμαι ο μοναδικός "ΘΕΟΣ". Αν δω ότι προσκυνάς άλλον μόλις πεθάνεις θα σε βάλω αιώνια να μυρίζεις τις μασχάλες του Στυλιανού Πατακού.

δυστυχώς το πρώτο αίτιο δεν είναι άνθρωπος. Είναι εκείνο το ον εκτός της διάστασης του χρόνου που δημιούργησε τον χωρο-χρόνο και την ύλη εντός του. Και αυτό έγινε κάτι τρις εκατομ. να πω για να μαι μέσα ....χρόνια και λίγα λέω. Η επιστήμη εδώ καλείται να βρει την ηλικία του χωρο χρόνου...

Αυτός που δημιούργησε τον χωροχρόνο και την υλη πιστεύω ότι είναι ένα ον αθάνατο μιας και βρήσκεται εκτός χρόνου και όχι άλλη μια μηχανιστική δύναμη της 5ης διάστασης.... αυτά...

Για μένα αυτός είναι ο Θεός ο οποίος είναι ον δλδ ζει και έχει συμπεριφορά, είναι ον.

Εγώ επισημονας δεν είμαι αλλά έχω δει ένα βιντεάκι που εξηγούσε τις 11 διαστάσεις. Σε αυτό το βιντεάκι περιέγραφε την διάσταση του χωροχρόνου και την επόμενη της που είναι εκτός χρόνου.... αμέσως μου ήρθε η κοσμολογία του Πρόκλου στον μυαλό που αναφέρεται στους εγκόσμιους θεούς και Αυτούς που είναι έξω από τον χρόνο.

Αυτό εν ολίγις που πιστεύω είναι ύπαρξη ζωής και οντοτήτων πέρα από τις 3 διαστάσεις για μένα το Ον που είναι άχρονο άρα και αθάνατο είναι Θεός. Τώρα αν αυτό το ον έχει καλοσύνη αγάπη προς τα άλλα όντα κτλ ή άλλα ανθρώπινα χαραλτηριστικά είναι μια άλλη συζήτηση.
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Love Ready's

Δημοσίευσηαπό Love Ready's » 17 Απρ 2018, 16:22

tanipteros έγραψε:
ΜΠΕΤΑΤΖΗΣ έγραψε:
Ωραία το πρώτο αίτιο που δημιούργησε όλα τα υπόλοιπα είμαι εγώ οπότε αναγκαστικά είμαι ο μοναδικός "ΘΕΟΣ". Αν δω ότι προσκυνάς άλλον μόλις πεθάνεις θα σε βάλω αιώνια να μυρίζεις τις μασχάλες του Στυλιανού Πατακού.

δυστυχώς το πρώτο αίτιο δεν είναι άνθρωπος. Είναι εκείνο το ον εκτός της διάστασης του χρόνου που δημιούργησε τον χωρο-χρόνο και την ύλη εντός του. Και αυτό έγινε κάτι τρις εκατομ. να πω για να μαι μέσα ....χρόνια και λίγα λέω. Η επιστήμη εδώ καλείται να βρει την ηλικία του χωρο χρόνου...

Αυτός που δημιούργησε τον χωροχρόνο και την υλη πιστεύω ότι είναι ένα ον αθάνατο μιας και βρήσκεται εκτός χρόνου και όχι άλλη μια μηχανιστική δύναμη της 5ης διάστασης.... αυτά...

Για μένα αυτός είναι ο Θεός ο οποίος είναι ον δλδ ζει και έχει συμπεριφορά, είναι ον.

Ούτε εγώ είμαι άνθρωπος. Οκ φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις ότι κάνω λογικές ακροβασίες.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 17 Απρ 2018, 16:24

nik_killthemall έγραψε:Πολύ σύντομα η "διανόηση" σταβ περιγράφεται από αυτό : "αφού δεν μπορείτε να εξηγήσετε πώς έγινε το σύμπαν, άρα υπάρχει θεός"

Το σύμπαν, ως απειροσύνολο, δεν μπορεί να εξηγηθεί από τη λογική.
Κουρτ Γκέντελ, αυτός που απέδειξε ότι κάθε σύνολο που βασίζεται σε αριθμητική είναι μη συνεπές ή μη πλήρες.

Κάθε αναγωγή σε δήθεν λογικό ...άπειρο είναι ανοησία.

Δυο λόγια για το απόλυτο κενό όπως το αντιλαμβάνεται σήμερα η σύγχρονη επιστήμη

Απόλυτο κενό υπάρχει μόνο ως αποτέλεσμα του λόγου σου Νικ. :D
Στη Φυσική δεν υπάρχει "απόλυτο κενό".
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 17 Απρ 2018, 16:26

tanipteros έγραψε:σε ένα αιτιοκρατικό σύμπαν που υπάρχει ο νόμος του αιτίου και του αιτιατού το πρώτο αίτιο που δημιουργεί όλα τα υπόλοιπα και αναγκαστηκά είναι αυτόδημιούργητο λογίζεται ως ο "ΘΕΟΣ".

Αυτό είναι το μηχανιστικό σύμπαν, όπως το αντιλαμβάνεται ο μηχανιστικός εγκέφαλος που δεν βιώνει, δε νιώθει, δεν αντιλαμβάνεται ότι η παρατήρησή του ΕΙΝΑΙ ο κόσμος του.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 17 Απρ 2018, 16:28

relativer777 έγραψε:Εάν εσύ Έχεις για Θεό σου τα κβάντα είναι δικό σου θέμα δεν αφορά εμένα.

Αυτό είναι έλλειψη στοιχειώδους συλλογιστικής και γλωσσική ανεπάρκεια. Δεν είναι προσωπικό το θέμα.
Τα κβάντα είναι ορισμένα, και οι ιδιότητές τους είναι φυσικές.
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 17 Απρ 2018, 16:29

stavmanr έγραψε:

Αυτό είναι το μηχανιστικό σύμπαν, όπως το αντιλαμβάνεται ο μηχανιστικός εγκέφαλος που δεν βιώνει, δε νιώθει, δεν αντιλαμβάνεται ότι η παρατήρησή του ΕΙΝΑΙ ο κόσμος του.

Αυτό είναι βασική θεολογική αρχή του Πλατωνισμού για το Πρώτο Αίτιο τον Θεό. Το Πρώτο Αίτιο είναι και ον που ζει συνάμα.
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 17 Απρ 2018, 16:29

Λαχουρένιος έγραψε:Οι ανθρωποι θελουν ενα θεουλη οχι τοσο γιατι εχουν αποριες για τον κοσμο. Αν ειχαν οντως αποριες θα ανοιγαν κανενα βιβλιο φυσικης ή βιολογιας να ξεστραβωθουν.

Οπως σωστα λεει ο Νικ, θελουν ενα θεο-μπαμπακα να τους κανει τα χατηρια με ανταλλαγμα γλειψιμο (προσευχες, ταματα, δωρεες κλπ)

Κοσμολογικες δηθεν αποριες και αντιρρησεις τυπου ''γιατι η φυσικη δεν εξηγει αυτο ή εκεινο'' ειναι ο φερετζες.

Αυτό είναι εκείνο που εσύ νομίζεις ότι εκείνοι πιστεύουν. Γιατί δεν τους ρωτάς ώστε να μάθεις τί εκείνοι πιστεύουν; ;)
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 17 Απρ 2018, 16:31

nik_killthemall έγραψε:
relativer777 έγραψε:Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν έχει δώσει ένα μικρό παράδειγμα επ' αυτού.
" Εάν πάρει κάποιος όλα τα εξαρτήματα μιάς Κρεατομηχανής και τα βάλει σ'έναν
Κάδο, και τον κουνάει πάνω κάτω αριστερά δεξιά για εκατομμύρια χρόνια η κρεατομηχανή δεν θα μπορέσει ποτέ να συναρμολογηθεί όπως τη συναρμολογεί ο ειδικός που την κατασκευάζει "

δώσε ρε παλίκαρε μια πηγή για αυτό, γιατί η λίστα με τα πράγματα που ΔΕΝ έχει πει ο Αινστάιν κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει

Άντε, πες ότι δεν το είπε ο Αινστάιν αλλά ο Μήτσος ο κουρέας.
Έχει άδικο;

Ξεπέρασες το νόημα του ποστ για να ασχοληθείς με μία επί μέρους λεπτομέρεια που δεν αλλάζει οτιδήποτε στη συλλογιστική.
Σόφισμα δηλαδή...
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”