nik_killthemall έγραψε:Σταβ για άλλη μια φορά είσαι ο κλόουν της συζήτησης.

Συγχαρητήρια

Πες μας πως αισθάνεσαι ?
stavmanr έγραψε: Άντε, πες ότι δεν το είπε ο Αινστάιν αλλά ο Μήτσος ο κουρέας.
Έχει άδικο;
Ξεπέρασες το νόημα του ποστ για να ασχοληθείς με μία επί μέρους λεπτομέρεια που δεν αλλάζει οτιδήποτε στη συλλογιστική.
Σόφισμα δηλαδή...
Κανένα σόφισμα, αυτό που υποδεικνύω είναι η αρχή λειτουργίας της
προπαγάνδας με την οποία είσαι τόσο πολύ εθισμένος που δεν μπορείς να την διακρίνεις.
Το παλικάρι διατύπωσε μια ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ πεποίθηση, την οποία δεν την βρίσκω δίκαιη ή άδικη όπως ρωτάς, (και πάλι είσαι
εκτός θέματος, δεν ψάχνει κανείς δικαιοσύνη εδώ παρά μόνον εσύ) αλλά την βρίσκω
ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΗ και ελλειπή !
Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ επιστημονικώς στην κατανόηση του σύμπαντος να έχουμε ως πρότυπο τον ευφυή σχεδιασμό της κρεατομηχανής ή του σουβλακιού !
Αναπόδεικτη πεποίθηση ότι αν βάλεις τις πρώτες ύλες σε μία ...μπετονιέρα δεν θα βρεις ποτέ σου κρεατομηχανή;
Λογική διαπίστωση είναι...
Μπορείς όμως να αποδείξεις το αντίθετο: να βάλεις όλα τα υλικά σε μία μπετονιέρα και να περιμένεις να βρεις σε κάποιο καιρό έναν υπολογιστή, ένα κινητό, ένα μίξερ... Ό,τι καταφέρεις, Νικ.
Αν τώρα σε μια τέτοια αναπόδεικτη πεποίθηση κολλάμε δίπλα της, χωρίς πηγή, τον Αινσταιν, τον Πλάτωνα, τον Χοκινκ κλπ τότε απλά προπαγανδίζουμε. Βέβαια για σένα αυτό ειναι το ζητούμενο : η προπαγάνδα ! Πάσο !
Σιγά την προπαγάνδα! Έχουμε ακούσει πολύ χειρότερα από τους επιστημονιστές του φόρουμ.
Απλά πιάστηκες απο κάπου για να ξεφύγεις.
stavmanr έγραψε: Το σύμπαν, ως απειροσύνολο, δεν μπορεί να εξηγηθεί από τη λογική.
Κουρτ Γκέντελ, αυτός που απέδειξε ότι κάθε σύνολο που βασίζεται σε αριθμητική είναι μη συνεπές ή μη πλήρες.
Κάθε αναγωγή σε δήθεν λογικό ...άπειρο είναι ανοησία.
ΑΝ το πίστευες αυτό που μόλις είπες, τότε η στάση σου θα ήταν ΔΕΝ ΞΕΡΩ ! Κάθε φορά που η λογική μας δεν επαρκεί λέμε ΔΕΝ ΞΕΡΩ ! ΔΕΝ λέμε "ξέρω, υπάρχει θεός, σχεδιαστής, τζίζας" κλπ
Επομένως αυτό που μόλις έγραψες δεν το πιστεύεις. Μόλις σου απέδειξα λοιπόν πως λες σοφιστεία !
Αν έλεγα "δεν ξέρω" στα πάντα θα ήμουν ...φυτό.
- Ζεις;
- Δεν ξέρω.
- Βλέπεις;
- Δεν ξέρω.
Όταν γράφω ότι δεν ξέρω πώς είναι ο Θεός και ποιες οι βουλές του, το εννοώ.
stavmanr έγραψε: Απόλυτο κενό υπάρχει μόνο ως αποτέλεσμα του λόγου σου Νικ.
Στη Φυσική δεν υπάρχει "απόλυτο κενό".
Προφανώς το βιντεάκι ούτε καν το άνοιξες ... Και καλά έκανες τι να κλάσει τώρα ο Lawrence Krauss μπροστά σε ολόκληρο κλόουν

Επίσης αυτό που περιγράφεις ΔΕΝ είναι ο ορισμός του αγνωστικισμού αλλά ο ορισμός της προβοκάτσιας (όπως είπα άλλα είναι τα ζητούμενα για σένα).
Βασικά, πιο καλά τα λέει ο Αγγελάκας στο "Χάρτινο Τσίρκο" των χαρτογιακάδων κάθε είδους, από υπάλληλους μέχρι επιστήμονες.
"Και να `μαι ξανά σ’ ένα πλήθος που θυμίζει κάποιον άγνωστο φίλο
Κλωτσάω στα τυφλά, σαν παλιάτσος σκοντάφτω πάνω στο ίδιο θηρίο
που όλο μου λέει πως η δικιά μου σκλαβιά ειν’ ένα χάρτινο τσίρκο
Με κάνει να κλαίω και φαίνομαι αστείος, γίνομαι αστείος"