Όσο για το βίντεο που αναφέρεις ποιο βίντεο; φυσικά και δεν το είδα διότι Τώρα βλέπω να το αναφέρεις.
Και η θεωρία των χορδών αναφέρει 11
Διαστάσεις. Την μία την αφέρεσεςγια έκπτωση;
Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
-
relativer777
- Basic poster

-
tanipteros
- Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
και ναι μιλάω για μια νέα θρησκεία με την βούλα της επιστήμης πλέον για να πιστούν και οι πλέον αντιδραστικοί που τους χούφτωσε κάποιος παπάς στο κατηχητικό και από τότε βρήκαν την επιστήμη να εκφράσουν την οργή τους.....
δεν αφαίρεσα τίποτα και δεν ξέρω την θεωρία των χορδών δεν είμαι επιστήμονας είμαι ένας απλός άνθρωπος με λίγο νιο νιο και μπορώ να καταλάβω ένα απλό βίντεο.
μιλάω για αυτό το βίντεο
και αυτήν την περίληψη όπως το κατάλαβα...
δεν αφαίρεσα τίποτα και δεν ξέρω την θεωρία των χορδών δεν είμαι επιστήμονας είμαι ένας απλός άνθρωπος με λίγο νιο νιο και μπορώ να καταλάβω ένα απλό βίντεο.
μιλάω για αυτό το βίντεο
και αυτήν την περίληψη όπως το κατάλαβα...
Εδώ είναι μια περίληψη του βίντεο των 10 διαστάσεων.
ΟΙ 10 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
εκτός διαστάσεων το Σημείο-Κενό. Χωρίς διαστάσεις, το μη Ον φιλοσοφικά
1η -- Η ευθεία μεταξύ 2 σημείων
2η -- Ύψος, Μήκος. 2 Ευθείες που τέμνονται
3η -- 3 Ευθείες με κοινή αρχή, κοινό σημείο. 3 Σημεία Χ,Ψ,Ζ. Ύψος,Πλάτος,Μήκος
4η -- Η μεταβολή του 3διαστατου όντος στον χρόνο. Ο Χρόνος, Διάρκεια
5η -- Όλες μαζί οι εναλλακτικές μεταβολές μέσα στο χρόνο. Το σύνολο του χρόνου που ορίζει το άχρονο πεδίο.
Ταξίδι στον χρόνο μπρος πίσω.
6η -- Μετακίνηση σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Από χρονικό σημείο σε άλλο χρονικό σημείο.
7η -- Η 6η διάσταση σαν σημείο. Παράλληλες χρονικές στιγμές. Το σύνολο όλων των εξελίξεων ενός 6διάστατου όντος. Το άπειρο είναι το σημείο της 6η διάστασης
8η -- Η 7η διάσταση σαν σημείο. Πολλά σημεία 7ης διάστασης, παράλληλα συμπαντα. Πολλές δημιουργίες συμπάντων
9η -- Η 8η διάσταση σαν σημείο. Μετακίνηση σε παράλληλα σύμπαντα από σημείο σε σημείο.
10η -- Όλα τα σύμπαντα, όλες οι δημιουργίες, όλα τα χρονικά σημεία, όλα τα άπειρα. Το Παν ως σημείο.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;
relativer777 έγραψε:Όσο για το βίντεο που αναφέρεις ποιο βίντεο; φυσικά και δεν το είδα διότι Τώρα βλέπω να το αναφέρεις.
Και η θεωρία των χορδών αναφέρει 11
Διαστάσεις. Την μία την αφέρεσεςγια έκπτωση;
η 11η διάσταση μπορεί να είναι το σημείο που αναφέρει στην αρχή. απλά επειδή δεν είναι διάσταση όπως το μήκος ξεκινάει με την ευθεία ως μία διάσταση.
και πάλι δεν ξέρω υποθέτω.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

πολλοί από τους άθεους είναι άνθρωποι με κάποιο ψυχικό τραύμα που έχει να κάνει σχέση με την εκκλησία. Κάποια σεξουαλική παρενόχληση από παπάδες, παιδιά κακοποιημένα σε χριστιανικά ιδρύματα κτλ...
πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους γίναν εχθρικοί με το γενικότερο πλαίσιο αυτού που εκφράζει η εκκλησία και στραφήκαν μάταια εναντίον του ίδιου του Θεού.
πολλοί από αυτούς γίναν λαμπρά μυαλά επιστήμονες και βρήκαν αποκούμπι την επιστήμη για να εκφράσουν την αντίδραση τους ως προς την εκκλησία και τον θεό.
έχω φίλο που ήταν του κατηχητικού και τώρα είναι υλιστής και άθεος γιατί κάτι του καναν στο κατηχητικό και είναι και λαμπρός επιστήμονας. Έχω βαρεθεί να ακούω ότι η επιστήμη δεν βρήσκει τον θεό στις έρευνες της.
Να λοιπόν που με την ζωή σε άλλες διαστάσεις έχουμε την πρώτη σύγκλιση ιδεών έστω και υποθετική αφού δεν μπορούμε να βγούμε από την δική μας διάσταση προς το παρόν και να παρατηρήσουμε μια ανώτερη διάσταση την άχρονη 5η εννοώ.
Όμως στις μέρες μας έχουμε την ελπίδα μιας νέας θεολογίας με την βούλα της επιστήμης. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα πιστούν και οι πιο σκληροπυρινικοί άθεοι.
πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους γίναν εχθρικοί με το γενικότερο πλαίσιο αυτού που εκφράζει η εκκλησία και στραφήκαν μάταια εναντίον του ίδιου του Θεού.
πολλοί από αυτούς γίναν λαμπρά μυαλά επιστήμονες και βρήκαν αποκούμπι την επιστήμη για να εκφράσουν την αντίδραση τους ως προς την εκκλησία και τον θεό.
έχω φίλο που ήταν του κατηχητικού και τώρα είναι υλιστής και άθεος γιατί κάτι του καναν στο κατηχητικό και είναι και λαμπρός επιστήμονας. Έχω βαρεθεί να ακούω ότι η επιστήμη δεν βρήσκει τον θεό στις έρευνες της.
Να λοιπόν που με την ζωή σε άλλες διαστάσεις έχουμε την πρώτη σύγκλιση ιδεών έστω και υποθετική αφού δεν μπορούμε να βγούμε από την δική μας διάσταση προς το παρόν και να παρατηρήσουμε μια ανώτερη διάσταση την άχρονη 5η εννοώ.
Όμως στις μέρες μας έχουμε την ελπίδα μιας νέας θεολογίας με την βούλα της επιστήμης. Ας ελπίσουμε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα πιστούν και οι πιο σκληροπυρινικοί άθεοι.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

Από Google
- According to superstring theory, there are at least 10 dimensions in the universe
- M-theory actually suggests that there are 11 dimensions to spacetime
- Bosonic string theories suggest 26 dimensions)
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
relativer777
- Basic poster

Φίλε μου με μπερδεύεις κάπως. Μου αναφέρεις για άθεους.
Δηλαδή μετέφερε από τόση συζήτηση από το κατάλαβες πού Πώς και πότε είπα εγώ ότι ανήκω στους άθεους δεν το καταλαβαίνω.
Δεν αυτοπροσδιορίστικα ποτέ ως Άθεος.
Άν είχες παρακολουθήσει την όλη συζήτηση Θα γνώριζες οτι δήλωσα πως δεν είμαι άθεος αλλά άθρησκος Άλλο το ένα άλλο το άλλο μην τα συγχέουμε.
Αυτά τα περί ψυχικών τραυμάτων όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά και δεν κατανοώ που απευθύνονται. Άν γνωρίζεις άτομα με τέτοια προβλήματα καλό θα ήταν να τον συστήσεις Εάν φυσικά γνωρίζεις κάποιον ειδικό στις ψυχικές νόσους ώστε να βοηθηθεί.
Οι ΆΘΕΟΙ έχουν γίνει Άθεοι διότι δέν έχουν πεισθεί για την ύπαρξη του Θεού,
Όπως τον παρουσιάζουν τα διάφορα ιερατεία. Ούτε έχουν ανάγκη κάποιον μπαμπούλα για να τους επιβάλλει χρηστά ήθη και αγαθά συναισθήματα προς τους συνανθρώπους.
Αυτά τα έχουν πολλοί ΆΘΕΟΙ λόγω Πεδίας.
Εάν έχω καταλάβει καλά θέλεις έναν Θεό Καλό,ευσπλαχνικός,να είναι Θεός αγάπης,δίκαιος,προστάτης και ένα σορό άλλες συμφέρουσες στον άνθρωπο ιδιότητες.
Ο Θεός των προσδοκιών σου δέν υπάρχει και ούτε η επιστήμη δέν θα δημιουργήσει Έναν θεόν τέτοιο για να εξυπηρετεί και υπηρετεί ως δούλος τους ανθρώπους.
Δηλαδή μετέφερε από τόση συζήτηση από το κατάλαβες πού Πώς και πότε είπα εγώ ότι ανήκω στους άθεους δεν το καταλαβαίνω.
Δεν αυτοπροσδιορίστικα ποτέ ως Άθεος.
Άν είχες παρακολουθήσει την όλη συζήτηση Θα γνώριζες οτι δήλωσα πως δεν είμαι άθεος αλλά άθρησκος Άλλο το ένα άλλο το άλλο μην τα συγχέουμε.
Αυτά τα περί ψυχικών τραυμάτων όχι μόνο δεν ισχύουν αλλά και δεν κατανοώ που απευθύνονται. Άν γνωρίζεις άτομα με τέτοια προβλήματα καλό θα ήταν να τον συστήσεις Εάν φυσικά γνωρίζεις κάποιον ειδικό στις ψυχικές νόσους ώστε να βοηθηθεί.
Οι ΆΘΕΟΙ έχουν γίνει Άθεοι διότι δέν έχουν πεισθεί για την ύπαρξη του Θεού,
Όπως τον παρουσιάζουν τα διάφορα ιερατεία. Ούτε έχουν ανάγκη κάποιον μπαμπούλα για να τους επιβάλλει χρηστά ήθη και αγαθά συναισθήματα προς τους συνανθρώπους.
Αυτά τα έχουν πολλοί ΆΘΕΟΙ λόγω Πεδίας.
Εάν έχω καταλάβει καλά θέλεις έναν Θεό Καλό,ευσπλαχνικός,να είναι Θεός αγάπης,δίκαιος,προστάτης και ένα σορό άλλες συμφέρουσες στον άνθρωπο ιδιότητες.
Ο Θεός των προσδοκιών σου δέν υπάρχει και ούτε η επιστήμη δέν θα δημιουργήσει Έναν θεόν τέτοιο για να εξυπηρετεί και υπηρετεί ως δούλος τους ανθρώπους.
0 .
-
tanipteros
- Basic poster

για τους άθεους όταν έγραφα είχα κάτι πρόσφατες συζητήσεις με έναν φίλο μου άθεο. Δεν αναφερόμουν σε σένα λάθος κατάλαβες.
Απλά το 99% των άθεων που ξέρω προσωπικά είναι άθεοι με κίνητρο κάποιο ψυχικό τραύμα που είχαν σχετικά με την εκκλησία, δεν έχω γνωρίσει άλλους άθεους. Το θέμα μας όμως δεν είναι οι άθεοι αλλά η ζωή σε άλλες διαστάσεις και στην ύπαρξη της αθανασίας και του θεού.
Μέχρι τώρα δεν κατασταλάξαμε αν υπάρχει ζωή σε άλλες διαστάσεις.
Το τι χαρακτηριστικά θα έχει η αλληλεπίδραση με ένα τέτοιο ον δεν ξέρουμε διότι όλη η συζήτηση είναι υποθετική.
Δεν έχω προσδοκίες το αθάνατο αυτό ον να είναι ο καλός ευσπλαχνικός "πατέρας" μας.
Αλλά από την άλλη δεν το εμποδίζει να έχει κάποια ανώτερα συναισθήματα από τον χείριστο μίζερο άνθρωπο.
Ποιος ξέρει ίσως να είμαστε και δημιουργήματα του μιας και ένα τέτοιο ον κινείται εκτός χρόνου και άλλων συμπάντων δεν ξέρουμε τι τεχνολογία έχει.
Μπορεί να μας έφτιαξε και να μας χρησιμοποιεί ως οχήματα στα οποία προβάλλεται και καταλαμβάνει προσωρινά και εξερευνά τις κατώτερες διαστάσεις. Μπορεί να μας έφτιαξε γιατί ήθελε να φτιάξει κάτι όμοιο από το είδος του σε μια κατώτερη διάσταση....
Πολλά τα μπορεί και οι υποθέσεις.... θα μπορούσαμε να γράφαμε βιβλία sci-fi ατελείωτα.
Πάντως εγώ δεν θέλω ένα ον αθάνατο δούλο μου κομένο και ραμένο στα μέτρα μου να με υπηρετεί κάνοντας μαγικά.
Απλά φιλοσοφώ υγιειώς πάνω σεεπιστημονικά δεδομένα και θεωρείες.
Η ζωή σε άλλες διαστάσεις είναι μια από αυτές τις φιλοσοφίες μου αν θέλεις που γεφυρώνει ειρηνικά την επιστήμη με την θρησκεία.
Απλά το 99% των άθεων που ξέρω προσωπικά είναι άθεοι με κίνητρο κάποιο ψυχικό τραύμα που είχαν σχετικά με την εκκλησία, δεν έχω γνωρίσει άλλους άθεους. Το θέμα μας όμως δεν είναι οι άθεοι αλλά η ζωή σε άλλες διαστάσεις και στην ύπαρξη της αθανασίας και του θεού.
Μέχρι τώρα δεν κατασταλάξαμε αν υπάρχει ζωή σε άλλες διαστάσεις.
Το τι χαρακτηριστικά θα έχει η αλληλεπίδραση με ένα τέτοιο ον δεν ξέρουμε διότι όλη η συζήτηση είναι υποθετική.
Δεν έχω προσδοκίες το αθάνατο αυτό ον να είναι ο καλός ευσπλαχνικός "πατέρας" μας.
Αλλά από την άλλη δεν το εμποδίζει να έχει κάποια ανώτερα συναισθήματα από τον χείριστο μίζερο άνθρωπο.
Ποιος ξέρει ίσως να είμαστε και δημιουργήματα του μιας και ένα τέτοιο ον κινείται εκτός χρόνου και άλλων συμπάντων δεν ξέρουμε τι τεχνολογία έχει.
Μπορεί να μας έφτιαξε και να μας χρησιμοποιεί ως οχήματα στα οποία προβάλλεται και καταλαμβάνει προσωρινά και εξερευνά τις κατώτερες διαστάσεις. Μπορεί να μας έφτιαξε γιατί ήθελε να φτιάξει κάτι όμοιο από το είδος του σε μια κατώτερη διάσταση....
Πολλά τα μπορεί και οι υποθέσεις.... θα μπορούσαμε να γράφαμε βιβλία sci-fi ατελείωτα.
Πάντως εγώ δεν θέλω ένα ον αθάνατο δούλο μου κομένο και ραμένο στα μέτρα μου να με υπηρετεί κάνοντας μαγικά.
Απλά φιλοσοφώ υγιειώς πάνω σεεπιστημονικά δεδομένα και θεωρείες.
Η ζωή σε άλλες διαστάσεις είναι μια από αυτές τις φιλοσοφίες μου αν θέλεις που γεφυρώνει ειρηνικά την επιστήμη με την θρησκεία.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
relativer777
- Basic poster

Φίλε tanipteros
Δέν συζητάω μαζί σου τόσες ώρες για να αντικρούω τα λεγόμενά σου.
Κι'εγώ σου εκφράζω τις απόψεις μου ,
Οι οποίες είναι τελείως διαφορετικές από τις δικές σου.
Δέν πιστεύω σε έναν Θεό, όπως τον παρουσιάζουν τα εκάστοτε ιερατεία.
Όπως έχω πεί και σε εσένα είμαι ΈνΘεος. Απλά ο Θεός που πιστεύω δέν έχει τις ιδιότητες που σου ανάφερα ποιό πάνω. Δέν δυμιούργισε οντότητες για να
Ασχολείται κατά αποκλειστικότητα μαζή τους ούτε να ευαρεστούνται τα δημιουργήματά του για ότι καλό και ορέο δημιούργησε για την δική του αρέσκεια.
Δέν έχεις διαβάσει την γένεση;
Μετά απο κάθε δημιουργία ο Θεός το έβρισκε Καλό. Δηλαδή του άρεσε κάθε δημιούργημα του. Οπότε είναι φανερό ότι δεν τα έφτιαξε για να τα απολαμβάνει ο άνθρωπος αλλά επειδή άρεσαν στον ίδιο. Εάν έχεις κάποια αντίρρηση δεν έχεις παρά να ανοίξεις την Αγία Γραφή.
Δέν συζητάω μαζί σου τόσες ώρες για να αντικρούω τα λεγόμενά σου.
Κι'εγώ σου εκφράζω τις απόψεις μου ,
Οι οποίες είναι τελείως διαφορετικές από τις δικές σου.
Δέν πιστεύω σε έναν Θεό, όπως τον παρουσιάζουν τα εκάστοτε ιερατεία.
Όπως έχω πεί και σε εσένα είμαι ΈνΘεος. Απλά ο Θεός που πιστεύω δέν έχει τις ιδιότητες που σου ανάφερα ποιό πάνω. Δέν δυμιούργισε οντότητες για να
Ασχολείται κατά αποκλειστικότητα μαζή τους ούτε να ευαρεστούνται τα δημιουργήματά του για ότι καλό και ορέο δημιούργησε για την δική του αρέσκεια.
Δέν έχεις διαβάσει την γένεση;
Μετά απο κάθε δημιουργία ο Θεός το έβρισκε Καλό. Δηλαδή του άρεσε κάθε δημιούργημα του. Οπότε είναι φανερό ότι δεν τα έφτιαξε για να τα απολαμβάνει ο άνθρωπος αλλά επειδή άρεσαν στον ίδιο. Εάν έχεις κάποια αντίρρηση δεν έχεις παρά να ανοίξεις την Αγία Γραφή.
0 .
-
tanipteros
- Basic poster

δεν πιστεύω φίλε μου στην Αγία Γραφή των Εβραίων ή των Χριστιανών.
Δλδ σύμφωνα με σένα μόνο για να τέρπεται με ευχαρίστηση δημιουργησε ο Θεός το σύμπαν?
Δεν μπορεί να έχει άλλη αλληλεπίδραση μαζί του?
Δλδ σύμφωνα με σένα μόνο για να τέρπεται με ευχαρίστηση δημιουργησε ο Θεός το σύμπαν?
Δεν μπορεί να έχει άλλη αλληλεπίδραση μαζί του?
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
relativer777
- Basic poster

Μιλώντας για νέα θρησκεία ενδέχεται να εννοείς το Μάνο δανέζη αυτός παρότι είναι επιστήμων αναφέρεται σε κάτι τέτοιο Ίσως να βρεις ενδιαφέροντα τα οποία να σε εμπνέουν προς αυτή την κατεύθυνση ακούγοντας ή βλέποντας Μάλλον σε βίντεο τις διαλέξεις του
0 .