Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό Nandros » 18 Απρ 2018, 20:06

tanipteros έγραψε:και ναι μιλάω για μια νέα θρησκεία με την βούλα της επιστήμης πλέον για να πιστούν και οι πλέον αντιδραστικοί που τους χούφτωσε κάποιος παπάς στο κατηχητικό και από τότε βρήκαν την επιστήμη να εκφράσουν την οργή τους.....
tanipteros έγραψε:πολλοί από τους άθεους είναι άνθρωποι με κάποιο ψυχικό τραύμα που έχει να κάνει σχέση με την εκκλησία. Κάποια σεξουαλική παρενόχληση από παπάδες, παιδιά κακοποιημένα σε χριστιανικά ιδρύματα κτλ.....

Επειδή το λες και το ξαναλές, θα σου απαντήσω:
Ούτε δάκτυλο μου έβαλαν, ούτε κατηχητικό πήγα, ούτε σε ίδρυμα ήμουν!

Στο σχολείο μας έλεγαν ότι ο Ηρακλής με τους 12 άθλους είναι μύθος, ενώ ο Σαμψών που γκρέμισε τον ναό είναι Ιστορία. Αν αυτό δεν είναι το πρώτο έναυσμα ότι κάποιοι σε παραμυθιάζουν, για να αρχίσεις να ψάχνεσαι, ποιο είναι;
.
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 18 Απρ 2018, 20:11

nik_killthemall έγραψε:
tanipteros έγραψε:Αν και σε ένα αστρικό μου ταξίδι είδα μια φωτεινή σφαίρα την οποία προσέγγιζαν πολύ μικρά φωτάκια. Και απορούσα τι είναι.
Εκείνη την στιγμή μια άλλη οντότητα ήρθε μπροστά μου και μου είπε ότι αυτό που βλέπω είναι η ένωση των ψυχών με τον Θεό.

Μέχρι στιγμής σου έχω 2 αποδείξεις μια θεωρητική και μια εμπειρική....

:s_crazy

δεν περίμενα άλλη αντίδραση από άνθρωπο που δεν ξέρει..... αλλά τι περίμενες υπερπαραγωγή του hoollywood? :D
0 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 18 Απρ 2018, 20:12

Nandros έγραψε:
tanipteros έγραψε:και ναι μιλάω για μια νέα θρησκεία με την βούλα της επιστήμης πλέον για να πιστούν και οι πλέον αντιδραστικοί που τους χούφτωσε κάποιος παπάς στο κατηχητικό και από τότε βρήκαν την επιστήμη να εκφράσουν την οργή τους.....
tanipteros έγραψε:πολλοί από τους άθεους είναι άνθρωποι με κάποιο ψυχικό τραύμα που έχει να κάνει σχέση με την εκκλησία. Κάποια σεξουαλική παρενόχληση από παπάδες, παιδιά κακοποιημένα σε χριστιανικά ιδρύματα κτλ.....

Επειδή το λες και το ξαναλές, θα σου απαντήσω:

Στο σχολείο μας έλεγαν ότι ο Ηρακλής με τους 12 άθλους είναι μύθος, ενώ ο Σαμψών που γκρέμισε τον ναό είναι Ιστορία. Αν αυτό δεν είναι το πρώτο έναυσμα ότι κάποιοι σε παραμυθιάζουν, για να αρχίσεις να ψάχνεσαι, ποιο είναι;
.

εσύ αγνοείς την χρήση και την ουσία του μύθου.... ξανα στο δημοτικό. :)

στα αρχαία χρόνια παράλληλα με την μυθολογία διδασκαν και ιστορία.... εσύ δεν έκανες ιστορία στο σχολείο μόνο θρησκευτικά και παραμύθια σας λέγαν? κρίμα ..... τι βίωσες και συ.... σε νιώθω για να κουβαλάς τέτοια αντίδραση.
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 18 Απρ 2018, 20:18

πρώτα από όλα οι άθλοι του Ηρακλή είναι μυθολογία με φαντασία και αλληγορία που πρέπει αινιγματωδώς να λύσεις για να δεις τι κρύβεται κάτω από τον μύθο. Αυτή είναι και η λειτουργία του μύθου - ένα αλληγορικό παραμύθι αίνιγμα -

δεύτερον ο Σαμσών είναι θρησκευτική ιστορία που χρησιμοποιούσαν οι Εβραίοι και δεν έχει αινιγματώδη μορφή είναι ηρωική φαντασία...

τρίτον πρέπει να κανατε και ιστορία παράλληλα με τα αρχαία και τα θρησκευτικά....

εσύ που σκάλωσες και αντιδράς στον Θεό σε όλο αυτό?
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 18 Απρ 2018, 20:21

tanipteros έγραψε:
Nandros έγραψε:Επειδή το λες και το ξαναλές, θα σου απαντήσω:

εσύ αγνοείς την χρήση και την ουσία του μύθου.... ξανα στο δημοτικό. :)

στα αρχαία χρόνια παράλληλα με την μυθολογία διδασκαν και ιστορία.... εσύ δεν έκανες ιστορία στο σχολείο μόνο θρησκευτικά και παραμύθια σας λέγαν? κρίμα ..... τι βίωσες και συ.... σε νιώθω για να κουβαλάς τέτοια αντίδραση.

Μην κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις τί έγραψα!
Σε ρωτώ: Ο Ηρακλής είναι μύθος ενώ ο Σαμψών είναι Ιστορία; Η απάντηση είναι απλή: Ναι ή όχι! Τα υπόλοιπα είναι λόγια να λέμε!

ΕΝΤΙΤ: Βλέπω ότι άλλαξες το ποστ σου, ενώ εγώ ετοίμαζα το δικό μου.
Το ξέρεις και το ξέρω ότι το ξέρεις ότι Ιστορία κάναμε και δεν έχει νόημα το ερώτημα.
Στα χριστιανικά μας πάσαραν το παραμύθι του Σαμψών σαν ιστορικό γεγονός και μην μου πεις ότι δεν είναι έτσι.

Μάθε λοιπόν ότι η Βίβλος που γράφτηκε γύρω στο 700-750 πχ, είναι 50% παραμύθι και 50% διαστρεβλωμένη Ιστορία για εθνικοθρησκευτικους λόγους!
.
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 18 Απρ 2018, 20:24

σου είπα τι είναι ο μύθος και η θρησκευτική ιστορία. Δεν είναι ιστορία του Θουκιδίδη.
Αν εσύ ήθελες ιστορία κάπου τα μπέρδεψες με τα θρησκευτικά και την μυσταγωγία.

Ιστορία είναι από άλλους συγγραφείς.
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 18 Απρ 2018, 20:26

nik_killthemall έγραψε:
tanipteros έγραψε:Αν και σε ένα αστρικό μου ταξίδι είδα μια φωτεινή σφαίρα την οποία προσέγγιζαν πολύ μικρά φωτάκια. Και απορούσα τι είναι.
Εκείνη την στιγμή μια άλλη οντότητα ήρθε μπροστά μου και μου είπε ότι αυτό που βλέπω είναι η ένωση των ψυχών με τον Θεό.

Μέχρι στιγμής σου έχω 2 αποδείξεις μια θεωρητική και μια εμπειρική....

:s_crazy

από μικρό και από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια... τα δικά μου βιώματα μοιάζουν του τρελού για σένα....
0 .

Άβαταρ μέλους
Nandros
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Nandros » 18 Απρ 2018, 20:29

tanipteros έγραψε:σου είπα τι είναι ο μύθος και η θρησκευτική ιστορία μυθολογία. Δεν είναι ιστορία του Θουκιδίδη.
Αν εσύ ήθελες ιστορία κάπου τα μπέρδεψες με τα θρησκευτικά και την μυσταγωγία.

Ιστορία είναι από άλλους συγγραφείς.

Fixed. Τώρα είναι σωστά!
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 18 Απρ 2018, 20:36

οι Εβραίοι δεν κάναν μυθολογία αν το νομίζεις.

βασικα χαρακτηριστικά της μυθολογίας είναι η αλληγορία και το αίνιγμα και ότι πρέπει να την ερμηνεύσεις.
οι Εβραίοι είχαν ηρωική φαντασία με θέμα τον Θεό. Ούτε καν θεολογία δεν είναι αυτό. Και τις ιστορίες αυτές τις πιστεύαν όπως ήταν αυτολεξή δεν είχαν αλληγορία....

πχ οι αγελάδες του Απόλλωνα αλληγορούνται με τους οπαδούς του Απόλλωνα που έκλεψε η θεολογία του Ερμού και το μυθολογήσαν σαν κλεψιά των αγελάδων. Εδώ υπάρχει αλληγορία και πρέπει να καταλάβεις τι ενοεί ο μυθογράφος.

ενώ ότι οι Αγγελοι καταστρέψαν τα Σόδομα και τα Γόμορα δεν είναι μυθολογία είναι ένα ιστορικό γεγονός για τους Εβραίους διότι πιστεύουν ότι ο Άγγελος είναι υπαρκτό ον και όχι μυθολογικό.

τελικώς οι Εβραίοι δεν είχαν μύθο. Τώρα είναι σωστά αν θέλεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 18 Απρ 2018, 20:54

Επιστροφή στην αρχαία θρησκεία σημαίνει επιστροφή στην αρχαιότητα, που σημαίνει κυνήγι των άθεων αμπελοφιλόσοφων που αποκαλούσαν τους θεούς σύμβολα και φυσικά φαινόμενα.

Όποιος δεν λατρεύει τον Δία θα τρώει ξύλο.

Και φυσικά έξοδος από την Ευρωπαική Ένωση και έξωση όλων των ξένων από Ελλάδα[Που είναι και το λογικό διότι ξένος σημαίνει ότι ήρθε έξω από εδώ]

Αν νομίζουν κάποιοι ότι θα επιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία μέσα από τα γραπτά της Μπλαβάτσκυ, μέσα από την παγκοσμιοποίηση και την διάλυση της εθνοποικιλότητας, τότε η φιλοσοφία τους είναι για το τσίρκο.

Αρχαία θρησκεία σημαίνει προγονολατρεία όχι πανθειστικό κοκταίλ με λίγο από Βουδισμό, λίγο από Ινδουισμό, λίγο από Αίγυπτο, λίγο από Βόρειο Πόλο.
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”