Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 20 Απρ 2018, 18:35

nik_killthemall έγραψε:
stavmanr έγραψε: Κάνεις λάθος. Εφαρμόζεται καθημερινά, σε κάθε στιγμή του κάθε ανθρώπου.
Πχ. πηγαίνεις στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι "το μαχαίρι εμφανίστηκε ξαφνικά καρφωμένο στην πλάτη του, κε Δικαστά! Μάλλον θα συστάθηκε τυχαία, από τυχαίες συνενώσεις υλικών στο συγκεκριμένο σημείο του χωροχρόνου! Δεν το κάρφωσα εγώ και δεν το έχω ξαναδεί!". Εσύ προφανώς γελάς.
Τέτοια παραδείγματα είναι άπειρα στην καθημερινή σου λογική κι εμπειρία. Απλά αρνείσαι ότι αναγνωρίζεις τον παραλογισμό της "τυχαίας συνένωσης σωματιδίων σε πολύπλοκες δομές" στο συγκεκριμένο διάλογο. Και το αρνείσαι για δογματικούς λόγους.

Όταν, λοιπόν, βλέπεις ένα μαχαίρι καρφωμένο σε μία πλάτη, αναγνωρίζεις αυτόματα ότι κάποιος το κατασκεύασε και με κάποιο τρόπο καρφώθηκε. Δεν χρειάζεσαι καμία απολύτως διαβεβαίωση κι απόδειξη για αυτό.

Όλο αυτό που γράφεις είναι ακυρο επειδή εκτός από ανοησία, επιπλέον αναφέρει ΜΟΝΟ περιπτώσεις της καθημερινότητας στις κοινωνίες των ανθρώπων, οι οποίες εξ'ορισμού ΔΕΝ σχετίζονται με την επιστημονική κατανόηση του σύμπαντος ! Όλες οι "μεθοδολογίες" που ακολουθούνται στο έγκλημα, στο μαγείρεμα, στις διαπροσωπικές σχέσεις, στη πολιτική, στην οικονομία, ΔΕΝ έχουν καμία σχέση και κανέναν συσχετισμό με την κατανόηση του σύμπαντος !
Ποτέ δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέθοδος εξιχνίασης εγκλημάτων στην κατανόηση π.χ. ενός σούπερ νόβα. Επομένως συνεχίζεις ακάθεκτος να μας πετάς μενίρ από κοτσάνες.

"Μέθοδος εξιχνίασης εγκλήματος σε σούπερ νόβα"; :o
Τί κάπνισες ρε Νικ; :D

Έτσι, ο ισχυρισμός παραμένει ανέπαφος : Η "αποδεικτική μέθοδος" που θέτεις δεν έχει την παραμικρή επιστημονική πιστοποίηση και δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά αλλού στην επιστήμη ΠΟΤΕ.

Το αντίθετο. Εφαρμόζεται κάθε ημέρα.
Ποτέ σου δεν αναρωτήθηκες αν το αυτοκίνητο που βρίσκεται παρκαρισμένο μπροστά συο σπίτι σου δεν είναι κατασκευασμένο, αλλά εμφανίστηκε τυχαία... Και ουδέποτε αμφέβαλες αν ένα κέρμα που βρίσκεις στο δρόμο δημιουργήθηκε ευφυώς, κι όχι τυχαία.
Και θα ήταν ανόητο να το σκεφτείς.
Διότι, αναγνωρίζεις αυτόματα τις πολύπλοκες δομές, τα μημύματα, τις σημασίες, την λεπτή λειτουργία ως ευφυώς κατασκευασμένα. Είναι εγγενής λειτουργία του ανθρώπου να βλέπει απέναντί του αυτό που βλέπει και μέσα του.

stavmanr έγραψε:Κάποια πράγματα είναι προφανή στον κόσμο μας, όπως κι ο δογματισμός σου. Αν βρεις μπροστά σου μία μηχανή, είσαι απόλυτα βέβαιος ότι κατασκευάστηκε, δεν ...εξελίχθηκε από μικρομόρια... Αν θέλεις εσύ να καταλύσεις την λογική κι εμπειρία του αθρώπινου γένους ζητώντας αποδείξεις ότι μία τυχαία μοτοσυκλέτα δεν κατασκευάστηκε από μόνη της, είσαι ελεύθερος να καταγράψεις το πόνημά σου.
Παίρνω ποπ κορν και περιμένω να διαβάσω αυτό το μεγαλούργημα!

Και αυτό είναι άκυρο και εκτός θέματος, δεν ψάχνουμε τον κατασκευαστή της μοτοσυκλέτας αλλά τον κατασκευαστή του σύμπαντος, των πλανητών, των γαλαξιών κλπ.

Η μανία σου να συσχετίσεις την μοτοσυκλέτα με τους γαλαξίες είναι ΑΣΤΗΡΙΚΤΗ και οφείλεται στη θέση που προείπα, για την οποία δεν έχεις να αντιπαραβάλλεις τίποτα :

Εν'ολίγοις ζητάς κατ'απαίτηση ΠΙΣΤΗ στον αναπόδεικτο λόγο σου, που ομιλεί για τον άφαντο σχεδιαστή !

Επαναλαμβάνω, ότι δεν μας απασχολεί το μέγεθος της κατασκευής, αλλά η δομή της. Είτε μιλάμε για μικρονήματα είτε μιλάμε για ουρανοξύστες, η ευφυΐα της κατασκευής είναι δεδομένη.
Επομένως, είναι ανόητο να προσπαθείς να επιχειρηματολογήσεις με βάση το μέγεθος της εκάστοτε κατασκευής.
Σου ζήτησα να ασχοληθούμε σε πρώτη φάση με όσα μπορούμε να γνωρίζουμε ώστε να καταλάβουμε καταρχήν τί σημαίνει "ευφυώς κατασκευασμένο" και πώς το αναγνωρίζουμε. Μου το γύρισες από το Δία στο ...Σύμπαν, παρά την παράκλησή μου να σμίξουμε την κοινή μας καθημερινή εμπειρία στη συζήτηση.
Αποφεύγεις με κάθε τρόπο το διάλογο, και με κάθε πρόσχημα.

stavmanr έγραψε:Μπα... αυτή ήταν μόνο η αρχή!
Το μεγάλο ερώτημα είναι ότι εσύ ο 'αγνωστικιστής' έχεις βγάλει έναν κανόνα "κανένα αυτοκίνητο δεν μπορεί να κατασκευαστεί χωρίς τον κατασκευαστή του, δηλαδή μόνο με τυχαίες συνενώσεις των υλικών του". Πώς το αποδεικνύεις, Νικ, αυτό που υποστηρίζεις;

Εδώ είναι ο παλιός καλός ψεύτης σταβ που αποδίδει ψευδοαντιλόγους γιατί δεν έχει τι άλλο να πει. Ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο, οπότε δεν συντρέχει και κανένας λόγος να σχολιάσω τον ψευδοαντίλογο που φτιάχνεις.

Μην το κουράζουμε μαν !

Αν δεν ειπες ότι τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κατασκευαστούν χωρίς κατασκευαστή, τότε αυτό σημαίνει ότι θεωρείς ότι μπορούν να προκύψουν τελείως τυχαία.
Τί από τα δύο ισχύει Νικ; :hmmm
Για μία φορά στο φόρουμ αυτό απάντησε καθαρά σε μία πολύ απλή ερώτηση.

ΔΕΝ έχεις το παραμικρό στοιχείο για να συσχετίσεις την κατασκευή μοτοσυκλέτα με τον γαλαξία αμφιβόλου κατασκευής ! Όταν μου φέρεις μια (1) επιστημονική πιστοποίηση της "αποδεικτικής σου μεθόδου" όπως λες, τότε το ξανασυζητάμε.

Δεν σου ζήτησα να συσχετίσεις κάτι, παρά το γεγονός ότι έχεις επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να μου το προσάψεις. Σου ζήτησα να μου περιγράψεις τί σημαίνει "ευφυής κατασκευή" και πώς την αναγνωρίζεις γύρω σου.
Όταν, λοιπόν, καταφέρουμε να βρούμε τί αναγνωρίζεις εσύ ως ευφυές κατασκεύασμα και με ποιο τρόπο το κάνεις, θα αρχίσουμε να αναλύουμε μαζί ποια αντικείμενα εμπίπτουν στον ορισμό του (ευφυώς κατασκευασμένου).
Μέχρι τότε δεν αναφέρομαι σε Δίες, γαλαξίες και μαύρες τρύπες.
Αναφέρθηκα σε απλά πράγματα της καθημερινότητάς σου για να έχουμε μία κοινή εκκίνηση.
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 20 Απρ 2018, 18:40

relativer777 έγραψε:Φίλε tanipteros καλησπέρα.
Να σου θυμίσω τη συζήτηση που είχαμε κάνει στο παρόν νήμα έως τις 3 τα ξημερώματα.
Εάν θυμάσαι είχαμε καταλήξει πώς οι συμμετέχοντες στη συζήτηση Θα έδιναν αυτή την τροπή στη θεματολογία.

Δεν δίνουν καμία τροπή στη θεματολογία. "Εκ-τροπή" ονομάζεται. ;)

Μου θυμίζει κάποιους που όταν χάνουν στο τάβλι διαλύουν το παιχνίδι... :D
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 20 Απρ 2018, 18:44

micro έγραψε:α μα δεν κανω και τιποτε αλλο! για σας λεω, ναπροσεχετε να μν καταντησετε σαν και μενα!

Δεκτή η συμβουλή.
Ας επιστρέψουμε στο θέμα μας.
0 .

Άβαταρ μέλους
tanipteros
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό tanipteros » 20 Απρ 2018, 19:36

τελικά φτάσαμε κάπου? Βρήκαμε τον Θεό στην σκέψη που καμπύλωσε τον χώρο μας?
Για να προχωρήσουμε....ρωτάω.
1 .
ΦΩΣ !!! :yesyes:

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 20 Απρ 2018, 19:52

Φίλε tanipteros έχεις απόλυτο δίκιο.
Στου κουφού την πόρτα,
απλά προσπέρνατην.
0 .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 20 Απρ 2018, 20:04

Φίλε Stavmanr δέν έχω χάσει και δέν διάλυσα τίποτα. όπως βλέπεις συνεχίζω.
Μη βγάζεις βιαστικά συμπέρασμα.
Έχε περισσότερη υπομονή.
Όσο για την διόρθωση Thanks.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 21 Απρ 2018, 01:11

stavmanr έγραψε:

εγώ τι κάπνισα ή εσύ τι κάπνισες που μου το έγραψες ένα μηνυμα πριν το δικό μου ? Ιδού :

stavmanr έγραψε: Κάνεις λάθος. Εφαρμόζεται καθημερινά, σε κάθε στιγμή του κάθε ανθρώπου.
Πχ. πηγαίνεις στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι "το μαχαίρι εμφανίστηκε ξαφνικά καρφωμένο στην πλάτη του, κε Δικαστά!

κι όχι μόνο αυτό αλλά συνεχίζεις :

stavmanr έγραψε:
Ποτέ σου δεν αναρωτήθηκες αν το αυτοκίνητο που βρίσκεται παρκαρισμένο μπροστά συο σπίτι σου δεν είναι κατασκευασμένο,

Ο τρόπος που προάγεις για να εξακριβώσεις τον ευφυή σχεδιασμό στους πλανήτες, στα άστρα, στις μάυρες οπές και σε όλο το σύμπαν είναι ο δικαστής που προσπαθεί να εξειχνιάσει μαχαιριές και το παραρκαρισμένο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι σου, αλλά κατα τ'άλλα εγώ είμαι αυτός που έχει καπνίσει πλατανόφυλλα και όχι εσύ ...

Μαν, όσες φορές θα μου γράφεις τις ίδιες παπαριές τόσες ακριβώς θα στο επαναλαμβάνω : Δεν έχεις ούτε μια επιστημονική μελέτη/πιστοποίηση που να συσχετίζει την εξακρίβωση της ευφυίας/σχεδίασης στο παρκαρισμένο αμάξι με την εξακρίβωση ευφυίας/σχεδίασης στο σύμπαν ! Επομένως ο συσχετισμός μεταξύ των δύο που κάνεις εκφράζει την άκρως αντι-επιστημονική ΠΙΣΤΗ σου και ΜΟΝΟ !
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 21 Απρ 2018, 08:46

nik_killthemall έγραψε:
stavmanr έγραψε:

εγώ τι κάπνισα ή εσύ τι κάπνισες που μου το έγραψες ένα μηνυμα πριν το δικό μου ? Ιδού :

Πχ. πηγαίνεις στο δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι "το μαχαίρι εμφανίστηκε ξαφνικά καρφωμένο στην πλάτη του, κε Δικαστά!

κι όχι μόνο αυτό αλλά συνεχίζεις :

stavmanr έγραψε:
Ποτέ σου δεν αναρωτήθηκες αν το αυτοκίνητο που βρίσκεται παρκαρισμένο μπροστά συο σπίτι σου δεν είναι κατασκευασμένο,

Δηλαδή δεν βλέπεις καθημερινά μπροστά σου αυτοκίνητα, πινακίδες, δρόμους, σπίτια, καλώδια, στύλους, βρύσες κλπ; Πού ζεις; :D
Όλα αυτά δεν χρειάζεται να ξέρεις ποιος τα έφτιαξε και στην πραγματικότητα δεν ξέρεις. Αυτό που ξέρεις είναι ότι ΚΑΠΟΙΟΣ τα κατασκεύασε ευφυώς χωρίς να γνωρίζεις συγκεκριμένα ποιος είναι.
Αυτή είναι η καθημερινότητα στην οποία αναφέρομαι και στην οποία δείχνεις αλλεργία στη συζήτηση: δεν χρειάζεται να γνωρίζεις επακριβώς ποιος είναι ο κατασκευαστής, διότι η κατασκευαστική ευφυΐα αναγνωρίζεται αυτόματα από εσένα. Ουδέποτε θα αναρωτιόσουν, έστω και για ένα δευτερόλεπτο, αν ένα ευφυές κατασκεύασμα της καθημερινότητάς σου (όπως τα παραπάνω) μπορεί να δημιουργήθηκε από τυχαίες συνενώσεις των υλικών του...

Ο τρόπος που προάγεις για να εξακριβώσεις τον ευφυή σχεδιασμό στους πλανήτες, στα άστρα, στις μάυρες οπές και σε όλο το σύμπαν είναι ο δικαστής που προσπαθεί να εξειχνιάσει μαχαιριές και το παραρκαρισμένο αυτοκίνητο έξω από το σπίτι σου, αλλά κατα τ'άλλα εγώ είμαι αυτός που έχει καπνίσει πλατανόφυλλα και όχι εσύ ...

Επαναλαμβάνω ότι προς το παρόν μελετάμε τί σημαίνει ευφυές κατασκεύασμα. Αν θέλεις να βάλεις τους πλανήτες στην κατηγορία, ευχαρίστως. Αρκεί πρώτα να μου γράψεις πότε και πώς αντιλαμβάνεσαι ένα αντικείμενο ως κατασκευασμένο ή ως τυχαίο αντίστοιχα.
Έχεις προσπεράσει αυτό το ερώτημα τουλάχιστον 5 φορές, με διάφορα απειρολογικά προσχήματα...

Μαν, όσες φορές θα μου γράφεις τις ίδιες παπαριές τόσες ακριβώς θα στο επαναλαμβάνω : Δεν έχεις ούτε μια επιστημονική μελέτη/πιστοποίηση που να συσχετίζει την εξακρίβωση της ευφυίας/σχεδίασης στο παρκαρισμένο αμάξι με την εξακρίβωση ευφυίας/σχεδίασης στο σύμπαν ! Επομένως ο συσχετισμός μεταξύ των δύο που κάνεις εκφράζει την άκρως αντι-επιστημονική ΠΙΣΤΗ σου και ΜΟΝΟ !

Χρειάζεσαι επιστημονική μελέτη για να εξακριβώσεις ότι το αυτοκίνητο είναι ευφυώς κι όχι τυχαία κατασκευασμένο; :D
Προσβάλλεις την ευφυΐα σου, Νικ.
Δεν χρειάζεται καμία επιστημονική μελέτη για να διαπιστώσεις ότι κάτι φτιάχτηκε ευφυώς. Οι ίδιες οι επιστημονικές μελέτες φτιάχνονται ευφυώς και δεν το αποδεικνύουν στον εαυτό τους... :D

Και για να μην ξεχνιόμαστε
stavmanr έγραψε:
nikkillthemall έγραψε:
Εδώ είναι ο παλιός καλός ψεύτης σταβ που αποδίδει ψευδοαντιλόγους γιατί δεν έχει τι άλλο να πει. Ουδέποτε είπα κάτι τέτοιο, οπότε δεν συντρέχει και κανένας λόγος να σχολιάσω τον ψευδοαντίλογο που φτιάχνεις.
Μην το κουράζουμε μαν !

Αν δεν ειπες ότι τα αυτοκίνητα δεν μπορούν να κατασκευαστούν χωρίς κατασκευαστή, τότε αυτό σημαίνει ότι θεωρείς ότι μπορούν να προκύψουν τελείως τυχαία.
Τί από τα δύο ισχύει Νικ; :hmmm
Για μία φορά στο φόρουμ αυτό απάντησε καθαρά σε μία πολύ απλή ερώτηση.
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 21 Απρ 2018, 13:16

ή θα μου φέρεις επιστημονική πιστοποίηση αυτής ανάπηρης "αποδεικτικής μεθόδου" συσχετισμού που χρησιμοποιείς ή θα σταματήσεις να μιλάς για αμάξια και μπετονιέρες σε συζήτηση που αφορά των Ευφυή Σχεδιασμό στους γαλαξίες του σύμπαντος ή απλά θα λες τα ίδια και θα σου πεηστάρω το άνωθεν.
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

Άβαταρ μέλους
relativer777
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό relativer777 » 21 Απρ 2018, 21:40

Φίλοι μου καλησπέρα.
Ένα μικρό βιντεάκι το οποίο έχει σχέση με την συζήτηση.
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”