Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 18 Μαρ 2018, 12:32

Σταβ, "προφανώς εκ παραδρομής" (και μου κάνει εντύπωση γιατί σε θυμάμαι πάντα να ομιλείς στην ουσία των πραγμάτων μφχμβ :giggle02: ) απέφυγες να απαντήσεις στην ουσία αυτού που σου γράφω : είτε ο παγανισμός είναι ειδωλολατρία, είτε παγανισμός είναι το χρήμα, είτε παγανισμός είναι το ιμάμ μπαϊλντί, σε κάθε περίπτωση ο παγανισμός ζει και βασιλεύει διαχρονικά εντός της Εκκλησίας !
0 .
Αρίστος έγραψε:Καλα εκανε ο Τσιπρας κι ελεγε ενα καρο ψεματα .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Re: Είναι θέλημα θεών να ξαναεπιστρέψουμε στην αρχαία θρησκεία ακυρώνοντας τον Χριστιανισμό;

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 09:30

nik_killthemall έγραψε:Σταβ, "προφανώς εκ παραδρομής" (και μου κάνει εντύπωση γιατί σε θυμάμαι πάντα να ομιλείς στην ουσία των πραγμάτων μφχμβ :giggle02: ) απέφυγες να απαντήσεις στην ουσία αυτού που σου γράφω : είτε ο παγανισμός είναι ειδωλολατρία, είτε παγανισμός είναι το χρήμα, είτε παγανισμός είναι το ιμάμ μπαϊλντί, σε κάθε περίπτωση ο παγανισμός ζει και βασιλεύει διαχρονικά εντός της Εκκλησίας !

Έγραψα ποτέ ότι η ανθρωπότητα κατάφερε να ξεφύγει από την ειδωλολατρεία, την αμαρτία ή το κακό;
Η Εκκλησία είναι ένα κομμάτι της ανθρωπότητας, με τις ίδιες αδυναμίες και τα ίδια πάθη.
Επίσης, θυμίζω ότι η Εκκλησία των Ιουδαίων σταύρωσε το Χριστό... Οι Εκκλησίες πάντοτε είχαν πρόβλημα κι αρρώσταιναν από την πολιτική σκέψη και το ρόλο της διακυβέρνησης που τους έδιναν.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όταν συζητάμε για ένα γενικό θέμα θα πρέπει να το στρέφουμε μόνιμα κατά της Εκκλησίας, Νικ. Μήπως έχεις κάποια εμμονή με το θέμα; :hmmm
0 .

Άβαταρ μέλους
Leporello
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Leporello » 15 Απρ 2018, 12:00

Nandros έγραψε:Οι αρχαίοι είχαν ανακαλύψει το πετρέλαιο και γνώριζαν τις ιδιότητες του.
Αν δεν είχε διακοπεί η εξέλιξη της Επιστήμης από τους χριστιανούς ΙΣΩΣ η Βιομ. Επανάσταση νε είχε αρχίσει πολύ-πολύ νωρίτερα, με ότι συνεπακόλουθα μπορεί να είχε αυτό.
Εξαιρετικά απίθανο.

1. Η χρήση του πετρελαίου δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει την Βιομηχανική Επανάσταση γιατί γιά την χρήση του απαιτείται κινητήρας εσωτερικής καύσεως και αυτό επιτεύχθηκε μετά το 1860.

2. Οι παραγωγικές διαδικασίες δεν ευνοούσαν την ανάπτυξη τής βιομηχανίας κατά την αρχαιότητα και αυτό δεν είναι θέμα θρησκείας. Επρεπε πρώτα να αλλάξουν πολλά πράγματα.
1 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 15 Απρ 2018, 13:14

stavmanr έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:Σταβ, "προφανώς εκ παραδρομής" (και μου κάνει εντύπωση γιατί σε θυμάμαι πάντα να ομιλείς στην ουσία των πραγμάτων μφχμβ :giggle02: ) απέφυγες να απαντήσεις στην ουσία αυτού που σου γράφω : είτε ο παγανισμός είναι ειδωλολατρία, είτε παγανισμός είναι το χρήμα, είτε παγανισμός είναι το ιμάμ μπαϊλντί, σε κάθε περίπτωση ο παγανισμός ζει και βασιλεύει διαχρονικά εντός της Εκκλησίας !

Έγραψα ποτέ ότι η ανθρωπότητα κατάφερε να ξεφύγει από την ειδωλολατρεία, την αμαρτία ή το κακό;
Η Εκκλησία είναι ένα κομμάτι της ανθρωπότητας, με τις ίδιες αδυναμίες και τα ίδια πάθη.
Επίσης, θυμίζω ότι η Εκκλησία των Ιουδαίων σταύρωσε το Χριστό... Οι Εκκλησίες πάντοτε είχαν πρόβλημα κι αρρώσταιναν από την πολιτική σκέψη και το ρόλο της διακυβέρνησης που τους έδιναν.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όταν συζητάμε για ένα γενικό θέμα θα πρέπει να το στρέφουμε μόνιμα κατά της Εκκλησίας, Νικ. Μήπως έχεις κάποια εμμονή με το θέμα; :hmmm

Όχι μαν, απλά για άλλη μια φορά δεν έχεις καταφέρει να διαβάσεις τον τίτλο του νήματος στο οποίο γράφεις. :xaxax:

Όπως ήδη έγραψα και προσπέρασες, ο χριστιανισμός φόρτωσε ψευδώς την ρετσινιά της ειδωλολατρείας στις αρχαίες θρησκείες, τις εκτόπισε, έγινε κατεστημένο και χρησιμοποίησε χαρντκορ ειδωλολατρεία (κυριολεκτική αλλά και μεταφορική προσκολλούμενος στον πλούτο) για να πορευτεί για χιλιετίες.

Μέσα σε όλο αυτό, δεδομένου πως η εκκλησία ΕΙΝΑΙ το κατεστημένο και δεδομένου του τίτλου του νήματος, με τι θα έπρεπε να ασχοληθώ και που θα έπρεπε να στραφώ ? Ενάντια της στραβοβελονιάς ?

Μήπως ισχύει λοιπόν το αντίστροφο ? Μήπως εσύ έχεις κάποια ευαισθησία και θες διακαώς να καλύψεις την εκκλησιαστική βρώμα αιώνων ?
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 17:23

nik_killthemall έγραψε:
stavmanr έγραψε:

Όχι μαν, απλά για άλλη μια φορά δεν έχεις καταφέρει να διαβάσεις τον τίτλο του νήματος στο οποίο γράφεις. :xaxax:

Ποιον τίτλο του νήματος; Στην ερώτησή σου απαντώ. Προτείνεις να παραθέτω την ερώτησή σου και να απαντώ σε άλλο ερώτημα;
Αν λοιπόν, θες να απαντώ στον τίτλο του νήματος, να ρωτάς για τον τίτλο του νήματος.

Όπως ήδη έγραψα και προσπέρασες, ο χριστιανισμός φόρτωσε ψευδώς την ρετσινιά της ειδωλολατρείας στις αρχαίες θρησκείες, τις εκτόπισε, έγινε κατεστημένο και χρησιμοποίησε χαρντκορ ειδωλολατρεία (κυριολεκτική αλλά και μεταφορική προσκολλούμενος στον πλούτο) για να πορευτεί για χιλιετίες.

"Ρετσινια της ειδωλολατρίας"; :hmmm
Ειδωλολάτρες ήταν οι άνθρωποι... Δόξαζαν τους κεραυνούς, τον ήλιο, τις τρικυμίες και τα ανθρώπινα πάθη των θεών τους.

Μέσα σε όλο αυτό, δεδομένου πως η εκκλησία ΕΙΝΑΙ το κατεστημένο και δεδομένου του τίτλου του νήματος, με τι θα έπρεπε να ασχοληθώ και που θα έπρεπε να στραφώ ? Ενάντια της στραβοβελονιάς ?

Μεταξύ μας, δεν θα μου φαίνονταν περίεργο να το ρίξεις στο κέντημα... Αρκεί να περιλαμβάνει κάτι το χριστιανικό για να το ...βελονίσεις, σαν βουντού ένα πράγμα... :D

Μήπως ισχύει λοιπόν το αντίστροφο ? Μήπως εσύ έχεις κάποια ευαισθησία και θες διακαώς να καλύψεις την εκκλησιαστική βρώμα αιώνων ?

Το αντίθετο. Ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος της αγνότητας της εκκλησίας. Σου γράφω ότι η ίδια η Εκκλησία των Ιουδαίων σταύρωσε το Θεό της... Πόσο πιστεύεις ότι τίθεμαι υπέρ των Εκκλησιών;
Κάτι ατνίστοιχο συμβαίνει και με τη δική σας "εκκλησία", την ένωση αθέων: πάντα προβάλλει το πολιτικάντικο μέρος της ιδεολογίας της. Και καταλήγει να κάνει ανοησίες που δεν συνάδουν με το πνεύμα που δήθεν ευαγγελίζεται.
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 15 Απρ 2018, 17:33

Η εκκλησια διαδιδει ψευδως οτι οι παγανιστες λατρευαν τα αγαλματα των θεων και εξ ου ''ειδωλολατρες''
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 15 Απρ 2018, 17:36

Σταβ όταν

- ξεκολλήσεις από την βολική εκκλησία των ιουδαίων και ασχοληθείς με την άβολη για σένα εκκλησία των χριστιανών

- ασχοληθείς με την με θαυματουργές ιδιότητες, που έχει περιγραφεί μια χαρά σε προηγούμενα μηνύματα

- σταματήσεις να αποδίδεις σε αρχαιόθρησκους είτε ψεύδη είτε αυτά που έκαναν οι χριστιανοί (οι χριστιανοί αιώνες και χιλιετίες μετά τους αρχαιόθρησκους απέδιδαν τα φυσικά φαινόμενα ακόμα και πολέμους στην οργή του θεού)

τότε τα ξαναλέμε.

Σταβ, ο μόνος ο οποίος το ρίχνει στη στραβοβελονιά και δεν έχει να προσφέρει σχεδόν πάντα, τίποτα στη συζήτηση, παρά μόνο κενό οπαδισμό, είσαι εσύ μαν. Εχεις ταυτίσει με αυτά το νικνέημ σου. Το λες και χριστιανική καταξίωση :laugh1:

:ciao5:
0 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 18:02

nik_killthemall έγραψε:Σταβ όταν

- ξεκολλήσεις από την βολική εκκλησία των ιουδαίων και ασχοληθείς με την άβολη για σένα εκκλησία των χριστιανών

Με όλους ασχολούμαι. Σε αντίθεση με εσένα Νικ που το έχεις ρίξει στον τυφλό αντιχριστιανισμό.
Το έγραψα και το ξαναγράφω: αν έρχονταν ο Θεός στη γη, πάλι από το ιερατείο και τον όχλο θα κινδύνευε. Ξέρεις γιατί; Επειδή έχουν ταυτιστεί τόσο πολύ με το "πολιτικά ορθόν" που δεν θα μπορούσαν να δεχτούν μία διδασκαλία που θα τους επανέφερε στη ρίζα της αγιότητας.
Ποιος χριστιανός θα δέχονταν σήμερα ότι είναι μία αμαρτία από πάνω μέχρι κάτω; Ποιος χριστιανός θα δέχονταν από κάποιον ζητιάνο να του πει ότι είναι πιο κοντά στο διάβολο παρά στο Θεό; Εδώ λες στο διπλανό σου ότι κάνει κάποιο λάθος και κοντεύει να σε φάει ζωντανό...

Πιστεύεις εσύ ότι ο κάθε ...Αμβρόσιος θα δέχονταν μπροστά του το ζητιάνο που θα έλεγε "είμαι ο Υιός του Ανθρώπου, είμαι η Αλήθεια, είμαι το Φως";

- ασχοληθείς με την με θαυματουργές ιδιότητες, που έχει περιγραφεί μια χαρά σε προηγούμενα μηνύματα

Σου το έγραψα και σε προηγούμενα μηνύματα, αλλά επιλέγεις να μην διαβάσεις τίποτα:
ο χριστιανισμός νοσεί. Έπεσε στο επίπεδο των ειδωλολατρών και των παγανιστών. Παρασύρθηκαν οι άνθρωποι από την "ευδαιμονία" και την ανάγκη του χρήματος, κι έχουν χάσει το μπούσουλα. Κερδίζει ο Μαμμωνάς με αρκετά γκολ διαφορά.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι κάποιοι χαίρεστε και θριαμβολογείτε, εξαιτίας της αντιχριστιανικής ιδεοληψίας σας.

- σταματήσεις να αποδίδεις σε αρχαιόθρησκους είτε ψεύδη είτε αυτά που έκαναν οι χριστιανοί (οι χριστιανοί αιώνες και χιλιετίες μετά τους αρχαιόθρησκους απέδιδαν τα φυσικά φαινόμενα ακόμα και πολέμους στην οργή του θεού)

Αν διαφωνείς με κάτι, απλά γράψ'το. Γι' αυτό είναι οι διάλογοι. Δεν είμαι στο κεφάλι σου για να μαντεύω κάθε φορά τί θέλεις να πεις ή σε τί διαφωνείς.

τότε τα ξαναλέμε.

Δεν βαρέθηκες να με αποχαιρετάς αλλά να είσαι μόνιμα μπροστά μου σε κάθε διάλογο; Είναι ...παλαβό αυτό που κάνεις.
Δεν πιστεύω να το θεωρείς ...μαγκιά στο στυλ "σου την είπα ρε μεγάλε, φάε τη σκόνη μου" :laugh1:

Σταβ, ο μόνος ο οποίος το ρίχνει στη στραβοβελονιά και δεν έχει να προσφέρει σχεδόν πάντα, τίποτα στη συζήτηση, παρά μόνο κενό οπαδισμό, είσαι εσύ μαν. Εχεις ταυτίσει με αυτά το νικνέημ σου. Το λες και χριστιανική καταξίωση :laugh1:

Πάντα πέφτεις στο ίδιο λάθος: νομίζεις ότι μπορείς εσύ να γράφεις ως αντιπρόσωπος της ...συζήτησης, αν εκείνη κερδίζει ή όχι από εμένα ή τον άλλο.
Δεν είσαι εδώ για να παριστάνεις τον κριτή με το Χ στο δάκτυλο, αλά γνωστό τηλεοπτικό σόου. Είσαι εδώ για να συζητήσεις.
Άσε, λοιπόν, κατά μέρους τις προσωπικές επιθέσεις και πιάσε κάποιο επιχείρημα αν πραγματικά θέλεις να συμμετέχεις στη συζήτηση. :yesyes:
0 .

Άβαταρ μέλους
nik_killthemall
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό nik_killthemall » 15 Απρ 2018, 18:17

Απέδιδαν οι ειδωλολάτρες μαγικές, θαυματουργικές, θεραπευτικές, υπερφυσικές, ιδιότητες σε συγκεκριμένα από τα είδωλά τους όπως κάνουν οι χριστιανοί ? ΟΧΙ !
Φίλαγαν τα είδωλά τους οι ειδωλολάτρες όπως φιλάνε οι χριστιανοί τις εικόνες τους ? ΟΧΙ !

Άρα ψεύδεσαι !

Η Εκκλησία σας νοσεί και υπηρετεί το χρήμα εξ αρχής, από τότε που φτιάχτηκε, δεν νόσησε ξάφνου με τον Αμβρόσιο το 2018 ο οποίος είναι απλά τυπικός της εκπρόσωπος, κι ούτε προφανώς το πρόβλημα της εκκλησίας ήταν η πολιτική ορθότητα του 21ου αιωνα.

Οπότε, ναι μαν όσο συζητάς με ψεύδη και διαστρεβλώσεις συνέχεια θα τρως την σκόνη μου με χαιρετισμούς :laugh1:

Επίσης, σήμερα εδώ δεν πρωτοσχολίασα εγώ δικό σου μήνυμα, αλλά εσύ σχολίασεις δικό μου, άρα μάλλον εσύ μπλέκεσαι μόνιμα μπροστά μου.

:xaxax:
1 .

stavmanr
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό stavmanr » 15 Απρ 2018, 18:33

nik_killthemall έγραψε:Απέδιδαν οι ειδωλολάτρες μαγικές, θαυματουργικές, θεραπευτικές, υπερφυσικές, ιδιότητες σε συγκεκριμένα από τα είδωλά τους όπως κάνουν οι χριστιανοί ? ΟΧΙ !
Φίλαγαν τα είδωλά τους οι ειδωλολάτρες όπως φιλάνε οι χριστιανοί τις εικόνες τους ? ΟΧΙ !

Άρα ψεύδεσαι !

Είσαι παλαβός ρε Νικ;;; :hmmm
Σου έγραψα εγώ ποτέ ότι είναι το ίδιο πράγμα;
Εκείνο που έγραψα είναι ότι έχει νοσήσει ο χριστιανισμός από την ειδωλολατρεία και τον νεοπαγανισμό. Άσχετα αν φιλούν εικόνες ή αν προσκυνούν αγάλματα. Το πρόβλημα είναι ότι δίνουν περισσότερη σημασία στις εικόνες από ότι στην ψυχή τους.

Η Εκκλησία σας νοσεί και υπηρετεί το χρήμα εξ αρχής, από τότε που φτιάχτηκε, δεν νόσησε ξάφνου με τον Αμβρόσιο το 2018 ο οποίος είναι απλά τυπικός της εκπρόσωπος, κι ούτε προφανώς το πρόβλημα της εκκλησίας ήταν η πολιτική ορθότητα του 21ου αιωνα.

Εννοείται ότι η Εκκλησία νοσεί σχεδόν από δημιουργίας της. Όπως και κάθε τι ανθρώπινο. Οτιδήποτε και να έρθει στον κόσμο διαβρώνεται από εκείνον.
Η χριστιανική θεολογία βασίζεται ακριβώς επάνω σε αυτή τη διαπίστωση. Ο Ιησούς δεν ήρθε στον κόσμο για να επικυρώσει την αγιότητα της Εκκλησίας. Ήρθε να την αναγεννήσει μέχρι την επόμενη φορά.

Οπότε, ναι μαν όσο συζητάς με ψεύδη και διαστρεβλώσεις συνέχεια θα τρως την σκόνη μου με χαιρετισμούς :laugh1:

Όταν κλείσεις τα 8 χρόνια, έλα να ξαναδοκιμάσουμε να συζητήσουμε ρε Νικ.
Άκου "φάε τη σκόνη μου, σε τάπωσα" κλπ.... :laugh1:

Επίσης, σήμερα εδώ δεν πρωτοσχολίασα εγώ δικό σου μήνυμα, αλλά εσύ σχολίασεις δικό μου, άρα μάλλον εσύ μπλέκεσαι μόνιμα μπροστά μου.

Πάλι τσιάο; Με τόσους Χαιρετισμούς στη σειρά θα γινόσουν πρώτος χριστιανός...
0 .

Επιστροφή σε “Θεολογία”