Σχολιασμοί και αναλύσεις επάνω στην Αγία Γραφή

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Re: Σχολιασμοί και αναλύσεις επάνω στην Αγία Γραφή

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 20 Αύγ 2021, 21:03

Γεν. 5,9 Καὶ ἔζησεν Ἐνὼς ἔτη ἑκατὸν ἐνενήκοντα καὶ ἐγέννησε τὸν Καϊνᾶν.

Γεν. 5,9 Ο Ενώς, όταν έφθασεν εις ηλικίαν εκατόν ενενήκοντα ετών, εγέννησε τον Καϊνάν.

Σχόλιο 1) Το 1 συμβολίζει τον Έναν Θεό που ενήργησε για να γεννηθεί ο Καϊνάν, το 9 συμβολίζει την θεία χάρη και την τελειότητα και το 0 την εκ του μηδενός δημιουργία του ανθρώπου.
Σχόλιο 2) Το ΕΚΑΤΌΝ ΕΝΕΝΉΚΟΝΤΑ εμφανίζει ιδιο λεξαριθμο με το ΑΡΓΟΣ ΘΆΝΑΤΟΣ (ο θάνατος του Χριστού που θα κατάγεται από το γένος του Ανθρώπου), ΚΟΣΜΙΚΉ ΑΛΉΘΕΙΑ ΕΣΤΊΝ (η αλήθεια του Χριστού ο οποίος Χριστός είναι η "οδός") και ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΜΑΆΝ (ο άγγελος μέσω του οποίου ο Θεός ευλόγησε την γυναίκα του Ενώς).

Γεν. 5,10 καὶ ἔζησεν Ἐνὼς μετὰ τὸ γεννῆσαι αὐτὸν τὸν Καϊνᾶν πεντεκαίδεκα ἔτη καὶ ἑπτακόσια καὶ ἐγέννησεν υἱοὺς καὶ θυγατέρας.

Γεν. 5,10 Εζησε δε μετά την γέννησιν του Καϊνάν επτακόσια δέκα πέντε έτη και εγέννησεν υιούς και θυγατέρας.

Γεν. 5,11 καὶ ἐγένοντο πᾶσαι αἱ ἡμέραι Ἐνὼς πέντε ἔτη καὶ ἐννακόσια, καὶ ἀπέθανε.

Γεν. 5,11 Εζησε εν συνόλω εννεακόσια πέντε έτη και απέθανεν.

Σχόλιο 1) Το 905 έχει συμβολική αξία; Το 9 συμβολίζει την συμπαντική (θεϊκή) τελειότητα, το 0 συμβολίζει το τέλος του ανθρώπου, ότι γίνεται ένα μηδενικό, επιστρέφει στο χώμα και το πέντε συμβολιζει το πεντάκτινο αστέρι του Δαυίδ.
Σχόλιο 2) ΕΝΝΙΑΚΌΣΙΑ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ = 888 = ΕΓΏ ΕΊΜΑΙ Ο ΥΙΟΣ (συμβολίζεται η απώτερη καταγωγή του Ιησού)
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 20 Αύγ 2021, 21:09

H πηγη για αυτο το νημα ποια ειναι?
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 20 Αύγ 2021, 21:47

θα σκασω αν δεν το πω ωραιο το νημα αλλα μου το χαλασε που μου βαζει λεξαριθμους
και αυτοι οι τυποι τους χρησιμοποιούν ειναι απατη ..δεν αναφερομαι στον νηματοθετη
αλλα θα μπορουσε να μην τους βαζει και να θετει τα δικα τους ερωτηματα ή αποριες
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 21 Αύγ 2021, 13:06

Λαχουρένιος έγραψε:H πηγη για αυτο το νημα ποια ειναι?

Προσωπικές σκέψεις είναι, καθαρά δικές μου αναλύσεις και επεξηγήσεις. :)
Έχεις κάθε δικαίωμα να τα απορρίψεις φυσικά. :)
1 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 21 Αύγ 2021, 13:13

nemo έγραψε:θα σκασω αν δεν το πω ωραιο το νημα αλλα μου το χαλασε που μου βαζει λεξαριθμους
και αυτοι οι τυποι τους χρησιμοποιούν ειναι απατη ..δεν αναφερομαι στον νηματοθετη
αλλα θα μπορουσε να μην τους βαζει και να θετει τα δικα τους ερωτηματα ή αποριες

Η αλήθεια είναι ότι το νήμα το άνοιξα πιο πολύ για να συγκεντρώνω υλικό για ένα βιβλίο που σκέφτομαι εδώ και καιρό να γράψω (μιας και βαριέμαι να ανοίγω το pc και να γράφω στο word), σχεδόν οτιδήποτε γράφτηκε εδώ είναι προσωπική σκέψη (πλην του ότι ο Πονηρός Όφις ήταν Ερπετοειδης, αυτό είναι υπόθεση αλλού ερευνητή).
Κοίτα, πιστεύω να πω την αλήθεια είναι στους λεξαριθμους αλλά βεβαίως δεν φοράω και παρωπιδες. Είμαι πρόθυμος να ακούσω κάποιον που θα μου πει ότι είναι απάτη. :)
0 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 21 Αύγ 2021, 14:09

Γεν. 5,12 Καὶ ἔζησε Καϊνᾶν ἑβδομήκοντα καὶ ἑκατὸν ἔτη, καὶ ἐγέννησε τὸν Μαλελεήλ.

Σχόλιο 1) Το γεγονός ότι για όλους τους βιβλικούς Πατέρες αναφέρεται ότι "γεννήθηκαν από άρρενες" (πχ ο Καϊνάν γέννησε τον Μαλελεήλ) υπονοεί ότι γεννήθηκαν με τεχνικές γενετικής μηχανικής με αφαίρεση γενετικού υλικού από κύτταρα του Καϊνάν και δημιουργία ωαρίων από γαμετικα κύτταρά ή βλαστοκύτταρα.
Σχόλιο 2) Η ηλικία 170 συμβολίζει: Το 1 τον Έναν και Αδιαίρετο Θεό που ενήργησε ώστε να γεννηθεί ο Μαλελέηλ, το 7 συμβολίζει την ιερή τελετουργία με την οποία γεννήθηκε και το 0 την εκ του μηδενός δημιουργία του ανθρώπου.
Σχόλιο 3) Όσο περνάνε οι γενιές, οι Βιβλικοί Πατέρες γεννάνε παιδιά σε όλο και μικρότερη ηλικία. Αυτό υποδηλώνει ότι έχει δοκιμαστεί η γενετική μέθοδος επάνω τους και πλέον ξέρουν οι Ολύμπιοι ότι μπορεί να δημιουργηθεί ανθρώπινη ζωή με αφαίρεση γενετικού υλικού από ανθρώπινα κύτταρα. Ο λόγος που απαιτείται γενετική μηχανική και κλωνοποίηση για να γεννηθούν οι πρώτοι άνθρωποι είναι εξαιτίας της υψηλής συγκέντρωσης Δρακονιανού DNA στο γονιδίωμα τους που τους έχει μάλλον καταστήσει σχεδόν στείρους. Με την προσθήκη κατάλληλων ανθρωπίνων γονιδίων και την απενεργοποίηση Δρακονιανων γονιδίων προέκυψε το σημερινό ανθρωπινο DNA.

Γεν. 5,13 καὶ ἔζησε Καϊνᾶν μετὰ τὸ γεννῆσαι αὐτὸν τὸν Μαλελεὴλ τεσσαράκοντα καὶ ἑπτακόσια ἔτη καὶ ἐγέννησεν υἱοὺς καὶ θυγατέρας.

Γεν. 5,14 καὶ ἐγένοντο πᾶσαι αἱ ἡμέρα Καϊνᾶν δέκα ἔτη καὶ ἐννακόσια, καὶ ἀπέθανε.

Ο Καϊνάν πέθανε στα 910 έτη. Το 9 συμβολίζει την θεϊκή και συμπαντική τελειότητα, ότι ο Καϊνάν συνάντησε τον δημιουργό του. Το 1 συμβολίζει τον Έναν Σωτήρα που θα προέρχεται από αυτό το γενεαλογικό δέντρο και το 0 συμβολίζει το τέλος του Καϊνάν, ότι δηλαδή Χους έγινε και στο χώμα επέστρεψε.
0 .

Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 21 Αύγ 2021, 15:36

Όλες οι ''άγιες γραφές'' απάτες είναι.
Η αντικατάσταση τους από παραμύθια όπως η ''Κοκκινοσκουφίτσα'' θα πρόσφερε πολύ περισσότερα στην ανθρωπότητα από το ''λόγο των θεών''.
0 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Darkdays
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Darkdays » 21 Αύγ 2021, 15:53

Ραν ταν πλαν έγραψε:Όλες οι ''άγιες γραφές'' απάτες είναι.
Η αντικατάσταση τους από παραμύθια όπως η ''Κοκκινοσκουφίτσα'' θα πρόσφερε πολύ περισσότερα στην ανθρωπότητα από το ''λόγο των θεών''.

Μια κοινή παρανόηση. Αν είσαι χαμηλού επιπέδου λόγιος. Βάλε και δες τον Μπίλ Γουίζ αν θέλεις, το σύγχρονο ιεραπόστολο και σκέψου αν σε πείθουν καθόλου τα λεγόμενα του. Δε σου λέω να πας σε θέματα προηγμένης κοσμολογίας.
0 .

Deutsch Lover
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Deutsch Lover » 21 Αύγ 2021, 16:48

Γεν. 5,15 Καὶ ἔζησε Μαλελεὴλ πέντε καὶ ἑξήκοντα καὶ ἑκατὸν ἔτη καὶ ἐγέννησε τὸν Ἰάρεδ.

Ο αριθμός 165 συμβολίζει: Το 1 τον Έναν Θεό που ενήργησε για να γεννηθεί ο Ιάρεδ, το 6 συμβολίζει κάτι το ατελές στην γέννηση του, είναι τα Δρακονιανα γονίδια που εισήγαγε ο Εωσφόρος στο γονιμοποιημένο ωάριο και το 5 συμβολίζει το πεντάκτινο εβραϊκό (στην πραγματικότητα, ελληνικό) αστέρι του Δαυίδ.

Γεν. 5,16 καὶ ἔζησε Μαλελεὴλ μετὰ τὸ γεννῆσαι αὐτὸν τὸν Ἰάρεδ ἔτη τριάκοντα καὶ ἑπτακόσια καὶ ἐγέννησεν υἱοὺς καὶ θυγατέρας.

Γεν. 5,17 καὶ ἐγένοντο πᾶσαι αἱ ἡμέραι Μαλελεήλ, ἔτη πέντε καὶ ἐνενήκοντα καὶ ὀκτακόσια, καὶ ἀπέθανε.

Γεν. 5,17 Ολα δε τα έτη της ζωής του Μαλελεήλ ανήλθον εις οκτακόσια ενενήκοντα πέντε, μετά τα οποία και απέθανεν.

Σχόλιο 1) Οι ηλικίες των πρώτων βιβλικών Πατέρων της ΠΔ κατέληγαν πάντα σε 0 διότι συμβόλιζαν την εκ του μηδενός δημιουργία του ανθρώπου όμως από ένα σημείο και έπειτα αρχίζουν οι καταλήξεις σε άλλα ψηφία διότι αλλάζουν πλέον οι συμβολισμοί. Όσο περνάνε οι γενιές αυξάνονται τα Δρακονιανα γονίδια στο ανθρώπινο γονιδίωμα, οπότε αλλάζει και ο πρωταρχικός σκοπός του ανθρώπου.
Σχόλιο 2) Το 8 συμβολίζει τον Ιησού, το 9 την συμπαντική τελειότητα και το 5 το πεντάκτινο άστρο του Δαυίδ.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 21 Αύγ 2021, 19:37

Deutsch Lover έγραψε:
nemo έγραψε:θα σκασω αν δεν το πω ωραιο το νημα αλλα μου το χαλασε που μου βαζει λεξαριθμους

Η αλήθεια είναι ότι το νήμα το άνοιξα πιο πολύ για να συγκεντρώνω υλικό για ένα βιβλίο που σκέφτομαι εδώ και καιρό να γράψω (μιας και βαριέμαι να ανοίγω το pc και να γράφω στο word), σχεδόν οτιδήποτε γράφτηκε εδώ είναι προσωπική σκέψη (πλην του ότι ο Πονηρός Όφις ήταν Ερπετοειδης, αυτό είναι υπόθεση αλλού ερευνητή).
Κοίτα, πιστεύω να πω την αλήθεια είναι στους λεξαριθμους αλλά βεβαίως δεν φοράω και παρωπιδες. Είμαι πρόθυμος να ακούσω κάποιον που θα μου πει ότι είναι απάτη. :)

η γραφη ειναι μεγιστο εργο και δινει την δυνατοτητα να γραφονται συνεχως καινουργια βιβλια
ουτε και εγω γνωριζω πολλα αλλα η λεξαριθμια ή αριθμολογια δεν μου καθεται καλα νοητικα
δεν μπορει το μελλον και το παρελθον να καθοριζεται με βαση αριθμους
ειναι πολυ απλο για να ειναι αληθινο και αλάθητο

επιχειρησα να σε παρακολουθησω αλλα μου τα χαλασες με την αριθμολογια -χαθηκα καπου

δοκιμασε ενα κειμενο χωρις να τους χρησιμοποιησεις και θα δεις οτι θα σου βγει πολυ καλυτερο
και ειδοποιησε μου ισως να μπορεσω να σε βοηθησω
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Θεολογία”