Παιδιά ακούστε με λίγο.
Εδώ και κάποιες μέρες παρακολουθώ κάτι βιντεάκια για το Ισλάμ. Καλά όχι κανένα σοβαρό ντοκιμαντέρ ... κάτι βιντεάκια που μου πετάχθηκαν τυχαία από κάτι youtubers και το ένα έφερε το άλλο και είδα ότι υπάρχει πληθώρα τέτοιων βίντεο από μουσουλμάνους youtubers που μιλάνε για τη θρησκεία τους. Είναι απλά, ελαφρά, εκλαϊκευμένα βιντεάκια που στόχο έχουν να "εξηγήσουν" τον ισλαμισμό.
Γενικά το όλο κόνσεπτ αυτών των βίντεο είναι ότι ο ισλαμισμός είναι μια παρεξηγημένη θρησκεία.
Θα δεχθώ ως ένα σημείο ότι υπάρχουν στερεότυπα, όπως υπάρχει για κάθετι, αλλά αυτό που παρατηρώ είναι ότι οι συγκεκριμένοι youtubers προβάλλουν μια ωραιοποιημένη εικόνα του Ισλαμισμού.
Δεύτερον, αυτοί οι μουσουλμάνοι, στην πλειοψηφία τους είναι δυτικομεγαλωμένοι ως μετανάστες σε δυτικές χώρες και δε ζουν σε μια αμιγώς μουσουλμανική χώρα όπου πιστεύω τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά.
Τρίτον, παρατηρώ κάτω στα σχόλια ότι δεν υπάρχει πουθενά αντίλογος.
Τώρα αυτό συμβαίνει είτε γιατί το κοινό που τα παρακολουθεί είναι αποκλειστικά "δικό" τους οπότε υπάρχει ομοφωνία είτε γιατί σβήνονται σχόλια.
Δλδ προσωπικά παρακολουθώντας εντοπίζω πολλά σημεία όπου φάσκουν και αντιφάσκουν και κάνουν μπαμ και λέω "δεν μπορεί κάποιος θα το αναφέρει κάτω στα σχόλια" αλλά τίποτα πουθενά.
Τα σχόλια κάτω είναι όλο αγάπες και θαυμασμός κτλ αλλά ούτε μια φωνή αντιλόγου.
Και δεν αναφέρομαι σε προσβλητικά σχόλια που θα χλευάζουν τη θρησκεία του άλλου αλλά από τη στιγμή που μπήκες σε μια δημόσια διαδικασία και άνοιξες κανάλι με θέμα το Ισλάμ δεν πρέπει να δέχεσαι και την αντίθετη άποψη;
Ή αφήνεις κάτω στα σχόλια μόνο αυτά που θες να ακούς;
Σαν να φοβάσαι κάτι;
Τέλος, αυτό που παρατήρησα (καλά όχι ότι δεν το ήξερα) είναι ότι κάθε πιστός νομίζει ότι κατέχει τη μία και μοναδική αλήθεια πιστεύοντας τυφλά σε ένα δόγμα, όπως συμβαίνει με όλες τις θρησκείες φυσικά.
Εγώ είμαι αμέτοχη στο θέμα "θρησκεία" αλλά άμα έβαζα τη μάνα μου πχ να δει αυτά τα βιντεάκια θα έκαιγε τον υπολογιστή.
Η μάνα μου κατέχει μια άλλη "αλήθεια" και μια μουσουλμάνα κατέχει μια άλλη.
Πιστεύω ότι καμιά από τις δυο τους δεν την επέλεξε. Απλά η μια γεννήθηκε σε μια χριστιανική χώρα και η άλλη σε μια μουσουλμανική.
Εκτιμώ, όμως, αυτούς που επέλεξαν μια θρησκεία από επιλογή. Δλδ κάθισαν έψαξαν, διάβασαν κτλ για διάφορες θρησκείες και επέλεξαν αυτή που τους εκφράζει και τους ταιριάζει περισσότερο. Αυτή μου βγάζουν μια συνειδητότητα και τους σέβομαι.
Θα σας παρακαλούσα, αν γίνεται οι τόνοι να κρατηθούν χαμηλά. Δε θέλω να πάρει διαστάσεις "πολέμου θρησκειών".
Το θέμα μας είναι το Ισλάμ.
Είναι τελικά μια τόσο παρεξηγημένη θρησκεία;
Δλδ η εικόνα που έχω εγώ είναι τελείως διαφορετική (κακή ως επί το πλείστον) αλλά επειδή δεν είμαι και ειδική πάνω στη θρησκειολογία, έχετε εσείς κάποια άποψη;
Ισλάμ
-
bizeli
- Moderator

Re: Ισλάμ
Αν θέλετε κάποια στιγμή θα βάλω και τα βίντεο στα οποία αναφέρομαι αλλά βαριέμαι οικτρά τώρα.
Αλλά αν το θεωρείτε χρήσιμο, πείτε μου να τα βάλω για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς.
Εγώ θα ήθελα να τα δείτε κι εσείς αλλά το θέμα είναι ότι δε φτάνει να παρακολουθήσετε μόνο ένα για να βγάλετε συμπέρασμα.
Είναι μια σειρά βίντεο από διάφορους youtubers (συμπεθέστατοι κατ'άλλα).
Για αυτό σας λέω ότι βαριέμαι να τα βάλω τώρα.
Γιατί είναι διάφορα.
Αλλά αν το θεωρείτε χρήσιμο, πείτε μου να τα βάλω για να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε ακριβώς.
Εγώ θα ήθελα να τα δείτε κι εσείς αλλά το θέμα είναι ότι δε φτάνει να παρακολουθήσετε μόνο ένα για να βγάλετε συμπέρασμα.
Είναι μια σειρά βίντεο από διάφορους youtubers (συμπεθέστατοι κατ'άλλα).
Για αυτό σας λέω ότι βαριέμαι να τα βάλω τώρα.
Γιατί είναι διάφορα.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Θα σταθώ σε δυο τρία σημεία που μου φάνηκαν τελείως κουλά. Βασικά δεν ξέρω ποιο να πρωτοδιαλέξω.
Λοιπόν, είναι το Ισλάμ μια καταπιεστική θρησκεία;
Κατά τα λεγόμενά τους όχι.
Πρώτον, γιατί δεν τους επέβαλε κανείς τον Ισλαμισμό με το ζόρι και μπορούν να τον απαρνηθούν ανά πάσα στιγμή και δεύτερον οι απαγορεύσεις δεν είναι "απαγορεύσεις" αλλά αφοσίωση στον Αλλάχ.
Μα προφανώς αν είσαι μουσουλμάνος και ζεις στον Καναδά κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλλει τίποτα, γιατί δε ζεις σε θεοκρατική κοινωνία. Αν ζούσες στο Τουρκμενιστάν όμως είναι άλλη περίπτωση. Μην τρελαθούμε.
Δεύτερον, τους ρωτάνε. Επιτρέπεται να κάνεις αυτό, επιτρέπεται να κάνεις εκείνο;
Στα περισσότερα οι απαντήσεις είναι "It΄s a sin, It΄s a sin, It΄s a sin... "
Δλδ δεν απαντάνε επιτρέπεται ή απαγορεύεται αλλά ότι είναι αμαρτία.
Άρα ανάλογα τα λέβελ πίστης και πόσο αφοσιωμένος είσαι στον θεό, όσες πιο πολλές απαγορεύσεις υφίστασαι τόσο μεγαλύτερη και η αγάπη σου προς τον Αλλάχ σύμφωνα με το κοράνι πάντα.
Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω;
Δεν το βλέπουν ως καταπίεση αλλά ως ένδειξη πίστης προς τον Αλλάχ.
Άρα κάτι που εμάς μας φαίνεται καταπίεση, γιατί δεν το έχουμε συνηθίσει, για αυτούς είναι ένδειξη πίστης.
Λοιπόν, είναι το Ισλάμ μια καταπιεστική θρησκεία;
Κατά τα λεγόμενά τους όχι.
Πρώτον, γιατί δεν τους επέβαλε κανείς τον Ισλαμισμό με το ζόρι και μπορούν να τον απαρνηθούν ανά πάσα στιγμή και δεύτερον οι απαγορεύσεις δεν είναι "απαγορεύσεις" αλλά αφοσίωση στον Αλλάχ.
Μα προφανώς αν είσαι μουσουλμάνος και ζεις στον Καναδά κανείς δεν μπορεί να σου επιβάλλει τίποτα, γιατί δε ζεις σε θεοκρατική κοινωνία. Αν ζούσες στο Τουρκμενιστάν όμως είναι άλλη περίπτωση. Μην τρελαθούμε.
Δεύτερον, τους ρωτάνε. Επιτρέπεται να κάνεις αυτό, επιτρέπεται να κάνεις εκείνο;
Στα περισσότερα οι απαντήσεις είναι "It΄s a sin, It΄s a sin, It΄s a sin... "
Δλδ δεν απαντάνε επιτρέπεται ή απαγορεύεται αλλά ότι είναι αμαρτία.
Άρα ανάλογα τα λέβελ πίστης και πόσο αφοσιωμένος είσαι στον θεό, όσες πιο πολλές απαγορεύσεις υφίστασαι τόσο μεγαλύτερη και η αγάπη σου προς τον Αλλάχ σύμφωνα με το κοράνι πάντα.
Καταλαβαίνετε τι θέλω να πω;
Δεν το βλέπουν ως καταπίεση αλλά ως ένδειξη πίστης προς τον Αλλάχ.
Άρα κάτι που εμάς μας φαίνεται καταπίεση, γιατί δεν το έχουμε συνηθίσει, για αυτούς είναι ένδειξη πίστης.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Πχ απαγορεύεται να ακούν μουσική. Και γενικά απαγορεύεται οτιδήποτε αποσπά την προσοχή τους από τον Αλλάχ.
Μουσική όμως ρε παιδιά; Μουσική; Είναι αμαρτία να ακούς μουσική;
Δε λέμε να ακούς μπιγιονσέ. Άκου μπαχ. Ξέρω γω;
Τίποτα. Ούτε νότα από χορδή κιθάρας δεν επιτρέπεται.
Its a sin.
Εντάξει καταλαβαίνω ότι κάθε θρησκεία έχει τα δικά της "περίεργα" που σε εμάς φαίνονται εξωπραγματικά, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω την αντιπαραβολή. Αναπόφευκτα συγκρίνω τη δική μου κατάσταση με τη δική τους.
Πού να ξεκινήσω καμιά σειρά με θρησκείες από φυλές του Αμαζονίου.
Μουσική όμως ρε παιδιά; Μουσική; Είναι αμαρτία να ακούς μουσική;
Δε λέμε να ακούς μπιγιονσέ. Άκου μπαχ. Ξέρω γω;
Τίποτα. Ούτε νότα από χορδή κιθάρας δεν επιτρέπεται.
Its a sin.
Εντάξει καταλαβαίνω ότι κάθε θρησκεία έχει τα δικά της "περίεργα" που σε εμάς φαίνονται εξωπραγματικά, αλλά δεν μπορώ να αποφύγω την αντιπαραβολή. Αναπόφευκτα συγκρίνω τη δική μου κατάσταση με τη δική τους.
Πού να ξεκινήσω καμιά σειρά με θρησκείες από φυλές του Αμαζονίου.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Κάτι άλλο που μου έκανε τρομερή εντύπωση είναι ότι θεωρούν τον παράδεισο κάτι υπαρκτό.
Καλά σε όλες τις θρησκείες υπάρχει λίγο πολύ η έννοια της μετά θάνατον ζωής, του "παραδείσου" κτλ αλλά περισσότερο ως μια υπερβατική, άυλη, πνευματική κατάσταση που δεν έχει καμιά σχέση με την επίγεια ζωή.
Λοιπόν, σε ερώτηση αν είναι κάτι που τους λείπει και δεν μπορούν να κάνουν λόγω θρησκείας απαντάει μια μουσουλμάνα.
"Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω μπέικον, να μη φοράω το χιτζάμπ και το νικάμπ (έτσι λένε την μπούργκα που φοράνε) , θα ήθελα να γίνω ηθοποιός ..."
Αλλά λέει "Δε στεναχωριέμαι, γιατί έτσι κι αλλιώς θα τα κάνω όλα αυτά όταν πάω στον παράδεισο"
Ρε μάγκες μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά; Σοβαρά μιλάει;
Τι ισχύει για τον παράδεισο στο Ισλάμ;
Αυτό μας οδηγεί σε δύο πράγματα.
Πρώτον, προφανώς και καταπιέζεσαι που δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα και δεύτερον όλη η φιλοσοφία του Ισλάμ βασίζεται στην είσοδο των πιστών στον παράδεισο.
Δλδ από τη μια αναφέρουν ότι το ισλάμ είναι θρησκεία αγάπης και από την άλλη τα κίνητρα είναι τελείως ιδιοτελή. Τα πάντα γίνονται με σκοπό να κερδίσουν μια θέση στον παράδεισο. Δλδ για ίδιον όφελος.
Βέβαια, αυτό συμβαίνει και με πολλούς χριστιανούς που σκέφτονται μόνο τη σωτηρία της ψυχής τους με τελείως ατομικά και εγωιστικά κίνητρα.
Καλά σε όλες τις θρησκείες υπάρχει λίγο πολύ η έννοια της μετά θάνατον ζωής, του "παραδείσου" κτλ αλλά περισσότερο ως μια υπερβατική, άυλη, πνευματική κατάσταση που δεν έχει καμιά σχέση με την επίγεια ζωή.
Λοιπόν, σε ερώτηση αν είναι κάτι που τους λείπει και δεν μπορούν να κάνουν λόγω θρησκείας απαντάει μια μουσουλμάνα.
"Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω μπέικον, να μη φοράω το χιτζάμπ και το νικάμπ (έτσι λένε την μπούργκα που φοράνε) , θα ήθελα να γίνω ηθοποιός ..."
Αλλά λέει "Δε στεναχωριέμαι, γιατί έτσι κι αλλιώς θα τα κάνω όλα αυτά όταν πάω στον παράδεισο"
Ρε μάγκες μήπως κάτι δεν κατάλαβα καλά; Σοβαρά μιλάει;
Τι ισχύει για τον παράδεισο στο Ισλάμ;
Αυτό μας οδηγεί σε δύο πράγματα.
Πρώτον, προφανώς και καταπιέζεσαι που δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα και δεύτερον όλη η φιλοσοφία του Ισλάμ βασίζεται στην είσοδο των πιστών στον παράδεισο.
Δλδ από τη μια αναφέρουν ότι το ισλάμ είναι θρησκεία αγάπης και από την άλλη τα κίνητρα είναι τελείως ιδιοτελή. Τα πάντα γίνονται με σκοπό να κερδίσουν μια θέση στον παράδεισο. Δλδ για ίδιον όφελος.
Βέβαια, αυτό συμβαίνει και με πολλούς χριστιανούς που σκέφτονται μόνο τη σωτηρία της ψυχής τους με τελείως ατομικά και εγωιστικά κίνητρα.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Λοιπόν, και που λέτε ενώ βλέπω αυτά τα βιντεάκια εδώ και αρκετές μέρες με μεγάλο ενδιαφέρον μπορώ να πω και προσπαθώντας να είμαι open minded και μακριά από προκαταλήψεις, έρχεται ένα άλλο βιντεάκι που ανατρέπει όλα όσα λένε. Εν τω μεταξύ τελείως τυχαία το πέτυχα και αυτό έτσι;
Να θυμίσω ότι έως τώρα παρουσιάζεται ο Ισλαμισμός ως μια φανταστική μη καταπιεστική προοδευτική θρησκεία. Που μπορεί και έτσι να είναι και να την έχουμε παρεξηγήσει. Δεν ξέρω ως πού είναι η πραγματικότητα και πού ξεκινάνε τα στερεότυπα.
Λοιπόν, το άλλο βιντεάκι που είδα αφορούσε τις δυσκολίες ενός ζευγαριού, μιας Αμερικανίδας και ενός Ινδού, να συνυπάρξουν μαζί. Γνωρίστηκαν στην Αμερική. Όσο ζούσαν στην Αμερική ήταν όλα οκ.
Κάποια στιγμή, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έπρεπε να πάνε να μείνουν στην Ινδία.
Και εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα.
Η Αμερικανίδα δεν ήταν αποδεκτή από την ινδική κοινωνία ούτε και από την οικογένεια του Ινδού.
Τους έδειχνε να περπατάνε μαζί σε μια τοπική λαική αγορά της Ινδίας και την κοιτούσαν όλοι σαν εξωγήινο επειδή φορούσε τζιν και μπλουζάκι πχ. Το γύναιο. Πραγματικά μόνο που δεν τη λιθοβόλησαν.
Ο δε πατέρας του Ινδού δεν καταδέχθηκε να γνωρίσει τη νύφη του επειδή ήταν "λευκή". Άλλης φυλής τέλος πάντων.
Μα για αυτό λέω εξαρτάται και πού ζεις. Άλλο να είσαι μουσουλμάνος στην Αμερική και άλλο στην Υεμένη πχ.
Υπάρχουν πολύ σκληροπυρηνικές, θεοκρατικές, συντηρητικές μουσουλμανικές χώρες.
Να θυμίσω ότι έως τώρα παρουσιάζεται ο Ισλαμισμός ως μια φανταστική μη καταπιεστική προοδευτική θρησκεία. Που μπορεί και έτσι να είναι και να την έχουμε παρεξηγήσει. Δεν ξέρω ως πού είναι η πραγματικότητα και πού ξεκινάνε τα στερεότυπα.
Λοιπόν, το άλλο βιντεάκι που είδα αφορούσε τις δυσκολίες ενός ζευγαριού, μιας Αμερικανίδας και ενός Ινδού, να συνυπάρξουν μαζί. Γνωρίστηκαν στην Αμερική. Όσο ζούσαν στην Αμερική ήταν όλα οκ.
Κάποια στιγμή, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, έπρεπε να πάνε να μείνουν στην Ινδία.
Και εκεί ξεκίνησαν τα προβλήματα.
Η Αμερικανίδα δεν ήταν αποδεκτή από την ινδική κοινωνία ούτε και από την οικογένεια του Ινδού.
Τους έδειχνε να περπατάνε μαζί σε μια τοπική λαική αγορά της Ινδίας και την κοιτούσαν όλοι σαν εξωγήινο επειδή φορούσε τζιν και μπλουζάκι πχ. Το γύναιο. Πραγματικά μόνο που δεν τη λιθοβόλησαν.
Ο δε πατέρας του Ινδού δεν καταδέχθηκε να γνωρίσει τη νύφη του επειδή ήταν "λευκή". Άλλης φυλής τέλος πάντων.
Μα για αυτό λέω εξαρτάται και πού ζεις. Άλλο να είσαι μουσουλμάνος στην Αμερική και άλλο στην Υεμένη πχ.
Υπάρχουν πολύ σκληροπυρηνικές, θεοκρατικές, συντηρητικές μουσουλμανικές χώρες.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Τι άλλο να σας πω που μου έκανε εντύπωση;
Λοιπόν, να σας πω για την πολυγαμία.
Εγώ, όπως σας έχω πει και άλλες φορές πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον εκ φύσεως. Άσχετα που δεν το εφαρμόζω στην πράξη αλλά ως θεωρία το πιστεύω. Αν οι κοινωνικές νόρμες ήταν διαφορετικές, πιστεύω ότι η πολυγαμία θα μπορούσε να είναι ένα κοινωνικά αποδεκτό μοντέλο.
Για αυτό και σε συζητήσεις σχετικά με την απιστία δεν είμαι ιδιαίτερα αυστηρή και απόλυτη.
Ένα αυτό.
Όπως ξέρετε στο Ισλάμ επιτρέπεται η πολυγαμία. Αν θυμάμαι καλά ένας άντρας μπορεί να παντρευτεί ως τέσσερις γυναίκες.
Αυτό μου στέκει πολύ περισσότερο να το δω να εφαρμόζεται σε μια αραβική χώρα, όπου ο σείχης θα έχει το χαρέμι του αλλά δεν μου στέκει σε μια δυτική κοινωνία.
Τι θέλω να πω;
Όλα αυτά τα βιντεάκια με τους μουσουλμάνους που βλέπω, είναι από μουσουλμάνους που έχουν μεγαλώσει και ζήσει σε δυτικές κοινωνίες και κάπου έρχεται σε σύγκρουση όλο αυτό.
Δλδ είναι μουσουλμανικές οικογένειες που έχουν τελείως δυτικό τρόπο ζωής. Αν δε σου έλεγαν ότι είναι μουσουλμάνοι και οι γυναίκες δε φορούσαν μπούργκα δε θα καταλάβαινες ότι είναι μουσουλμάνοι. Μιλάμε για την απόλυτη δυτική οικογένεια.
Μπαμπάς, μαμά, παιδιά, σπίτι, δουλειά, ευτυχία. Μια τυπική πυρηνική οικογένεια.
Και έρχομαι τώρα και σκέφτομαι.
Δλδ αυτός ο μουσουλμάνος τώρα μπορεί να έχει και μια δεύτερη οικογένεια και μια τρίτη ταυτόχρονα;
Και αυτό να είναι αποδεκτό από τη γυναίκα του;
Κανονικά θα έπρεπε σύμφωνα με τη θρησκεία τους.
Πώς θα αισθανθεί αυτή η γυναίκα;
Σε εμάς αυτό μεταφράζεται απιστία.
Βέβαια, από τα ζευγάρια μουσουλμάνων που βλέπω κανείς δεν το έχει εφαρμόσει ως τώρα αλλά μήπως εφαρμόζουμε ότι μας βολεύει;
Αααα θα σκάσω.
Λοιπόν, να σας πω για την πολυγαμία.
Εγώ, όπως σας έχω πει και άλλες φορές πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι πολυγαμικό ον εκ φύσεως. Άσχετα που δεν το εφαρμόζω στην πράξη αλλά ως θεωρία το πιστεύω. Αν οι κοινωνικές νόρμες ήταν διαφορετικές, πιστεύω ότι η πολυγαμία θα μπορούσε να είναι ένα κοινωνικά αποδεκτό μοντέλο.
Για αυτό και σε συζητήσεις σχετικά με την απιστία δεν είμαι ιδιαίτερα αυστηρή και απόλυτη.
Ένα αυτό.
Όπως ξέρετε στο Ισλάμ επιτρέπεται η πολυγαμία. Αν θυμάμαι καλά ένας άντρας μπορεί να παντρευτεί ως τέσσερις γυναίκες.
Αυτό μου στέκει πολύ περισσότερο να το δω να εφαρμόζεται σε μια αραβική χώρα, όπου ο σείχης θα έχει το χαρέμι του αλλά δεν μου στέκει σε μια δυτική κοινωνία.
Τι θέλω να πω;
Όλα αυτά τα βιντεάκια με τους μουσουλμάνους που βλέπω, είναι από μουσουλμάνους που έχουν μεγαλώσει και ζήσει σε δυτικές κοινωνίες και κάπου έρχεται σε σύγκρουση όλο αυτό.
Δλδ είναι μουσουλμανικές οικογένειες που έχουν τελείως δυτικό τρόπο ζωής. Αν δε σου έλεγαν ότι είναι μουσουλμάνοι και οι γυναίκες δε φορούσαν μπούργκα δε θα καταλάβαινες ότι είναι μουσουλμάνοι. Μιλάμε για την απόλυτη δυτική οικογένεια.
Δλδ αυτός ο μουσουλμάνος τώρα μπορεί να έχει και μια δεύτερη οικογένεια και μια τρίτη ταυτόχρονα;
Βέβαια, από τα ζευγάρια μουσουλμάνων που βλέπω κανείς δεν το έχει εφαρμόσει ως τώρα αλλά μήπως εφαρμόζουμε ότι μας βολεύει;
Αααα θα σκάσω.
0 .
-
bizeli
- Moderator

bizeli έγραψε:Λοιπόν, σε ερώτηση αν είναι κάτι που τους λείπει και δεν μπορούν να κάνουν λόγω θρησκείας απαντάει μια μουσουλμάνα.
Το απόσπασμα που σας λέω είναι στο 14.55 - 16.03
i dont get it.
I really dont get it.
0 .
-
bizeli
- Moderator

bizeli έγραψε:Δλδ είναι μουσουλμανικές οικογένειες που έχουν τελείως δυτικό τρόπο ζωής. Αν δε σου έλεγαν ότι είναι μουσουλμάνοι και οι γυναίκες δε φορούσαν μπούργκα δε θα καταλάβαινες ότι είναι μουσουλμάνοι. Μιλάμε για την απόλυτη δυτική οικογένεια.
Αααα θα σκάσω.
Ορίστε. Το παράδειγμα που σας λέω. Ένα τυπικό δεμένο ζευγάρι που έχει οργανώσει την οικογενειακή του ζωή σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα αλλά σύμφωνα με το Ισλάμ τούτος ο άνδρας μπορεί να αποκτήσει και δεύτερη και τρίτη οικογένεια. Εσείς πιστεύετε ότι η συγκεκριμένη γυναίκα θα το αποδεχόταν; Το κοράνι το επιτρέπει όμως.
0 .
-
bizeli
- Moderator

Τέσπα, υπάρχουν άπειρα αντίστοιχα βίντεο από μουσουλμάνους youtubers που περιγράφουν τη ζωή τους ως μουσουλμάνοι.
Είναι ενδιαφέροντα δε λέω αλλά παρουσιάζεται το Ισλάμ too perfect and simple.
Δε με πείθουν τόσο.
Πιστεύω ότι μια γυναίκα σε μια μουσουλμανική χώρα τραβάει τρελή καταπίεση.
Τώρα για τις υπόλοιπες που ζουν σε μη μουσουλμανικές χώρες σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα.
Είναι ενδιαφέροντα δε λέω αλλά παρουσιάζεται το Ισλάμ too perfect and simple.
Δε με πείθουν τόσο.
Πιστεύω ότι μια γυναίκα σε μια μουσουλμανική χώρα τραβάει τρελή καταπίεση.
Τώρα για τις υπόλοιπες που ζουν σε μη μουσουλμανικές χώρες σίγουρα είναι καλύτερα τα πράγματα.
0 .