Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω

Συζήτηση για θεούς, θρησκείες, κοσμογονία κλπ.
Άβαταρ μέλους
Χρίστος Έλ
Extreme poster
Extreme poster

Ο αναμάρτητος υμών πρώτος τον λίθον βαλέτω

Δημοσίευσηαπό Χρίστος Έλ » 11 Φεβ 2017, 07:50

Η υποκρισία είναι ένα γερό θεμέλιο αυτού του ψεύτικου κόσμου και μια μεγάλη αντι-αξία.

Ο Χριστός, όταν οι Ιουδαίοι πιάσανε πέτρες να σκοτώσουν την πόρνη, τους είπε "ας ρίξει την πέτρα ο αναμάρτητος".

Δεν μπορεί λοιπόν να κατηγορεί κάποιος έναν άλλο, όταν αυτός ο κάποιος κάνει τα ίδια!!!

Όταν λοιπόν παραξενεύονται κάποιοι και νιώθουν φρίκη μπροστά σε "εγκλήματα" των Γερμανών ή του Γιαχβέ, τότε ουσιαστικά νιώθουν μια αυταπάτη, διότι δεν έχουν κοιτάξει τον εαυτό τους στον καθρέφτη να δουν μήπως αυτό που κατηγορούν είναι οι ίδιοι.

Πόσο μάλλον όταν δηλώνουν πιστοί στον αθεισμό και την εξέλιξη. Ποιοι είναι οι νόμοι του αθεισμού? Κάνω ότι θέλω γιατί δεν έχω Θεό να μου επιβάλλει τι να κάνω! Ποιοι είναι οι νόμοι της εξέλιξης? Ότι με βοηθάει και μου δίνει πλεονέκτημα στην επιβίωσή μου είναι καλό, ότι αντιτίθεται σε αυτήν είναι κακό!

Έτσι λοιπόν ο Χριστός εδώ ξεσκεπάζει την υποκρισία των Φαρισαίων και δείχνει ότι την δύναμη την έχει ο δυνατός και εφαρμόζει τον νόμο μόνο πάνω στους αδυνάμους! Είναι δυνατόν να τιμωρήσει ο δυνατός τον εαυτό του? Το ίδιο λέει και ο Σολομώντας - άκουγε τις κραυγές και τα κλάματα των καταπιεσμένων και η δύναμη ήταν στα χέρια εκείνων που τους καταδυνάστευαν.

Ο δυνατός άθεος δεν πιστεύει σε γενικά και απρόσωπα ηθικά κριτήρια που είναι ακόμη πάνω και από κάθε Δημιουργό, αλλά εφαρμόζει το δικό του δίκιο, ότι τον ωφελεί.

Ας αφήσουμε λοιπόν την υποκρισία και ας δούμε αν πιστεύουμε όντως στην Ηθική και την Δικαιοσύνη(που την λένε και Μάατ στην Αίγυπτο) ή αν η ηθική μας βασίζεται απλά στις ορέξεις μας.

Αν ισχύει το πρώτο θα δούμε φρίκη όχι μόνο στα εγκλήματα των ναζί, αλλά και στα εγκλήματα των εβραίων και των αμερικανών.

Αν είναι "ότι μας γουστάρει", τότε λογικώς δεν μπορούμε να απευθύνουμε καμμιά κατηγορία στους ναζί ή στον Θεό.

Και έπεσε σιγή από την πλευρά των αθειστών και των εξελικτών.
0 .
..

Επιστροφή σε “Θεολογία”