Ο δικός μου Θεός δεν περιμένει την συντέλεια του κόσμου για να δράσει, νουθετεί τον άνθρωπο κάθε στιγμή με να τον συμβουλεύει.
Ο δικός μου Θεός δεν τελεί τελετές εικονικών ανθρωποθυσιών πάνω σε τάφο.
Ο δικός μου Θεός δεν διδάσκει ότι γενιόμαστε αμαρτωλοί και χρειαζόμαστε κάθαρση από αμάρτημα των πατέρων μας.
Ο δικός μου Θεός δεν διδάσκει ότι τον διαμελίζουμε και τρώμε την σάρκα και το αίμα Του σαν βαμπίρ για να αποκτήσουμε θεία χαρακτηριστικά
Ο δικός μου Θεός διδάσκει ότι έχει ποιήσει την ανθρώπινη ψυχή αναμάρτητη για αυτό την είδε τόσο τέλεια που την έκανε αθάνατη.
Ο δικός μου Θεός δεν εφαρμόζει λαϊκή δικαιοσύνη. Δεν τιμωρεί τις κακές πράξεις με χειρότερες καταστάσεις διαβίωσεις σε άλλα πεδία κολάσεως.
Ο δικός μου Θεός σαν ιατρός απαλύνει κάθε πληγή, στο μίσος δίνει αγάπη και συγχωρεση στην κακία την γλυκήτητα μιας ανάμνησης κτλ...
Ο δικός μου Θεός δεν τιμωρεί μονάχα γιατρεύει, γιατί κάθε ψυχή είναι τέλεια και αθάνατη και δικαιούτε την ευτυχία αφού θεραπευθεί από ότι την δηλητηριάζει.
Ο δικός μου Θεός είναι κάποιος που αγαπά αυτόν που έχει "παραστρατήσει", δεν τιμωρεί, δεν καταριέται δεν βάζει πειρασμούς
Ο δικός μου Θεός εποίησε τέλεια και αθάνατες τις ψυχές και τις ευλόγησε να έχουν έναν αρετηφόρο βίο στα αστρικά τους ταξίδια.
Ο δικός μου Θεός είναι ο Θεός της πραγματικής αγάπης....
Θεός αγάπης...
-
Adminović
- Sloboda Narodu

Re: Θεός αγάπης...
Και ποιος είναι ο Θεός αυτός;
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!
Σκοτώνει βακτήρια, ιούς, μύκητες, ζιζάνια, καθώς και πάσης φύσεως παράσιτα.

-
tanipteros
- Basic poster

είναι η προσωπική μου προσέγγιση στο θέμα Θεός. Για αυτό και έχω απορίψη όλες τις θρησκείες. Δεν έχει όνομα απο μικρός απλά το έλεγα Θεός.
Αλλά για μένα δεν έχει σχέση με καμιά θρησκεία.
από μικρός είχα ένα αλάνθαστο κριτήριο. Όταν πρωτοάκουγα μια άποψη για τον Θεό η οποία δεν έστεκε έλεγα από μέσα μου "μα είναι δυνατόν να ισχύει αυτό για τον Θεό?"
κατά τα 30 μου συνειδητοποίησα ότι η άποψη που είχα εγώ για τον Θεό δεν είχε καμία σχέση με τις θρησκείες και τα έθιμα τους και ειδικά τον Χριστιανισμό που έχει πολλά στραβά διότι εστιάζει στον φόβο και στον θάνατο αντί να εστιάζει στην ανάσταση και την ζωή.
αυτές οι δηλώσεις είναι μερικές από τις διαφωνίες μου για το πως θα έπρεπε να είναι ο Θεός εντός των θρησκειών.
Απλά εγώ δεν συμφωνώ με τις θρησκείες και τις απορρίπτω.
από μικρός είχα ένα αλάνθαστο κριτήριο. Όταν πρωτοάκουγα μια άποψη για τον Θεό η οποία δεν έστεκε έλεγα από μέσα μου "μα είναι δυνατόν να ισχύει αυτό για τον Θεό?"
κατά τα 30 μου συνειδητοποίησα ότι η άποψη που είχα εγώ για τον Θεό δεν είχε καμία σχέση με τις θρησκείες και τα έθιμα τους και ειδικά τον Χριστιανισμό που έχει πολλά στραβά διότι εστιάζει στον φόβο και στον θάνατο αντί να εστιάζει στην ανάσταση και την ζωή.
αυτές οι δηλώσεις είναι μερικές από τις διαφωνίες μου για το πως θα έπρεπε να είναι ο Θεός εντός των θρησκειών.

0 .
ΦΩΣ !!! 

-
tanipteros
- Basic poster

Μου αρέσει σαν στάση απέναντι στον κόσμο ο Βουδδισμός αλλά δεν είναι θρησκεία μιας και δεν λατρεύει Θεούς αλλά ανθρώπους που απεβίωσαν και τους τιμά ως Βούδδες.
Από τον Χριστιανισμό το μοναδικό που κράτησα είναι η δύναμη της συγχώρεσης. Για μένα η συγχώρεση είναι η μεγαλύτερη προσωπική δύναμη.
Διότι για να συγχωρέσεις πρώτα πρέπει να υπερβείς τα δικά σου αρνητικά συναισθήματα και τον προσωπικό πόνο αν είσαι θύμα κάποιου θύτη.
Από αρχαία Ελλάδα κράτησα την φιλοσοφική επαγωγική σκέψη και θαύμασα το πνεύμα ορισμένων ανθρώπων.
Κατά τα άλλα δεν ακολουθώ τα έθιμα των θρησκειών μου αρέσει να είμαι ανεξάρτητος.
Από τον Χριστιανισμό το μοναδικό που κράτησα είναι η δύναμη της συγχώρεσης. Για μένα η συγχώρεση είναι η μεγαλύτερη προσωπική δύναμη.
Διότι για να συγχωρέσεις πρώτα πρέπει να υπερβείς τα δικά σου αρνητικά συναισθήματα και τον προσωπικό πόνο αν είσαι θύμα κάποιου θύτη.
Από αρχαία Ελλάδα κράτησα την φιλοσοφική επαγωγική σκέψη και θαύμασα το πνεύμα ορισμένων ανθρώπων.
Κατά τα άλλα δεν ακολουθώ τα έθιμα των θρησκειών μου αρέσει να είμαι ανεξάρτητος.

0 .
ΦΩΣ !!! 

-
Χρίστος Έλ
- Extreme poster

Ένας τέτοιος Θεός θα ήταν είτε αδύναμος είτε ανεύθυνος και πολύ μοχθηρός.
Ανεύθυνος και μοχθηρός γιατί επιτρέπει τον πόνο, την δυστυχία, τον θρίαμβο του ατιμώρητου κακού.
Ανεύθυνος και μοχθηρός γιατί επιτρέπει τον πόνο, την δυστυχία, τον θρίαμβο του ατιμώρητου κακού.
0 .
..
-
tanipteros
- Basic poster

Χρίστος Έλ έγραψε:Ένας τέτοιος Θεός θα ήταν είτε αδύναμος είτε ανεύθυνος και πολύ μοχθηρός.
Αυτός που είναι ο ιατρός του πόνου και θεραπευτής ούτε αδύναμος είναι ούτε μοχθηρός.
Η τιμωρία τρέφει μόνο την εκδίκιση.
Το κακό αντιμετωπίζετε και αυτό σαν μια νόσος που όποιος το έχει πρέπει να θεραπευτεί για να γλυτώσει και όχι να τιμωρηθεί με αντίστοιχο κακό πχ κόλαση.
Για παράδειγμα στην ψυχιατρική ο μανιακός που είναι τόσο οργησμένος που τα σπάει όλα και επιτίθεται στους πάντες δεν αντιμετωπίζεται σαν τρομοκράτης αλλά σαν ασθενής που μόλις πάρει την θεραπεία του είναι ήσυχος σαν αρνάκι.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
Χρίστος Έλ
- Extreme poster

Δηλαδή να μην εξολοθρευτεί το κακό, αλλά να καταστεί ανίκανο να κάνει κακό;
Πως όμως; Να κόψουν τα χέρια και τα πόδια των κακών; Να τους διαλύσουν τον εγκέφαλο με φάρμακα;
Και ποιος ο λόγος ύπαρξης του ως ανίκανο μετά; Ούτε να μετανιώσει δε θα μπορεί.
Και η συγχώρεση χρειάζεται αληθινή μετάνοια. Όλοι αυτοί που έχουν δολοφονήσει μάζες, δηλαδή οι πολιτικοί και οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι δυνατόν να μετανιώσουν τώρα; Δεν τους αξίζουν οι φωτιές της Κόλασης;
Το καλό πιστεύω πρέπει να αντιμετωπίζει το κακό αποφασιστικά, αλλιώς το κακό ως πύρινο φίδι κάνει μια χαψιά το καλό.
Και το κακό είναι αυτό που κάνει ζημιά στις ζωές των άλλων. Δεν είναι απλά αυτό που μας βλάπτει προσωπικά ή δεν μας αρέσει, εννώ σε άλλον μπορεί να τον ωφελεί και να του αρέσει.
Είναι κάτι γενικό, αυτό που δεν σέβεται τις ζωές των άλλων και την δημιουργία. Το να καταστραφεί το κακό είναι ηθική πράξη.
Πως όμως; Να κόψουν τα χέρια και τα πόδια των κακών; Να τους διαλύσουν τον εγκέφαλο με φάρμακα;
Και η συγχώρεση χρειάζεται αληθινή μετάνοια. Όλοι αυτοί που έχουν δολοφονήσει μάζες, δηλαδή οι πολιτικοί και οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι δυνατόν να μετανιώσουν τώρα; Δεν τους αξίζουν οι φωτιές της Κόλασης;
Το καλό πιστεύω πρέπει να αντιμετωπίζει το κακό αποφασιστικά, αλλιώς το κακό ως πύρινο φίδι κάνει μια χαψιά το καλό.
Και το κακό είναι αυτό που κάνει ζημιά στις ζωές των άλλων. Δεν είναι απλά αυτό που μας βλάπτει προσωπικά ή δεν μας αρέσει, εννώ σε άλλον μπορεί να τον ωφελεί και να του αρέσει.
Είναι κάτι γενικό, αυτό που δεν σέβεται τις ζωές των άλλων και την δημιουργία. Το να καταστραφεί το κακό είναι ηθική πράξη.
0 .
..
-
Λαχουρένιος
- Ultimate Stalker

Το λεγομενο κακο ειναι πρακτικα ανθρωποι που κανουν κακες πραξεις.
Για να τιμωρηθουν οι κακοι, χρειαζεται μια δικαιοσυνη που να ειναι ισχυρη.
Οι δικαιοι ανθρωποι αν ειναι αδυναμοι, δεν μπορουν να επιβαλλουν το δικαιο.
Το κακο ομως ειναι οτι οι ισχυροι, αυτοι που θα μπορουσαν να τιμωρησουν το κακο, ειναι οι ιδιοι αδικοι και προκαλουν το κακο.
Μην περιμενετε δικαιοσυνη απο θεοτητες, ειναι ανυπαρκτες, ο ανθρωπος αποδιδει δικαιοσυνη για τον ανθρωπο.
Για να τιμωρηθουν οι κακοι, χρειαζεται μια δικαιοσυνη που να ειναι ισχυρη.
Οι δικαιοι ανθρωποι αν ειναι αδυναμοι, δεν μπορουν να επιβαλλουν το δικαιο.
Το κακο ομως ειναι οτι οι ισχυροι, αυτοι που θα μπορουσαν να τιμωρησουν το κακο, ειναι οι ιδιοι αδικοι και προκαλουν το κακο.
Μην περιμενετε δικαιοσυνη απο θεοτητες, ειναι ανυπαρκτες, ο ανθρωπος αποδιδει δικαιοσυνη για τον ανθρωπο.
0 .
-
tanipteros
- Basic poster

Χρίστος Έλ έγραψε:Δηλαδή να μην εξολοθρευτεί το κακό, αλλά να καταστεί ανίκανο να κάνει κακό;
μιλάμε για διαφορετικά πράγματα......
εσύ μιλάς για τις επίγιες συνθήκες και σχέσεις ανθρώπων και γω αναφέρομαι στην άποψη της θρησκείας που θέλει να υπάρχει κόλαση.
ο δικός μου Θεός δεν τιμωρεί τις κακές πράξεις με μια μετενσάρκωση με χειρότερες συνθήκες διαβίωσης πχ ένας εγκληματίας να γίνει ζώο ή να γεννηθεί στην κόλαση πχ κατά τον Βουδδισμό.
ή
ο δικός μου Θεός δεν έχει κόλαση για τις αμαρτωλές ψυχές.....
ο δικός μου Θεός πρεσβεύει ότι όλες οι ψυχές κάποτε θα σωθούν από τα δεινά τους αρκεί να θέλουν να αλλάξουν αλλιώς οι ίδιες θα διαμορφώνουν άσχημες συνθήκες ζωής για τις ίδιες μεταφυσικά.....
με λίγα λόγια απορίπτω την ένοια της τιμωρίας στην κόλαση.
0 .
ΦΩΣ !!! 

-
Adminović
- Sloboda Narodu

tanipteros έγραψε:είναι η προσωπική μου προσέγγιση στο θέμα Θεός. Για αυτό και έχω απορίψη όλες τις θρησκείες. Δεν έχει όνομα απο μικρός απλά το έλεγα Θεός.
Ενδιαφέρον.
Η άποψή σου για τα προφητικά όνειρα ποια είναι;
Έχω δει κατά καιρούς, ακόμα και για πράγματα ή ανθρώπους παντελώς άσχετα με εμένα.
0 .
Ο ψεκασμός είναι υγεία, είναι πολιτισμός!