Να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα υγείας στην Ελλάδα;

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Freisinniger
Maître des anions
Maître des anions

Re: Να δημιουργηθεί ένα νέο σύστημα υγείας στην Ελλάδα;

Δημοσίευσηαπό Freisinniger » 18 Απρ 2015, 18:43

Μια χαρά είναι, εντάξει ακόμη καλύτερα είναι σκανδιναυικές χώρες.
0 .
Was mich anbelangt, geht es dich nicht an
Aber hoff doch mal, die Geistererscheinung ab und an. :s_cool

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 19 Απρ 2015, 09:39

δεν εχω προβλημα να πληρωνω 1-2-3 η 10 ευρω την επισκεψη (10 ευρω για τους Γερμναους ειναι αστειο ποσο)

αλλα νομιζω οτι το προβλημα της Ελλαδος ειναι οι υπερτιμολογησεις ,εκει χανεται το χρημα οπως και η μανια των γερονταων για εξετασεις.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 19 Απρ 2015, 10:13

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ελληνικού συστήματος υγείας δεν είναι το τριτοβάθμιο - ανά τας Ευρώπας στις αξιολογήσεις για το τριτοβάθμιο κομμάτι το ελληνικό ΕΣΥ θεωρείται από τα καλύτερα (και είναι σαφώς καλύτερο από το γερμανικό, το οποίο την τελευταία δεκαετία έχει γίνει εξαιρετικά εχθρικό προς εκείνους που δεν έχουν ακριβές ιδιωτικές ασφάλειες - όπως λέει ο λαζοντόιτς διάδοχος, βάρδα μην σου τύχει τίποτε σοβαρό και εχεις μόνο την γενική ασφάλιση).

Το πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα του ελληνικού ΕΣΥ είναι ότι δεν έχει ουσιαστικά λειτουργήσει ΠΟΤΕ η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Αν λειτουργούσε, δεν θα υπήρχε και το χάος στα νοσοκομεία, με τα χιλιάδες παπούδια κάθε μέρα να τρέχουν για ψύλου πήδημα - θα πήγαιναν στο (στελεχωμένο και εξοπλισμένο) κέντρο υγείας και 8 στις 10 θα έμεναν εκεί - και θα προωθούνταν στα νοσοκομεία μόνο οι 2 στους 10 που πραγματικά πρέπει να πανε.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, δεν χρειαζόμαστε ένα "νέο" σύστημα υγείας, πρέπει απλώς να λειτουργήσει η πρωτοβάθμια φροντίδα βάσει των σχεδιασμών (φυσικά με τις αναπροσαρμογές λόγω της νεώτερης τεχνολογίας και των νεώτερων δεδομένων). Βεβαίως όταν υπάρχουν μερικές δεκάδες κέντρα υγείας που είναι στελεχωμένα με έναν part time γιατρό ή με έναν ασκούμενο και μια νοσοκόμα για να καλύψουν 365 μέρες το χρόνο και 24 ώρες το 24ωρο... εντάξει, δεν γίνεται δουλειά. Επίσης τα αστικά κέντρα υγείας ουσιαστικά ουδέποτε υλοποιήθηκαν, και αφέθηκε να παίζει τον ρόλο αυτό το ...ΙΚΑ, μέχρι που άρχισε να πετσοκόβεται κι αυτό λόγω χρεών.

Και στο πρωτοβάθμιο κομμάτι, η διάλυση δεν επήλθε λόγω μνημονίων (τα οποία έχουν ΞΕΣΚΙΣΕΙ το τριτοβάθμιο) αλλά λόγω ΜΑΛΑΚΙΑΣ όλα αυτά τα χρόνια. Αν λυθεί το πρόβλημα της πρωτοβάθμιας φροντίδας, αυτόματα θα αναβαθμιστεί και η νοσοκομειακή, αφού θα "ξεφρακάρουν" τα νοσοκομεία. Το παπούδι δεν πρόκειται να το σταματήσει το 10ευρω, όπως δεν το σταμάτησε και το 5ευρω - θα πάει έτσι κι αλλιώς. Το θέμα είναι ΠΟΥ θα πάει...

Ως προς το τεράστιο πρόβλημα των υπερτιμολογήσεων στις προμήθειες (προκειμένου να μιζάρονται διάφοροι χρυσοκάνθαροι γιατροί και διοικήσεις και να βγάζουν υπερκέρδη οι φαρμακευτικές και οι εισαγωγείς υλικού) εκεί η καταπολέμηση είναι αρκετά εύκολη και το ότι δεν έχει γίνει τίποτε μέχρι σήμερα, δείχνει απλώς ότι δεν υπάρχει καμία βούληση να γίνει κάτι. Ο μπουμπούκος πετσόκοβε τις προμήθειες (αντί για 10.000 σύριγγες έπαιρνε 5.000, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να μην έχουν ούτε σύριγγες, ούτε γάζες, ούτε γάντια, ούτε τα εντελώς στοιχειώδη) αντί να πιέσει να τιμολογηθούν σωστά οι 10.000 (αν γινόταν αυτό, θα τις έπαιρνε φθηνότερα απ' ότι τις 5.000 υπερτιμολογημένες). Βεβαίως αν το έκανε αυτό, θα έβαζε χέρι σε μερικά γαλάζια παιδιά που μασάγανε τις μίζες και στον χρυσοκάνθαρο εισαγωγέα που χορηγεί πολιτικά πρόσωπα...
0 .

Άβαταρ μέλους
mnimes_istorikes
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό mnimes_istorikes » 19 Απρ 2015, 12:29

Το ΕΣΥ ειναι ενα βαρελι χωρις πατο.Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως μπορει η ιδιωτικη ασφαλεια που εχω εγω ,με 1300 ευρω το χρονο που πληρωνω να με καλυπτει μεχρι 150.000 ευρω το χρονο -και στο εξωτερικο τα διπλα- σε οποιοδηποτε Ιδιωτικο η Δημοσιο νοσοκομειο θελω εγω ,χωρις ουρες,με αμεση εξυπηρετηση κλπ..κλπ,και φυσικα εχει κερδος απο μενα ετσι; Και το μαμημενο το ΟΑΕΕ που εχει φτασει 250 το μηνα-ο κλαδος ασφαλισης-επι 12 μηνες =3000 ευρω αν αρωστησεις τη πουτσισες;
0 .

Άβαταρ μέλους
Perseus
Basic poster
Basic poster

Δημοσίευσηαπό Perseus » 20 Απρ 2015, 04:43

αβυσσος η ψυχη του ΟΑΕΕ.
0 .

Άβαταρ μέλους
Alkiviades
☭ Ле́нин ☭
☭ Ле́нин ☭

Δημοσίευσηαπό Alkiviades » 20 Απρ 2015, 07:23

mnimes_istorikes έγραψε:Το ΕΣΥ ειναι ενα βαρελι χωρις πατο.Μπορει καποιος να μου εξηγησει πως μπορει η ιδιωτικη ασφαλεια που εχω εγω ,με 1300 ευρω το χρονο που πληρωνω να με καλυπτει μεχρι 150.000 ευρω το χρονο -και στο εξωτερικο τα διπλα- σε οποιοδηποτε Ιδιωτικο η Δημοσιο νοσοκομειο θελω εγω ,χωρις ουρες,με αμεση εξυπηρετηση κλπ..κλπ,και φυσικα εχει κερδος απο μενα ετσι; Και το μαμημενο το ΟΑΕΕ που εχει φτασει 250 το μηνα-ο κλαδος ασφαλισης-επι 12 μηνες =3000 ευρω αν αρωστησεις τη πουτσισες;

Είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις να μας τεκμηριώσεις την σχέση μεταξυ του θέματος μας (ΕΣΥ) και του "προβλήματος" σου (είναικακόςοΟΑΕΕ) . Σε λιγότερες από 200 λέξεις, παρακαλώ.

Υ.Γ. Αν δεν το κατάλαβες, είσαι εκτός θέματος. Δεν έχει καμία σχέση η ασφάλιση μεσω ΟΑΕΕ με το ΕΣΥ.
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”