• Ενεργά Θέματα 
Η περιήγηση στον παρόντα ιστότοπο συνεπάγεται ότι συμφωνείτε με τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Χρήσης Cookies.

Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΚΟΤΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: Η ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΚΟΤΩΝ ΔΡΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 13 Σεπ 2024, 21:14

Κλεομένης έγραψε:
Νομίζω έχεις απόλυτο δίκιο. προφανώς είμαι ιδεαλιστής και συ υλιστής και κατέχεις την αντικειμενική αλήθεια. Μία είναι η αντικειμενική αλήθεια και την ξέρουν μόνο οι μαρξιστές. Όλοι οι άλλοι όσο και να προβληματιστούν όσο και να ψάξουν είναι ιδεαλιστές. Άλλωστε μόνο αυτά τα δύο υπάρχουν στη φιλοσοφία.
ΟΚ λοιπόν, βρίσε τους πούστηδες που πάνε πούστικα να επιβάλουν την ιδεαλιστικής αιτίας παθογένειά τους ως κανονικότητα.

σχολιο 1

..δυστυχως εντιμε μου Κλεομενη βρισκομαι στην δυσκολη θεση να παρω το μερος ενος μελους με το οποιο εχω δωσει ομηρικες μαχες εδω μεσα συγκρουομενη μαζι του ..

..ομως ομως ομως τα οντα κι οι οντικες καταστασεις φιλε μου υπαρχουν ανεξαρτητα με το αν καποιος νοημων τα αντιλαμβανεται και κατανοει του φυσικους νομους υπαρξης τους ..

...τα οντα, οι καταστασεις τους και οι κανονικοτητες -νομοι που τα διεπουν ειναι μια αντικειμενικη πραγματικοτητα περα απο το αν καποιος τα παρατηρει, τα αντιλαμβανεται και τα κατανοει..

...αυτο ειναι το μεγαλο διακυβευμα του υλισμου...σε αντιθεση με τον ιδεαλισμο που θεωρει οτι μονο οι ιδεες μας για τα οντα υπαρχουν και τιποτε αλλο...ββεαιως υπαρχουν και οι ιδεες μας για τα οντα που διαφοροπουνται αναλογα με τις νοητικες ικαανοτητες των ελλογων ειδων και βεβαια υπαρχουν κια τα οντα ...μπορει να μην αποκαλυπτονται στην ολοτητα τους στους ελλογους αλλα ως ενα μονο σημειο που δεν ειναι και τελεσιδικο αλλα εξελιξιμο ...

...υλισμος και ιδεαλισμος εχουν διαλλεκτικη σχεση συνυπαρξης ....και οχι μια σχεση ετσι οπως την διεσωσε η ιστορια της φιλοσοφιας αντιθετικη και ανταγωνιστικη ..

ο υλισμος δεν ακυρωνει τον ιδεαλισμο και ουτε ο ιδεαλισμος τον υλισμο ...υπαρχουν και οι ιδεες για τα οντα.. και τα οντα αυτα καθεαυτα ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 13 Σεπ 2024, 21:14

.......................
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 14 Σεπ 2024, 01:24

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
Κλεομένης έγραψε:
Νομίζω έχεις απόλυτο δίκιο. προφανώς είμαι ιδεαλιστής και συ υλιστής και κατέχεις την αντικειμενική αλήθεια. Μία είναι η αντικειμενική αλήθεια και την ξέρουν μόνο οι μαρξιστές. Όλοι οι άλλοι όσο και να προβληματιστούν όσο και να ψάξουν είναι ιδεαλιστές. Άλλωστε μόνο αυτά τα δύο υπάρχουν στη φιλοσοφία.
ΟΚ λοιπόν, βρίσε τους πούστηδες που πάνε πούστικα να επιβάλουν την ιδεαλιστικής αιτίας παθογένειά τους ως κανονικότητα.

σχολιο 1

..δυστυχως εντιμε μου Κλεομενη βρισκομαι στην δυσκολη θεση να παρω το μερος ενος μελους με το οποιο εχω δωσει ομηρικες μαχες εδω μεσα συγκρουομενη μαζι του ..

..ομως ομως ομως τα οντα κι οι οντικες καταστασεις φιλε μου υπαρχουν ανεξαρτητα με το αν καποιος νοημων τα αντιλαμβανεται και κατανοει του φυσικους νομους υπαρξης τους ..

...τα οντα, οι καταστασεις τους και οι κανονικοτητες -νομοι που τα διεπουν ειναι μια αντικειμενικη πραγματικοτητα περα απο το αν καποιος τα παρατηρει, τα αντιλαμβανεται και τα κατανοει..

...αυτο ειναι το μεγαλο διακυβευμα του υλισμου...σε αντιθεση με τον ιδεαλισμο που θεωρει οτι μονο οι ιδεες μας για τα οντα υπαρχουν και τιποτε αλλο...ββεαιως υπαρχουν και οι ιδεες μας για τα οντα που διαφοροπουνται αναλογα με τις νοητικες ικαανοτητες των ελλογων ειδων και βεβαια υπαρχουν κια τα οντα ...μπορει να μην αποκαλυπτονται στην ολοτητα τους στους ελλογους αλλα ως ενα μονο σημειο που δεν ειναι και τελεσιδικο αλλα εξελιξιμο ...

...υλισμος και ιδεαλισμος εχουν διαλλεκτικη σχεση συνυπαρξης ....και οχι μια σχεση ετσι οπως την διεσωσε η ιστορια της φιλοσοφιας αντιθετικη και ανταγωνιστικη ..

ο υλισμος δεν ακυρωνει τον ιδεαλισμο και ουτε ο ιδεαλισμος τον υλισμο ...υπαρχουν και οι ιδεες για τα οντα.. και τα οντα αυτα καθεαυτα ...

Θα διαφωνήσω στην προσέγγιση περί ιδεαλισμού υλισμού. Μια χαρά υπάρχουν τα όντα ανεξάρτητα από μας αλλά για ποια όντα μιλάμε; Το σύμπαν; Τους πλανήτες; Τις ιδέες; Κι αυτές όντα είναι καθώς είναι υπαρκτές. Αν όμως δεν υπάρχουμε εμείς τι αξία έχουν; Αντικειμενική; Για ποιον; Για ποιο αντικείμενο;
Εγώ θεωρώ ότι αυτό που είναι ικανό να μας φέρει γνώση ή τέλος πάντων πρακτική αξία είναι τα συστήματα. Και εδώ έχουμε να κάνουμε με συστήματα εξέτασης. Εξετάζω αν η κανονικότητα, δηλαδή η έννοια της κανονικότητας είναι αντικειμενική αξία. Ε δεν είναι. Είναι προϊόν μιας εξουσιαστικής κοινωνίας, όπως οι νόμοι. Όχι της φύσης αλλά οι κοινωνικοί. Η κανονικότητα δεν έχει σχέση με την ύπαρξη του σύμπαντος, το οποίο υπήρχε και πριν τις ανθρώπινες κοινωνίες και άρα πριν τις κανονικότητες. Αλλιώς αν θεωρούμε ότι η κανονικότητα (που σε προτρέπει να βάψεις τα νύχια σου αφού είσαι γυναίκα κι όλα φαίνονται σωστά με αυτό) είναι συνυφασμένη με τους νόμους (δηλαδή τις θεωρίες) θα πρέπει να δεχτούμε και κάποια αρχή στο σύμπαν. Ο θεός που σκαρώσαν οι εβραίοι είναι μια τέτοια ωραία αρχή,
Εντελώς άχρονα λοιπόν και χωρίς καθόλου τυχαιότητα, δυναμική, αλληλεπιδράσεις στο χωροχρόνο, έπρεπε μοιραία να εμφανιστεί ο άνθρωπος και να έχει δυο φύλα από τα οποία το ένα δεν πρέπει να φοράει φούστα γιατί είναι κακό και θα καταρρεύσει το οικοδόμημα. Θα πάψει να υπάρχει βαρύτητα και θα πετάμε στο διαστρικό χώρο.

Μόνο εγώ βλέπω ότι είναι ο πεποιθήσεις αυτά που ειπώθηκαν και όχι θεωρίες που ισχύουν;

Και εν προκειμένω μιλάω για πεποιθήσεις περί συντήρησης της κοινωνίας σε κάποια στερεότυπα που μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς μην μπορώντας καν να διακρίνουμε από τι θέλουμε να ασφαλιστούμε. Πετάμε όλο βασικές αρχές, επιστημονικές αλήθειες, αναφερόμαστε στην επιστήμη (δεκάδες φορές το έχω δει ή και εκατοντάδες το "Το λέει η επιστήμη" χωρίς μετά να αναφέρεται ποια επιστήμη το λέει, για ποιο σύστημα, που απευθύνεται και που αποσκοπεί.
Και πετάμε αυτές τις βαρύγδουπες έννοιες μόνο και μόνο για να εκφράσουμε το στράβωμά μας με κάτι που είδαμε και μας χαλάει τη γνωστική τάξη την οποία αξιώνουμε ότι την έχουμε στήσει καλά και είναι ακλόνητη για πάντα.

Είναι πολύ πιο τίμιο για μένα να λες ότι δεν ξέρεις τι είναι το σωστό, ούτε ξέρεις τι επιθυμείς για το μέλλον.

Χαίρομαι για την θετική σου προδιάθεση και σ ευχαριστώ που μου την προώθησες λέγοντάς με "έντιμο". Αλλά ούτε αυτήν την έννοια δέχομαι. Δεν είμαι έντιμος και δεν θεωρώ ότι υπάρχει εντιμότητα. Εκτός αν φτιάξουμε στο τσακ μπαμ ένα συστηματάκι και τη βάλουμε ως λέξη κλειδί για κάποια νοήματα, όπως συμπάθεια, ασφάλεια, καλή συνεργασία κλπ.
μα και αυτά αέρας είναι.

Με βάση όλα αυτά που είπα, δηλώνω ότι γουστάρω, ό,τι χαρακτηρίζεται αντικανονικό.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 14 Σεπ 2024, 08:41

σχολιο 2

..χαιρομαι που το μοναχικο αυτο περιθωριακο νημα προσελκυσε ενα φιλοσοφημενο αντιστεκομενο πνευμα σαν εσενα Κλεομενη ...
δεν εχεις καθολου αδικο ..οι κανονικοτητες που για αυτες συνηθως μιλαμε ειναι θετες και συστημικες και οχι φυσικες ...ομως αυτο δεν ακυρωνει την υπαρξη φυσικων κανονικοτητων ...στις φυσικες κανονικοτητες προσωπικα με τη θεση που πηρα αναφερομαι εννοειται ...

...δεδομενου οτι το συστημα ειναι ανισορροπο και εχει αναγορευσει τις διαταρακτικοτητες του σε << κανονικες >>πχ υπακοη , πλουτισμος φτωχεια, πολεμοι, αμαθεια ...δεδομενου λοιπον οτι μιλαμε για αυτο το συστημα ναι οντως οι συστημικες αυτές <<κανονικοτητες>> ειναι ενωπιον της φυσης αντικανονικές ...

...οντως το θετο δικαιο ανταγωνιζεται και παραβιαζει το φυσικο δικαιο και προσφατα με τη ψευδοπανδημια-κοινωνικο πειραμα ζησαμε μεχρι που μπορει να φτασει αυτη η παραβιαση ...

...η ψευδοπανδημια αποδειξε οτι πνευματα φαινομενικα αντισυστημικα λογω νοητικης φυσης συγκεχυμενης μπορουν να υποταχθουν και να δεχτουν αδιαμαρτυρητα τις συστημικες <<κανονικοτητες>> και να υπακουσουν σε αυτες ..τετοιος ηταν ο ραταπλανος...ενας ψευδοεπαναστατης αντικαπιταλιστης μαρξιστης που αγκαλιασε τα εμβολια μεγαλων φαρμακευτκων καπιταλιστικων εταιρειων και να εχωσε στο αιμα του αδιαμαρτυρητα ....μαλιστα παιζοντας τον τρομονομο εδω μεσα σε οσους αντστεκονταν σε αυτα ...

...γιαυτο ειπα οτι λυπαμαι που συμφωνω μαζι του στα θεματα ιδεαλισμου υλισμου ...και στην πιστη στην ανεξαρτητη απο την αντιληψη μας οντολογικη αντικειμενικοτητα και φυσικη κανονικοτητα ....

στη συνεχεια θα απαντησω .. σε επιμερους θεσεις και ερωτησεις σου... .
1 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Κλεομένης
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό Κλεομένης » 14 Σεπ 2024, 14:39

Πολύ ωραίος είναι ο λόγος σου ΜΥΘΗΡΑ.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 29 Οκτ 2024, 07:56

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σήμανση 5

ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΥΠΟΚΡΥΦΟΥ ΝΟΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΘΕΆΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΛΕΤΉΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

Δεν καταλάβαμε τίποτε από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι ....ο ξεπεσμός και τα διάφορα παρόχθια δρώμενα τα αποδομιστικά πρέπει να ειδωθούν στο πρίσμα της σταθερής ποτάμιας ροής των αθλητών ...σα τις σειρήνες ο διάφοροι ζογκλέρ του υπερθεάματος προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή μας ...ενώ το κύριο ζητούμενο ως θέμα είναι οι αθλητές που οδεύουν στον αγωνιστικό προορισμό τους …
Τα παράπλευρα - παρόχθια θεάματα ήταν επίτηδες προκλητικά παρανόικ και σαρδανάπαλα αχχψψ..ανάμεσα τους ακούγονται υψηλοί ύμνοι και άσματα και αποκαλύπτονται γυναικείες ιστορικές μορφές που αγωνίστηκαν ...όλα αυτά ανάμεικτα με τα χαοτικά ασυνάρτητα θεάματα κι ακούσματα ....σα τη πορεία της ψυχής που τη διαταράσσουν οι σειρήνες της αποπλάνησης ενώ παράλληλα δρουν και όλα αυτά που επισημαίνουν τον προορισμό και τον θυμίζουν και λειτουργούν ως πυξίδες …....ας το δούμε έτσι...ας πιάσουμε το νόημα του συνολικού καμβά του υπερθεάματος ....το ποτάμι οδηγεί τις ψυχές στο αγωνιστικό προορισμό τους για να εξελικτούν...οι σειρήνες αποπροσανατολισμού δρουν από τις γέφυρες και τις όχθες του ποταμού ...από κει ακούγονται και υψηλά άσματα που εξυμνούν τη ποτάμια πορεία των αθλητών...οι διοργανωτές των επιμέρους δρώμενων δεν είχαν πιθανά ιδέα για το συνολικό Σχέδιο και Καμβά της Διοργάνωσης …χμμμ....ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ !!!!όποιοι το σκέφτηκαν ήταν μυημένοι σε υψηλά νοήματα …κοσμολογικά και ανθρωπολογικά

Εικόνα

σχόλιο 3

...να επαναφέρω τη σήμανση 5 όπου επιχειρώ μια ερμηνεία του υπερθεάματος αλλιώτικη....
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Επιστροφή σε “Κοινωνία”