bizeli έγραψε:vallon έγραψε:https://erkyna.gr/e_docs/periodiko/dimosieyseis/ekpaideytika/t02-05.pdf
Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του έργου τους: νομοθετικό πλαίσιο και αντιδράσεις Μαρία‐Φωτεινή Αναστασίουvallon έγραψε:http://12dim-n-irakl.att.sch.gr/autosch/joomla15/images/SYNEDRIO%20DRAMAS%202.pdf
ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αθανάσιος Μήνας*, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε.Ευδοκία Γρηγοράτου, εκπαιδευτικόςΣοφία Μυλωνά, εκπαιδευτικός
Ξέρεις κάτι ρε βάλλον;
Τα βαρέθηκα όλα αυτά. Πραγματικά τα βαρέθηκα.
Τα έχω χιλιοδιαβάσει όλα αυτά. Τα ίδια και τα ίδια και τα ίδια...
Κάθε φορά που είναι να βγει ένα νομοσχέδιο που είναι να μας "ξεβολέψει" ... γράφουμε δακρύβρεχτα κείμενα για την εκπαίδευση.
Πραγματικά τα ίδια και τα ίδια επιχειρήματα χρόνια τώρα.
Έχουμε καταντήσει ένας μίζερος κλάδος με δημιοσιουπαλληλίστικο τρόπο σκέψης που μόνο "δικαιούμαστε". Μιλάμε για κατάχρηση δικαιωμάτων.
Όλοι δικαιούνται και μόλις τους θίξεις τα δικαιώματά τους απειλούν θεούς και δαίμονες. Κανείς δε μιλάει για τις υποχρεώσεις μας.
Οποιαδήποτε συζήτηση γίνει για τη βελτίωση της εκπαίδευσης, σηκώνουμε ένα κάρο από δήθεν εμπόδια γιατί δεν είμαστε ικανοί να δεχθούμε καμιά αλλαγή.
Κανείς δεν πονάει στα αλήθεια την παιδεία.
Εκτός από ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις εκπαιδευτικών που δίνουν την ψύχη τους ... όλοι οι υπόλοιποι είναι για φάπες.
Τους βαρέθηκα όλους.
Και τους υπουργούς και τους εκπαιδευτικούς.
Κανείς δεν ακούει κανέναν.
Κανείς δεν νοιάζεται πραγματικά για την εκπαίδευση.
Ούτε οι υπουργοί ακούνε τους εκπαιδευτικούς ούτε οι εκπαιδευτικοί ακούν τις προτάσεις του υπουργείου.
Καμιά επαφή συνεννόησης και από τις δυο πλευρές χρόνια τώρα.
Από την πλευρά του υπουργείου υπάρχει πάντα μια εκδικητική στάση απέναντι στους εκπαιδευτικούς (δεκαετίες τώρα) και από την πλευρά των εκπαιδευτικών μια έμφυτη αντίδραση για τα πάντα.
Δεν γίνεται έτσι να πάει μπροστά η παιδεία.
Χρειάζεται αληθινή συνεργασία και από τις δυο πλευρές χωρίς σκοτεινές σκοπιμότητες.
Η παιδεία χρειάζεται αληθινό ενδιαφέρον, ψυχή, συνεργασία και χρήματα.
Καληνύχτα σας.
Κάποια στιγμή ίσως κάτσω και αναπτύξω με μεγαλύτερο ειρμό τις απόψεις μου.
Αυτή τη στιγμή τα λέω όπως μου βγαίνουν.
Ξέρεις κάτι ρε μπεζέλι;
κι εγώ τα βαρέθηκα να πρέπει να κάθομαι να εξηγήσω σε άτομα που δεν μπορούν να καταλάβουν τι λέω για ποιο λόγο κάνω απεργία.
Δεν πειράζει μπιζέλι μου, όσοι καταλαβαίνουν καταλαβαίνουν
δεν περιμένω να κριθώ από το κάθε πλούτωνα ή νεμο
ούτε καν από εσένα
εσύ μπορέις να θέλεις να κάτσεις με τους διοικούντες και να είσαι ευχαριστημένη που θα κλείσουν τα σχολεία αν περάσει η φιλοκυβερνητική τακτική για την ταξική εκπαίδευση, εγώ δεν είμαι και όπως φάνηκε και από εκείνους που έκαναν απεργία που ήταν όλοι οι παλιοί συνάδελφοι που κάτι παραπάνω ξέρουν από υπουργείο παιδείας..
βέβαια αυτό μπορεί εσένα να μην σε αγγίζει ή να μην σε ενδιαφέρει που το 2010? επι αρβανιτόπουλου έκλεισε τον τομέα υγείας μέσα σε μια νύχτα από τα επαλ. Μπορεί να μην σε ενδιαφέρει που τώρα έχουν εξαπολύσει επίθεση στους συναδέλφους των καλλιτεχνικών γιατί και πάλι δεν χτύπησαν την πόρτα σου, όμως όταν ο λύκος φτάσει έξω από τη δική σου πόρτα , δεν θα έχει μένει κανείς να ακούσει τις φωνές σου , δεν πειράζει..
Γι αυτό , για όλους εμάς που σταθήκαμε και είπαμε δεν θα περάσει , αυτό αξίζει και από μόνο του, δεν περιμένουμε κανενός είδος αναγνώριση
όπως πάντοτε έτσι έγινε και γινότανε στην ιστορία μας