NikosVy έγραψε:Κάνετε ακόμα μαθήματα γυμναστικής και μουσικής;
Μένω κοντά σε σχολικό συγκρότημα και ποτέ δεν ακούγεται τίποτα.
Ναι κάνουμε.
NikosVy έγραψε:Κάνετε ακόμα μαθήματα γυμναστικής και μουσικής;
Μένω κοντά σε σχολικό συγκρότημα και ποτέ δεν ακούγεται τίποτα.
vallon έγραψε:Μπιζέλι εσύ δεν κατάλαβες φίλε μου,
Όταν έχεις μπει στο δημόσιο στα23 πες μου τώρα τι έχεις ζήσει από εργασιακούς χώρους;
Θέλεις να μου πεις για τις κλίκες και τις ίντριγκες στο δημόσιο; χαίρω πολύ
που να δεις τι κλίκα και ίντριγκα παίζει στον ιδιωτικό.
Θέλεις να μου πεις ότι απογοητεύτηκες από το δημόσιο; μήπως θα πρέπει να απογοητευτείς και από τον ιδιωτικό;
μήπως έχεις όνειρα για το δημόσιο; όχι κάνεις λάθος δεν μπορέις να έχεις και ξέρεις γιατί;
γιατί αυτοί είμαστε, αυτή είναι η νοοτροπία που έχουμε σαν λαός. Δεν σου κάνει ; σήκω φεύγα
Το μόνο που μπορώ να σου δείξω μέσα σε πέντε γραμμές εδώ μέσα είναι ότι το δημόσιο, μπορεί να είναι χάλι μαύρο αλλά παραμένει το τελευταίο προπύργιο ενάντια στον άκρατο καπιταλισμό, στην άκρατη ισοπέδωση πίσω από την ιδιωτική δικτατορία.
Έχεις δουλέψει σε πολυεθνικές να καταλάβεις τι σημαίνει μαχαίρωμα; όχι δεν έχεις, έχω δέκα χρόνια σε πολυεθνικές , όχι όποιες όποιες, εκείνες που είναι το αμερικάνικο δημόσιο. ότι κατάλαβες κατάλαβες
Έχεις δραστηριοποιηθεί μόνη σου; έχεις στήσει εταιρία να δεις τι σημαίνει ρεμούλα ; δεν έχεις δει τίποτα
έχεις πληρώσει ; έχεις λαδώσει; ούτε ξέρεις τι σου γίνεται
και ξέρεις γιατί;
γιατί είσαι μια σαραντάρα με εξασφαλισμένη ζωή που ξέρει ότι κάθε μήνα θα πέσει το χρήμα.
Άντε πες τα αυτά σε τόσους που πεινάνε όλο αυτό τον καιρό και μετά συζητάμε.
Είκοσι χρόνια εταιρίας δικιά μου έχω στην πλάτη μου
και σου λέω ότι σίγουρα το δημόσιο είναι το μοναδικό καταφύγιο, όχι μόνο για τους τεμπέληδες , αλλά και για τους ανήμπορους και για εκείνους που δεν τα καταφέρνουν.
Σε ενοχλεί αυτό;
Μα αυτή είναι η κοινωνία μας, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πανέξυπνοι και απίστευτα ικανοί , υπάρχουν και τα μπάζα
και το δημόσιο είναι γι αυτούς καταφύγιο.
Ποια είσαι εσύ που κρίνεις ότι τα μπάζα μιας κοινωνίας πρέπει να πέσουν στον καιάδα;
Ποια είσαι εσύ που κρίνεις ότι πρέπει να χαθεί κάθε έννοια στήριξης και αλληλεγγύης σε μια κοινωνία και όλα να λειτουργούν τέλεια;
Ποια είσαι εσύ που θα στερήσεις από τον φτωχοδιάβολο το δικαίωμα να έχει ένα παράθυρο σε μια καλύτερη ζωή;
για μένα που έχω κάψει ανθρώπους στο παρελθόν , μανατεράκος σε πολυεθνική , ιδιοκτήτης αε και επε τώρα πια το μόνο που θέλω είναι ακόμα κι αυτοί να επιβιώσουν. Γιατί αυτή είναι η ζωή,.
Γιατί όλοι πρέπει να επιβιώνουν όχι μόνο οι τέλειοι.
vallon έγραψε:Μια και λοιπόν εσύ πιστεύεις ότι θα αξιολογηθείς τίμια και αξιοκρατικά έλα εδώ και πες μου γιατί δεν το υπουργείο δεν επένδυσε πρώτα σε απόκτηση προσόντων τόσα χρόνια στους εκπαιδευτικούς;
έλα εδώ και πες μου γιατί δεν επένδυσε σε επιστημονική εξέλιξη της υλικοτεχνικής υποδομής και μόνοι μας ψάχνουμε να βρούμε δωρεές για να μαζέψουμε υλικά;
πες μου γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν έφτιαξε μια μελέτη για το πόσους γιατρούς θα χρειαστεί στο στα επόμενα πέντε χρόνια ; δέκα χρόνια και βάλε;; πόσου μηχανικούς; πόσους τεχνικούς;
Γιατί τόσα χρόνια το πάλευε να αναγνωριστούν τα ιδιωτικά πτυχία;
το πάλευε για να μειώσει μέχρι εσχάτων τον αριθμό των καθηγητών;
γιατί υπάρχουν και τάξεις με εικοσιπέντε παιδιά ;
γιατί εδώ και τόσα χρόνια οι αξιολογήσεις και οι διορισμοί των διευθυντών γίνονται με κομματικά κριτήρια;
Γιατί είναι κομματικά στελέχη οι διορισμοί όλων των διευθυντών εκπαίδευσης;
γιατί η κομματοκρατία το ρουσφέτι και η ρεμούλα επικρατεί στο δημόσιο;
και έρχεσαι τώρα να μου πεις ότι αυτό το σάπιο κράτος μπορεί να κάνει αντικειμενική αξιολόγηση;
με δουλεύεις μπροστά στα μούτρα μου;
ή απλά ζεις σε ονειρικό κόσμο;
bizeli έγραψε:vallon έγραψε:Μια και λοιπόν εσύ πιστεύεις ότι θα αξιολογηθείς τίμια και αξιοκρατικά έλα εδώ και πες μου γιατί δεν το υπουργείο δεν επένδυσε πρώτα σε απόκτηση προσόντων τόσα χρόνια στους εκπαιδευτικούς;
έλα εδώ και πες μου γιατί δεν επένδυσε σε επιστημονική εξέλιξη της υλικοτεχνικής υποδομής και μόνοι μας ψάχνουμε να βρούμε δωρεές για να μαζέψουμε υλικά;
πες μου γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν έφτιαξε μια μελέτη για το πόσους γιατρούς θα χρειαστεί στο στα επόμενα πέντε χρόνια ; δέκα χρόνια και βάλε;; πόσου μηχανικούς; πόσους τεχνικούς;
Γιατί τόσα χρόνια το πάλευε να αναγνωριστούν τα ιδιωτικά πτυχία;
το πάλευε για να μειώσει μέχρι εσχάτων τον αριθμό των καθηγητών;
γιατί υπάρχουν και τάξεις με εικοσιπέντε παιδιά ;
γιατί εδώ και τόσα χρόνια οι αξιολογήσεις και οι διορισμοί των διευθυντών γίνονται με κομματικά κριτήρια;
Γιατί είναι κομματικά στελέχη οι διορισμοί όλων των διευθυντών εκπαίδευσης;
γιατί η κομματοκρατία το ρουσφέτι και η ρεμούλα επικρατεί στο δημόσιο;
και έρχεσαι τώρα να μου πεις ότι αυτό το σάπιο κράτος μπορεί να κάνει αντικειμενική αξιολόγηση;
με δουλεύεις μπροστά στα μούτρα μου;
ή απλά ζεις σε ονειρικό κόσμο;
Μα είπα ότι η παιδεία έχει τεράστια προβλήματα που καμιά κυβέρνηση δεν ασχολείται.
Δεν είμαι φαν της Κεραμέως.
Αντιθέτως.
Και, επίσης, τόνισα ότι είμαι υπέρ μιας σωστής και αξιοκρατικής αξιολόγησης.
Όχι μιας οποιασδήποτε πρόχειρης αξιολόγησης που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.
Η απόκτηση των προσόντων είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.
Τι εννοείς "δε φρόντισε το υπουργείο;"
Το μόνο που θα δεχθώ είναι ότι η απόκτηση προσόντων κοστίζει.
Όποιος έχει λεφτά, αποκτά και τα αντίστοιχα προσόντα. Γιατί όλα αυτά κοστίζουν.
Εκεί ναι θεωρώ ότι υπάρχει μια αδικία.