Η τρομοκρατία της Κεραμέως στην εκπαίδευση θα βρει μεγάλη αντίσταση από τους εκπαιδευτικούς

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Η τρομοκρατία της Κεραμέως στην εκπαίδευση θα βρει μεγάλη αντίσταση από τους εκπαιδευτικούς

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 22:57

NikosVy έγραψε:Κάνετε ακόμα μαθήματα γυμναστικής και μουσικής;

Μένω κοντά σε σχολικό συγκρότημα και ποτέ δεν ακούγεται τίποτα.

Ναι κάνουμε.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Re: Η τρομοκρατία της Κεραμέως στην εκπαίδευση θα βρει μεγάλη αντίσταση από τους εκπαιδευτικούς

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 23:15

Πώς φαντάζομαι τον αξιολογητή μου όταν θα μπει στην τάξη μου

Εικόνα
:laugh1: :laugh1: :laugh1:

Μιλάμε κάνω πολύ προχώ πράγματα.
Ή θα φάω άκυρο ή θα ενθουσιαστεί.

Εξαρτάται και σε τι αξιολογητή θα πέσω.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 27 Φεβ 2021, 23:24

Να σας πω την αλήθεια προτιμώ να έχω συνέχεια αιφνιδιαστικούς ελέγχους παρά προγραμματισμένο ραντεβού να ρθει και να παρακολουθήσει το μάθημα που κάνω μια συγκεκριμένη μέρα.

Προτιμώ να με δει σε μια αυθόρμητη φυσική κατάσταση (με όλα τα στραβά και τα ανάποδα μιας φυσικής τάξης) παρά σε ένα "στημένο" προετοιμασμένο μάθημα.
Πρώτον, γιατί θα έχω άγχος εκείνη την ημέρα να τα κάνω όλα σωστά, οπότε σίγουρα θα κάνω μαλακία από το άγχος και δεύτερον πιστεύω ότι η καλύτερη αξιολόγηση γίνεται σε φυσικές συνθήκες.

Επίσης, θα ήθελα ο ρόλος του αξιολογητή να είναι ταυτόχρονα και συμβούλου.
Δλδ αν κάτι δεν κάνω σωστά, να με συμβουλέψει πώς να το διορθώσω ή να μου προτείνει μια καλύτερη εναλλακτική μέθοδο.

Δλδ πριν φτάσουμε στην κεφαλή επί πινάκι θα ήθελα ο αξιολογητής μου να έχει και τον ρόλο του μέντορα και όχι του τιμωρού θεού.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 28 Φεβ 2021, 00:08

Μπιζέλι εσύ δεν κατάλαβες φίλε μου,
Όταν έχεις μπει στο δημόσιο στα23 πες μου τώρα τι έχεις ζήσει από εργασιακούς χώρους;
Θέλεις να μου πεις για τις κλίκες και τις ίντριγκες στο δημόσιο; χαίρω πολύ
που να δεις τι κλίκα και ίντριγκα παίζει στον ιδιωτικό.
Θέλεις να μου πεις ότι απογοητεύτηκες από το δημόσιο; μήπως θα πρέπει να απογοητευτείς και από τον ιδιωτικό;
μήπως έχεις όνειρα για το δημόσιο; όχι κάνεις λάθος δεν μπορέις να έχεις και ξέρεις γιατί;
γιατί αυτοί είμαστε, αυτή είναι η νοοτροπία που έχουμε σαν λαός. Δεν σου κάνει ; σήκω φεύγα
Το μόνο που μπορώ να σου δείξω μέσα σε πέντε γραμμές εδώ μέσα είναι ότι το δημόσιο, μπορεί να είναι χάλι μαύρο αλλά παραμένει το τελευταίο προπύργιο ενάντια στον άκρατο καπιταλισμό, στην άκρατη ισοπέδωση πίσω από την ιδιωτική δικτατορία.
Έχεις δουλέψει σε πολυεθνικές να καταλάβεις τι σημαίνει μαχαίρωμα; όχι δεν έχεις, έχω δέκα χρόνια σε πολυεθνικές , όχι όποιες όποιες, εκείνες που είναι το αμερικάνικο δημόσιο. ότι κατάλαβες κατάλαβες
Έχεις δραστηριοποιηθεί μόνη σου; έχεις στήσει εταιρία να δεις τι σημαίνει ρεμούλα ; δεν έχεις δει τίποτα
έχεις πληρώσει ; έχεις λαδώσει; ούτε ξέρεις τι σου γίνεται
και ξέρεις γιατί;
γιατί είσαι μια σαραντάρα με εξασφαλισμένη ζωή που ξέρει ότι κάθε μήνα θα πέσει το χρήμα.
Άντε πες τα αυτά σε τόσους που πεινάνε όλο αυτό τον καιρό και μετά συζητάμε.
Είκοσι χρόνια εταιρίας δικιά μου έχω στην πλάτη μου
και σου λέω ότι σίγουρα το δημόσιο είναι το μοναδικό καταφύγιο, όχι μόνο για τους τεμπέληδες , αλλά και για τους ανήμπορους και για εκείνους που δεν τα καταφέρνουν.
Σε ενοχλεί αυτό;
Μα αυτή είναι η κοινωνία μας, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πανέξυπνοι και απίστευτα ικανοί , υπάρχουν και τα μπάζα
και το δημόσιο είναι γι αυτούς καταφύγιο.
Ποια είσαι εσύ που κρίνεις ότι τα μπάζα μιας κοινωνίας πρέπει να πέσουν στον καιάδα;
Ποια είσαι εσύ που κρίνεις ότι πρέπει να χαθεί κάθε έννοια στήριξης και αλληλεγγύης σε μια κοινωνία και όλα να λειτουργούν τέλεια;
Ποια είσαι εσύ που θα στερήσεις από τον φτωχοδιάβολο το δικαίωμα να έχει ένα παράθυρο σε μια καλύτερη ζωή;
για μένα που έχω κάψει ανθρώπους στο παρελθόν , μανατεράκος σε πολυεθνική , ιδιοκτήτης αε και επε τώρα πια το μόνο που θέλω είναι ακόμα κι αυτοί να επιβιώσουν. Γιατί αυτή είναι η ζωή,.
Γιατί όλοι πρέπει να επιβιώνουν όχι μόνο οι τέλειοι.
0 .
Αν ο κομπλεξισμός ήταν άθλημα, κάποιοι θα είχαν πάρει πανηγυρικά το πρωτάθλημα.

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 28 Φεβ 2021, 00:15

Μια και λοιπόν εσύ πιστεύεις ότι θα αξιολογηθείς τίμια και αξιοκρατικά έλα εδώ και πες μου γιατί δεν το υπουργείο δεν επένδυσε πρώτα σε απόκτηση προσόντων τόσα χρόνια στους εκπαιδευτικούς;
έλα εδώ και πες μου γιατί δεν επένδυσε σε επιστημονική εξέλιξη της υλικοτεχνικής υποδομής και μόνοι μας ψάχνουμε να βρούμε δωρεές για να μαζέψουμε υλικά;
πες μου γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν έφτιαξε μια μελέτη για το πόσους γιατρούς θα χρειαστεί στο στα επόμενα πέντε χρόνια ; δέκα χρόνια και βάλε;; πόσου μηχανικούς; πόσους τεχνικούς;
Γιατί τόσα χρόνια το πάλευε να αναγνωριστούν τα ιδιωτικά πτυχία;
το πάλευε για να μειώσει μέχρι εσχάτων τον αριθμό των καθηγητών;
γιατί υπάρχουν και τάξεις με εικοσιπέντε παιδιά ;
γιατί εδώ και τόσα χρόνια οι αξιολογήσεις και οι διορισμοί των διευθυντών γίνονται με κομματικά κριτήρια;
Γιατί είναι κομματικά στελέχη οι διορισμοί όλων των διευθυντών εκπαίδευσης;
γιατί η κομματοκρατία το ρουσφέτι και η ρεμούλα επικρατεί στο δημόσιο;

και έρχεσαι τώρα να μου πεις ότι αυτό το σάπιο κράτος μπορεί να κάνει αντικειμενική αξιολόγηση;
με δουλεύεις μπροστά στα μούτρα μου;
ή απλά ζεις σε ονειρικό κόσμο;
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Φεβ 2021, 00:54

vallon έγραψε:Μπιζέλι εσύ δεν κατάλαβες φίλε μου,
Όταν έχεις μπει στο δημόσιο στα23 πες μου τώρα τι έχεις ζήσει από εργασιακούς χώρους;
Θέλεις να μου πεις για τις κλίκες και τις ίντριγκες στο δημόσιο; χαίρω πολύ
που να δεις τι κλίκα και ίντριγκα παίζει στον ιδιωτικό.
Θέλεις να μου πεις ότι απογοητεύτηκες από το δημόσιο; μήπως θα πρέπει να απογοητευτείς και από τον ιδιωτικό;
μήπως έχεις όνειρα για το δημόσιο; όχι κάνεις λάθος δεν μπορέις να έχεις και ξέρεις γιατί;
γιατί αυτοί είμαστε, αυτή είναι η νοοτροπία που έχουμε σαν λαός. Δεν σου κάνει ; σήκω φεύγα
Το μόνο που μπορώ να σου δείξω μέσα σε πέντε γραμμές εδώ μέσα είναι ότι το δημόσιο, μπορεί να είναι χάλι μαύρο αλλά παραμένει το τελευταίο προπύργιο ενάντια στον άκρατο καπιταλισμό, στην άκρατη ισοπέδωση πίσω από την ιδιωτική δικτατορία.
Έχεις δουλέψει σε πολυεθνικές να καταλάβεις τι σημαίνει μαχαίρωμα; όχι δεν έχεις, έχω δέκα χρόνια σε πολυεθνικές , όχι όποιες όποιες, εκείνες που είναι το αμερικάνικο δημόσιο. ότι κατάλαβες κατάλαβες
Έχεις δραστηριοποιηθεί μόνη σου; έχεις στήσει εταιρία να δεις τι σημαίνει ρεμούλα ; δεν έχεις δει τίποτα
έχεις πληρώσει ; έχεις λαδώσει; ούτε ξέρεις τι σου γίνεται
και ξέρεις γιατί;
γιατί είσαι μια σαραντάρα με εξασφαλισμένη ζωή που ξέρει ότι κάθε μήνα θα πέσει το χρήμα.
Άντε πες τα αυτά σε τόσους που πεινάνε όλο αυτό τον καιρό και μετά συζητάμε.
Είκοσι χρόνια εταιρίας δικιά μου έχω στην πλάτη μου
και σου λέω ότι σίγουρα το δημόσιο είναι το μοναδικό καταφύγιο, όχι μόνο για τους τεμπέληδες , αλλά και για τους ανήμπορους και για εκείνους που δεν τα καταφέρνουν.
Σε ενοχλεί αυτό;
Μα αυτή είναι η κοινωνία μας, δεν είναι όλοι οι άνθρωποι πανέξυπνοι και απίστευτα ικανοί , υπάρχουν και τα μπάζα
και το δημόσιο είναι γι αυτούς καταφύγιο.
Ποια είσαι εσύ που κρίνεις ότι τα μπάζα μιας κοινωνίας πρέπει να πέσουν στον καιάδα;
Ποια είσαι εσύ που κρίνεις ότι πρέπει να χαθεί κάθε έννοια στήριξης και αλληλεγγύης σε μια κοινωνία και όλα να λειτουργούν τέλεια;
Ποια είσαι εσύ που θα στερήσεις από τον φτωχοδιάβολο το δικαίωμα να έχει ένα παράθυρο σε μια καλύτερη ζωή;
για μένα που έχω κάψει ανθρώπους στο παρελθόν , μανατεράκος σε πολυεθνική , ιδιοκτήτης αε και επε τώρα πια το μόνο που θέλω είναι ακόμα κι αυτοί να επιβιώσουν. Γιατί αυτή είναι η ζωή,.
Γιατί όλοι πρέπει να επιβιώνουν όχι μόνο οι τέλειοι.

Το "εξασφαλισμένο χρήμα" που πέφτει κάθε μήνα φροντίζω να το τιμώ και να προσφέρω το αντίστοιχο και πολύ παραπάνω έργο από αυτό που πληρώνομαι.
Δε μου χαρίζεται.
Μιλάς για "εξασφάλιση" σε εμένα που είμαι υπέρ της αξιολόγησης;
Μα αν με ένοιαζε μόνο η εξασφάλισή μου δε θα ήμουν υπέρ της αξιολόγησης. Θα φοβόμουν μην χάσω την καρέκλα μου.
Λίγο αντικρουόμενο αυτό δε νομίζεις;

Συγγνώμη και, αν κατάλαβα σωστά, περιγράφεις το δημόσιο ως "καταφύγιο" κατατρεγμένων και ανίατων περιπτώσεων;
Τι είναι το δημόσιο;
Άσυλο να μαζεύει όλους τους αναξιοπαθούντες;
Και το λες αυτό ως επιχείρημα;
Παρ' το αλλιώς, γιατί θα βρεις.

Και τι φταίω που εγώ διορίστηκα νωρίς;
Ζητούσαν δασκάλους και με πήραν.
Δεν μπήκα από το παράθυρο.

Πάντως αν έχει σημασία από τη στιγμή που τελείωσα το σχολείο (18 ετών) και μέχρι να διοριστώ κολλούσα ένσημα και στον ιδιωτικό τομέα.
Δε με τάιζαν οι γονείς μου, ούτε είχα και έχω εξασφαλισμένη ζωή.

Αν δε μου αρέσει να φύγω, λέει.
Δλδ θα φύγω εγώ (η χ εγώ) που είμαι σωστή επαγγελματίας, για να μείνει αυτός που δεν τα καταφέρνει επειδή η ζωή είναι άδικη;

Και κάτι άλλο.
Σχετικά με τους "ανήμπορους" ακολουθείται πολύ συγκεκριμένη διαδικασία.
Λέγεται ποσόστωση για ειδικές κατηγορίες.
Ναι, ένα ποσοστό των προσλήψεων αφορά ειδικές κατηγορίες.
Αλλά καμία σχέση με αυτό που περιγράφεις.

Αλλά ακόμα και αυτοί, δε σημαίνει ότι μπορούν να ασκούν πλημμελώς τα καθήκοντά τους (τα όποια τους έχουν ανατεθεί), επειδή είναι ειδική κατηγορία.
Υπάρχουν κάποιες διευκολύνσεις, υπάρχουν κάποιες έξτρα ειδικές άδειες που δικαιούνται, κάποια επιπλέον επιδόματα κτλ αλλά ως εκεί.
Το δημόσιο τους προσλαμβάνει για να παράγουν έργο και να αισθάνονται και αυτοί χρήσιμα μέλη της κοινωνίας (που είναι φυσικά).
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Φεβ 2021, 00:59

vallon έγραψε:Μια και λοιπόν εσύ πιστεύεις ότι θα αξιολογηθείς τίμια και αξιοκρατικά έλα εδώ και πες μου γιατί δεν το υπουργείο δεν επένδυσε πρώτα σε απόκτηση προσόντων τόσα χρόνια στους εκπαιδευτικούς;
έλα εδώ και πες μου γιατί δεν επένδυσε σε επιστημονική εξέλιξη της υλικοτεχνικής υποδομής και μόνοι μας ψάχνουμε να βρούμε δωρεές για να μαζέψουμε υλικά;
πες μου γιατί εδώ και τόσα χρόνια δεν έφτιαξε μια μελέτη για το πόσους γιατρούς θα χρειαστεί στο στα επόμενα πέντε χρόνια ; δέκα χρόνια και βάλε;; πόσου μηχανικούς; πόσους τεχνικούς;
γιατί εδώ και τόσα χρόνια οι αξιολογήσεις και οι διορισμοί των διευθυντών γίνονται με κομματικά κριτήρια;

και έρχεσαι τώρα να μου πεις ότι αυτό το σάπιο κράτος μπορεί να κάνει αντικειμενική αξιολόγηση;

Μα είπα ότι η παιδεία έχει τεράστια προβλήματα που καμιά κυβέρνηση δεν ασχολείται.
Δεν είμαι φαν της Κεραμέως.
Αντιθέτως.

Και, επίσης, τόνισα ότι είμαι υπέρ μιας σωστής και αξιοκρατικής αξιολόγησης.
Όχι μιας οποιασδήποτε πρόχειρης αξιολόγησης που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

Η απόκτηση των προσόντων είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.
Τι εννοείς "δε φρόντισε το υπουργείο;"

Το μόνο που θα δεχθώ είναι ότι η απόκτηση προσόντων κοστίζει.
Όποιος έχει λεφτά, αποκτά και τα αντίστοιχα προσόντα. Γιατί όλα αυτά κοστίζουν.
Εκεί ναι θεωρώ ότι υπάρχει μια αδικία.
0 .

Άβαταρ μέλους
bizeli
Moderator
Moderator

Δημοσίευσηαπό bizeli » 28 Φεβ 2021, 01:51

Πώς φαντάζομαι εγώ ότι θα λυθούν τα προβλήματα της εκπαίδευσης

11.jpg

Η πραγματικότητα

22.png
Δεν έχετε τα απαραίτητα δικαιώματα για να δείτε τα συνημμένα αρχεία σε αυτήν τη δημοσίευση.
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 28 Φεβ 2021, 09:06

bizeli έγραψε:
vallon έγραψε:Μια και λοιπόν εσύ πιστεύεις ότι θα αξιολογηθείς τίμια και αξιοκρατικά έλα εδώ και πες μου γιατί δεν το υπουργείο δεν επένδυσε πρώτα σε απόκτηση προσόντων τόσα χρόνια στους εκπαιδευτικούς;

Μα είπα ότι η παιδεία έχει τεράστια προβλήματα που καμιά κυβέρνηση δεν ασχολείται.
Δεν είμαι φαν της Κεραμέως.
Αντιθέτως.

Και, επίσης, τόνισα ότι είμαι υπέρ μιας σωστής και αξιοκρατικής αξιολόγησης.
Όχι μιας οποιασδήποτε πρόχειρης αξιολόγησης που εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

Η απόκτηση των προσόντων είναι προσωπική υπόθεση του καθενός.
Τι εννοείς "δε φρόντισε το υπουργείο;"

Το μόνο που θα δεχθώ είναι ότι η απόκτηση προσόντων κοστίζει.
Όποιος έχει λεφτά, αποκτά και τα αντίστοιχα προσόντα. Γιατί όλα αυτά κοστίζουν.
Εκεί ναι θεωρώ ότι υπάρχει μια αδικία.

και πάλι είσαι λάθος μπιζέλι
η απόκτηση προσόντων δεν είναι προσωπική ευθύνη, άσχετο αν όλοι πληρώνουμε τα μεταπτυχιακά μας από την τσέπη μας. Είναι ευθύνη του εργοδότη. Γιατί πχ δεν έχει φτιάξει εδώ και τόσα χρόνια μια διαδικασία να πηγαίνουν οι καθηγητές της τεχνικής στη βιομηχανία για επανεκπαίδευση στις νέες τεχνολογίες;
Γιατί δεν επιδοτεί οικονομικά την διεξαγωγή μεταπτυχιακών; γιατί αφαιρεί την έρευνα από τη δευτεροβάθμια;
Γιατί δεν επανεξοπλίζει τα επαλ με νέο εξοπλισμό αλλά τα αφήνει εδώ και σαράντα χρόνια με τον ίδιο;
Γιατί έχει κόστος η τεχνική καλό μου μπιζέλι και με συγχωρείς που σου επιτέθηκα πιο πριν, απλά φόρτωσα
Εχει κόστος και όχι χρήμα. Αν θέλεις να επενδύσεις στο μέλλον των ανθρώπων πρέπει να πληρώσεις για να τους εκπαιδεύσεις.
Ε αυτό το νομοσχέδιο είναι το προοίμιο του πως θα βγάλουν λεφτά από την εκπαίδευση. Πως; κλείνοντας την.
Τι νοιάζει τον κούλη αν ο πιτσιρικάς στην τούμπα δεν βρίσκει τι να κάνει στη ζωή του και γίνεται λούμπεν;
εδώ ξεπούλησε ολόκληρη τη χώρα στους γερμανούς σε αυτό θα κωλώσει;
Γι αυτό σου λέω...
ξανασκέψουτα
δεν είναι τυχαίο που έχουμε εξεγερθεί όλοι
είναι η πρώτη φορά που κάνω απεργία εδώ και χρόνια\
και δεν είμαι κοματόσκυλο
0 .

vallon
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό vallon » 28 Φεβ 2021, 09:08

Ναι στην αξιολόγηση αλλά όχι από αυτούς τους ξεφτιλισμένους
οχι αυτό που κρατάμε με νύχια και με δόντια να το καταστρέψει μια κεραμέως
ποια είναι ρε σεις αυτή που θα κλείσει την δημόσια εκπαίδευση;
0 .

Επιστροφή σε “Κοινωνία”