Κορίτσια έτσι θα είσασταν

Κοινωνικά θέματα.
Άβαταρ μέλους
Ραν ταν πλαν
Kalamata Lover
Kalamata Lover

Re: Κορίτσια έτσι θα είσασταν

Δημοσίευσηαπό Ραν ταν πλαν » 26 Ιουν 2019, 11:04

Προέλλην έγραψε:Δλδ για την εγκληματικότητα κάποιων ή αρκετών Πακιστανών ή άλλων Μούζλιμς στην Ελλάδα, φταίει ένα εδάφιο Κορανίου;

Δεν ξέρω, αλλά στον ανεπτυγμένο κόσμο, ο καθένας έχει την θρησκεία του, και όταν παρανομεί σύμφωνα με τους νόμους της χώρας του, πάει φυλακή.

Ρε συ στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο η θρησκεία δεν καθορίζει την καθημερινότητα, εκτός από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις που κινούνται στα όρια της γραφικότητας ή της ψυχολογικής αστάθειας.
Στον κόσμο του ισλάμ κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει το πρωτόκολλο συμπεριφοράς που επιτάσσει το κοράνι έστω και αν κάποιες από τις αιρέσεις του είναι λίγο περισσότερο ανεκτικές από άλλες, αλλά στο σύνολο τους είναι ό,τι πιο οπισθοδρομικό έχει να επιδείξει μέχρι τώρα η παγκόσμια ιστορία και αποτελούν πολιτισμική τροχοπέδη, που απαγορεύει σε αυτούς τους ανθρώπους να συμβαδίσουν με την δυτική πολιτισμική πρόοδο και αντίληψη του κόσμου που τους περιβάλλει.

Η συμπεριφορά του μουσουλμάνου σε ό,τι αφορά τις καθημερινές του σχέσεις με τους άλλους ομόθρησκους του είναι πανομοιότυπη ανεξάρτητα της εθνικότητας του. Ένα κοινότατο και απλό παράδειγμα είναι ο χαιρετισμός μεταξύ τους που λέγεται αποκλειστικά στα αραβικά και όχι στη μητρική τους γλώσσα.
Παράλληλα προς τους ''άπιστους'' έχουν εντελώς διαφορετική, φιλική αλλά υποκριτική, συμπεριφορά (στην πραγματικότητα όμως επιφυλακτική μέχρι και εχθρική θα έλεγα) που τους επιβάλλεται από την ανάγκη να είναι λειτουργικοί μέσα σε μια δυτική κοινωνία.

Βασικά ο μουσουλμάνος έχει δύο προσωπικότητες όταν βρίσκεται ανάμεσα σε χριστιανικό πληθυσμό και αυτό του δημιουργεί την ανάγκη, εφόσον το ένα από τα δύο πρόσωπα είναι υποκριτικό, να δημιουργεί μικρές μουσουλμανικές κοινωνίες (γκέτο) μέσα στις οποίες θα διατηρεί την πραγματική του υπόσταση απαγορεύοντας την πρόσβαση σε αυτές κάθε διαφορετικής κοσμοαντίληψης.
Και τέλος αν θέλαμε να δώσουμε ακριβή ορισμό στη ρήση του Μαρξ για το ότι «Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού.» (με την έννοια της πνευματικής αποχαύνωσης και του παρηγορητικού της ρόλου) το ισλάμ είναι το απόλυτο παράδειγμα.
1 .
Εθνικόφρων σταλινικός κομμουνιστής.

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιουν 2019, 13:01

pluton έγραψε:Ώστε στην δεκαετία 60, 70, 80 οι γάμοι γινόντουσαν ερήμην των κοριτσιών!

Ενιοτε και των αγοριων :D Οι οικογενειες τα αποφασιζαν αυτα με βαση βιοποριστικους και τοπικιστικους λογους.
Επισης δεν ειπα δεκαετια 80 ειπα μεχρι δεκαετια 80. Στην Αθηνα που ειναι πιο μπροστα παντα ισως αρχισε απο δεκαετια 70 η ελευθερη επιλογη. Πιο νωρις οχι.

Δεν ξέρω τι γινόταν στα 1800 αλλά και η γιαγιά μου που παντρεύτηκε στην Μ Ασία επέλεξε τον άντρα της, οι γονείς μου παντρεύτηκαν εξ έρωτος, ομοίως και εγώ την γυναίκα μου

Ναι σιγα μην τους ρωτησαν κιολας. Οι οικογενειες τα κανονιζαν. Αν οι μελλονυμφοι τυχαινε αρεσαν ο ενας στον αλλον ηταν τυχεροι, αλλα και να μην τους αρεσαν εκοβαν το λαιμο τους και συνεχιζαν, δεν ηταν στο χερι τους.

Δεν γνωρίζω στην ζωή μου να δόθηκε κορίτσι με απόφαση της οικογένειας χωρίς την συγκατάθεση της νύφης....

Λες και η αλλη θα ελεγε ανοιχτα οτι δεν ηθελε τον αντρα που της εδωσαν. Θα την εκανε μαυρη στο ξυλο και ο αντρας της και η οικογενεια της... :pardon:

Και φυσικα ατυπα συνεχιζει να γινεται παρα το οτι δεν ειναι υποχρεωτικο απο το νομο πλεον.

Ο θεσμός της προίκας υπήρχε και υπάρχει, είναι η εφ άπαξ συμβολή της γυναίκας στην δημιουργία ενός νέου σπιτιού, μιας και μετά την ευθύνη έχει ο άνδρας.... και αυτός ο θεσμός τείνει να καταργηθεί.

Στην ισλαμική περίπτωση ο γαμπρός εξαγοράζει δια βίου σεξουαλικές υπηρεσίες, όπως ακριβώς και στα μπουρδέλ@ ο πελάτης ...

Είναι το ίδιο η αγορά λευκής σαρκός με την βοήθεια ανοίγματος οικογένειας.... μπερδεμένοι είστε εκεί στην σοβιετία

Συναλλαγη ηταν και στην Ελλαδα. Ο αντρας επαιρνε προικα με ανταλλαγμα να συντηρει την γυναικα και να απαλλαξει απο αυτο το βαρος την οικογενεια της. Επισης εξασφαλιζε οικιακη βοηθο, μητερα για τα παιδια του και φυσικα δωρεαν σεξ. Δεν υπηρχε καν η εννοια του βιασμου εντος γαμου, πολυ προσφατα εγινε αδικημα αυτο στην Ελλαδα.

Δεν ξερω στο Τριτο Ραιχ τι κανατε, αλλα στην Ελλαδα γυναικα χωρις προικα ή εμενε στο ραφι ή επαιρνε τον χειροτερο γαμπρο. Η προικα δεν ηταν απλα ενα μερος του γαμου ηταν ενα βασικο κριτηριο ωστε να παντρευτει καποιος καποια. Την προικα κοιταζε ο αντρας τοτε οχι αγαπες και λουλουδια.

Ουτε και φυσικα σεξ εκτος γαμου εκτος απο τα πορνεια για τους αντρες και στα μουλωχτα σε μεμονωμενες περιπτωσεις. Αρα πρακτικα υπηρχε μονο η νομιμη πορνεια (γαμος) ή η κανονικη πορνεια ως εναλλακτικες για να κανει σεξ καποιος/α :D Αυτα επειδη λες για εμποριο λευκης σαρκος
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιουν 2019, 13:12

Ραν ταν πλαν έγραψε:Ρε συ στον ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο η θρησκεία δεν καθορίζει την καθημερινότητα, εκτός από κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις που κινούνται στα όρια της γραφικότητας ή της ψυχολογικής αστάθειας.

Η δυση ειναι πιο μπροστα στον τομεα αυτο γιατι εκκοσμικευτηκε, δηλαδη εκανε περα την θρησκεια. Η αντιθεση ειναι μεταξυ κοσμικου κρατους και θεοκρατικου οχι μεταξυ χριστιανισμου και ισλαμ, αφου και ο χριστιανισμος παρομοιες θεσεις εχει με το ισλαμ σε διαφορα κοινωνικα ζητηματα.

Αν πιστευεις για παραδειγμα οτι ενας αιγυπτιος κοπτης ειναι πιο φιλελευθερος σε θεματα που αφορουν τους γκει ή τις γυναικες σε σχεση με εναν μουσουλμανο συμπατριωτη του τοτε κοιμασαι τον υπνο του δικαιου. Οι χριστιανοι απο υποαναπτυκτες χωρες (πχ Λιβανο, Αιγυπτο, Αρμενια, Αιθιοπια κλπ) ειναι ελαχιστα πιο ανεκτικοι απο εναν μεσο μουσουλμανο. Το ιδιο και οι ορθοδοξοι εβραιοι.

Το ισλαμ εχει παρει τα πιο πολλα απο τα μισανθρωπα στοιχεια του απο την Παλαια Διαθηκη που ειναι μερος και του χριστιανισμου. Απλα οι δυτικοι χριστιανοι και οι εβραιοι λογω ιστορικων συνθηκων αναπτυχθηκαν και εκαναν περα τις βλακειες των βοσκων της Βιβλου* ενω ο μουσουλμανικος κοσμος λογω υλικης καθυστερησης και αποτυχιας των κοσμικων πολιτικων δυναμεων ακομα ασπαζεται αυτες τις μπουρδες.

*και μαλιστα πολυ προσφατα, οι περισσοτερες δυτικες χωρες αποποινικοποιησαν την ομοφυλοφιλια πριν 30 με 40 χρονια το πολυ
1 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Ιουν 2019, 16:49

Ωχ ο Λαχουρένιος στα κέφια του (κομμουνισμός + χιούμορ).... Λοιπόν Λαχουρένιε να διαβάσεις κανένα βιβλίο της Διδώ Σωτηρίου και της Μαρίας Ιορδανίδου να δεις στα 1900 πως γινόντουσαν οι γάμοι στην Μ Ασία....

Δεν ξέρω τώρα εσύ από ποιο χωριό (κόμβο) της ορεσίβιας Ελλάδας είσαι ή αν κουβαλάς βιώματα από την σοβιετική πατρίδα.... αλλά ακόμα και στο ποίημα του Γεωργίου Ζαλοκώστα «Το Φίλημα» που το εξέδωσε το 1851 και μετά έγινε το δραματικό ειδύλλιο του Δημητρίου Κορομηλά «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» το έτος 1891... έρωτα περιγράφει:

Μια βοσκοπούλα αγάπησα μια ζηλεμένη κόρη,
και την αγάπησα πολύ ήμουν αλάλητο πουλί,
ήμουν αλάλητο πουλί δέκα χρονών αγόρι.

------

Μια μέρα που καθόμαστε στα χόρτα τ’ ανθισμένα,
Μάρω ένα λόγο θα σου πω Μάρω της είπα σ’ αγαπώ,
Μάρω της είπα σ’ αγαπώ τρελαίνομαι για σένα.

------

Από τη μέση μ’ άρπαξε με φίλησε στο στόμα,
και μου ‘πε για αναστεναγμούς για της αγάπης τους καημούς,
για της αγάπης τους καημούς είσαι μικρός ακόμα.

------

Μεγάλωσα και τη ζητώ μ’ άλλον ζητάει η καρδιά της,
και με ξεχνάει τ’ ορφανό εγώ όμως δεν το λησμονώ,
εγώ όμως δεν το λησμονώ ποτέ το φίλημά της.

Τώρα εσύ που βρήκες όλα αυτά που γράφεις προφανώς οι εμπειρίες σου προέρχονται από βιώματα της σοβιετικής Τασκένδης που απαιτούσε ο γάμος συγκατάθεση του τοπικού κομισάριου...
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιουν 2019, 17:06

Ωραια τα αστειακια σου Πλουτονα, ο,τι πρεπει για να δροσισει αυτο το καλοκαιρινο μεσημερι. Χιλιες φορες να λες τετοια αστειακια, παρα αυτα τα ''αστεια'' με εβραιους και σαπουνια που λετε συνηθως στις τοπικες της ΧΑ
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Ιουν 2019, 17:18

Λαχουρένιος έγραψε:Ωραια τα αστειακια σου Πλουτονα, ο,τι πρεπει για να δροσισει αυτο το καλοκαιρινο μεσημερι. Χιλιες φορες να λες τετοια αστειακια, παρα αυτα τα ''αστεια'' με εβραιους και σαπουνια που λετε συνηθως στις τοπικες της ΧΑ

Μια κοινωνία που τραγουδούσε το Βαφτιστικό (είναι η γνωστότερη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη). Ξέρεις πότε το 1918 τόσο τολμηρό τραγούδι που ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά για εξωσυζυγικό έρωτα, πιστεύεις ότι στα θέματα του γάμου τα καθόριζε ο μπαμπάς χωρίς την συμμετοχή της ενδιαφερομένης νύφης .... φαντάζεσαι σήμερα, όχι το 1918 σήμερα μια μουσουλμανική χώρα να τραγουδά τον Βαφτιστικό ή το φίλημα;

Οι δυστυχείς γυναίκες δεν μπορούν να αποκαλύψουν τα φρύδια τους στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες....
0 .
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τελειώνουμε σήμερα ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το ΕΑΜ. Είναι δική μας επιλογή οι Πρέσπες».

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιουν 2019, 17:20

pluton έγραψε:Μια κοινωνία που τραγουδούσε το Βαφτιστικό (είναι η γνωστότερη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη). Ξέρεις πότε το 1918 τόσο τολμηρό τραγούδι που ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά για εξωσυζυγικό έρωτα, πιστεύεις ότι στα θέματα του γάμου τα καθόριζε ο μπαμπάς χωρίς την συμμετοχή της ενδιαφερομένης νύφης .... φαντάζεσαι σήμερα, όχι το 1918 σήμερα μια μουσουλμανική χώρα να τραγουδά τον Βαφτιστικό ή το φίλημα;

Ναι, ως γνωστον το προγαμιαιο σεξ και το dating ηταν κατι που συνεβαινε κατα κορον στην Ελλαδα του 1918.... :laugh1:

Αν ο πατερας της βοσκοπουλας του τραγουδιου επιανε τον αλλον, ή θα τον αναγκαζε να την παντρευτει, ή θα σκοτωνε και αυτον και αυτην. Ουτε το χερι δεν μπορουσε να αγγιξει ο γαμπρος της νυφης πριν το γαμο.

Οι δυστυχείς γυναίκες δεν μπορούν να αποκαλύψουν τα φρύδια τους στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες...

Σαν τις καλογριες

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
pluton
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό pluton » 26 Ιουν 2019, 17:28

Λαχουρένιος έγραψε:
pluton έγραψε:Μια κοινωνία που τραγουδούσε το Βαφτιστικό (είναι η γνωστότερη οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη). Ξέρεις πότε το 1918 τόσο τολμηρό τραγούδι που ούτε λίγο ούτε πολύ μιλά για εξωσυζυγικό έρωτα, πιστεύεις ότι στα θέματα του γάμου τα καθόριζε ο μπαμπάς χωρίς την συμμετοχή της ενδιαφερομένης νύφης .... φαντάζεσαι σήμερα, όχι το 1918 σήμερα μια μουσουλμανική χώρα να τραγουδά τον Βαφτιστικό ή το φίλημα;

Ναι, ως γνωστον το προγαμιαιο σεξ και το dating ηταν κατι που συνεβαινε κατα κορον στην Ελλαδα του 1918.... :laugh1:

Αν ο πατερας της βοσκοπουλας του τραγουδιου επιανε τον αλλον, ή θα τον αναγκαζε να την παντρευτει, ή θα σκοτωνε και αυτον και αυτην. Ουτε το χερι δεν μπορουσε να αγγιξει ο γαμπρος της νυφης πριν το γαμο.

Οι δυστυχείς γυναίκες δεν μπορούν να αποκαλύψουν τα φρύδια τους στις περισσότερες μουσουλμανικές χώρες...

Σαν τις καλογριες

Εικόνα

Ακόμα και οι καλόγριες πιο τολμηρά ντυμένες είναι

Εικόνα
0 .

Άβαταρ μέλους
Λαχουρένιος
Ultimate Stalker
Ultimate Stalker

Δημοσίευσηαπό Λαχουρένιος » 26 Ιουν 2019, 17:28

Οχι Γιαννης, Γιαννακης :D
0 .

Άβαταρ μέλους
itteithe
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό itteithe » 26 Ιουν 2019, 17:35

Για να είμαστε δίκαιοι, δεν ήταν ποτέ η νόρμα να παντρεύεται ο κόσμος χωρίς τη θέλησή του στην Ελλάδα. Υπήρξαν όμως εποχές που γίνονταν κι αυτό, χωρίς βέβαια να μπορούμε να γενικεύσουμε (και σίγουρα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε αυτά τα περιστατικά με την άθλια κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένες μουσουλμανικές χώρες). Η μάνα μου και ο πατέρας μου "κλέφτηκαν" γιατί ο παππούς μου ήθελε να παντρέψει την μάνα μου με κάποιον άλλο και αυτό έγινε το 1983 στη Θεσσαλία.

Επίσης, όπως υπάρχουν ελληνικά τραγούδια και ποιήματα που εξυμνούν τον έρωτα, είμαι σίγουρος πως υπάρχουν αντίστοιχα ανατολίτικα τραγούδια και ποιήματα του μουσουλμανικού κόσμου που κάνουν το αντίστοιχο. Και μπορεί οι φονταμενταλιστές μουσουλμάνοι της Σαουδικής Αραβίας, του Ιράν και του Αφγανιστάν να είναι αρούγκανοι και να παντρεύονται με βάση τις προσταγές των γονιών τους και του κορανίου, υπάρχουν όμως και οι μουσουλμάνοι της Τουρκίας*, της Μαλαισίας, καθώς και άλλων μουσουλμανικών κρατών στις οποίες μια χαρά παντρεύεται ο κόσμος από έρωτα.

[*] Αν και αυτοί έγιναν άνθρωποι όταν εγκαθίδρυσαν κοσμικό κράτος και αποκόπηκαν από τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο.
0 .
Δῶς μοι πᾶ στῶ καὶ τὰν γᾶν κινάσω

Habemus filium

Επιστροφή σε “Κοινωνία”