pluton έγραψε:87.000 ! Ποιος το είπε αυτό το παραμύθι μωρέ;
Άκουσε το πατρικό μου ήταν στην Κοκκινιά, εκεί δηλαδή που λογικά θα έπρεπε να είχαν γίνει οι περισσότερες συλλήψεις, μίλαγα με τον πατέρα μου ποιος συνελήφθει από την περιοχή μας, μου είπε υπήρχε ένας γείτονας που ήταν φυλακή από τα επεισόδια της αποστασίας, υπήρχε και ένας ράφτης που αυτός και η γυναίκα του μόλις έγινε η επανάσταση πήγε άλλου και κρύφτηκε πέρασε στην παρανομία, πιάστηκαν μετά ένα εξάμηνο και αμέσως τους αμολησαν, δηλαδή αν δεν κρυβόταν δεν θα τον έπιαναν.
Του λέω κανένας άλλος; Δεν ξέρω άλλον μου λέει.
87.000 συλλήψεις και δεν θα υπήρχαν 5.000 τουλάχιστον από την Κοκκινιά; Δεν υπήρχαν συλληφθέντες στην Κοκκινιά που σκατα πιάσανε τις 87.000;
Είσαι λιγουλακι αφελής.
Μπαρμπα Πλούτωνα ρετάρεις, ή βρίσκεσαι σε αρχικό Αλτσχάιμερ.
Ο Τζέιμς Μπέκετ, δικηγόρος της Διεθνούς Αμνηστίας τα λέει αυτά.
Στο κατηγορητήριο, περιλαμβάνεται ο φάκελος «Βασανιστήρια» που είχε εκδώσει η επιθεώρηση Athènes-Presse Libre, το 1969 και η ανατριχιαστική μαρτυρία του Περικλή Κοροβέση που δημοσιεύθηκε επώνυμα στο περιοδικό «Look», τον Μάιο του 1969.
Αυτη η έκθεση οδήγησε στην αποπομπή της Ελλάδας από το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Σ΄αυτήν την έκθεση αναφέρονται οι 87 χιλ. κρατούμενοι χωρίς κατηγορίες.
Μπορείς να το κατανοήσεις ;
Παμε παρακάτω στην καρδιά του νήματος, που λέει για τους ηρωες του Πολυτεχνείου.
Εδώ είναι η επίσημη λίστα των 24 νεκρων.
https://www.iefimerida.gr/news/130809/% ... F%84%CE%B1Στον αριθμό 21 βρίσκεται ο Μιχαλης Μυρογιάννης, που στις 18 Νοεμβρίου,
τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά περιστρόφου αξιωματικού του Στρατού (αυτουργός ο συνταγματάρχης Νικόλαος Ντερτιλής).
Δηλαδή, εν ψυχρώ δολοφονία.
Στον αριθμό 12 βρίσκεται ο Στυλιανός Καραγεώργης, που το πρωί της 17ης Νοεμβρίου,
ενώ βρισκόταν στην ταράτσα πολυκατοικίας επί της πλατείας Αιγύπτου 1, τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι από πυρά της στρατιωτικής φρουράς που ενέδρευε στην ταράτσα του Ο.Τ.Ε.
Δηλαδή, εν ψυχρώ δολοφονία.
Με λίγα λόγια, την είχαν στήσει με ενέδρες, περιπόλους και αρματα μάχης στο κέντρο της Αθήνας,
και εκτελούσαν κόσμο, χωρίς κανένα κριτήριο.