ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 03 Μαρ 2021, 13:46

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Γαλαξιακή Αυτοκρατορία)

Ναι, η σειρά ονομάζεται «Γαλαξιακή Αυτοκρατορία» και τα τρία πρώτα βιβλία, από τα συνολικά έξι, τα διάβασα στο Λύκειο, όταν εκδόθηκαν από τις εκδόσεις «Κάκτος». Οι τρείς πρώτοι τόμοι, οι οποίοι είναι και οι πλέον σημαντικοί, τιτλοφορούνταν ως «Foundation», «Foundation and Empire» και «Second Foundation». Πράγματι, εκεί, ο Asimov περιγράφει έναν Μαθηματικό, τον Harry Seldon, ο οποίος ανακάλυψε μία θεωρία μελέτης μεγάλων κοινωνικών συστημάτων, με την χρήση Στατιστικής Ανάλυσης.

Υπάρχει ένα θαυμάσιο ποίημα το οποίο έγραψε ο Ορφέας πριν από τριάντα πέντε αιώνες, τον «Ύμνο Νόμου», στο οποίο αναφέρει πως οι Νόμοι είναι κοινή για τα έμψυχα όπως και για τα άψυχα, δηλαδή πως οι ίδιες καταστατικές εξισώσεις περιγράφουν τα Φυσικά και τα Κοινωνικά Συστήματα. Διαβάστε τα «Ορφικά» του Ιωάννου Πασσά. Η εργασία μου που έστειλα στην Μύθηρα, δείχνει πως μία τέτοια θεωρία είναι δυνατή και μάλιστα όχι μέσω Στατιστικής αλλά με καθαρά αιτιοκρατικό τρόπο, δηλαδή με την χρήση Λογισμού και Γεωμετρίας. Το ενδέκατο σχόλιό μου στο παρόν νήμα δεν είναι εικασίες αλλά βασίζεται σε αυστηρή απόδειξη.

σχόλιο 41

Φορμιγξ ,, σου εχω στειλει ενα εμαιλ στην διευθυνση που μου ειχες δώσει nelias@teemail.gr. (σελ. 8 ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΑΤΟ ) στο απο τα μεσα του Φεβρουαριου μαλιστα ζητωντας σου να μου στειλεις κατι για την εργασια σου με το μαθηματικο δυναμοσυνολο αλλα δεν ελαβα απαντηση ... ευσ τωρα λες οτι μου εστειλες εργασια σου ...δνε εχω λαβει ομως τιποτε γιαυτο καιδεν απαντησα ...θα ξανακοιταξω βεβαια ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 03 Μαρ 2021, 16:34

Αγαπητή Μύθηρα, απάντησα στο e-mail σου αμέσως μόλις το έλαβα, δηλαδή στην 11η Φεβρουαρίου. Πριν από λίγα λεπτά σου ξαναέστειλα e-mail με συνημμένη την εργασία. Απάντησέ μου εάν το έλαβες.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 03 Μαρ 2021, 17:50

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Αγαπητή Μύθηρα, απάντησα στο e-mail σου αμέσως μόλις το έλαβα, δηλαδή στην 11η Φεβρουαρίου. Πριν από λίγα λεπτά σου ξαναέστειλα e-mail με συνημμένη την εργασία. Απάντησέ μου εάν το έλαβες.

σχόλιο 42

...Φόρμιγξ δυστυχως ουτε αυτο ελαβα ,, μολις πριν λιγο ξανακοιτουσα τα εμαιλς μου ..θα ψαξω και τα σπαμ γιατι καποια εμαιλ τα ριχνει μονο του σε αυτον το φακελο ...
..αν εχεις Facebook τα λεμε κι απο εκει .. θα σoυ στειλω αλλα εμαιλ μου .. προτιμω να τα λεμε απο Facebook ...εκει εχω δυο λογαριασμους ...με ψευδωνυμα ...
για στειλε εδω
drivenry@yahoo.gr
ή drivenry@gmail.com
..αυτο με το οποια σου εγραψα κανονικα ηταν το επισημο εμαιλ με το πραγματικο ονομα μου ..εχω ομως και εμαιλ με ψευδωνυμα για τις αναγκες της συμμετοχης μου σε διαφορα φορουμς και κοινωνικα δίκτυα...
...γενικα εχω προβλημα προσβασης σε ολους αυτους του τοπους ...λογω παρωχημενου λειτουργικου συστηματος ..δεν εχω προσβαση σε ολε τις λειτουργιες ...

..αγωνιω να διαβασω την εργασία σου και να σου στειλω και τμηματα της δικής μου δουλειας ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 03 Μαρ 2021, 18:20

Αγαπητή Μύθηρα, μόλις σου έστειλα μήνυμα με συνημμένη την εργασία, στα δύο e-mail που σημείωσες στην τελευταία ανάρτησή σου. Δεν έχω facebook, ναι, ναι, ξέρω είμαι πρωτόγονος. Για να καταλάβεις, τελείωσα το Πολυτεχνείο με λογαριθμικό κανόνα. Πάλι καλά που έχω και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 03 Μαρ 2021, 18:32

Αγαπητή Μύθηρα, μόλις έλαβα ειδοποίηση στο outlook πως το τελευταίο μήνυμa μου στο drivenry@yahoo.gr δεν έφτασε στον παραλήπτη. Γράψε μου εάν το έλαβες στην άλλη διεύθυνση (drivenry@gmail.com), αλλιώς μάλλον θα χρησιμοποιήσω σήματα καπνού. Για πες μου, μπορώ να το αναρτήσω στο ιστολόγιο; είναι σε μορφή PDF και έχει μέγεθος 700 Kb. Σε παρακαλώ, ειδοποίησέ με εάν το έλαβες στην δεύτερη διεύθυνση.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 04 Μαρ 2021, 11:11

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Αγαπητή Μύθηρα, μόλις έλαβα ειδοποίηση στο outlook πως το τελευταίο μήνυμa μου στο drivenry@yahoo.gr δεν έφτασε στον παραλήπτη. Γράψε μου εάν το έλαβες στην άλλη διεύθυνση (drivenry@gmail.com), αλλιώς μάλλον θα χρησιμοποιήσω σήματα καπνού. Για πες μου, μπορώ να το αναρτήσω στο ιστολόγιο; είναι σε μορφή PDF και έχει μέγεθος 700 Kb. Σε παρακαλώ, ειδοποίησέ με εάν το έλαβες στην δεύτερη διεύθυνση.

σχόλιο 43

...για τα διαδικάστικά της επικοινωνίας μας λοιπον ολα καλά εληφθησαν τα αρχεία που εστιελς θα επικοινωνούμε μεσω των δυο drivenry@gmail.com και το αλλο με κανονικο ονομα μου ...δεν θελω να το δώσω εδω δημοσιως ...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 06 Μαρ 2021, 19:29

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Επί του πρακτέου)

Θα παρακαλούσα να μου επιτραπεί μία μικρή παρεμβολή στον ειρμό της συζήτησης περί του Συντάγματος προκειμένου να θέσω έναν προβληματισμό σχετικών με την πρακτική εφαρμογή της Δημοκρατίας. Παρακολουθώντας της ειδήσεις θα μπορούσα να συνοψίσω την κατάστασή μας ως Κράτους (και ως Έθνους) ως εξής:

1) Στα εθνικά θέματα και γενικότερα στην εξωτερική μας πολιτική ακολουθούμε την πρακτική του κατευνασμού, μία πρακτική η οποία έχει επανειλημμένως αποδειχθεί ιστορικώς, όχι μόνη αναποτελεσματική αλλά καταστροφική. Ο τρόπος που κυβερνάται διαχρονικά η χώρα μας όχι μόνο επέτρεψε αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, εξώθησε Ελληνικά (δυστυχώς), Γερμανικά, Τουρκικά, Βρετανικά και Αμερικάνικα κέντρα (δεξαμενές σκέψεις, ινστιτούτα στρατηγικών μελετών) να διατυπώνουν απόψεις και προβλέψεις περί ισχυρής Τουρκίας και αμελητέας Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν ευτυχή εάν ενσωματωθεί ως προτεκτοράτο στην αναδυόμενη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι ελάχιστοι σύμμαχοί μας μας αντιμετωπίζουν ως αναξιόπιστους και αξιοθρήνητους.

2) Στην εσωτερική πολιτική έχουν διαλυθεί ή βαίνουν προς διάλυση η Παιδεία, η Υγεία, η Οικονομία, η Δικαιοσύνη, ακόμα και η ίδια η εθνική συνοχή μας. Οι περισσότεροι γνωστοί μου περιφέρονται άσκοπα ως νεκροζώντανοι αναμένοντας την εξάλειψη και την ιστορική λήθη.

3) Το υπάρχον και το εν δυνάμει πολιτικό προσωπικό, δεν έχει ούτε την βούληση ούτε και το σθένος να επιβάλει αλλαγές στο Σύνταγμα, τουλάχιστον τόσο ριζικές ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η δραματική κατάσταση, πόσο μάλλον να αντιστραφεί.

4) Κατά την γνώμη μου φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού (η εκεί κοντά), θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω με ποιο τρόπο θα κατορθώσουμε να βγάλουν οι πλάτες μου φτερούγες. Η δημιουργία ενός Συντάγματος (δηλαδή ένα εγχειρίδιο του πολιτεύεστε) είναι δύσκολο αλλά εφικτό στόχος. Θεωρώ πως η μεγάλη δυσκολία έγκειται στο να ευρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να γίνει δυνατή η εφαρμογή του. Είναι δυνατή η δημιουργία μίας δεξαμενής σκέψης προκειμένου να βρούμε τρόπο ανάσχεσης αυτού του κατήφορου ή μήπως η πρόταση αυτή με καθιστά καταγέλαστο;
1 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 07 Μαρ 2021, 09:34

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Επί του πρακτέου)

Θα παρακαλούσα να μου επιτραπεί μία μικρή παρεμβολή στον ειρμό της συζήτησης περί του Συντάγματος προκειμένου να θέσω έναν προβληματισμό σχετικών με την πρακτική εφαρμογή της Δημοκρατίας. Παρακολουθώντας της ειδήσεις θα μπορούσα να συνοψίσω την κατάστασή μας ως Κράτους (και ως Έθνους) ως εξής:

1) Στα εθνικά θέματα και γενικότερα στην εξωτερική μας πολιτική ακολουθούμε την πρακτική του κατευνασμού, μία πρακτική η οποία έχει επανειλημμένως αποδειχθεί ιστορικώς, όχι μόνη αναποτελεσματική αλλά καταστροφική. Ο τρόπος που κυβερνάται διαχρονικά η χώρα μας όχι μόνο επέτρεψε αλλά, σε πολλές περιπτώσεις, εξώθησε Ελληνικά (δυστυχώς), Γερμανικά, Τουρκικά, Βρετανικά και Αμερικάνικα κέντρα (δεξαμενές σκέψεις, ινστιτούτα στρατηγικών μελετών) να διατυπώνουν απόψεις και προβλέψεις περί ισχυρής Τουρκίας και αμελητέας Ελλάδας, η οποία θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν ευτυχή εάν ενσωματωθεί ως προτεκτοράτο στην αναδυόμενη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι ελάχιστοι σύμμαχοί μας μας αντιμετωπίζουν ως αναξιόπιστους και αξιοθρήνητους.

2) Στην εσωτερική πολιτική έχουν διαλυθεί ή βαίνουν προς διάλυση η Παιδεία, η Υγεία, η Οικονομία, η Δικαιοσύνη, ακόμα και η ίδια η εθνική συνοχή μας. Οι περισσότεροι γνωστοί μου περιφέρονται άσκοπα ως νεκροζώντανοι αναμένοντας την εξάλειψη και την ιστορική λήθη.

3) Το υπάρχον και το εν δυνάμει πολιτικό προσωπικό, δεν έχει ούτε την βούληση ούτε και το σθένος να επιβάλει αλλαγές στο Σύνταγμα, τουλάχιστον τόσο ριζικές ώστε να αντιμετωπιστεί αυτή η δραματική κατάσταση, πόσο μάλλον να αντιστραφεί.

4) Κατά την γνώμη μου φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού (η εκεί κοντά), θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω με ποιο τρόπο θα κατορθώσουμε να βγάλουν οι πλάτες μου φτερούγες. Η δημιουργία ενός Συντάγματος (δηλαδή ένα εγχειρίδιο του πολιτεύεστε) είναι δύσκολο αλλά εφικτό στόχος. Θεωρώ πως η μεγάλη δυσκολία έγκειται στο να ευρεθεί κάποιος τρόπος ώστε να γίνει δυνατή η εφαρμογή του. Είναι δυνατή η δημιουργία μίας δεξαμενής σκέψης προκειμένου να βρούμε τρόπο ανάσχεσης αυτού του κατήφορου ή μήπως η πρόταση αυτή με καθιστά καταγέλαστο;

σχόλιο 44

...στον αλυτρωτικό συλλογισμό σου Φορμιγξ...κάνεις το σύνηθες λάθος που κάνουν όλοι οι έχοντες μια συνείδηση ειλικρινή πατριωτική επανασταστική αλλά όχι επαρκή ιστορικοκοινωνική και διακοινωνική συνειδηση .. το λάθος είναι οτι μονώνεις το οικοκοινωνικό σύστημα Ελλάδα και τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν τις προσαπτεις σε λάθη και κακοδιαχέιριση των ελλαδικών κυβερνήσεων που ιστορικά πραγματώθηκαν .. και πετάς έξω από το θεωρησιακό σου πεδίο το αποικιοκρατικό της χώρας καθεστώς που ισχύει για πάνω από 200 χρόνια .. από την εποχή που ετοιμάζαν οι ξένοι αλλαγή του στάτους στην ελλαδική κι ευρύτερη βαλκανική χερσόνησο ...
...αλλά αν θες άνοιξε θέμα άλλο για να μιλήσουμε για τα κοινωνικό ποιλτικά αυτά δεδομένα ...όχι αλα ως παρεμνθέσεις ..εν οψει κλεισίματος μάλιστα των 200 χρόνων από την νεολληνική επανάσταση που απέχει παρασάγγες από αυτό που νομίζουμε ότι έγινε τότε κι η απόδειξη είναι το σύγχρονο καθεστώς δουλείας και κοινωνικής διάλυσης που η μαγιά του έχει τεθεί από τα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια γιθα να μην σου πω απο τα πρωτα μεταεπανασταστικά χρόνια ...

* έχω στείλει ένaα εμαiλ στο yahoo.gr ..παρατηρήσεις για το αρχείο που έστειλες...
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 07 Μαρ 2021, 11:01

Απάντηση στο σχόλιο 44 της Μύθηρας.

Η Μύθηρα έχει δίκαιο, το παρόν νήμα έχει συγκεκριμένη θεματολογία και η απόκλιση από αυτή μπορεί να αποδυναμώσει την κεντρική συζήτηση, επομένως στην επόμενη ανάρτησή μου θα περιοριστώ σε σκέψεις σχετικές με ένα δημοκρατικό Σύνταγμα. Μία πρώτη αντίδραση στο σχόλιο 44 είναι ο παρακάτω σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=o3Ht6z__W4s&t=3560s, ο οποίος εξηγεί γιατί ανησυχώ. Ελπίζω να ανοιχτεί κάποιο σχετικό νήμα, προκειμένου να συζητήσουμε σοβαρά και εκτενώς και, το κυριότερο επί του πρακτέου, το σχετικό θέμα.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 07 Μαρ 2021, 15:08

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:Απάντηση στο σχόλιο 44 της Μύθηρας.

Η Μύθηρα έχει δίκαιο, το παρόν νήμα έχει συγκεκριμένη θεματολογία και η απόκλιση από αυτή μπορεί να αποδυναμώσει την κεντρική συζήτηση, επομένως στην επόμενη ανάρτησή μου θα περιοριστώ σε σκέψεις σχετικές με ένα δημοκρατικό Σύνταγμα. Μία πρώτη αντίδραση στο σχόλιο 44 είναι ο παρακάτω σύνδεσμος: https://www.youtube.com/watch?v=o3Ht6z__W4s&t=3560s, ο οποίος εξηγεί γιατί ανησυχώ. Ελπίζω να ανοιχτεί κάποιο σχετικό νήμα, προκειμένου να συζητήσουμε σοβαρά και εκτενώς και, το κυριότερο επί του πρακτέου, το σχετικό θέμα.

ανοιξε ενα θεμα οπως σου αρεσει .....
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”