ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Γαλαξιακή Αυτοκρατορία)
Ναι, η σειρά ονομάζεται «Γαλαξιακή Αυτοκρατορία» και τα τρία πρώτα βιβλία, από τα συνολικά έξι, τα διάβασα στο Λύκειο, όταν εκδόθηκαν από τις εκδόσεις «Κάκτος». Οι τρείς πρώτοι τόμοι, οι οποίοι είναι και οι πλέον σημαντικοί, τιτλοφορούνταν ως «Foundation», «Foundation and Empire» και «Second Foundation». Πράγματι, εκεί, ο Asimov περιγράφει έναν Μαθηματικό, τον Harry Seldon, ο οποίος ανακάλυψε μία θεωρία μελέτης μεγάλων κοινωνικών συστημάτων, με την χρήση Στατιστικής Ανάλυσης.
Υπάρχει ένα θαυμάσιο ποίημα το οποίο έγραψε ο Ορφέας πριν από τριάντα πέντε αιώνες, τον «Ύμνο Νόμου», στο οποίο αναφέρει πως οι Νόμοι είναι κοινή για τα έμψυχα όπως και για τα άψυχα, δηλαδή πως οι ίδιες καταστατικές εξισώσεις περιγράφουν τα Φυσικά και τα Κοινωνικά Συστήματα. Διαβάστε τα «Ορφικά» του Ιωάννου Πασσά. Η εργασία μου που έστειλα στην Μύθηρα, δείχνει πως μία τέτοια θεωρία είναι δυνατή και μάλιστα όχι μέσω Στατιστικής αλλά με καθαρά αιτιοκρατικό τρόπο, δηλαδή με την χρήση Λογισμού και Γεωμετρίας. Το ενδέκατο σχόλιό μου στο παρόν νήμα δεν είναι εικασίες αλλά βασίζεται σε αυστηρή απόδειξη.
σχόλιο 41
Φορμιγξ ,, σου εχω στειλει ενα εμαιλ στην διευθυνση που μου ειχες δώσει nelias@teemail.gr. (σελ. 8 ΣΧΟΛΙΟ ΕΝΑΤΟ ) στο απο τα μεσα του Φεβρουαριου μαλιστα ζητωντας σου να μου στειλεις κατι για την εργασια σου με το μαθηματικο δυναμοσυνολο αλλα δεν ελαβα απαντηση ... ευσ τωρα λες οτι μου εστειλες εργασια σου ...δνε εχω λαβει ομως τιποτε γιαυτο καιδεν απαντησα ...θα ξανακοιταξω βεβαια ...