ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 27 Μαρ 2021, 15:17

σχόλιο 53

Εικόνα

..ας φανταστουμε όλοι//// ένα μέλλον οπου μαζευομαστε σε επιπεδο συνοικιας για να συζητησουμε για τον ΧΥΤΑ και την διαχειριση απορριματων στον δημο μας και να παρουμε αποφασεις .. η που μαζευομαστε να συζητησουμε και να παρουμε αποφασεις λυσεις για την ρυπανση της Μεσογείου .. η ακομη πιο πάνω για τα διαστημικα απορριματα ...η για τα μετρα για την αντιμετώπιση ενος επικινδυνου μετεωριτη που απειλει την γη ...η ακομη πιο πανω για τα διαστρικα ταξίδια και πως πρεπει να γινονται ως στε να μη θιχτουν οι πληθυσμοι των κοσμων επισκεψης μας ...χμμμ αχαχ !!!..

..πχ σε μια τετοια αναδιανεμητικη κοινωνια δικαιου .. θα αποφασίζαμε εμεις αν πρεπει η οχι να συνεχιστεί ο εγκλεισμος μας λογω μια πανδημιας ...και για τα μετρα τα οποια δεν θα μας τα επεβαλε με τα δικα της κριτηρια μια αδιορατη υγειονομικη η οικονομικη αρχη ..ουσιαστικη αχρηστευοντας τη δικη μας εξουσια κι ελευθερη βουληση ...φευ !!!.
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 29 Μαρ 2021, 10:48

Παυλος Γ. έγραψε:Απο την σύσταση του Ελληνικού κράτους, τρία πραγματα ηταν τα κυρίαρχα ζητήματα των Ελλήνων πολιτών,
που ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν.

Λαική κυριαρχία.
Εθνική ανεξαρτησία.
Κοινωνική δικαιοσύνη.

Το πρώτο Συνταγμα της Γ' Σεπτεμβρίου του 1842, ποτέ δεν εφαρμόστηκε απο τον Οθωνα.
Αυτό οδήγησε στις ταραχες και στο δεύτερο Συνταγμα του 1864, με τα αιτήματα του κόσμου,
αυτά ακριβώς τα τρία.
Η Λαική Κυριαρχία ζητούσε το αυτονόητο. Να είναι ο απλός Ελληνας πολίτης, (αυτός που πληρώνει τους φόρους δηλαδή),
αφέντης στον τόπο του.
Είτε δημιουργώντας κόμματα, που θα ελέγχονται από τα κάτω, δηλαδή από τους ίδιους τους πολίτες,
είτε πρωτογενώς, με ανοιχτές συνελεύσεις, όπως στην αρχαία Αθήνα.

Η Εθνική Ανεξαρτησία, είναι αυτό που φανερώνει η ίδια η πρόταση.
Να μην υπάρχουν δηλαδή οι ξένοι παράγοντες, που να επηρεάζουν τα πολιτικά δρώμενα.
Να μην υπαρχει δηλαδή φυτευτός ανθρωπος σε καίρια θέση, από ξένη πρεσβεία. (π.χ. Χρυσοχοίδης),
ή απο υπερεθνικό οργανισμό, (π.χ. Ζαββός, Βαρουφάκης).

Κοινωνική Δικαιοσύνη, είναι ο ορισμός της ισότητας όλων, απέναντι στο Νόμο.

Το κυρίαρχο στοιχείο στον ορισμο του συγχρονου έθνους, είναι η εθνικη συνείδηση.

Για ν΄αποκτηθει όμως η εθνική συνείδηση, χρειάζεται κοινός αγώνας, υπεράσπισης κοινών συμφερόντων και κοινής εδαφικής επικράτειας.
Η κοινη εδαφική επικράτεια, δίνει και τον ορισμό της πατριδας.
Ολα τα παραπάνω συγκροτούν την εθνική συνείδηση.
.

ενα πολυφυλετικό έθνος είναι ένα ανθεκτικό έθνος αρκεί οι φυλές να είναι συμβιωτικές όχι αλληλοσπαρακτικές

Εικόνα

σχόλιο 54

...Παύλο...σωστές οι σημάνσεις αιτήματα για τις προυποθέσεις της Δημοκρατίας είναι απλα παρωχημενες και ευτελισμένες καθως τις χρησιμοποιησαν αποικιοκρατικες δοσιλογες κυβερνησεις μεχρι τωρα και οχι μονο στη χωρα μας ..

...η λαική κυριαρχια με πιο συγκεκριμενους ορους ειναι η αναδιανομη της εξουσιας, αιτημα - αρχη της αναλογικότητας της εξουσιας σε μια δημοκρατια ( ισοπολιτεία, ισονομία )...

...η εθνική ανεξαρτησία σε μια παγκοσμιοποιημενη κοινοτητα φανταζει ψευδαισθησιακο ιδεολογημα ...

...η κοινωνικη δικαιοσυνη επίσης πρώτιστο της δημακρατιας αιτημα και μεγίστη αρχη ( 2η δημοκρατικη αρχη της αναλογικοτητας συμπεριλαμβανει και την νομη εξουσιας και νομη γνωση και πλουτου η αρχη ισονομίας ισηγορίας ισομοιριας ) βεβεια πολυ αναλυση θελει το προθεμα <<ισο>> ΚΑΘΩΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΝΟΗΘΕΙ Σ ΕΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΑΝΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΜΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΙΣΟΤΗΤΑ -ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ

...Παυλο, οσο για το ορισμό του έθνους το δίνεις χρησιμοποιωντας παλι τον αγνωστο διερευνομενο ορα αρα ειναι αστοχος ορισμος .....χμμμ.. νομιζω η ετυμολογηση της εννοιας στην ελληνικη γλωσσα οχι στην αγγλικη ειναι κατατοπιστική και φιλοσοφικα επαρκης ...

εθνος = ενας πληθυσμος ανθρωπινων οντων με ιδια ηθη και εθιμα προυποθεση των ομοιων ηθων-εθων ειναι :
-να διαβιωνει σε τοπους με παρομοιες γεωφυσικες και κλιματολογικες βιοενεργειακές συνθηκες
- να εχει μια φυλετική συγγενεια-ομοιοτητα γενετικη χωρις μεγαλες γενετικες αποκλισεις
( πολυφυλετικοτητα με ιδια ομως γενετικη βαση ως ειδη κλάδοι ενος ευρυτερου φυλετικου κορμου )
- ίδια πολιτισμικα στοιχεια του ιδιου ηθους αρα καταλληλων γενετικων προδιαγραφων και γεωφυσικων κλιματολογικων ενεργειακων συνθηκων
( πχ γλωσσα-γλωσσικα ιδιώματα , θρησκεια, εκπαιδευση γενικα )

..η εννοια εθνος διαφοροποιειταi απο την εννοια της φυλης και του κρατους της πατρίδας ...

...ενα εθνος μπορει να περιεχει πολλες διαφορετικες οχι με τον απολυτο τροπο ομοαιμες φυλες ..οπως ενα δασος ως οικοσυστημα πολλα ειδη φυτων και δεντρων συμβατων ομως μεταξυ τους οχι διαφορετικων σε σημειοα ανατγωνιστικο κι αλληλοκαταστροφικο .. κι αυτη η συμβατη συμβιωτικη ποικιλοτητα εινα κι η δυναμη της αντοχής του.. αρα ....

...το ομοαιμο θα το εννοησουμε ως μια αναγκαστικη στοιχειωδη ομοιοτητα στις φυλες για να μπορεσουν να αποκτησουν ενα κοινο εθος και αρα δυνατοτητα συνυπαρξης ...

...η ποικιλοτητα θα πρεπει να εχει ορια και περιορισμους .. ακραιες φυλες καταστροφικες μπορουν εσωτερικα να κατασπαραξουν ενα εθνος ...ετσι συνεβει απο τα χρονια των αρχαιων επιδρομεων ( Χετταιων, Χουριτων κλαδοι των οποίων ηταν οι Αχαιοι και Δωριεις ) στον Ελλαδικο Χωρο γιαυτο ηρεμια εσωτερικη δεν υπαρχει απο τοτε ...
... αρπαγη σφαγη καταστροφη θανατος απιστευτος κοινωνικος πονος και οικολογικη βάσανος ... οι επιθετικες επιδραμουσες φυλες μολυναν με βαρβαρικα και επιθετικα εγωιστικα καταστροφικα τους ενστικτα τις ειρηνικες φυλες το διο συνεβη και σε αλλε ςπεριοχε ςτης Ευρωπης ...

..... στο διαβα των αιωνων η βαρβαρικοτητα καταλαγιασε οι φυλες προσαρμοστηκαν και ετειναν να ηρεμησουν,, ομως με δραματικες συνεπειες στην ανισοκατανομη εξουσιας κι πλουτου ετσι προεκυψαν οι τυρρανικες αριστοκρατιες-ολιγαρχίες οι επεκτατικες στρατοκρατοριες αυτοκρατορικου οι ολιγαρχουμενες πλουτοκρατουμενες ή ψευδημοδημοκρατικου τυπου ....

...
κατα διαστηματα νεα κυματα βαρβαρικων φυλων διεισδυαν και ταραζαν το πανσπερμια των σχετικα συμβατικα και καταναγκαστικα ""ειρηνευομενων""φυλων κι απειλουσαν τις στρατοκρατοριες τους ( αρχαιοελληνικη ,αιγυπτιακή, ασσυροβαβυλωνιακη, περσικη, μακεδονικη, ινδικη, κινεζικη, ρωμαικη, βυζαντινη, γερμανική, αγγλικη κτλ ) .. κοκ ..φτάνουμε στην εποχη μας με τα νεα κυματα φυλων απο Ανατολας ...που σημειωτεον δνε ειναι ολες βαρβαρικου αιματος ( με επιθετικα σκοταδιστικα καταστροφικα εντσικτα ) υπαρχουν φυλες καταπιεσμένων αλλα πολυ εξευγενισμένων με υψηλο νοητικό,,, δυνητικα παραγωγοί υψηλου επιπεδου ειρηνικου πολιτισμού ...που στο ελλαδικο χωρο θα μπορεσουν να ακμάσουν ....αν και εφοσον δεν φατριαστουν δνε εμποδιστουν απο σχεδια φυλετικου αλληλοσφαγιασμου ...

*εκκρεμουν σχολιασμοί μου στα λεγόμενα του νέμο ...επανέρχομαι δώστε μου λιγο χρόνο καθςω αναπτυσσω στ παρον φορυμ αυτο το καιρό διάφορα θέματα
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Μαρ 2021, 12:18

παπαριες το λεω γιατι ειμαι και απο αλλου φορτωμένος και το βρισκω ευκολο να ξεφορτωθω καπως εδω
αυτο για τν ενταση μου .......διαβασε αριστοτελη στα πολιτικα που λεει για τις εξουσιες
πολιτικες και μη ο ανθρωπος ειναι ενα απληστο ζώο και χρειαζεται αρχη

παπαριες του τυπου τα κανονιζουν ολα οι ανθρωποι μεταξυ τους δεν υπαρχουν ουτε και υπηρξαν ποτε
δεν ειναι εθνος ο πολυφυλετικος ορισμος και μη μου πειτε για τις ηπα γιατι δεν τελειωσε ακομη εκει
η εξελιξη των φυλων -ακομη και εκατο χιλιαδες να εχουν δικαιωμα να ψηφισουν αλλοιωνουν
την δικη μας εξελιξη για ενα σοβαρο και αποδοτικο κρατος
περισσοτεροι ξενοι περισσοτερα σκατα στο τοπο μας - το λεω με την εννοια οτι στα δικα μας
θα προστεθουν και αλλα που θα χρειαστουν δυο αιωνες για να αποκτησουν ευρωπαικη συνειδηση

δεν ειμαστε προ οκτωβριανης επαναστασης για να λεμε αυτα τα πραγματα
αν προσθεσουμε τα χρονια των τσαρων και τα χρονια των σοβιετ δεν επιτεύχθηκε καμια
ενσωματωση των ξενων λαων στην ρωσικη επικρατεια ...αντιμαχονται ακομη και αν εκει
θα επικρατήσει και ο δικαιωματισμος μιας δημοκρατιας ή μια χαλαροτητα οι λαοι θα αποκτησουν
την πληρη ανεξαρτησια τους το κκ βρηκε μια ανιση κατασταση και προσπαθησε να ισορροπήσει
την κατασταση κατω απο το λαβαρο του σφυροδρεπανου καταφερε κατι; και δεν το ξερω;

επισης την επομενη φορα που θα κατηγορήσετε τους προγονους σας για τον ξεπεσμο του εθνους
σκεφτειτε τον εαυτο σας χωρις πολεμο χωρις να χυθει αιμα καταλαμβανουν την χωρα μας
και σεις μιλατε για δημοκρατια ποια δημοκρατια με 200 χρονια στην πλατη μας
απο την απελευθερωση δεν την κατεχουμε ουτε εμεις οι ιδιοι
ενας αχρηστος λαος ειμαστε που κοιταει πρωτα το τομαρι του που καιγομαστε με το παραμικρο
και πνιγόμαστε με λιγο νερο και η διαφθορα που υπαρχει στην ελλαδα μονο με την αφρικη
συγκρινεται λοιπον να γιατι θελει μεγαλη προσοχη οταν αναφερομαστε στο παρελθον
και δεν ειμαστε ικανοι ουτε για μικρη μεταρρύθμιση πχ πενταλεπτα διαλείμματα στα σχολεια
ποιος φωστηρας το σκεφτηκε ; και γιατι ο συνδικαλισμος δεν το διόρθωσε;
και οταν δεν μπορουν να εφαρμοσουν ενα σχολικο προγραμμα
θα φτιαξουν την χωρα με αλλους αγραμματους ; οταν κοιταμε το φεγγαρι πεφτουμε στην τρυπα
ειναι καιρος πια να αρχισουμε να κοιταμε κατω και να κλεινουμε μια μια τις τρυπες που βρισκουμε
μπροστα μας ...τεσπα στα προσωπικα τωρα εχω μπλεξει με ενα απατεωνα που μου τον συστησε
ενας γειτονας και την πατησα ..και αντε να ξεμπλέκω μαλλον θα τα πληρωσω εγω
γιατι εμπιστεύτηκα εναν αγνωστο που μου τον συστησε γνωστος και μου την φορεσε
για να βγαλει ελαχιστα ευρω .... εγω πχ αντι να κοιταζω το δικο μου απολυτο συμφερον
σκεφτηκα να βοηθησω ......κακως πρεπει να μαθω να ειμαι προσεχτικος με τους δικους μου
γνωστους γιατι εκεινος που θα μας την φορεσει δεν θα ειναι αγνωστος αλλα απο το δικο μας περιβαλλον
και εγω σε αυτο την παταω απο μικρο παιδακι ...ξαναλεω δεν ειμαστε ετοιμοι για δημοκρατιες
οποιαδηποτε μορφης χρειαζομασταν σαν νεο κρατος να δημιουργησουμε δομες και υποδομες
και αυτο θα γινοταν -δεν ξερω αν το λενε και αλλοι -με χουντες ή και με βασιλικα διαταγματα
παρολα αυτα ειχαμε αδυναμες κυβερνησεις που αλλαζαν συνεχως ωστε να μας διοικουν οι ξενοι
και υπαιτιοι για την καταντια μας να θεωρουν εμας τους ιδιους με το δικαιωμα του ψηφου

αν υπηρχε φιλοσοφια στην ελλαδα αν υπηρχε αληθινή διανοηση και οχι διαστρεβλωμενη
αν υπηρχαν σε μεγαλυτερο ποσοστο -δεν θα ειμασταν σε αυτο το χαλι
πχ καθε δημοσιο εργο γινεται αφου θα το κοστολογησουν δεκα φορες πιο πανω
και το κανουν γιατι εχουν φροντισει εξαρχης να γινεται νομιμα

απο αυτο το επι δεκα παραπανω βγαινει και ο μισθος των απατεωνων και αγοραζονται και οι ψηφοι
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Μαρ 2021, 13:07

οποτε συνεχιζω την ακατασχετη φλυαρια μου δεν ειμαστε ικανοι για αλματα στο διαστημα ακομη
οποτε και δεν ειμαστε ικανοι να δημιουργησουμε ενα πιο δικαιο συστημα χωρις την διαφθορα
που υπαρχει σε ολους τους δημοσιους οργανισμους

πρωτα πρωτα θα χρειαστει μια ακομματιστη μεγαλη συγκεντρωση στο συνταγμα
οταν θα ειμαστε ικανοι να την πραγματοποιησουμε τοτε ας κανουμε και το επομενο βημα

αυτος θα πρεπει να ειναι και ο στοχος της διανοησης σημερα ο μεγας στοχος
η ενωση ολων πανω απο τα προβληματα του τοπου

αλλα πως θα γινει οταν ο αριστερος διανοητης σκεφτεται κατι αλλο και ο δεξιος το αντιθετο ;
0 .

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 29 Μαρ 2021, 20:35

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΕΙΚΟΣΤΟ ΟΓΔΟΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Το πρόβλημα της φωτισμένη δεσποτεία)

Διαβάζοντας τις τελευταίες αναρτήσεις της ΜΥΘΗΡΑΣ και του ΝΕΜΟ, επιτρέψτε μου μία σύντομη παρέμβαση. Επιπλέον, στην αναρτήσεις αυτές, αναφέρθηκαν ζητήματα μάλλον εφαρμοσμένα παρά θεωρητικά, κάτι το οποίο, εάν συμφωνείτε και εσείς, μπορούμε να τα συζητήσουμε με μεγάλη χαρά. Πιστεύω πως δεν θα είναι εκτός θέματος, εφόσον η ουσία ενός Συντάγματος είναι, στην τελευταία ανάλυσή του, η δυνατότητα εφαρμογής των όποιων πολιτικών ιδεών.

Αναφορικά με την πολυπολιτισμικότητα, πιστεύω πως είναι αδύνατον να ενυπάρχουν πολύ πολιτισμοί εντός του ίδιου έθνους, παρά μόνο εάν το έθνος αυτός αλλοιωθεί πέραν κάθε δυνατότητας αναγνώρισης. Λίγα και συγκεκριμένα στοιχεία άλλων πολιτισμών είναι δυνατόν να ενσωματωθούν στον υφιστάμενο πολιτισμό ενός έθνους, άλλωστε αυτό γίνεται συνεχώς από την αυγή της Ιστορίας, όμως φοβάμαι πως ο όρος «πολυπολιτισμικότητα», ειδικά στο λεξιλόγιο της παγκοσμιοποίησης, σημαίνει δραστικές αλλαγές και εξάλειψη διαφορών και ποικιλομορφίας, κάτι εγκληματικό για την Ανθρωπότητα. Φανταστείτε έναν πίνακα ζωγραφικής ο οποίος δημιουργήθηκε από την συνένωση διάφορα αποσπασματικά στοιχεία και τμήματα διαφορετικών ζωγράφων, όπως ο Ντα Βίντσι, ο Νταλί και ο Καντίνσκι. Αγαπώ ιδιαίτερα και τους τρεις αυτούς ζωγράφος, αλλά φαντάζομαι πως εάν επιχειρηθεί μία παρόμοια σύνθεση θα προσιδιάζει μάλλον σε τερατούργημα παρά σε τέχνη. Ο μόνος τρόπος ώστε να γίνει ανεκτό ένα τέτοιο εξάμβλωμα, είναι να ρίξει κάποιος νέφτι στον μουσαμά και μετά με ένα πινέλο να αναμείξει τα χρώματα ώστε το αποτέλεσμα να είναι ένα ομοιογενές ουδέτερο γκρίζο χρώμα. Η Ανθρωπότητα, για να έχει νόημα το όνομά της, πρέπει να είναι ένα μουσείο με πίνακες πολλών ζωγράφων ο καθένας από τους οποίους δημιουργεί τον δικό του πίνακα. Προφανώς η κάθε τεχνοτροπία είναι δυνατόν να επηρεάζεται από κάποια άλλη, ενσωματώνοντας στοιχεία τα οποία την βελτιώνουν, αλλά αυτό διαφέρει παρασάγγες από ένα ασυνάρτητο συνονθύλευμα ή, ακόμα χειρότερο, από μία μονότονη γκρίζα επιφάνεια.

Όπως εσείς, έτσι και εγώ είμαι απογοητευμένος και ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την ποιότητα του πολιτικού προσωπικού, αυτό όμως δεν οφείλεται στο Δημοκρατικό Πολίτευμα, γιατί αυτό που έχουμε δεν είναι Δημοκρατία, ούτε άμεση ούτε αντιπροσωπευτική, είναι σαφώς και αποκλειστικώς ολιγαρχικό. Όπως ανέφερα προηγουμένως (σχόλιο είκοσι τέσσερα) δεν θεωρώ πως μία ολιγαρχία, όποιο τίτλο και εάν φέρει, Αριστοκρατία, Άρχοντες – Φιλόσοφοι, Φωτισμένη Δεσποτεία, δύναται να λειτουργήσει προς το συμφέρον ενός έθνους. Σκεφθείτε πως η καλύτερη περίπτωση είναι να υπάρξει κάποιος φωτισμένος ηγεμών (κάτι σπανιότατο στην Ιστορία), ο οποίος να είναι και αποδεκτός από τους πολίτες, τότε η Πολιτεία εθίζεται στον εφησυχασμό και την αδράνεια, ατονούν τα αντισώματα τα οποία την προστατεύουν και απομένει έρμαιο σε τυχόν επικίνδυνο και ανίκανο διάδοχο ή συνεχιστή αυτού του ικανού ηγέτη.
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 29 Μαρ 2021, 21:57

με την φιλοσοφια ειναι πολυ δυσκολο να τα βρει κανεις ...οτιδηποτε και να γραψω μολις τελειωσω
θα πω στο εαυτο μου -τι παπαριες ειπες τωρα!!!! ..ομως .η εξελικτικη πορεια ειναι αργη και σταθερη
ο ανθρωπος μαθαινει απο τις ασχημες εμπειρειες και απο τον πονο και καποιοι λαοι το εχουν σε
περισσοτερο βαθμο απο οτι αλλοι ....πχ δυση ενας καινουργιος λαος που με την ορμη του
κατεκτησε τον κοσμο και που αρχιζει ηδη η παρακμη του

δεν υπαρχει τελειο συστημα το προσπαθησε ο πλατων και λιγο ο σωκρατης αυτοι ηταν οι τελευταιοι
φιλοσοφοι ..με την εννοια οτι προηγήθηκαν οι προηγουμενοι ομως γνωριζαν πιο πολλα
πχ ηρακλειτος δεν προσπαθησε καν να πει ενα συστημα γιατι κατανοουσε τις αλλαγες καθε στιγμη
τα ειπε και μετα γύρισε την πλατη του ....μαρξ και τοσοι αλλοι οι αλλαγες που σκεφτηκαν
τους ξεπερασαν προτου ακομη εφαρμοστουν

τωρα στην ερωτηση παρατηρησα οτι καθε μεγαλος πολιτισμος εχει και την μοναδικη ηγεσια
πχ γερμανια ειχε τον φιλοσοφο ηγετη που εβαλε τις βασεις για την σημερινη γερμανια
η αγγλια με τις προσμιξεις αλλα με τον ιδιο γενετικο υλικο και με την σιδερενια διοικηση
η γαλλια οχι τοσο γιατι υπηρχαν διαφορες που δεν ειχαν ισορροπήσει χωρις ισχυρη διοικηση
και βλεπουμε και τα αποτελεσματα βλεπουμε τρεις χωρες με παρομοιο πολιτισμο
αλλα με διαφορετικους προσανατολισμους τεσπα ειμαι σκασμενος σημερα

δεν θυμαμαι το ονομα ενος συγγραφεα και φιλοσοφου που εγραψε ενα βιβλιο για την τραγωδια
ουτε και τον τιτλο θυμαμαι αλλα εχει σχεση με τον αιαντα και τον οδυσσεα που ειχε κερδισει τα οπλα
του αχιλλεα εκει κανει συσχετισμους του παλιου κοσμου της τιμης του αιας και του καινουργιου
οπου κυριαρχει η απατη ή η εξυπναδα του οδυσσεα
διαβαστε το οπου το βρειτε αξιζει πολλα - επισης εχουμε και τον οδυσσεα να λεει το ονομα του
κανενας -αυτο ειναι δικο μου συμπληρωμα και οχι του συγγραφεα

ο αυριανος κοσμος που θα προλαβουμε και μεις να ζησουμε θα ειναι -μη πω και φευγω για μια βολτα
0 .

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 30 Μαρ 2021, 02:06

ΝΕΜΟ, μήπως εννοείς την τραγωδία του Σοφοκλή «Αίας»; Σου συστήνω επίσης να διαβάσεις το έργο του Ησιόδου «Έργα και Ημέραι», ειδικά την αναφορά για τα πέντε γένη του Ανθρώπου. Όταν διάβασα την περιγραφή του Σιδηρού γένους (το τελευταίο) ανατρίχιασα, γιατί προέβλεπε την σημερινή εποχή πριν από είκοσι επτά αιώνες. Αυτό το οποίο δεν αναφέρει ο Ησίοδος είναι τι θα συμβεί μετά το Σιδηρούν Γένος, ή ακόμα και εάν υπάρξει συνέχεια ή όχι. Υπάρχουν βίντεο στο YouTube που περιγράφουν τα γένη αυτά σε μετάφραση. Δες τα και πες μου τις εντυπώσεις σου.
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 30 Μαρ 2021, 09:18

σχόλιο 55

.... αγαπητοι συνομιλητες ..ας επιστρέψουμε στο νήμα....στις αρχες της δημοκρατικης διακυβερνησης ....ο νέμο επαρκως εξεφρασε βεβαια τα αντιδημοκρατικα του αισθηματα και τις φοβίε ςτου για την δημοκρατια ( μη οραματιστης οντας εχει βεβαια στα μυαλο του τα εκτροπα και τν διαφθορα των ψεδυοδημοκρατιων δνε μπορει να νοησει το ιδανικο και ισως δεν εινα φτιαγμενος για αυτο ) ... θα σχολιασω κι εγω αναλυτικοτερα σχετικα με αυτα ...τα οποια βεβαια ο ιδιος δεν μας εξηγει επαρκως ...δεν ειναι εξηγηση το να λες αφου ειμαστε ανικανοι για το καλο που λεγεται δημοκρατια και που ολοι το θελουμε ( αραγες ειμαστε ολοι ανικανοι ?? θελουμε ολοι την δημοκρατια ?) ας αρκεστουμε σε ολιγαρχιες ή μοναρχιες <<φωτισμενες>>....

...σκεψου ομως νεμο οτι αν δεν ηταν δημοκρατικη πχ αυτη η αναπτυξη θεματος ( βεβαια το φορουμ αυτο ειναι ολιγαρχουμενο και με λυρι κοκκορου αποφασισαμε ετσι και να σας αρεσει χωρις διεργασιες συναποφασης για την διαχειριση του ) ...κανονικα θα επρεπε να μη σου επιτρεπω ως νηματοθετρια να γραφεις εφοσον εκφραζεις αντιθετη γνωμη προς την δημοκρατικη αναδιοργανωση και την συμμετοχικη διαδικασια συναποφασης και διαβουλευσης .. η δημοκρατικη διεργασια του νηματος ειναι αυτη που σου δινει λογο και δυνατοτητα εκφρασης ...εεεμμμμμμ!!!!

...η δημοκρατικη διακυβερνηση δεν αφορα μονο το πολιτειακο συστημα ( συστημα ληψης αποφασεων διαχειριση των ευρυτερων κοινοτητων) αλλα την διοικηση μια επιχειρισης, ενος σχολειου, ενος δικαστηρίου, μιας στρατιωτικης μοναδας, μιας οικογενειας ..χμμ μια συζητηση φορουμιστικης να σαν αυτην εδω ....
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 30 Μαρ 2021, 10:08

σχόλιο 56

ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ
Αρχές της δημοκρατικής διακυβέρνησης η σύσταση ενός Δημοκρατικού Συντάγματος

Εικόνα

..επιτρέψτε μου να διακόψω δυναμικά το πλατύασμα του θέματος και τη διασπορα του προς αδιέξοδες κατευθυνσεις που τεινουν να διακόψουν την ροή κι ανάπτυξη του ...

...επιτρεψτε μου δηλαδη το <<κατσάδιασμα >> ώστε να επαναφέρω επιτέλους το θέμα μας που είναι ο τρόπος σύστασης ενός Δημοκρατικού Συντάγματος

( δεν συζητάμε για την αξία της Δημοκρατίας αυτή είναι αυτονόητη και αδιαφιλονίκητη όπως η αξία του Ηλιου για την Ζωη του Πλανήτη κι οποιος έχει αντίρρηση ας ανοιξει ένα θέμα να επιχιερηματολογήσουμε όσοι θέλουμε γιατι ειναι ""αυτονόητη"" η αξία της Δημοκρατίας ...αυτονόητη εννοειται για τις διαλλεκτικές, ανοικτές στο πνευμα ευέλικτες, με ευρύτητα και βάθος ψυχονοητικες φύσεις )

..καταρχήν είπαμε οτι για την συσταση ενος Συνταγματος που να ρυθμιζει την κοινωνική-συμβιωτικη μας ζωη χρειαζόμαστε ορίσματα, αρχές-αξιώματα πορίσματα

...με τα ορίσματα θα προσδιοριζουμε ποια είναι τα όντα και τι είδους είναι οι σχέσεις μεταξυ τους των οποίων την συμβιωτική λειτουργική συνύπαρξη ρυθμίζουμε

..με τις αρχες και γενικα τα αξιώματα και τα πορίσματα θα εισαγουμε τις κανονιστικές ρυθμίσεις τα <<πρέπει>>που θελουμε για την δημοκρατική διακυβέρνηση ...

...σκοπος της δημοκρατικής διακυβέρνησης είναι η αρμονικη συμβίωση πολλων οντοτήτων δηλαδη η συμβίωση οχι μονο ελλόγων και ανθρωπινων ,,συμβίωση με τέτοιο τροπο ωστε να υπαρχει δικαιοσυνη αρα τα οντα να μπορουν να εξασφαλισουν την συντήρηση τους και την ανελιξη της ζωής τους ...

...μονο μια κοινότητα-κοινωνια δημοκρατικα κυβερνώμενη μπορει να εξασφαλισει με τον καλύτερο τρόπο τα συλλογικα συμφεροντα αρα και τα ατομικά ( αναγκες και δυνατοτητες της ζωης ) και να βεβαια να εξασφαλίστει σε μάκρος χρόνου η ανέλικτικη δυναμική της
κοινότητας -κοινωνίας ...

..η δημοκρατική διακυβερνηση ειναι ο τροπος που οργανωνεται και κυβερνάται η ζωη σε ολες τις μορφές και τα επιπεδα της .. απο το μοριακό και κυτταρικο εως το επίπεδο των συμβιωτικων κοινοτητων ...

πχ...
... το κυτταρο εχει το πυρηνα του
...οι ιστοι κυττάρων εχουν τον δικό τους πυρηνα τον ιστικο που ρυθμίζει την λειτουργια των χιλιαδων κυτταρων αμφιδρόμως
...τα όργανα έχουν το δικό τους ιστικό κέντρο κτλ ..
...το οργανικο συστηματα ..έχει επισης το δικό τους κεντρο ρυθμσιης ...
... ολοκληρος ο οργανισμος εχει το δικο κεντρο συντονισμου και ρυθμισης της λειτουργιας των οργανικων συστηματων του με επίσης αμφίδρομο τρόπο
...οι συμβιωτικοί κοινοβιοτικοι οργανισμοι επίσης εχουν το δικό τους ρυθμιστικό κέντρο ...

...οποιος έχει αντίρρησεις για αυτα .. ειναι ανικανος να διαβιωσει σε δημοκρατικη κοινότητα ...η ταξη μεσα του δεν έχει επαρκως ευοδωθεί και βρίσκεται ψυχονοητικα υπο την διαλυτική μονωτική ατομοκεντρική επιδραση του χαους ...δεν πληρει τις δύο βασικές αρχές δημοκρατικης διακυβερνησης ...

...οι έχοντες επαρκως την ταξη κι άρα το φως μέσα τους ας προσπαθησουμε να συλλογιστούμε πως θα διακυβερνηθουμε δημοκρατικά με γνωμωνα τις διεργασιες και τα πρότυπα της ιδιας της ζωής απο το μοριακό εως το επίπεδο των συμβιούντων-κοινοβιουντων οργανισμών...
:pardon:
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Μαρ 2021, 12:05

μυθηρα διαβασε τι λεω και να καταλαβαινεις περισσοτερα απο οτι γραφονται και σκεψου
λιγο παραπανω και τι αφηνω να εννοειται ΄....δεν ειμαι αντιδημοκρατης
...αλλα η ειρωνεια του πραγματος ειναι οτι συμφωνω με ολους τους παλιους φιλοσοφους
κατι που εσυ δεν το κανεις γιατι δεν εχεις κατανοησει κανενα φιλοσοφο
οτι διαβασες και σκεφτεσαι ειναι απο το 1850 μεχρι τωρα και γιατι θα πρεπει να δωσουμε
μεγαλυτερη βαση στων αρχαιων; γιατι αυτοι εχουν ζησει απο κοντα ολα τα πολιτικα συστηματα
και ολοι ηταν εναντιον της δημοκρατιας και η αλλη ειρωνεια ειναι οτι και οι σημερινοι φιλοσοφοι
συμφωνουν με τους παλιους αλλα γνωριζοντας και τα καινουργια δεδομενα δεν το ομολογουν
ανοιχτα γιατι δεν εχουν να προτεινουν και τιποτα καινουργιο και το μονο που λενε
ειναι το βλεποντας και κανοντας με την εννοια οτι εχουμε μια ανοιχτη κοινωνια
και μεσα απο τις συνεχομενες διεργασιες θα βρουμε κατι καλυτερο απο την δημοκρατια
που εχουμε σημερα αυτη ειναι η κυριαρχη αποψη της διανοησης σημερα
'και κανενας δεν υποστηριζει αυτα που μας λες
γιατι κατανοουν το αδυνατον της φυσης -με την εννοια παλι οτι ειναι νωρις να εφαρμοστουν
και οχι οτι ειναι βλακειες 'η ανοησιες

σημερα στην περιήγηση που εκανα στο διαδικτυο βρηκα ενδείξεις και αποδειξεις οτι συντομα
θα καταργηθουν τα αρχαια να διδασκονται ηδη καποια πανεπιστημια
τα εβγαλαν απο το προγραμμα τους ....σε βαθος χρονου ο πολιτης θα μεταβληθει σε μοναδα
η κλασικη παιδεια που σημερα την θεωρουμε κορυφαια θα τελειωσει και θα θυσιαστει
στο βωμο του δικαιωματισμου ..αν κερδισουν τον ατυπο πολεμο
και οι εννοιες που μας παρεδωσαν οι αρχαιοι θα εκλειψουν μαζι και ο σαιξπηρ τον καλο αντιγραφεα
του ομηρου ..

φορμιξ εχω διαβασει τα παντα και ελαχιστα σε σχεση με οτι τυπωθηκε
και τον ησίοδο ασφαλως οσο για τον τιτλο που λες με την τραγωδια δεν μου ερχεται στο νου
τωρα αλλα αυτο που εγραψα εγω ηταν η αναλυση που εκανε ενας φιλοσοφος πανω σε αυτην
θα βρω τον τιτλο και θα στο πω -εσυ θα εννοεις την αποστολη που ειχε ο νεοπτολεμος για να αρπαξει
το τοξο σε καποιο νησι και απο τον φιλοκτητη συντροφο του ηρακλη και να το φερει στην τροια γιατι αλλιως
δεν θα επεφτε κατα τον χρησμο -πρεπει να ξεχασα πολλα γιατι αλλιως δεν θα την εβγαζα καθαρη
και γιατι επισης δεν ειναι η δουλεια μου αυτη να θυμαμαι τα παντα που διαβασα
και ειναι και κατι που τα αφησα πλεον γιατι δεν αντεχεται να διαβαζεις να σκεφτεσαι
και συγχρονως να ζεις σε αυτην την πραγματικοτητα ...που για λιγες μερες ξεχάστηκα και μου την φορεσαν
τα λαμογια ....οποτε ξαναγυρναμε στα γνωστα οι τραγωδιες διδασκουν αιωνιες αληθειες
κριμα γιατι σαν παιδια και μαθητες μας τις διδασκουν με λαθος τροπο και τις μισουμε
και εγω αρχισα να τις διαβαζω μετα τα εικοσι και ακομη και σημερα ανακαλυπτω και κατι καινουργιο
σε αυτες ...νομιζω οτι η μηχανιστική λειτουργια του εγκεφαλου διαφοροποιηθηκε αρκετα απο
τον αρχαιο κοσμο και δεν εχει σχεση με τις εμπειριες γιατι αν ηταν αυτο θα ειχαμε μαθει
απο τα παθηματα μας ... - η περιοδος που ονομασθηκε ρομαντισμος ηταν ηκαινουργια προσπαθεια
να φτασει ο κοσμος σε αυτα που λεει και επιμενει η μυθηρα και να ενωθει με τον αρχαιο
σαν μια συνεχεια του δυστυχως μας εληξε νωρις
0 .

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”