ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Πολιτικά συστήματα, πολιτική επιστήμη, πολιτικές ιδεολογίες κλπ.
Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Re: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Μαρ 2021, 12:26

ΦΟΡΜΙΓΞ έγραψε:ΝΕΜΟ, μήπως εννοείς την τραγωδία του Σοφοκλή «Αίας»; Σου συστήνω επίσης να διαβάσεις το έργο του Ησιόδου «Έργα και Ημέραι», ειδικά την αναφορά για τα πέντε γένη του Ανθρώπου. Όταν διάβασα την περιγραφή του Σιδηρού γένους (το τελευταίο) ανατρίχιασα, γιατί προέβλεπε την σημερινή εποχή πριν από είκοσι επτά αιώνες. Αυτό το οποίο δεν αναφέρει ο Ησίοδος είναι τι θα συμβεί μετά το Σιδηρούν Γένος, ή ακόμα και εάν υπάρξει συνέχεια ή όχι. Υπάρχουν βίντεο στο YouTube που περιγράφουν τα γένη αυτά σε μετάφραση. Δες τα και πες μου τις εντυπώσεις σου.

εχω βρει πολλα μυστηρια ή αινιγματα διαβαζοντας την αρχαια γραμματεια και λεω οτι κατι μεγαλο \
υπηρχε πριν απο αυτους ή με ιστορια χιλιαδων ετων απο οτι μας λενε
....αλλιως θα πρεπει να πουμε οτι καθε ανθρωπος που εζησε τοτε
ηταν και μια μικρη ή μεγαλη ιδιοφυια σε σχεση και με μας ακομη ειχαν γνωσεις σε περισσοτερες τομεις
που δεν τις εχει ο σημερινος ανθρωπος ....δεν μου ερχεται τωρα κατι στο νου απο ησιοδο
εννοω σαν εννοια και οχι απο αυτα που ειπε ....θα το κοιταξω
0 .
το απόλυτο ένα που συχαίνομαι είναι οι αυταπάτες
επειδη είναι και ο λόγος της ύπαρξής μου

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Μαρ 2021, 12:48

ειδα ενα βιντεο και οχι δεν ειχα καμια συνδεση με τον ησιοδο πανω σε αυτα που σκεφτομουν
γιατι τον ειχα διαβασει παλαιοτερα και οι σκεψεις που εχω ηταν νεοτερες
τωρα διαβαζοντας εκανα την συνδεση και με αυτα που ειπα και με συνδεση με τον χριστιανισμο
που λεγαμε οτι τα παντα απο την αρχαια ελλαδα φιλοσοφια εχουν ενσωματωθεί στον χριστιανισμο
αν διαβασει κανεις τον ησιοδο θα δει τον χριστιανισμο σημερα
και η περιγραφη που κανει για τον κοσμο μας σημαινει παλαιοτερη εμπειρια-γνωση απο τους κυκλους
του πολιτισμου ....και υπαρχει και η συνδεση με την τρωγωδια που ειπαμε σχετικα με την τιμη
και την εξαπατηση ..
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 30 Μαρ 2021, 18:23

σχόλιο 57

...νεμο δεν σέβεσαι την επιθυμια μου ως νηματοθέτρια να περιοριστούμε οχι μιλωντας γενικα κι αοριστα περι φιλοσοφικων ανεμων κι υδατων ...αλλα για τις αρχες της δημοκρατικης διακυβέρνησης και συστασης ενος Συνταγματος Δημοκρατικου ...προφανως ουτε που διαβαζεις πλεον τα γραφομενα μου ...
...η επιμονη σου βεβαια ειναι μια πολυ καλη μαρτυρια νεμο της ανικανοτητας σου για δημοκρατικο διαλογο πανω σε ενα ορισμενο θέμα ...δυστυχως ...

..οποτε εγκαταλειπω παροδικα το νημα ...καθως εχει γινει καταληψη με ζητηματα τους που το αποπρσανατολιζουν .. μεχρι να ηρεμησει αυτη η ταση ...πεστε τε τα λιγο μονοι σας .. ξεδωστε ..και τα ξαναλεμε ...

..ΑΠΟΧΩΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ...πειτε τα οι εναπομειναντες κι οταν ηρεμησει η ταση σας για γενικο πλατυασμο και στοχαστικες νεροτσουληθρες θα επανερθω ..παντα πιστη στην γραμμη αναπτυξης του νηματος και την αναλυση των βασικων για ένα Συνταγμα Δημοκρατικο
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5843
ΤΡΕΜΟΥΝΤΑΝΑ, ΜΕΓΙΣΤΗ ΤΑΛΑΝΤΩΣΗ ΒΑΡΥΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ
viewtopic.php?f=23&t=5865&p=182131#p182131
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ
viewtopic.php?f=23&t=12429

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Μαρ 2021, 18:52

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:σχόλιο 57

...νεμο δεν σέβεσαι την επιθυμια μου ως νηματοθέτρια να περιοριστούμε οχι μιλωντας γενικα κι αοριστα περι φιλοσοφικων ανεμων κι υδατων ...αλλα για τις αρχες της δημοκρατικης διακυβέρνησης και συστασης ενος Συνταγματος Δημοκρατικου ...προφανως ουτε που διαβαζεις πλεον τα γραφομενα μου ...
...η επιμονη σου βεβαια ειναι μια πολυ καλη μαρτυρια νεμο της ανικανοτητας σου για δημοκρατικο διαλογο πανω σε ενα ορισμενο θέμα ...δυστυχως ...

..οποτε εγκαταλειπω παροδικα το νημα ...καθως εχει γινει καταληψη με ζητηματα τους που το αποπρσανατολιζουν .. μεχρι να ηρεμησει αυτη η ταση ...πεστε τε τα λιγο μονοι σας .. ξεδωστε ..και τα ξαναλεμε ...

..ΑΠΟΧΩΡΩ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ...πειτε τα οι εναπομειναντες κι οταν ηρεμησει η ταση σας για γενικο πλατυασμο και στοχαστικες νεροτσουληθρες θα επανερθω ..παντα πιστη στην γραμμη αναπτυξης του νηματος και την αναλυση των βασικων για ένα Συνταγμα Δημοκρατικο

μα εχεις αδικο εδω ...ο καθενας εκφραζει τον καημο του εσυ επιμενεις σε λεξεις και ορους που τα εχουν πει
πριν απο δυο χιλιαδες χρονια και υπαρχουν και υποψιες οτι ειναι και προγενεστερα
λες και οταν τα πεις θα γινουν ενω εγω σου λεω οτι μπορει να εχεις δικιο αλλα δεν εφτασε ακομη
η ικανοτητα στους ανθρωπους να εφαρμοστουν εδω βγαζουμε τα ματια μας μεταξυ μας
επισης οπως και εγω βλεπω την δικη μου ματαιοδοξια ετσι και συ πρεπει να δεις την δικη σου
σου το ειπα τοσες φορες και δεν θελεις να το καταλαβεις αλλα δεν σου ειπα ποτε να μην τα λες
1 απο τον πλατων εχουμε την ιδανικη πολιτεια επειτα και ο μαρξ εγραψε την δικια του ιδανικη πολιτεια
οπου και εφαρμοστηκε για 70 80 χρονια και εκει υπηρχαν αυτα που λες και συ μπλα μπλα μπλα
και η εξουσια στους εργατες και και κομματικα οργανα οπου θα αποφασιζουν απο κοινου

ακομη και ο ραν λεει οτι η κομμουνα τηρει ολες τις προσδοκιες της ανθρωποτητας
και ειδαμε το αποτελεσμα

εσυ μας λες οτι πατωντας ενα κουμπι θα σταματησουμε να τρωγομαστε θα σταματησουμε
να φτιαχνουμε οπλα και οι πλουσιοι θα μοιρασουν τον πλουτο στους φτωχους
και θα καθησουν ολοι μαζι με τον νεμο και την μυθηρα να συζητουν για τη περαιτερω καλυτερευση
του ανθρωπου

αν ειχες ενα κουμπι και το εκανες αυτο θα ειχες δολοφονησει εκατομμυρια ανθρωπους
γιατι θα τους επιανες ανυποψιαστους
0 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 30 Μαρ 2021, 21:33

αν μπορει καποιος να το εξηγησει αυτο
Ἄλλως ἄ(λλο ἀεὶ αὔξε)ται πρὸς ὅ (ἄν ᾖ ἐλλι)πὲς

Κάθε πράγμα αυξάνει με τον τρόπο του, σύμφωνα μ' αυτό που του χρειάζεται.
0 .

Παυλος Γ.
Crazy poster
Crazy poster

Δημοσίευσηαπό Παυλος Γ. » 31 Μαρ 2021, 09:32

Για την αγαπητή Μυθηρα.
Η κοινωνία είναι ένας ρευστός όρος, που μεταβάλλεται απο πολλούς εξωγενείς και ενδογενείς παράγοντες.
Για παράδειγμα η κοινωνια στα χρόνια του Μεγαλεξαντρου και της Μακεδονικής δυναστείας.
Λαμβάνωντας υποψιν τον ορισμό του έθνους, απο τις υπάρχουσες καταστάσεις της εποχής, δηλαδή όμαιμον κλπ,
καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι, άλλη η κοινωνία και το έθνος του Μεξαλεξαντρου στην Μακεδονία,
κι άλλη η κοινωνία του Μεγαλέξαντρου στα πλαίσια της Αυτοκρατορίας του, μέχρι τον Ινδό ποταμό.
Στην αυτοκρατορία του μάλιστα, δεν υπαρχει η έννοια έθνος.

Στις αυτοκρατορίες και στις Ενώσεις, έχουμε μια πανσπερμία λαοτήτων που παλεύουν να βρουν μια κοινή ταυτότητα.
Τρανταχτό παράδειγμα οι σημερινές ΗΠΑ.
Ενώ στο ξεκίνημα τους ήταν πράγματι έθνος-κράτος, εξελίχτηκαν σε χωνευτήρι λαοτήτων,
με μόνο κοινό την παρουσία των πολιτών τους, σε κοινη γεωγραφική επικράτεια.
Αυτό σημαίνει μεγάλες ανισότητες και διαφορές παντός είδους.

Αν υπολογίσουμε οτι η οικογένεια είναι ο πρωταρχικός πυρήνας της τοπικής κοινωνίας, και πολλές τοπικές κοινωνίες συγκροτούν ένα κράτος (ή πολιτεία),
τότε πολλές πολιτείες συγκροτούν μια Ενωση (ΗΠΑ), ενώ πολλά κράτη συγκροτουν μια άλλη Ενωση, με χαρακτηριστικά Αυτοκρατορίας, (Ε.Ε.).
Αν υπάρχουν μεγάλες και έντονες ανισότητες μεταξύ των κοινωνιών, τότε κινδυνεύει η υπόσταση του κράτους και της Αυτοκρατορίας.
Και στις δυο περιπτώσεις, έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών.
Την αυλή του Αυτοκράτορα ή Πρόεδρου, μαζί με τους κατά τόπους επιτηρητές,
και όλους τους άλλους υπηκόους, ν΄αποτελούν την τεράστια δεύτερη κατηγορία ανθρώπων.

Στην περιπτωσή μας τώρα, με την συγχρονη Ελλάδα.
Είμαστε μέλος της ΕΕ και μάλιστα της περιφέρειας.
Εχουμε παραδώσει ανευ όρων και αμετακλητα την κυριαρχία μας.
Εχουμε παραδώσει το Ταμειο του κράτους στην ΑΑΔΕ.
Εχουμε παραδώσει την Αμυνα του κράτους στην Φρόντεξ.
Εχουμε πάνω απο ενα εκατομυρριο πρόσφυγες-μετανάστες.
Συνεπώς, παύουμε να υφιστάμεθα σαν έθνος.

Τι κάνουμε σαν Ελλάδα τώρα ; (αν θέλουμε να κρατήσουμε τα χαρακτηριστικά μας σαν έθνος-κρατος) ;
Πρώτο και αναγκαίο γεγονός, είναι η έξοδος μας απο την Ε.Ε. το ευρώ και τις συνθήκες της Ενωσης. Γκρέξιτ.
Κατόπιν, η αλλαγή του Συντάγματος, με την προυπόθεση να καθισουν στο σκαμνί, όσοι οδήγησαν τη χώρα στην παντός είδους χρεωκοπία.
Επιστροφή στις κοινότητες, σαν μέτρο για να εκφράσει ο πιο αδύναμος πολίτης τις επιθυμίες του πρωτογενώς.
Ακόμα και με δημοψηφίσματα.
Αιρετές κυβερνήσεις, που θα λογοδοτουν στο εκλογικό σώμα, χωρίς τις σημερινές ασυλίες.
Περιχαράκωση των εθνικών συνόρων και διαφύλαξη αυτών με τίμημα της ζωής μας, αν χρειστεί.
Πραγματική τυφλή Δικαιοσύνη. Κι όχι α λα καρτ που έχουμε σήμερα.

Ολη η παραπάνω παράγραφος, είναι κοπυπαστάδα των αιτημάτων της επανάστασης του 1821.
Τότε συγκροτήθηκε το νεοελληνικό κράτος, με τον αγώνα και το αίμα όλων όσων αισθάνονταν Ελληνες.
Βουνίσιων, ψαράδων, Βλάχων, Αρβανιτών, Καθολικών.
Αρα, όλοι αυτοί δημιούργησαν και ηταν μέλη του έθνους των Ελλήνων. Οπως αυτοί το καταλάβαιναν.
Με κοινούς αιματοβαμένους αγώνες.
Με κοινά συμφέροντα, διαφορετικά της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Με κοινή Γη, που έγινε η Πατριδα τους.
Και τελικά με κοινή Εθνικη Συνείδηση.
Ολα τα παραπάνω αποτελουν τα συστατικά του συγχρονου εθνους-κράτους.
Περισσότερες λεπτομέρειες αν θέλεις, στην Ιστορία του Ελληνικού Εθνους,
του τεράστιου συγχρονου Πατέρα της νεοελληνικής ιστορίας,Κωνσταντίνου Παπαρρηγόπουλου.

Να είσαι προετοιμασμένη για τον πόλεμο και τον εμφύλιο που έρχεται.
Πιθανότατα θα είμαστε στο ίδιο στρατοπεδο.
1 .

Άβαταρ μέλους
nemo
Supreme poster
Supreme poster

Δημοσίευσηαπό nemo » 31 Μαρ 2021, 11:14

συμφωνω με τον παυλο αλλα διαφωνω λιγο προς στο τελος
η ηπα ειχε στην αρχη αγγλους και κατι λιγους αλλους ευρωπαιους
ειχε και λευκους σκλαβους ..και οταν εγινε η διακηρυξη ηταν πεντε εξι ατομα και πολυ μορφωμενα
αυτοι καταφεραν και τα βρηκαν παρουσιαζοντας ενα δικαιο συνταγμα για ολες τις εθνοτητες που ζουσαν
αρα δεν μιλαμε για εθνικο κρατος .....αρα το συνταγμα ηταν αναγκαστικα ενωτικο φτιαγμενο
\απο την αρχη να ενωσει τους διαφορετικους λαους θα πρεπει να εξετασουμε
αν ειναι ιδιες οι συνθηκες τι εγινε στην δικη μας περιπτωση και το α! ή το β! συνταγμα
δεν καθιερωθηκε ; ποιοι ηταν υπευθυνοι και γιατι ;
ποιες ηταν οι πραγματικες διαφορες των ηπα και ελλαδος εκει οι πολιτες ηταν ελευθεροι
υπηρχε ο αγγλικος νομος αλλα ηταν πολυ μακρια οι πολιτες ειχαν μαθει μεσα σε απολυτη ελευθερια
και υπηρχε ενα καινουργιο συνταγμα που τους υποσχοταν μεγαλυτερη ευελιξια
και δεν υπηρχε καμια αναγκη για γη γιατι εκει υπηρχε περισσοτερη απο οση ζητουσε κανεις
εμεις ειχαμε μεγαλες ομαδες κατσικοπολιτων αμορφωτους και διαφορετικων συμφεροντων
που σκοτωνοταν για μια ριζα ελιας
και με τρεις ξενες χωρες να προσπαθουν να εχουν την ελλαδα με το μερος τους
...τι επρεπε να γινει ; να μην ειχε γινει κανενα συνταγμα
ωστε να μην υπαρχουν πολλες φωνες κανονικα αυτο που περασαμε ειναι σπανιο
να μην εχει την δυναμη καποιος οπλαρχηγος να καταστει βασιλιας ή κυβερνητης
με το ετσι θελω κι αφου το μπορω!
και δεν αλλαξε τιποτα απο τοτε παντα ζηταμε απο τους ξενους να μας διοικησουν
αν ειναι σημερα δυσκολο να ξεφυγουμε φαντασου τοτε με εναν πληθυσμο που μπορουσες ανετα
να τον ξεγελασεις ταζοντας και μια κατσικα ή σκοτωνοντας την κατσικα του γειτονα
ή δινοντας ενα γροσι για να παρεις τον ψηφο του
γι αυτο μας λεω ηλιθιους γιατι δεν μπορουμε ακομη να βαλουμε
ολα τα αυγα στο ιδιο καλαθι αλλα τρωγόμαστε μεταξυ μας
να γιατι χρειαζοταν μια δικτατορια στην ελλαδα να διοικησει με πυγμη και για πολλα χρονια

ζητω στον μπελογιαννη!!!! :P
0 .

Άβαταρ μέλους
ΦΟΡΜΙΓΞ
Rookie poster
Rookie poster

Δημοσίευσηαπό ΦΟΡΜΙΓΞ » 31 Μαρ 2021, 22:53

ΠΕΡΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΕΙΚΟΣΤΟ ΕΝΑΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
(Θέματα από την ΜΥΘΗΡΑ, ΝΕΜΟ και ΠΑΥΛΟ Γ.)

Η αρχική μου πρόθεση ήταν να αρχίσω να ασχολούμαι με το θέμα που έθεσε η ΜΥΘΗΡΑ για την κοινωνική οργάνωση και τα κέντρα αποφάσεων, κάτι που έθεσε περισσότερο άμεσα ο ΝΕΜΟ. Η οργανωτική δομή και η ιεράρχηση είναι θέματα της Θεωρίας Γραφημάτων, ενός κλάδου των Μαθηματικών για τον οποίο γνωρίζω σχεδόν μόνο το όνομα. Το θέμα είναι όντως σημαντικό και το αντικείμενο ενδιαφέρον, επομένως θα αρχίσω την μελέτη, όμως θα απαιτηθεί κάποιο χρονικό διάστημα, ίσως μερικούς μήνες, πριν μπορέσω να εφαρμόζω τις μεθόδους του στην κοινωνία. Εντωμεταξύ, θα ήθελα να αναφερθώ στα θέματα των τελευταίων αναρτήσεων των συνομιλητών μου.

1) Σέβομαι την ενόχληση της ΜΥΘΗΡΑΣ για το άπλωμα της συζήτησης, αλλά δεν την συμμερίζομαι, όχι τουλάχιστον σε βαθμό τέτοιο ώστε να αποχωρήσει από αυτήν, ελπίζω προσωρινά.

2) Αναφορικά με τις γνώσεις και τις σκέψεις των προγόνων μας θα ήθελα να προσθέσω μία προσωπική εμπειρία. Ένας από τους καθηγητές μου στο Πολυτεχνείο, ένας από τους λίγους που θεωρώ δασκάλους μου, είναι Αστρονόμος και μου έκανε την τιμή να με περιλάβει στην μελέτη του για τις αστρονομικές γνώσεις οι οποίοι περιέχονται στην Αρχαία Ελληνική Γραμματεία. Να λοιπών κάποια στοιχεία: α) ο Άτλας αντιπροσωπεύει την αστρονομική σχολή η οποία πρώτη όρισε την Ουράνια Σφαίρα, ενώ ο Ηρακλής (πιθανών ένας μαθητής του) χάραζε τον Ουράνιο Ισημερινό και όρισε τον Ζωδιακό ολοκληρώνονται με τον τρόπο αυτόν τους δώδεκα άθλους του (τα δώδεκα ζώδια δεν είναι παρά οι οίκοι των Δώδεκα Θεών), β) Όλη η πρώτη Ραψωδία της Ιλιάδας (και ίσως όλη η υπόλοιπη μαζί με την Οδύσσεια) αναφέρονται σε αστρονομικά φαινόμενα του 12ου π.Χ. αιώνα, γ) Ο πρώτος Πυθιόνικος του Πίνδαρου (Ω χρυσέα φόρμιξ Απόλλωνος και υοπλοκάμων Μουσών) αναφέρεται στον αστερισμό του Ταύρου (τον οίκο του Απόλλωνα), εντός του οποίου υπάρχει ο αστερισμός των Πλειάδων, εννέα κύρια άστρα τα οποία αντιστοιχούν τόσο με τις εννέα Μούσες όσο και με τα Μήλα των Εσπερίδων. Ο Πίνδαρος αναφέρει τις Μούσες ως αυτές που έχουν μωβ μαλλιά (υοπλόκαμες), επειδή πίσω από κάθε άστρο των Πλειάδων υπάρχει ένα μωβ νεφέλωμα, όμως φαίνεται σε φωτογραφίες από ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΣΚΟΠΙΑ, δ) όπως αναλύεται στο βιβλίο του Κωνσταντίνου Χασάπη «Τα Ορφικά», εδώ και τρεισήμισι χιλιετίες, γράφαμε ποιήματα για το γένεση του Σύμπαντος (για την Μεγάλη Έκρηξη).

3) Συμφωνώ με τον ΠΑΥΛΟ Γ., οι Αυτοκρατορίες, ως κράτη με πολλές εθνότητες, δύνανται να κυβερνηθούν μόνο απολυταρχικά. Άλλωστε για αυτόν τον λόγο ανοίξαμε την παρένθεση για την έννοια του έθνους, στα πλαίσια ενός δημοκρατικού Συντάγματος, εφόσον σχετίζεται άμεσα με την οντότητα του Έθνους – Κράτους. Διαφωνώ ως προς την προσέγγισή του αναφορικά με την έννοια του έθνους. Αυτό που θα πρέπει να ξανατονήσω πως όντως θεωρώ την συνθήκη του όμαιμου ιδιαιτέρως αυστηρή, όμως είναι αναγκαία ως ασφαλιστική δικλείδα, όπως όταν κατασκευάζεις ένα υποστύλωμα με τρόπο ώστε να μπορεί να αντέξει 15 τόνους ενώ αυτό θα καταπονηθεί με το πολύ για 10 τόνους, γιατί με τον τρόπο αυτό θα αντέξει και σε συνθήκες περισσότερα αντίξοες από ότι έχουν αρχικά υπολογίσει.

4) Ένα πρόβλημα που επιλύει η συνθήκη του όμαιμου είναι αυτό με τους λαθρομετανάστες. Πράγματι, εάν συναντήσω έξω από την εξώπορτά μου έναν άστεγο ο οποίος βρίσκεται σε κίνδυνο, φυσικά και θα του προσφέρω φιλοξενία, από την στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να βλάψει την οικογένειά μου. Όταν όμως αυτό συνεχίσει να παραμένει και μετά την παρέλευση του κινδύνου, ενώ επιπλέον φέρνει στο σπίτι μου την οικογένειά του και τους φίλους του και αρχίζει να επιχειρεί να αλλάξει τις συνήθειές μας προκειμένου να ταιριάσει με τις δικές του, τότε προφανώς δεν θα ξεσπιτωθώ εγώ, αλλά θα τον πετάξω έξω αμέσως και οριστικά και με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να με βλάψει στο μέλλον.

5) Ναι, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ μας έχουν μετατρέψει από χώρα σε επαρχία και αυτό πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή, αλλά όπως έχει διαμορφωθεί διαχρονικά το πολιτικό μας προσωπικό, το πιθανότερο είναι πως, αντί με την έξοδό μας από αυτούς τους αυτοκρατορικούς σχηματισμούς να οδηγηθούμε στην ελευθερία, ίσως καταντήσουμε να γίνουμε γιουσουφάκια σε κάποιο αγά (ούτε καν στον ίδιο τον Σουλτάνο).

6) Ναι, συμφωνώ και με τους τρεις σας, η κατάσταση πλέον δεν είναι απλώς δυσβάστακτη αλλά επικίνδυνη, εκείνο όμως που δεν κατανοώ είναι γιατί ευθύνεται η Δημοκρατία για αυτό το κατάντημα. Μήπως νομίζετε πως τώρα έχουμε Δημοκρατία; Μήπως θεωρείτε, εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις, πως εδώ και αρκετούς αιώνες η χώρα κυβερνάται δημοκρατικά; Εάν όχι, πως είναι δυνατόν να ευθύνεται η Δημοκρατία; Αυτό που είχαμε και έχουμε τώρα είναι μία στυγνή απολυταρχία με τον μανδύα της κοινοβουλευτικής αντιπροσώπευση, δηλαδή τρίχες κατσαρές. Για την κατάντια μας ευθύνεται ΑΚΡΙΒΩΣ η έλλειψη δημοκρατίας. Ένας αυταρχικός ηγεμόνας, ασχέτως με το κατά πόσον είναι καλός ή κακός, υπονομεύει την κοινωνία. Αναφέρθηκε από τον ΠΑΥΛΟ Γ. η αυτοκρατορία του Αλέξανδρου του ΙΙΙ, ο οποίος όσο και χαρισματικός και εάν ήταν, το κατασκεύασμά του διαλύθηκε αμέσως μετά από τον θάνατό του. Είναι ελάχιστοι εκείνοι οι άνθρωποι στους οποίους μπορεί να παραδώσει την απόλυτη εξουσία μία κοινωνία και αυτοί να την χρησιμοποιήσαν ορθά και να αποχωρήσουν οικειοθελώς στον σωστό χρόνο και να αφήσουν την κοινωνία περισσότερο ελεύθερη από ότι την βρήκαν. Στους ένδεκα αιώνες της Ρωμαϊκής ιστορίας, εμφανίστηκε, από όσο γνωρίζω, μόνο έναν τέτοιος άνθρωπος, ο Λεύκιος Κουίνκτιος Κινγκινάτος. Υπήρξαν ο Κλεισθένης, ο Θεμιστοκλής, η ηγεσία των Φιλικών και οι κινηματίες του Γουδί και από αυτούς, ο Θεμιστοκλής και οι Φιλικοί παρέδωσαν την εξουσία πρόωρα και σε λάθος ανθρώπους. Πάντα, πάντα, πάντα, όταν κρίνω ένα πολιτικό σύστημα (άλλωστε ουσιαστικά υπάρχουν μόνο δύο) θέτω στον εαυτό μου το ερώτημα: Ποιος θα φυλάει τους φύλακες; Ναι, κάθε αλλαγή απαιτεί επαναστατικές διεργασίες κατά τις οποίες οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν προλαβαίνουν να λειτουργήσουν, αυτό όμως δεν σημαίνει εκχώρηση λευκής επιταγής για απεριόριστο χρόνο. Η επανάσταση του Κλεισθένη και αυτή του Γουδί ανέστειλαν κάποιες ελευθερίες για κάποιες ομάδες (τους τέως προνομιούχους) για λίγους μήνες, αυτό είναι αρκετό διάστημα.

7) Μία ερώτηση: Πως μπορεί κάποιος να περιλάβει εικόνες ή γραφήματα στις αναρτήσεις;
0 .

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 01 Απρ 2021, 09:58

σχολιο 58

επεξηγηση απλοική της ιδανικότητας της δημοκρατικης διακυβερνησης και αποκλεισμος συμβολικος του νέμο απο τα νηματα μου με θεματα πολιτικα περι δημοκρατιας

...η δημοκρατικη διακυβερνηση παιδια ειναι ενα αγαθο -υψιστος καρπος...ειναι η μονη διακυβερνηση που <<μοιραζει>> την ευθυνη των αποφασεων κι αυτο βοηθαει στην ανθρωπινη εξελιξη μας ...

...φανταστειτε οι ολιγαρχιζοντες ,,, ενα παιδι που μεγαλωνει και ποτέ δε του δινουμε την ευθυνη να αποφασιζει για τα προβληματα του .. απλα θα μας βγει ανευθυνο, θα αναλωνει πορους ανεμελα, θα γίνει παρασιτικο και κακοηθες στις απαιτησεις ...μαλιστα με ταση συνεχως να μπλοκαρει τις δικες μας αποφασεις αφου αυτες τον βγαζουν εκτος ...και τον ακυρωνουν την βουληση του...

...ετσι και για την διακυβερνηση μιας ομαδας ...η δημοκρατια η ουσιαστικη ομως η αναλογικη οπως επιμενω να την λεω ( ουτε αμεση, ουτε συμμετοχικη απλώς, ουτε περιεκτική ) εινα ο ιδανικοτερος τροπος να αυτοκυβερνηθεί μια ομαδα ...

...λοιπον για οσους ειναι γκεγκεροι για να το εξηγησω αυτό οσο πιο απλα μπορω ...

βαζουμε κατω τους 4 τροπους διακυβερνησης πχ των υποθεσεων δυο ατομων που εχουν δυνατοτητα λογικης κρισης εννοειται αν και μπορει οχι την ιδια ακριβως ...

1ος τρόπος ( ο σκληρά δυναστικος ολιγαρχικός δια της βιας )
...ο ενας αποφασιζει και σκεφτεται για τα κοινα προβληματα εμποδίζοντας το αλλο να αποφασισει κια χωρις να ζηταει την γνωμη του ,,,μαλιστα χρησιμοποιωντας για αυτη την μονομερεια του εκβιαστικα μεσα πχ ενα οπλο , ενα μαχαιρι ,, συνεχώς απειλώνατς τον αλλον οτι αν δεν δεχτει τη κατασταση θα τον τραυματισει ασχημα ή θα τον φονευσει ....ο αοπλος αναγκαζεται να την δεχτει την κατασταση αλλα η ανισορροπια στην σχεση ενα προδηλη και με την καθε ευκαιρεια ο αοπλος καταπιεσμενος θα παρει την εκδικηση του

2ος ο ψευδοδημοκρατικός ( στην αρχαια ψευδοδημοκρατία και στις συγχρονες )

...ο ενας αποφασίζει μεν αλλα λαμβανει και την γνωμη του αλλου υποψιν αλλα ακομη δε τον θεωρει αξιο να αποφασιζει ( ενω ειναι ) προσπαθει αν τον ξεγελασει με διαβουλευσεις δηθεν οπου ακουγεται κι η δικη γνωμη αλλα αποφασεις δεν παιρνουν και οι δυο μαζι ( συγχρονες ψευδοδημοκρατιες ) κι εδω η ανισορροπια διατηρειται με ενα σωρο κολπα εξαπατησης δημιουργιας ψευδαισθησεων και επηρασμου της γνωμης του αλλου ...αλλα ο στερημενος την εξουσια μοιραια θα αντιδρασει καποια στιγμη και θα ερθουν τα πανω κατω ...

3ος ο κατα επιφαση αμεσοδημοκρατικος ( η πιο υπουλη μορφη ψευδοδημοκρατιας προς τα εκει παμε στην εποχη μας )
... και οι δυο αποφασιζουν εχουν ορισει τροπους για αυτο ... αλλ ο ενας υπουλα ""κλεβει ""και επιβαλει την αποφαση την δικη του ( πχ αμεσοδημοκρατίες ψηφιακες με ηλεκτρονικη νοθεία)

4ος ο ουσιαστικα δημοκρατικός ο αναλογικος η ιδανικη διακυβερνηση
...και οι δυο αποφασιζουν απο κοινου μαλιστα στο βαθμο των ικανοτήτων τους να αντιλαμβανονται τα προβληματα τα κοινά τους σεβονται ο ενας τις αποφασεις του αλλου ....και κανεις δεν εχει την ταση να ανατρεψει η να κοροιδεψει η να εκβιασει την θεληση του αλλου ..

...για να καταλαβουμε τι μας λεει δηλα δηλα ο νεμο στις προηγούμενες αναρτησεις τους μπλεκοντας μέσα και την αρχαιογνωσια-ορθογνωσία δηθεν ( τρομαρα του σιγα μη τα ειπαν ολα σωστα οι αρχαιοι ελεος με αυτη την πνευματικη καθηλωση ) μεσα στην αυταπατη του που ειναι και το απολυτο ενα που σιχαινεται ( σημειωτεον ) και λογος της υπαρξής του ...

...μας λεει οτι αφου δεν μπορουμε να εχουμε τον ιδανικο τροπο διακυβερνησης ...χμμμ...κι αφου οι ενδιαμεσοι είναι απατες ... καλυτερα να προσφυγουμε στο πρωτο τροπο αυτο της εκβιαστικης ολιγαρχίας ...

προφανως με τετοια παραλογισμενα ατομα εγω δεν εχω να ανταλλαξω καμμια γνωμη... ....πραγματικα νεμο,,απο την στιγμη αυτη σε θεωρω αποκλεισμενο απο τα νηματα μου... ....καθως ο παραλογισμος σου αυτός δεν βοηθαει αλλα αντιθετως επιμονα αποπροσανατολίζει ολο το νημα και το σπρωχνει σε ξεβαθα και σε λιμνάζουσα λασπουρια ...

...αν υπηρχε τροπος... και με εξηγησεις παντα... θα σε απεκλεια απο το νημα ..καθως δεν μπορω να μιλαω για την δημοκρατια με παραλογισμενους που εχουν εξουσιομανια κρυμμενη μεσα τους νεμο ...αν δεν θεραπευτεις και δεν λογικευτεις ικανος για συζητηση τετοιου ειδους δεν θα γινεις ,, θα την ακυρωνεις θα την βγαζει εκτος νηματος αναπτυξης θα λειτουργεις διασπατικα και υπονομευτικα ...εξηγηθηκα λοιπον...

...οποτε πλεον συνομιλητες για μενα στο νημα ειναι μονο ο Φορμιγξ και ο Παυλος κι οποιος αλλος μπει στην συζητηση ...εχεφρων παντα ...που θεωρει τον ηλιο της δημοκρατιας αυτονοητη αξια ...ελεος δεν θα προσπαθουμε τωρα να αποδειξουμε τα αυτονοητα ...μετα απο τοσους αιωνες ολιχαρχουμενης αιματοβαμενης ιστοριας ..ελεος ...

..λυπαμαι νεμο ...σε αλλα νηματα μπορουμε να συνομιλουμε περι ανεμων κι υδατων δεν σου κρατω καποια κακία ....οχι σε αυτο ομως ...δεν μπορεις να εκφερεις λογικη αποψη για το θεματα της δημοκρατιας και ειναι καταντια να μιλα δημοκρατικος ανθρωπος με καποιον που μισει την δημοκρατια επειδη αυτη μαλλον τοου στερει τη σκοταδιστικη δυνατοτητα να ασκει βια και καταχρηστικη εξουσια επιβολης της αποψης του πανω στους αλλους ...

...ετσι λοιπον για χαριν της προστασια του διαλογου αυτου ειδικα για την περισταση αυτη την δικη σου δειχνω ενα ειδος αυταρχίας( ειδες τι ασχημο που είανι αλλα εδω επιβάλλεται ) ... δεν υπαρχεις πλεον ως συνομιλητης στο νημα αυτο, αλλα και σε καθε αλλο νημα σχετικο με την δημοκρατια και αλλα σοβαρα θέματα ως ακαταλληλος να σκεφτεις λογικα ...λυπαμαι γιατι χανω ενα εικονικό φορουμιστικο <<φιλικο >> συνομιλητη αλλα τι φιλια ειναι αυτη οτι δεν υπαρχει ομοιοτης αξιων...χμμ οποτε τελικα της αξιζει να χαθεί ...εκτος εκτος αν δημοσίως παραδεχτείς οτι ναι παραλογιστηκες και κατεληξες να πεις οτι <δεν χρειαζονται συνταγματα κι οτι η δημοκρατια ειναι ατυχης υποθεση αναρχίας ...κι οτι χρειαζομαστε μοναρχικη κυβερνησια >..φευ ...να μη ξεπετουμε συζητωντας με ανθρωπους που λενε τετοια ... !!!

..συνεχίζουμε οι υπολοιποι ...οσοι πιστευουμε στην αξια της δημοκρατικης διακυβερνησης ..εννοειται .. ομως σημειωτεον η ενασχοληση με τις θέσεις καποιου που εχθρευεται την δημοκρατια και πιστευει οτι δεν επρεπε στην ιστορια να υπαρχουν Συνταγματα προσβαλει και εσας ως δημοκρατικους συνομιλητες ....

...λυπαμαι νεμο ,, αλλα πρεπει να υπερασπιστω την αξια της κρίσημης εννοιας που συζηταμε εδω μεσα ...εννοειται ως αυτονοητη κοινη αξια ...θα τα λέμε απο αλλα χαζοκαφενονηματα για αυτα ναι δεν έχω θεμα να χαζολογώ με διαφορους συμφορουμιστες ..
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Άβαταρ μέλους
ΜΥΘΗΡΑ
Extreme poster
Extreme poster

Δημοσίευσηαπό ΜΥΘΗΡΑ » 01 Απρ 2021, 10:44

ΜΥΘΗΡΑ έγραψε:
σχολιο 35

...το θεμα μας ειναι τωρα οι αρχες δημοκρατιας ...

και η δημιουργια ενος πληρους Συνταγματος

που κατα τη γνωμη μου πρεπει να εχει

-βασικα ορισματα ( ανθρωπος κοινωνια οικος πολιτης κτλ )
-ορισματα σχεσεων

-αξιωματα-αρχες δημοκρατικες
-αξιωματα και πορισματα κανονιστικα

σχόλιο 59

Εικόνα

...επανερχόμαστε σε αυτό που πρεπει να οριστεί για την δημιουργία ενος Ολοκληρωμένου Δημοκρατικού Συντάγματος ( στο οποίο σημειωτέον θα εντάσσονται ενηλικες έχωντας ηθική ακεραιότητα και λογικη επαρκεια και βεβαια επαρκεια οικοκοινωνικης συνειδητότητας αρα ορθές γνωσεις για τα οικοκοινωνικα ζητήματα )

...προτείνω λοιπον ενα Συνταγμα να ξεκινά... με ορίσματα ...

-για το Συμπαν
-για το Γαλαξία
-για τον Κόσμο κι Ηλιακό μας Οίκο και του Πλανητικους Οίκους
-για τη Ζωη και τα ειδη των ζωντανών πλασματων και των οικοσυστημάτων
και βεβαια πρωτιστως ενα όρισμα για τον Ανθρωπο- Ανθρωποτητα ( Ανθρωποθεότητα για την ακρίβεια ) που ειναι ο Διαχειριστής του Οικων και των αλλων ζωντανων πλασματων

...να λοιπον εδω πως η Οντολογια ( Κοσμολογια, Ανθρωπολογια Θεολογια Κοινωνιολογία Οικολογίας κι η δικη της Φιλοσοφια μπορει να ενταχθεί μεσα σε Συνταγματα Δημοκρατικής Διακυβερνησης και να αποκτησει την μεγιστη πρακτικη εφαρμοστική της αξια...

...να το πουμε πιο απλά .. χωρις οντλογικες βασεις για το τι ειναι το Σύμπαν, ο Γαλαξιας μας, ο Κοσμος , η Ζωη και ο Ανθρωπος ως μερος της Ζωης ,,,Συνταγμα Δημοκρατικό δεν μπορει να αξιωθει ...

....στο εξής το Συνταγμα αυτο ας το λεμε Βιοσοφικό ΛΟΙΠΟΝ ...εξαιτιας αυτη ςτης ενσωματωσης υψηλων φιλοσοφικών νοηματοδοτησεων κι αξιων κι ορισμάτων...

...ας οδεύσουμε προς δημιουργια λοιπόν ενος ΒΙΟΣΟΦΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ...που θα ειναι και Δικαιονομικό και Δημοκρατικό ...
...στη Κοινωνια την Αρχουμενη υπο το Συνταγμα αυτο, η Εισοδος θα γραφει ...

<<ΜΗΔΕΙΣ ΚΑΙ ΜΗΔΕΜΙΑ ΑΦΙΛΟΣΟΦΗΤΟΣ ΕΙΣΗΤΩ >>
...οι αφιλοσοφητοι, άρα οι παραλογοι, ανηθικοι αδαεις πρεπει να μενουν εκτος ...και υπαρχει σοβαρος λόγος για αυτον το αποκλεισμό.. καθως αυτοι λειτουργουν ως διασπαστες ακριβως επειδη το Συστημα αυτο ειναι περα απο τις αναγκες τους και δυνατοτητες τους και είναι δύνταον να μπορέσουν να ανταποκριθουν στις υποχρεώσεις και τα δικαιώμα που αυτό δημιουργεί...

...κι αυτη η Εισοδειος Επιγραφη βασικα καλυπτει την 1η και 2η αρχη της λογικής επάρκειας της ηθικης ακεραιοτητας και της κοσμοκοινωνικης συνειδητότητας ... :pardon:

Ε Λ Θ Ε Τ Ω !!!
0 .
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΛΙΣΗΣ
ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ

Επιστροφή σε “Φιλοσοφία Πολιτικής”